Fennsíkok csavargója Hozzátok el nekem Alfredo Garcia fejét Bronxi mese Ne légy barom 2. Sziki-Szökevény Cápa 2. Halloween A Dolog Holtak Napja
Halloween volt a legrosszabb.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 17:18
410
Átnéztem elég sok lemezt és a következőeknél fedeztem fel a ragacsosodást: Nem mindegyikre igaz az ikszes tok. Takarítás folyamán keletkeztek rajuk hajszál karcok, de működnek! Sebbenzin használtam,de nem valami jó megoldás. Maradt rajtuk ragacs. Ami nagyon bevált az a Hama Lcd képernyő tisztító folyadék! Egy fújás belőle,azt felvittem a lemezekre, után letöröltem,lehozott minden koszt, ragacsot. Holnap folytatom mert ma kb 150 DVD-t néztem át és még hátravan legalább 350-400 db. Mindenkinek sok sikert hozzá, ami tényleg zavar hogy után egy kicsit karcos lesz!
0
2012. szeptember 30., vasárnap 13:15
4078
Néhány ilyen tokba most beraktam másik lemezeket kíváncsi vagyok, hogy azok is ragacsosak lesznek-e ott a közepén :)
0
2012. szeptember 30., vasárnap 13:09
4078
Érdekes ez a nyilas tokos rémület. Én végignéztem az összes nyilas tokos filmemet és a legtöbbnél semmi gond. Egy felhő, egy ujjlenyomat semmi. Ahol egy minimális ragacsot észrevettem az meg egyik lemezemnél sem a lemez felületen volt, hanem a közepén a műanyag résznél, ami lehet, hogy ott van a gyártás óta.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 0:01
1219
Dömi köszönöm a segítséged, szerencsére ilyen tokom nincs, ilyen tokot csak a szánalmas kalózok használnak, 100-150ft-os tok ez. De ahogy mondjátok itt páran sok film ebben lett kiadva, amihez csak grat a kiadónak. Én múltkor 2 kiadót is felkerestem és megmondtam nekik,hogy ha szerintük az felhősödés meg az ujjlenyomat meg karcok nem nagy gondok. (Szerintük)Akkor nekem ha a BD lejátszó nem viszi adnak új lemezt :) Esetem: Twilight - Új hold megvettem semmi baja veszem elő egy év múlva tiszta foltos(felhős) ahol vettem kiröhögtek, hogy én csináltam. Felkerestem a kiadót bementem hozzájuk mondom a nőnek ez mi? Ne aggódjak hoz egy cserét, lám lám foltos még rosszabb az enyémtől, elment a raktárba 15 kiadást bontott fel mind hibás :D Mondom ez szép. Erre: Sajnáljuk így adtuk ki a filmet :D Berakta tisztítós kütyüjébe fújkálta spraykkel semmi. Mondom én addig nem megyek el amíg nem ad egy hibátlan lemezt. Szerencsére találtunk egyet amin nem volt felhősödés. Szóval én már egy apró karcra is cserét kérek. Mert volt, hogy a kis karc miatt nem indult el a film. (5 lejátszón tesztelve volt)
0
2012. szeptember 29., szombat 22:55
450
Az lehet, hogy becserélik, de a rég joglejárt lemezeknél ez már nem fordulhat elő és valljuk be, sokan a ritkaságokra hajtanak, vagy olyan filmekre, amik nem sokáig kaphatok kis hazánkban. És ha ezek is felhősek lesznek, nem figyelnek rájuk, és már menthetetlen, akkor van a baj. Pl. én most betettem a Köd c filmem, ami a legdurvábban felhős, azt már nem is vitte egyik lejátszó sem. Ezért kell figyelni és karban tartani, ha már kiadunk érte nem kis összegeket.
0
2012. szeptember 29., szombat 22:51
450
Én voltam. A Best Filmek 80% ami nekem van befelhősödött, főleg a Ghibli sorozatok, pedig az is átlátszó tokban vannak. Ugyan így a WAR, Aki bújt, aki nem, Sin City, A Szikla, Trópusi vihar, Kill Bill, Lé meg a Lola. A többi fekete tokos, de nem ezek a híres nyilas tokok. Erről szűrtem le, hogy nem a tok, vagy nem csak a tok a ludas az egészben.
0
2012. szeptember 29., szombat 19:33
1130
Ez az egész is egy tipikus magyar dolog, hogy itt ijesztgetik meg szentségelnek mindenért. Jajj itt egy ujjlenyomat, itt meg valami folt, meg ilyenek... Itt van például ez a "felhő" dolog. Nekem is van néhány filmem, amelyeknél ott van, már a megvételkor is ott volt. Azóta sincs semmi baja a lemeznek. Hibátlanul lejátszható. Külföldön ezek a felhők meg ujjlenyomatok, stb., abszolút nem izgatnak senkit, a lemez lejátszható és kész. Ha meg probléma van a lemezzel, akkor ingyen kicseréltetik és kész. Itt hisztiztek, de ténylegesen egy lemeznél sem okozott ez problémát. Max a kosz, az a ragacs, amit le lehet törölni, és mint írtátok utána nincs probléma. Bár velem még ilyen sem fordult elő, pedig nagyon régóta gyűjtök filmeket, még a legrégebbi darabokkal sincs baj. Ha egy lemeznél gond van, az már az első lejátszásnál előjön.
0
2012. szeptember 29., szombat 19:20
2603
Más is tapasztalta, hogy a Halál és a lánykánál a kép egy része időnként behullámosodik? Hasonlót akkor láttam, amikor NTSC forrású volt a transzfer.
0
2012. szeptember 29., szombat 18:58
6925
Az összes Flinstons filmem négy nyilas tokban van.Tegnap végignéztem,semmi szennyeződést nem láttam. Összesen két saját filmem volt eddig,amit komolyan meg kellett tisztítani. A felhősödés meg más dolog.A régi filmeknél nagyon ritka,az újaknál gyakori. A lejátszást eddig nem befolyásolta.
Tegnap újranéztem az egyik legrégebbi filmemet,a Kína szindrómát.A lemez hibátlan,semmi felhősödés és az amaray tok is jóval vastagabb,mint a maiak. Teljesen más minőség,persze nem 990-be került...
Már írtam,a karcoktól ne féljünk.Egy sokat használt lemez amúgy sem ússza meg teljesen.A kivételkor megcsúszik,hozzáér valamihez,vagy tisztogatni kell.Mindez karcokat okozhat,akárcsak az,hogy az újabb lejátszóknál a tálca nem jön ki teljesen és sokszor még a lemez szélét sem lehet megfogni. Úgy kell beügyeskedni,és a legszéle karcos lehet. De ott amúgy sincsen adat.
A problémát a lemez tetején levő szennyeződés okozza. A múlt héten véletlenül rosszul fogtam meg egy lemezt és a szélén ottmaradt egy újlenyomat. Meg is akadt a lejátszás.Letöröltem egy puha kendővel,és minden probléma megszűnt...
0
2012. szeptember 29., szombat 17:00
410
Visszább találsz fotót , plusz a Te DVD gyűjteményed topicban pl:az Eredet c. film tokja is ilyen. De amint látom vki rakott fel képet Best Hollywood kiadvànyról+ más kiadók filmjeiről hogy hasonló ragacsosódás jelentkezett! Biztos hogy nem csak a tok a hibás (pl: Kill Bill best hollywood: átlátszó tok)
0
2012. szeptember 29., szombat 14:14
19957
364 hsz!!!
0
2012. szeptember 29., szombat 14:12
1219
Valaki segítőkész ember csináljon már nekem egy fotót arról a tokról aminél ez a hiba van, mert "nyilas" szóból nem tudom melyikre gondoltok, mert rengeteg tok van nekem és nem egyformák. Előre is köszönöm akinek ez nem fáradtság és készít egy fotót róla nekem/nekünk, hogy melyikkel figyeljünk. Most egy kicsit beparáztam, hogy költöm a pénzt a semmire ha ilyenek fordulnak elő. :-/
0
2012. szeptember 29., szombat 10:41
19957
szerintem meg a lemez és a tok anyagának együtt hatása miatt van az egész. ugyanis én anno kipróbáltam,h ha benne hagytam letakarítás után ugyanabba a tokban a lemezt az újra dzsuvás lett,míg a másikat átraktam átlátszó tokba azon nem jelentkezett újra a jelenség. ez az én véleményem és tapasztalatom. nekem bevált és azóta ha veszek DVD-t azokat mind egyből átrakom átrakom átlátszóba és nincs is gond velük azóta.
0
2012. szeptember 29., szombat 9:02
410
Valószínüleg igazad lehet, nekem jócskán vannak 10en éves lemezeim és kettőnél tapasztaltam de csak a szélén kb. fél cm-en! Kb 500 DVD van, de én nézem őket,sűrűn lekerülnek a polcról,sokszor csak leszedem a polcról, kiveszem a tokból...lehet ha többször van nyitogatva ...nem indul el ilyen folyomat, de csak tipp!
0
2012. szeptember 29., szombat 8:36
410
Nekem is ez a véleményem!!!!
0
2012. szeptember 29., szombat 0:13
8851
Szerintem sem a tok a ludas.
Sokkal inkább a lemez és a környezeti jellemzők együttes hatására gyanakodnék. Lehet, hogy aki egyszer lepucolja a lemezt, aztán visszateszi ugyanabba a tokba, ugyanúgy nem tapasztal ragacsosodást többé, mintha venne neki egy másik tokot is pluszban. Ami azért sok kiadvány esetében már nem elhanyagolható plusz költséget jelent.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 28., péntek 23:38
410
Tuti hogy a tok a hibás??????????????????????
0
2012. szeptember 28., péntek 21:46
450
Amúgy én is inkább a lemezre gyanakodnék, mert én találkoztam ma ezekkel a hibákkal nem csak a 3 nyilas tokokban lévő lemezeken. Volt átlátszó sima hagyományos pattintós, meg nehezen kiszedhetőkben is.
0
2012. szeptember 28., péntek 21:38
410
Eleinte én is lemezhibának véltem, de annyira írták itt hogy tokhiba, úgyhogy lényeg a lényeg "ganés" lett 1-2 lemezem :( Warnertől nem kérdezte meg még senki hogy mi az oka, hogy ilyenek lesznek a lemezek???!!!! Kíváncsi lennék mit reagálnak rá!!!!
0
2012. szeptember 28., péntek 20:28
6925
Szerintem inkább a lemezekkel van baj.
Az egészen régi lemezeken még soha semmi szennyeződést nem találtam.
0
2012. szeptember 28., péntek 20:18
410
Elmehetnek a kiadók a p*****a!!!!! Szar tokjaikkal, megveszem és még én szarakodjak vele évekkel késöbb!!! Fuck!!! Várom már hogy hasonló dolog kiderüljön a Blu-rayeknél is :((
0
2012. szeptember 28., péntek 20:18
410
Elmehetnek a kiadók a p*****a!!!!! Szar tokjaikkal, megveszem és még én szarakodjak vele évekkel késöbb!!! Fuck!!!
0
2012. szeptember 28., péntek 19:08
6925
Hagyd a csodába a benzint!
Most át jól babaszappannal,bő vízben,akár többször is,hagyjad megszáradni,majd egy puha tisztítókendővel töröld át.
Én egy filmmel jártam így.Fekete,nem négy nyilas tokban volt.A széle teljesen ki volt világosodva és ott a lejátszás sem működött.Letörölgettem,utána már ment a lejátszás.Másnap újra megnéztem,erre akkor meg a lemez többi része volt fura külsejű. Jött az alapos mosás,és azóta rendesen néz ki.
Az elváltozás okát nem értem.Mellette minden hasonló tokban levő lemez hibátlanul néz ki.