Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 20., szombat 7:46
ezt mondtam én is,h van anyag és anyag között is különbség. a BD tokoknál szerintem nem lesz gond,mert szerintem a DVD tokoknál a FEKETE tokokkal van csak gond és szerintem ott a színezés (fekete) miatt is van ez gond,mert az átlátszóknál ez a gond nem jelentkezik.
0
2010. november 19., péntek 23:44
Hát, akkor kenjék a hajukra, vagy gyújtsák fel a francba! :-((( :-)
0
2010. november 19., péntek 23:37
a boltban vásárolható üres CD és DVD lemezekre rá van írva, hogy napfénytől védeni kell és azt hiszem 293,15 K felé nem mehet a hőmérséklet. de ez hülyeség, mert nálam nyáron mindig melegebb van mint odakint árnyákban mérve, télen meg 293,15 K alá nem megy a hőmérő higanyszála idebent. panelben meg még úgy se lehet tartani ezt a hőmérsékletet, mert télen gatyában és nyitott ablaknál is úgy izzad az ember segge mintha a bahamákon nyaralna, mert úgy fűtenek ahol nincs szabályozó.
0
2010. november 19., péntek 23:36
Ja, hát itt jön ki, hogy azonos kiadó lemezei között is van anyagkülönbség, meg hogy bizonyos tokok szellőznek mások meg zártak, és még egyéb olyan difi, amire eddig senki nem is gondolt.
most posts by TM
0
2010. november 19., péntek 23:29
De ha az összes lemezemet ugyanaz a nyirkosság és magas hőmérséklet érte, miért csak az egyik fele nedvedzik? Vagy miért nem írják rá a tokra, hogy "Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó". Bakker, miket nézünk mink? Kalmopyrinre préselt horrorokat, Maripenre sajtolt fantasyket?? Ne már!!
0
2010. november 19., péntek 23:09
Szerintem a tárolás helye is számít, nyirkosság és magas szobahőmérséklet tekintetében.
most posts by TM
0
2010. november 19., péntek 22:46
Ugyan lerágott csont, de osztom a véleményed, még mindig. Ha jól emlékszem, valaki említette korábban, hogy az első Trója is szénné rohadt a 4nyilasban; nos, nálam él és virul, nyoma sincs semmiféle ragacsnak, még a lik környékén sem, pedig ilyen tokban van a megvásárlása óta.
0
2010. november 19., péntek 22:43
Nekem továbbra is ez a négynyilas pöcök az egyik kedvencem, és nem vagyok róla meggyőződve, hogy a tok a ludas a ragacsosodással kapcsolatban. És igaz, az ELITE BD tokok is pont ilyenek, merem remélni, nem véletlenül.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 19., péntek 22:23
most vettem észre, hogy az ELITE márkájú BD tokok ugyanazok a négy nyilas fajtából vannak mint amiket a WB DVD filmeknél hibát okoztak(vagy nem okoztak)! :)

most jött meg a Valentin nap szép riszájklinges tokban, ragacs nincs a lemezen, viszont faszán felhős! :S
a lejátszást úgy nézem nem akadályozza.
0
2010. november 12., péntek 20:11
Nem volt lakk, a lemezek pedig dobozolva, lezárva a felső szinten várták, hogy visszaköltözhessenek a helyükre, ahova csak aztán kerültek vissza, miután az egész lakás tökéletes portalanítás "áldozata" lett.
0
2010. november 12., péntek 18:43
Ragaccsal én sem találkoztam még.Felhőkkel,fura elszíneződéssel,folttal,érthetetlen apró karcokkal és némi porral igen,ragaccsal nem.
0
2010. november 12., péntek 18:39
Nálam a rabbi jó állapotban van.Lehet,hogy nem is a tárolás,hanem egy lakásfelújítás árt meg?
Állítólag a parketta laktól és más maró illékony anyagoktól távol kell tartani őket.
0
2010. november 11., csütörtök 21:07
Nekem a viasztestekkel van gond! Azzal sem az, hogy rohadna, vagy ragacsosodna, hanem egyszerűen megáll kb a film közepénél, és onnan már nem megy tovább. Nekem egyébként egyik lemezemnél sincs ilyen ragacsosodás ( lekopogom ) szerencsére. És remélem, hogy ez így is marad! Egyébként szerintem nem a tokokkal van a probléma, hanem vagy a lemezekkel, vagy a hellyel, ahol tartjátok. Nekem is kb 800 db-os gyűjteményem van. A 300 c. film sem ragacsosodik, csak tiszta karc mindkét lemeze, mert így érkezett meg a vaterán vásárolt film. Én csak 1-2-szer cseréltem ki tokot, de az is csak azért volt, mert eltört a tok. Egyébként én is utálom ezeket a környezetvédős tokokat, dehát ez van!
0
2010. november 11., csütörtök 19:09
:-D Megint ott a ponty! ;-)
0
2010. november 11., csütörtök 19:04
Hát igen! Ha eddig nem nagyon akaródzott a kék felé kacsintgatnom, ilyen fiaskó után inkább kinyomom a szemeimet, nehogy valaha kísértésbe essem!
0
2010. november 11., csütörtök 19:01
Mit kihoztok ebből a kulimájszból... :-O

Pont ma beszélgettem erről TM-mel. Arra a megállapításra jutottunk, teljesen felesleges erre egyetlen egy perc időt illetve egyetlen egy ft-ot is fordítani.

A pocon lévő kb 800 filmem 80%át megvettem ugyan, de nem néztem újra. Ott vannak, jól vannak. Ha az elkövetkezendő 10 évben esetleg újranézném őket és ezzel a problémával találkoznék - márminthogy nem játssza le a lejátszó - akkor vagy megveszem újra, de inkább (10 év!!! múlva) vélhetően valami online taratlomról letötöm pénzért vagy ingyen. Vagy elmegyek a tékába és kiveszem. Ugyanis nagy valószínűséggel ha 10 év alatt egyszer nézem meg, utána 10 évig szintén nem fogom - akkor meg minek. A BD vásárlást meg meg sem említem, mert ezek alapján aztán végképp nem érdemes egyetlen egy fillért sem invesztálni az új formátumba, hogy pár év múlva azokat a lemezeket is dobálhassuk ki.
Ha olyan lemez fosik be, amit gyakran nézek és feltétlenül kell, azt meg majd megveszem mégyegszer menet közben. De egy extra lemez után biztos nem fogo kajtatni..

Itt jön a képbe egyébként a kérdés:, érdemes-e egyáltalán ekkora gyűjteményeket fizikai formában is felhalmozni, ha úgyis tönkremegy.. :-(

Amúgy én még a misztikus ragccsal egyáltalán nem találkoztam. A 300 extra lemeze meg a Pokoli lecke kicsit valóban "felhősödött", de simán le tudtam róluk törölni. Igazából azt sem tudom, miről beszéltek: az biztos, hogy a 300 extra lemeze nem a gyári tokban van, hanem már kezdetek óta egy német gyári digiben.

Úgyhogy a tokoknak az egészhez semmi köze nincs. Argento véleményét osztom: az egész egy gyártástechnológiai hiba lehet. Korántsem általános, mert akkor mind tönkremenne. Selejtes termékek, amik bosszantóak ugyan, de még mindig jobb, mint egy autó elromló féke egy szerpentinen.  

Akinek van ideje/energiája a tokcserére, csak rajta. De mit csinál, ha a folyamat nem áll le? Azon kívül, hogy tökönszúrja magát?
0
2010. november 11., csütörtök 18:51
Minden új dolog élettartama,az előző élettartama osztva kettővel.
A BD lemezeken majd kék foltok lesznek.:)
0
2010. november 11., csütörtök 18:41
Azért azt baromira remélem, hogy a BD-knél nem fog ilyen előfordulni, bár ezek után már semmin nem lepődnék meg!
0
2010. november 11., csütörtök 18:36
A borítók vasalását nem is említetted.:)
0
2010. november 11., csütörtök 18:33
Hát érdemes lenne jelezni a kiadóknak! Vannak itt okos emberek!
0
2010. november 11., csütörtök 18:21
:D
0
2010. november 11., csütörtök 18:15
Azért ne kelljen már klímát is vennem a lemezeim mellé, elvégre nem a koronaékszereket akarom tárolni. Igazad van, de felháborító, ha tényleg ez a titok. Ha bizonyítható volna a dolog, és szereplők volnánk egy igazságosztó filmben, simán beperelhetnénk a gyártókat, sőt meg is nyernénk azt a pert! S a happy end: mindenki visszakapja a pénzét, sőt, az összes lemezt újragyártanák a kedvünkért! Nappersze! :-)))
0
2010. november 11., csütörtök 18:15
ez is lehetséges.sok minden belejátszhat.

de ami a legérdekesebb,hogy sokszor csak évek után jelentkezik a probléma.
0
2010. november 11., csütörtök 18:13
De akkor miért van az, hogy ugyanannak a kiadásnak a példányai néhányunknál sérültek, másoknál pedig nem? Szerintem a kiadó ugyanonnét rendel tokokat a lemezeihez, mégsem mindegyik példány válik ragacsossá.
0
2010. november 11., csütörtök 18:12
Abban is lehet valami,h milyen körülmények között tárolja az ember (pára,hömérséklet,stb)
0