Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 11., csütörtök 18:12
Bakker, ebbe bele lehet bolondulni! :-) Most már én is ott tartok, hogy lexarom, ha ragad, csak üzemeljen!
0
2010. november 11., csütörtök 18:10
De azt is vegyétek figyelembe,h a tokokat nem egy helyen gyártják és nem egy séma szerint. Biztos,h a tok miatt van. Vagy az alapanyagban vagy a benne lévő ragasztóban.
0
2010. november 11., csütörtök 18:06
én nem cseréltem tokokat.minden az eredeti tokjában van.
0
2010. november 11., csütörtök 18:05
Akkor meg érdekes,h ahol egyből kicseréltem (megvételkor) a tokokat ott miért nem jelentkezik a probléma?!
0
2010. november 11., csütörtök 18:01
A DVD megjelenésekor,mivel egy új formátum volt senki nem gondolta volna,hogy később ilyen hibák léphetnek fel.Viszont amilyen komplikált volt/maradt a gyártása és állítólag arra is nagyon oda kell figyelni milyen az a ragasztóanyag,ami a DVD9-es lemezek 2 rétegét ill a védőréteget illeszti össze,így idővel előfordulhat bármi,semmire nincs örök garancia.

Az eredeti audio CD-kről is van hogy eltűnik az adatl/olvashatatlanná válhatnak.S ez nem feltétlen egy egész szériát fog érinteni,elég ha csak pár kevésbé időtálló korong kerül le a szalagról és te vagy én pont azt fogjuk ki.

Más:

Többen is írták a Terminátor 1. első kiadásának tönkremenetelét.Haverral megvettük a megjelenés napján,az övé tönkrement,az enyémnek meg semmi baja a mai napig sem. :) Pedig tudomásom szerint szinte a teljes széria selejtesre sikeredett.Ezek szerint csak orbitális mázlim volt.
0
2010. november 11., csütörtök 17:54
:D
Mit mondana erre dvdextra?
Gyerekek ez csak pénz.Nem ezek az igazán fontos dolgok az életben.
0
2010. november 11., csütörtök 17:48
Itt nem lehet igazságot tenni.
0
2010. november 11., csütörtök 17:44
Pedig az eco tok talán jobban szellőzik.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 11., csütörtök 17:43
Harmadik típusú találkozások 4 nyilas átlátszó eco tok= ragacs a közepénél
:))
0
2010. november 11., csütörtök 17:42
Jó lenne, ha tudhatnánk, hogy (még ha típustól függetlenül is, de) a tokok ragasztóanyaga csapódik le a lemezen. Ez ugyanis eltüntethető, és mindenki megnyugodhat: a lemez nem megy tönkre.

Viszont ha valóban a lemezből jön ki a cucc, akkor lehet, hogy az onnan később tényleg hiányozni fog. Nem szeretném megérni, hogy egyszer csak kinyitom az egyik tokot, és ott figyel benne egy négynyilas/Amaray/vagy más pöckön egy ragacsos plexi, meg fölötte egy szitázott plexi, rajta a fedetlen adatréteggel... :\
0
2010. november 11., csütörtök 17:38
Senki nem ellenőrizte le, mert a feketék mindig gyanúsabbak.:)
Igazából nem tudom mi lehet a baj.Más anyagból készültek így nem tudnám összehasonlítani őket.
0
2010. november 11., csütörtök 17:35
Valami ebben is lehet. Ma valahogy eszembe jutott az egyik kedvencem, az Ace Ventura szinkronos doboz. Mindkét lemez négynyilas tokban van. Most ellenőriztem őket, a lemezek felülete makulátlan, az egyik lemeznek a belső gyűrűjén viszont látható ragacs van, a másik lemeznél csak érezni, hogy ragad, de nem látszik. Ez azért érdekes, mert ez a gyűrű fekszik fel a lemeztartó pöcök melletti peremen.

Még az is megfordult a fejemben, hogy esetleg a tok ragasztóanyaga csapódna le bizonyos esetekben a lemez felületén? De ez meg azért lenne furcsa, mert a szitázott oldalon meg senki nem észlelt még ragacsosodást...

Mindenesetre az, hogy többféle toknál is előfordul, ugyanakkor a négynyilasnál sem mindig - sőt én ezeknél is csak elenyésző számban tapasztaltam ilyesmit, akkor is csak igen csekély mértékben, - arra enged következtetni, hogy nem tehető egyenlőségjel a ragacs és a négynyilas tok közé.
0
2010. november 11., csütörtök 17:32
Oké, de mi van az átlátszó négy nyilassal? Ott sincs több hely, mint a feketében,  mégsem írta senki, hogy nála abban is rohadnak a lemezek.
0
2010. november 11., csütörtök 17:29
Én is ezt gyanítom. Most néztem meg a szinkronos Kék villám állapotát, négy nyilasban van 2006 óta, de semmi. Batman: Kezdődik, négy nyíl, semmi. Homályzóna mozifilm szintén, és szintén semmi. Ja, Rosemary gyermeke is évek óta bírja a négy nyilat. Ugyanakkor a Kamera által homályosan homályosodik, de nem hinném, hogy a négy nyíl miatt. Inkább a kamerára tippelek. :-) Hú, ez ócska poén volt, bocs. :-) Szóval nem lehet egyértelműen máglyára küldeni a négy nyilast, viszont ha valakit megnyugtat a csere, rajta. De én is osztom Ash komám nézetét, s szerintem ha a kémia egyszer beindult, és valóban gyártási hibával van gondunk, a tokcsere sem lesz megoldás hosszú távon.
0
2010. november 11., csütörtök 17:21
Egyáltalán nem biztos, hogy a dvdtok miatt van.
Én csak annyi összefüggést láttam, hogy nem mindegy milyen közel van a lemezfelülethez a pöcök melletti rész.Ott kezdődnek a bajok a lemezzel.
Az amaray-ban és egyéb tokokban egyszerűen több hely van, biztos jobban szellőzik ez a rész.:)
0
2010. november 11., csütörtök 17:12
sebbenzint és szemüveghez adott törlőkendőt(azt hiszem szarvasbőr:) használtam
a lemez közepétől sugár irányban finoman töröltem egyet.... semmi körkörös mozdulat, mert azzal csak megkarcolnád a felületet.
de megteszi bármilyen szöszmentes törlőkendő és baba popsi törlőkendő is(ebből elég sokféle van én Nivea Sensitive-vel próbálkoztam, ezt használják nővérem kisfiánál).
Nem kell durván rámenni, egyáltalán nem biztos, hogy egy körben lejön az összes maszat.
0
2010. november 11., csütörtök 16:58
Majd írd le légyszi újra, mivel és hogyan tisztítottál?
0
2010. november 11., csütörtök 16:57
Valakinek nincs kedve felrakni egy-egy képet erről a "ragacsosodásról" és "felhősödésről"????
0
2010. november 11., csütörtök 16:56
A középen ragacsosokkal ebben az évben már nem foglalkozom, mert ez a probléma nem igazán befolyásolja a lejátszást.Kisebb adag dvdtokot viszont rendeltem a biztonság kedvéért.Egyszerűen megnyugtat, ha szebb koporsóra váltok egy-két filmemnél.Eddig 4 dvd-t nem tudtam lejátszani, de tisztítás után minden probléma megoldódott.
0
2010. november 11., csütörtök 16:54
Ezzel én is így vagyok, elhiheted. Szerinted van kedvem az összes lemezt átnézni és törölgetni? Na de mit lehet csinálni? Megszoksz vagy megszöksz...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 11., csütörtök 16:53
Mobil és Halott menyasszony nálam tökéletesek.

Nem tok probléma lesz ez,hanem lemezsokszorosítási/gyártási gond.Inkább arra tippelek...
0
2010. november 11., csütörtök 16:52
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem azért költök eredeti dvdkre, hogy röviddel a vásárlás után mosogassam őket és új tokokat vegyek....
0
2010. november 11., csütörtök 16:47
halott
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 11., csütörtök 16:47
Tegnap találtam én is pár újat: MOBIL, A HALOT MENYASSZONY, HARRY POTTER 5.
0
2010. november 11., csütörtök 16:45
Baráti kör és a Jákob nálam is ragacshalom. Szuper... a többit meg sem néztem...
0