Azért nem értem,komoly gyűjtők,több ezer filmmel,hogyan tarthatták az alkotásokat nagy számban ebben a már ránézésre is ócska(a lemez hol szorul és nem jön ki,máskor meg magától kiesik) tokban? Ezeket én( a szimpla változatot,átlátszóban is)szinte automatikusan cseréltem,anélkül,hogy erről a hibáról tudtam volna.
Az egész máshogy alakul ha a Warner papírtokja,vagy a Columbia egy ideig használt nagy CD-tokja terjed el. Ezek elegáns és nem utolsó sorban helytakarékos megoldások voltak. Helyettük jöttek ezek a jobb esetben csak horpadt,néha büdös,máskor a lemezek belsejét tönkretevő (UIP-tok!) műanyag vackok.
0
2010. november 8., hétfő 19:36
19957
az milyen tokban volt?
0
2010. november 8., hétfő 19:28
18
Hát,a 9 problémás lemezből 4,vagy 5 volt csak 4-nyilas tokban.A legdurvább a Gengszter Horror volt,de a Piszkos Harry lepett meg legjobban...
0
2010. november 8., hétfő 19:25
7926
Nem szívtam mellre! :) Érthető az álláspontod,csak kicsit érzékenyebb vagyok a napokban... :) Mielőtt valaki beviccelne,nem, nem jött meg.
0
2010. november 8., hétfő 19:24
7926
Hát Nekem 15 év már frankó.Hol leszek már Én akkor?
0
2010. november 8., hétfő 19:22
16099
Tehát összesen lesz:
- 41 darab fekete tokom (1 DVD) - 25 darab fekete dupla tokom (2 DVD) - 5 darab átlátszó dupla tokom (2 DVD)
Egyelőre elleszek ennyivel, mert a BuFi-s kiadásokat teljesen lecseréltem már, illetve az FHE által kiadott filmeket is, amelyek annak idején az ARA vagy Miramax kiadások voltak. A Warner ezután jön, amint megjöttek a tokok.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 8., hétfő 19:16
16099
Teszveszről 36 darab 1 lemezes fekete tokot: 2.090 Ft szállítással együtt. Elektro Digital oldalról: 5 darab 1 lemezes feketét, 3 különböző típusú dupla feketét 10-5-5 darabot, és 5 darab dupla átlátszót. 4.180 Ft szállítással együtt. Még majd rendelek 15-20 darab slim tokot is, hogy a Vészhelyzet sorozatot is kompletten lecseréljem.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 8., hétfő 18:56
8851
Hány tokot rendeltél? És mennyibe került ez neked?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 8., hétfő 18:55
8851
Megnéztem én is: valóban van valami gánya (ragacs) a Piszkos Harry 1-es lemezén is. Márpedig ez nem a négy nyilas fekete tokban van, viszont ez is Warner.
Nem lehet, hogy a Warner nem csak a DVD képminőségének butításával nyomja a BD-t, de a DVD-k élettartamát is rövidebbre szabja? Remélem nem, és viccnek is durva lenne egy kicsit.
0
2010. november 8., hétfő 18:48
16099
Holnap megérkeznek végre a csere tokjaim, így az összes szart ki tudom cserélni és utána már nyugodtabb leszek. :-)
0
2010. november 8., hétfő 18:47
8851
Még egy gondolat a témához:
Az Ítéletnap című Schwarzenegger-film az Xpress adatlapja szerint 2000. augusztus 24-én jelent meg. Akkoriban is vásároltam meg, az egyik első DVD-m volt. Most tüzetesebben megvizsgáltam a korongot, és attól eltekintve, hogy a szitázott oldalán ott van pár ujjlenyomatom, teljesen makulátlan állapotú, és természetesen a lejátszással sincs az égvilágon semmi baj. Ez egy több, mint tízéves lemez.
Persze akkoriban még a magyar mesefilmeket is minőségi Amaray tokba rakták. Az is igaz, hogy azok is (videókazetta áron) 2490 Ft-ba kerültek.
Hogy a mostani jelenségért milyen részben felelős a tok vagy az esetleg silányabb minőségű lemezgyártás, ki tudja?
Igen a DVD-től mindenki makulátlanságot vár,míg a VHS-nél én is természetesnek veszem,még a leggondosabb esetben is bejöhet a szalagra egy-egy gyűrődés. Valahogy egy szalagos,látszatra igen sérülékeny rendszerrel szemben kisebbek voltak az elvárások. Egy tékás ismerősöm szerint,ha egy DVD egyszer akad vagy ugrik,már szóvá teszik,míg a VHS-t teljesen lestrapált állapotban is szó nélkül megnézték.
0
2010. november 8., hétfő 18:38
8851
Mellesleg meg idézem a korábbi hozzászólásodat: "[...] van jópár olyan cd-m ami már több mint 15 éves [...] Ha ennyit kibír a DVD is akkor talán nincs akkora baj..."
Ez pedig azt sejtteti, neked bő 15 év már frankó. Na, én erre reagáltam, hogy nekem nem az. ;-)
0
2010. november 8., hétfő 18:35
8851
Ne szívd mellre, nem vettem konkrétumnak. Csak kifejeztem azon álláspontomat, hogy én egy DVD-től sokkal többet várok el, mint 15 év. ;-)
Másrészt meg az, hogy egy TV bedöglik 3-5 év után, bár nyilván nem öröm, de még inkább elviselem. A TV-t majd minden nap bekapcsolom, az kiszolgálja az árát. De DVD-ket éppen azért kezdtem el gyűjteni, mert viszonylag jó minőséget és életre szóló tartósságot ígért. Annyira gazdag nem vagyok, hogy csupán polcdísznek vásároljak milliókért filmeket. Talán jogos az elvárásom, hogy valóban bírjon is ki minden egyes DVD legalább 50 évet, és ha nyugdíjas koromban már nem lesz pénzem DVD-kre, BD-kre, és főképpen az akkor méregdrága hologramos kockacukorra, azért még meg tudjam nézni a kedvenc filmjeimet.
0
2010. november 8., hétfő 18:34
6925
A bakelit megfelelő tárolással állítólag örökéletű.Érdekes,hogy ennél a formátumnál régen mindenki természetesnek vett,időnként tisztogatni kel.
0
2010. november 8., hétfő 8:16
4792
nekem meg 45 éves bakelit változatom Doctor Zhivago filmzenéből és semmi baja :)
0
2010. november 8., hétfő 0:17
8260
"de van jópár olyan cd-m ami már több mint 15 éves és még semmi baja"
Nekem meg van jópár 25-28 éves audiokazettám, aminek kutya baja.
Egy kicsit szerintem túl van lihegve ez a téma. Értem én, hogy mindenki (én is) próbálja óvni, nagy becsben tartani a nem kevés pénzből összeszedett DVD gyűjteményét, de azért én úgy gondolom, a DVD nem műkincs, meg múzeumi tárgy, hanem elsősorban használati, szórakozató eszköz. Ebben az értelemben meg ha valamikor is elhasználódik- hát egye fene.
Ha majd egyszer, amikor meg akarok nézni egy filmet és hibás lemezt találok, még mindig ráérek akkor eldönteni, mit csináljak: letöröljem-e simán, újból megvegyem-e ( vélhetően kevesebbért, mint eredetileg), vagy más formátumban vegyem már meg. Bár ezek alapján a BD sem lesz tartósab. Én biztos most nem állok neki lemezenként átnézni az egész gyűjteményt. Elvan a ragacsos lemez (ha egyáltalán ragacsos) szépen a polcon.
Bocsi az eretnek hozzáállásért, de sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, mintsem ezen aggódjak.. :-)
0
2010. november 7., vasárnap 23:59
35
"Sohasem tisztítottam DVD-t - és nem is fogok - , mert csak kárt okozok a korongnak. Hiszen a "súrolás" nyomokat hagy maga után..."
Ha szappanos vízzel és sugár irányban tisztítod, akkor nem teszed tönkre a lemezt. Viszont a körkörös karcoktól lejátszhatatlanná válhat, úgyhogy arra figyelni kell. De ebben az esetben is van megoldás, mégpedig a polírozás. Én néhány hónapja kipróbáltam, egy közeli videó tékában 500-ért átpolírozták az egyik karcos DVD-met. Mikor kész lett, szinte nem hittem a szememnek. Csak nagyon erős fénynél volt látható még néhány karc, előtte viszont nem tudtam lejátszani.
A ragacsodással kapcsolatban: mostmár értem, hogy miért vált a Tégla és a Halál 50 órája lejátszhatatlanná. Szappanos vízzel lejött, de a Halált azért mégegyszer megvettem, most hogy jóárasították :)
0
2010. november 7., vasárnap 21:52
27
nekem 1994 ből is van pár cd-m, klasszikusok, de nem ez a lényeg épp a minap raktam be egy Vivaldit a lejátszóba és elejétől a végéig gond nélkül lejátszotta, mondjuk vigyázok hogyan tárolom őket, de én is remélem hogy bírni fogják.
0
2010. november 7., vasárnap 21:19
7926
Basszus ne vedd már konkrétumnak amit írtam!Azt mondtam hogy van olyan cd-m ami már 15 éves és semmi baja.Nem azt hogy 15 év és tönkremegy!A DVD-re az elején azt mondták 50 év az élettartama,de ez nem látszik beigazolódni.Amit az ember készít az nem örök.De elárulok egy titkot,a mostani TV-k sem fognak addig menni mint a régiek.Van olyan ismerősöm /több is/akiknek 3-5 év után ment gallyra a samsung TV-je,javíthatatlanul.Miért várjuk,hogy ez nem megy tönkre?Pláne így,hogy szar alapanyagra dolgoznak...
0
2010. november 7., vasárnap 21:14
8851
Egyelőre én is abban bízok, hogy ennek az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja.
0
2010. november 7., vasárnap 21:11
5023
az sem időtálló! elég egy Skynetecske szintű vírus oszt lőttek az egésznek. vagy egy atomháború vagy egy nagy napkitörés, aminek az elektromágnese vihara tönkrevágja az összes elektronikai cuccot. ezektől semmi sem véd! :O
inkább pucolgatom a ragacsot, mint a nukleáris katasztrófa utáni maradványok között keressek egy olyan szervert ami nem tudom, hogy HOL van viszont elég mélyen van a föld alatt vagy vastag ólomréteggel van kipárnázva.
0
2010. november 7., vasárnap 21:09
5023
az sem időtálló! elég egy Skynetecske szintű vírus oszt lőttek az egésznek. vagy egy atomháború vagy egy nagy napkitörés, aminek az elektromágnese vihara tönkrevágja az összes elektronikai cuccot. ezektől semmi sem véd! :O
inkább pucolgatom a ragacsot, mint a nukleáris katasztrófa utáni maradványok között keressek egy olyan szervert ami nem tudom, hogy van viszont elég mélyen van a föld alatt vagy vastag ólomréteggel van kipárnázva.
0
2010. november 7., vasárnap 21:06
8851
Nem értek egyet. A 15 év semmi. Nálam itt a polcon 1500 DVD. Ha évente 100-at megnéznék, akkor a 15 év alatt egyszer nézhetnék meg mindent. De sajnos annyi időm nem nagyon van, hogy minden héten garantáltan meg tudjak nézni kettőt. Van, amikor 3-4 is belefér, esetenként akár több is, de gyakoribb, hogy jó, ha egyre sikerül időt szakítani.
Én nem azért költöttem DVD-kre annyi pénzt, hogy ne kelljen elsétálnom a tékába. És lehet, hogy valamit soha nem fogok már újra megnézni, de akkor is azért fizettem, hogy rendelkezésemre álljon 50 év múlva is, tehát lejátszható legyen.
Ha 15 év lenne a várható élettartam, az első DVD-im pár év múlva be kellene, hogy adják a kulcsot. Remélem, nem így lesz, mert ha igen, tutti, hogy kiszállok ebből a hobbiból.