Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2014. augusztus 28., csütörtök 19:35
Pedig lehet, sajnos. Tegnap találomra levettem párat a polcról. Megvan pl. a Beépített szépség 1-2 doboz. Ebben is két fekete tok van, de nem négynyilas. Na, mindkét lemez felületén világos porózus réteg keletkezett. A gyűrűnél kipróbáltam: szépen letörölhető, de ettől még aggasztó.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. augusztus 28., csütörtök 19:12
Más tokkal remélem nem lesz baj később.

Találtam nálam háromnyilast,push feliratút,6 pöcköset,meg még egy jópár fajta van a gyűjteményben.

0
2014. augusztus 28., csütörtök 18:47
Arra egy téka figyelt fel nálam.Mindig az eredeti tokból kölcsönözték a lemezeket,átrakva egy tékás emblémával ellátott tokba.

Így sokszor vették ki-be,és szóltak nekem,hogy baj van.
Szerencsére nálam még nem volt,de azonnal mindet kidobtam.Akkor kezdtem figyelni a tokokra.Addig eszembe sem jutott,hogy egy ilyen drága terméket hulladékba csomagolnak.
Igaz,sokáig azt sem gondoltam,hogy "gyári karcos" lemezeket árulnak...
0
2014. augusztus 28., csütörtök 18:42
Olyanokkal én is szívtam párszor.
0
2014. augusztus 28., csütörtök 18:41
A kiadók nem első alkalommal csomagolják lemezkárosító selejtbe a termékeiket.

Ott volt a DVD belsejét széttörő UIP tok.6800 Ft. volt egy lemez.Ott végül a fogyasztóvédelem lépett közbe.
0
2014. augusztus 28., csütörtök 10:24
...és én sem, de tényleg!:)
most posts by TM
0
2014. augusztus 27., szerda 23:55
:)
Jól van, én sem lépek csíkra a betonjárdán.
0
2014. augusztus 27., szerda 22:58
Hát persze.
0
2014. augusztus 27., szerda 22:58
Engem az bosszant pluszban, hogy jónak véltem ezeket a tokokat, ezért több is van belőle, miután vettem is ilyet. Most meg cserélhetem le őket. Kurvára nem vagyok boldog. Tényleg az a hülye, aki pénzt ad a fizikai adathordozón terjesztett filmekért!
0
2014. augusztus 27., szerda 22:55
Nekem nincs fekete tokos DVD kiadásom. Sohasem voltam hajlandó olyanban kiadott filmeket venni.
0
2014. augusztus 27., szerda 22:13
Nincsenek olyan régi kiadású filmjeim,hogy tele legyek ragacsos lemezzel,de sajnos a közelmúltban vásárolt DVD-k közül sok volt négynyilasban.
A Fűrész gyűjteményen még nem látszott semmi de már cserélve lettek azok is.
0
2014. augusztus 27., szerda 22:07
Ahhoz képest,hogy csak 300 filmem van DVD-n,én is találtam 40 db négynyilast.
Ragacs nekem az Alias 5. évadnál és az egylemezes Halloweennél jött elő.

Mindegyiket cserélni fogom az tuti.

0
2014. augusztus 27., szerda 21:22
Na, úgy látszik, mégiscsak utolért engem is a dolog. :(

Ma két kiadványnál is felfedeztem a ragacsosodást. Az egyik a Háborús klasszikusok két egylemezes filmje, a másik a Fletch. Előbbieknél csak a gyűrű mentén volt észlelhető a ragacs és a lemez pereménél. Utóbbinak azonban szemmel láthatóan tiszta ragacs volt az egész felülete. Ellenőriztem a lejátszóban is: a 6-os jelenettől a 8-asig nem lejátszható.

Bassza meg, én is kezdhetem a tokcserét!

Ezt az egyet máris áttettem. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz észlelhető hatása.
0
2014. augusztus 27., szerda 18:57
Gondolom,a felhősödéssel nincsen mit kezdeni,az a tapasztalatom szerint tokfüggtelen.
0
2014. augusztus 27., szerda 18:56
Végignéztem az össze filmemet,csak a Flinstons és még két duplalemezes film van négynyilasban.

Ezek már régóta,így alighanem nem lesz semmi bajuk ezután sem.
0
2014. augusztus 27., szerda 17:18
szerintem az átlátszó inkább a megoldás, többek között azért is mert nincs benne színezék
0
2014. augusztus 27., szerda 17:09
A négynyilas helyett megteszi egy jó minőségű fekete cseretok vagy mindenképp átlátszó az igazi?
0
2014. augusztus 27., szerda 11:18
A nedvesség egy fontos szempont lemeztárolásnál ahogy Dömi is írja. A lemezek egyik nagy ellensége a magas páratartalom. Én már évek óta gyűjtögetem a kis szilika géles zacskókat amiket mindenféle termékek csomagolása mellé szoktak tenni és a lemezek mellett vannak. Persze ehhez az is kell, hogy nem nyitott rendszerben hanem zárt szekrényben vannak, így tudnak "dolgozni" ezek  zacskók. Mindemellett a rossz minőségű anyagból készült tok is nyilván szerepet játszik. Az összes műanyagból készült tárgynak van egyféle "kipárolgása" és nem mindegy milyen összetételből készült, milyen vegyi anyagokat párologtat ki. Arról az élettani hatásról nem is beszélve, hogy pl. a büdös fajta tok kipárolgása, belélegezve az emberi szervezetre is roncsoló hatása van.
0
2014. augusztus 27., szerda 10:44
attól még lehet nedves, nyirkos a levegő
0
2014. augusztus 27., szerda 10:38
Nálam abban a szobában, ahol a lemezek vannak, ott soha nem szoktunk teregetni, hanem az udvaron. Nem hinném, hogy nagyon párás lenne annak a szobának a levegője, mégis gondok voltak nálam, amíg ki nem cseréltem a tokokat.
0
2014. augusztus 27., szerda 10:31
én azt is észre vettem hogy ott kezd el "rohadni"/foltosodni ahol nedves, párás a levegő. vagyis ha mondjuk pl. egy helységben szárítják/teregetik a ruhákat. szóval ez is számíthat, mert pl. amióta én elköltöztem az exnejemtől (ahol 1 szobás lakásban laktunk) azóta nálam ezek a problémák megszűntek.
0
2014. augusztus 27., szerda 1:26
Amikor szóba került a téma pár éve, én is hitetlenkedve olvastam a hozzászólásokat a rohadást okozó tokról, akkoriban még nálam sem ütötte fel a fejét a probléma, csak mostanában, plusz csak és kizárólag a tárgyalt tokban tárolt filmeknél.
0
2014. augusztus 27., szerda 1:04
Érdeklődéssel és megdöbbenéssel szoktam olvasgatni problémáitokat,de eddig nekem SOHA, SEMMILYEN lemezzel hasonló problémám nem volt.

Konkrétan most megnéztem a Kelly hősei meg az A halál ötven órája lemezeket (mindkettő "négynyilas" tokban van) és semmi felületi elváltozást nem látok. Az tény, hogy a lemezt kivéve MINTHA ragadna picit, de ez egyáltalán nem befolyásolja a lejátszást.

A biztonság kedvéért azért áttettem más tokba... mert jobb az óvatosság, ugye...
0
2014. augusztus 27., szerda 0:33
Újabb detektált rohadások nálam:

Bullitt (2 DVD, Warner Home Video) - ez az én hibámból, az eredeti tokja anno eltört, így másikba raktam, bár lehet hogy még menthető, csak felhősödött egyelőre
Halálos fegyver 2-3-4 (FHE) - az első rész eddig valamiért megúszta
A spanom csaja (FHE)
A halál 50 órája (FHE)
Kelly hősei (FHE)

Az utolsó kettő a Háborús klasszikusok doboz része. Benne van még a pakkban a duplalemezes Piszkos tizenkettő is, de annak semmi baja, mivel Allaine tokban van, nem a négynyilasban.
0
2014. augusztus 26., kedd 12:44
Köszi, ezek hasznos tapasztalatok. Ha nekem is gondom lesz velük, feltétlenül ki fogom próbálni.
0