Keresés

Poseidon (Blu-ray)

2020. július 12., vasárnap 20:47
Ez is kapható lesz újra? Valóban? Ennyiért kötelező vétel.
0
2014. június 29., vasárnap 12:30
Dreyfuss-t én is csípem, épp ezért rossz volt látnom, hogy torzul a feje. A személyes kedvencemet kihagytad tőle, a Tétre vagy befutóra c. filmben is hatalmas a fazon!
0
2014. június 29., vasárnap 3:13
Jaja, igaz, kösz! Végül is csak az egész filmet fújom kívülről, kivéve a címét. :)

most posts by TM
0
2014. június 28., szombat 21:31
Bobbal
0
2014. június 28., szombat 18:53
Elvoltam ezzel én is, bár furcsa mód, a gyerekkoromban moziban látott eredetire sokkal élesebben emlékezem.
Dreyfuss-szal kissé szigorú vagy. Ha kinézet alapján szelektálnánk a színészeket, akkor a szintén önpusztító Rourke-t már rég le kellett volna lőni. :) Nekem nagyon szimpatikus Richard Dreyfuss, s sajnálom, hogy nem lett belőle nagyobb sztár, megérdemelte volna. Mondjuk A cápa, a Harmadik típusú találkozások vagy akár a Zsarulesen esetleg az Isten nem ver bottal bármelyik színésznek kedvére való szerepekkel bíró alkotások voltak. Emellett még a Mégis kinek az élete? és a Csendszimfónia is hatalmas filmek, de én Paradorban is imádtam őt, sőt hálás voltam pici szerepéért a Görögbe fogadvában is, vagy az idióta cameójáért a Piranha 3D-ben. :)
most posts by TM
0
2014. június 28., szombat 9:36
Wolfgang Petersen filmje katasztrófa lett, de nem úgy, ahogy szerették volna. - POSEIDON kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/06/28/poseidon
0
2011. január 4., kedd 20:35
Ez érdekes:

Az összegző akciós listán azonnal szállítható,de a film adatlapján pedig 1-5 nap!!!!  :S
0
2010. december 8., szerda 12:45
Akkor idővel várjuk a minőségi lemezeket! ;)
0
2010. december 8., szerda 12:28
Dehogyis. :)

De konkrét BD gyártást MÉG nem tudok kieszközölni.ha ott tartok feltétlen a vendégem vagy egy üzemlátogatásra,na meg egy kis csípős csirkeszárnyra. ;)
0
2010. december 8., szerda 11:39
:D Nekem már tegnap úgy tűnt. Nem igazán voltak konkrétak a válaszok, és sok volt a mosoly. :)
0
2010. december 8., szerda 11:27
Le akarsz rázni? :)
0
2010. december 8., szerda 10:44
Részletesebb technikai válaszok a kérdésedre:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_TrueHD
http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio

Ennyire részletesen úgysem tudnám elmagyarázni. :)
0
2010. december 8., szerda 9:52
A veszteségmentességgel arra akartam kilyukadni, hogy ugye a True-HD és a dts-HD Master Audio is tömörített. Akkor hogy lehet mégis veszteségmentes?
0
2010. december 7., kedd 17:14
"Hogy kell elképzelni a kódolás folyamatát?"

Ha az ideje érdekel,az Avatar első kiadásának képét kb 6 hétig kódolták.iszonyú mennyiségű munka és energia fekszik benne. :)

"Továbbá hogy lehet elképzelni a veszteségmentes tömörítés fogalmát? Józan paraszti ésszel azt mondanám, minden tömörítés veszteséggel jár. Hogyan kerülhető el mégis?"

A korongokon lévő LPCM (PCM) hangsáv gyakorlatilag megegyezik a stúdió masztereken lévő tömörítetlen LPCM hanggal.Tehát egyedül itt nem beszélhetünk veszteségről.Itt egy gyakorlatilag bitről bitre megegyező stúdió minőségű hangot kapsz a BD-re.

"Meg lehet-e határozni, általában milyen szempontok szerint tér el a kétféle, tömörített hangfajta?"

A Dolby TrueHD egy opcionális kodek.A maximális enkódolási bitrátája 18 Mbit/s és akár 8 csatornás 24bit-es keverést is kaphat.A dts-HD MA nagyjából ugyanaz csak ennek 24.5 Mbit/s a max bitrátája.utóbbi emiatt is dinamikusabb,de sokszor minimális csak a hangzásbeli különbség.Gyakorlatilag egy "lossless vs lossless" helyzetről beszélünk. :)

"Szemet szúrt, hogy az első évben, hazánkban is forgalmazott korongok, de még a későbbi, A tökéletes trükk is PCM hangot kapott. Ha messze ez a leginkább részletgazdag, miért tömörítik tovább? Helytakarékosságból?"

A Tökéletes trükk nem kapott PCM hangot,mert a Warner forgalmazza az Európai térségben(síma DD 5.1-es).Az USA verzión van csak PCM hang,de az A régiós korong.

Így van,helytakarékosságból tömörítik TrueHD vagy dts-HD kodekkel.Ez nagyjából 30-40 százalékos helymegtakarítást jelent a képminőségnek és az extratartalmak javára.

Én jobb szerettem a PCM korszakot.Tulajdonképp a HD szabvánnyal szemben ez volt a legnagyobb előnye.Most gyakorlatilag ugyanazokat a hangokat kapják a BD korongok,mint a gyorshalált halt HD DVD kiadások.Tehát semmivel sem vagyunk előrébb.
0
2010. december 7., kedd 16:56
Következő kör jön. :)

Hogy kell elképzelni a kódolás folyamatát?

Továbbá hogy lehet elképzelni a veszteségmentes tömörítés fogalmát? Józan paraszti ésszel azt mondanám, minden tömörítés veszteséggel jár. Hogyan kerülhető el mégis?

Meg lehet-e határozni, általában milyen szempontok szerint tér el a kétféle, tömörített hangfajta?

Szemet szúrt, hogy az első évben, hazánkban is forgalmazott korongok, de még a későbbi, A tökéletes trükk is PCM hangot kapott. Ha messze ez a leginkább részletgazdag, miért tömörítik tovább? Helytakarékosságból?
0
2010. december 7., kedd 16:49
"csak hogy kultúrálódjak, miről ismerszik meg a VC-1, AVC kódolás, és mi jelentősége van az MPEG-4 (talán MPEG-2 is létezik) megjegyzésnek?"

A HD transzfereket 3 féleképpen kódolhatják.

MPEG-2 (ez ugye a DVD-nél is használatos):elvileg már nem használják,mert a legkevésbé hatékony tömörítési eljárás.A BD-zés kezdetén sok korong még ilyen tömörítéssel készült.Nem a legjobb választás...

AVC és VC-1 minőségben szinte megegyezik.Az AVC elvileg magasabb szint,de élőben nem tudod megkülönböztetni őket,mert szinte ugyanazt a minőséget hozzák.Láttam már szebb VC-1 kódolást,mint AVC-t még a formátumháború idején,szóval nem mind arany ami fénylik...de volt ez fordítva is. :)

A PCM hang maga a legmagasabb minőségi kategória amit csak kaphat jelenleg egy optikai HD lemez.Tömörítetlen és veszteségmentes.

TrueHD és dts-HD a két egymással is versengő konkurens a Dolby és a dts közötti hangszabványháború 2 egymással versengő nextgen hangja.A dts-HD papíron  megintcsak magasabb minőségi nívót és sok esetben ténylegesen dinamikusabb hangzásvilágot rejt.De a trueHD hang sem marad el sokkal mögötte.Lényegében mindkettő veszteségmentes,DE tömörített formátuma a PCM hangnak(némileg a hangzásviláguk is eltér).
0
2010. december 7., kedd 16:41
Egyébként, csak hogy kultúrálódjak, miről ismerszik meg a VC-1, AVC kódolás, és mi jelentősége van az MPEG-4 (talán MPEG-2 is létezik) megjegyzésnek?

Ezenkívül ugyanígy, a hanggal kapcsolatban is érdekel, a DTS-HD Master Audio és a True HD milyen kapcsolatban áll egymással, és hogy jön a képbe a PCM "tömörítés"?
0
2010. december 6., hétfő 15:21
Maga a film nekem bejött, így aztán a BD-változat is becsúszott...

A képpel nincs különösebb gond, bár lehetne jobb is, főleg annak tükrében, hogy 4K-s digital intermediate-anyagból dolgozhattak. Némely snittek kissé életlenek, a trükkökön meg látszik, hogy nem dolgozták ki őket rendesen, de ezektől függetlenül jónak mondható. DNR és egyéb barmolós effektek nincsenek alkalmazva hálistennek. Eredeti 2.35:1 arányban, a Warner-től megszokott VC-1 enkóddal jelent meg (bár állítólag már ők is átálltak az AVC-re).

Az angol dts-HD MA 5.1-es hang viszont új film révén teszi a dolgát becsülettel, nem tudok belekötni.

Az extrák magyar felirattal nézhetőek, ahogy látom a dupla DVD-ről átmentették a lényeget. Külön plusz pont, hogy végre nem felugró menü van, hanem rendes.

Film: 80%
Kép: 90%
Hang (angol eredeti): 100%
Extrák: 70%
0