Keresés

Lost - Eltűntek - 6. évad (5 DVD) (DVD)

2013. január 14., hétfő 23:50
Nem semmi... :D
0
2013. január 13., vasárnap 2:30
Na ezért megérte fenn maradni :)
0
2013. január 12., szombat 22:42
Elég régen néztem be ebbe a fórumba, így bocs, hogy csak most jön a válasz, de azért:

SPOILEREK!!!
1.: Igazából én úgy fogtam fel, hogy a füst a szigetre került emberek elkövetett bűneinek kivetülése, ami annak köszönheti létét, hogy Jacob a makulátlan tisztaságú Fénybe taszította bűnbe esett testvérét, ezzel "bemocskolva" addigi tisztaságát. Ezzel szabadította ki a Fény árnyékát, annak ellenpólusát, ami kezdetben Jacob bűnéből táplálkozott, majd a később a szigetre kerültekéből. Az, hogy végül alakot tudott ölteni, azt a szigeten tartózkodók, illetve azok bűneinek számával lehet magyarázni (az, hogy miért Locke-ot választja, már kiderül az utolsó évadból).

2.: A záró évadban az alternatív valóság igazából afféle purgatóriumba történő eljutásnak kell felfogni, amelynek végén az egész csoport együtt ment a Mennyországba. Én úgy építettem fel magamban, hogy az alternatív események azután kezdődnek, hogy a szigetről repülővel kijutott túlélők közül az utolsó is meghalt (erre utal a Jack és az apja közti utolsó párbeszéd is, melyben Christian így fogalmaz: "Mindenki meghalt. Ki előbb, ki utóbb/később.")
Szerintem utána a repülő utasainak lelke úgymond visszakerült a repülőre, ahol ezúttal sikeresen landoltak a LAX-en, majd leszállás után mindenki ment tovább a maga útján. Ennek az útnak a végállomása a Mennyország, ahová a templomból, együtt lépnek át, miután az összes (fontosabb, és általunk ismert) lélek egybegyűlt.

3.: A fekete ruhás fickót felfoghatjuk a sziget első gonoszának, míg Jacob épp az ő ellentéte, a jó. Persze Jacob testvére sem született rossznak (bár ebben nem vagyok biztos), csak mindig másodikként volt kezelve, és valahogy mindig kevésbé kötődött az édesanyjának gondolt asszonyhoz. Amikor kiderül az igazság anyjukról, bűnbe esik, ami (bármennyire is jogos volt) bűnössé, rosszá teszi, megfejelve azzal, hogy testvérét is olyan dologra hajtja (az ominózus fénybe taszítás), ami az ő tisztaságát is megmételyezi (rég láttam, így ebben nem vagyok biztos, de talán ezért is van, hogy Jacob nem öregszik, ez az ő büntetése, azért, amit a testvérével, és a Fénnyel tett). Jacob testvére tehát egyszerre a Sziget rossz oldala, és némiképp pont emiatt az első, a Sziget által követelt áldozat is.

Lehet, hogy LOST-rajongó vagyok? :D
0
2012. június 30., szombat 16:29
Ebben az a brutál, hogy van egy valagnyi kérdés a történet meg tök egyszerű a jó és a rossz harca bla bla bla:)
Am nem állítom egy percig sem azt, hogy ettől függetlenül nem lenne jó sorozat. Megbánni nem bántam meg, hogy éveken keresztül vártam hétről hétre az újabb részekre.
0
2012. június 30., szombat 16:24
SPOILER HEGYEK!!!!

Ott kezdeném, hogy nagyon sok idő telt el a 4-5-6 évadok között, így nem minden összefüggést látok át még most se :) Egyelőre semminek nem olvastam utána, saját kútfő van csak. Az biztos, hogy ahogy a szálak összeérnek a másik idősíkban, az valami csoda. Ahogy rájöttem szép lassan, hogy hová tartanak az események, egyre csak melegség töltött el, boldog voltam. Aztán jött a pofán baszás, fingom nincs, hogy mi van. Az első gondolatom az volt, hogy az egész úgy zajlott, hogy amíg ők a szigeten verettek jobbra-balra, addig egy másik térben kaptak úgy mond egy esélyt, hogy helyrehozzák az életüket. Jack-nek családja lett végre, Hurley randizott egy fasza kis csajjal, Sayid is egyenesbe jött a rokonsággal, Locke végre felejtett és lábra állt meg miegymás. A gondom a következő. Először is, ezt a "helyrehozást" nem tudom minden szereplőre ráhúzni, bár remélem, hogy ez csak azért van mert rég láttam a megelőző részeket. Jacob is elmondja, hogy ők azért lettek kiválasztva, mert csak egy kalap szarral volt az életük egyenlő, semmi nem volt amiért megérte volna visszamenni. Mi a vélemény? :)

Azért van pár kérdésem:

-számomra nem derült ki, hogy mi a Füst. A fekete ruhás fickó ahogy belebaszódik a fénybe és kijön a Füst, az most mi???
-mi történik a csoporttal a film végén? Meghalnak? Miért?
-A fekete ruhás fickó ki volt? Miért nem volt neve (ha jól emlékszem:))?

Na hirtelen ennyi, ha valaki válaszol, akkor belevághatunk :)
0
2012. június 30., szombat 16:10
Hálás köszönet, nekiesek most azonnal! :)
0
2012. június 30., szombat 16:08
Én a FilmKaptár 13. számában (2011. II. szám) megpróbáltam összefoglalni a 6. évad eseményeit, rávilágítani az összefüggésekre, és megadni a válaszokat a teljes mértékben meg nem válaszolt kérdésekre.
Innen töltheted le a magazint:
http://www.filmkaptar.hu/
0
2012. június 30., szombat 15:38
Húúúúúúúú ez ütött! Most fejeztem be, köpni nyelni nem tudok :) Tud valaki egy jó magyar nyelvű oldalt, ahol lehet válaszokat kapni? :)
0
2012. június 25., hétfő 0:37
Nagyon köszönöm, nem most lesz, de mindenképp írni fogok, úgy érzem muszáj lesz :)
0
2012. június 25., hétfő 0:22
SPOILEREK!!!!!!!

Mivel kb. 3 hónapja pörgettem ki a sorozatot, 6. évaddal együtt, így igyekszem csak olyan válaszokat adni, ami nem érinti az utolsó évadot! Teljes megvilágosodásra tényleg ne számíts, de én személy szerint nem csalódtam akkorát a lezárásban, mint vártam!
Válaszok sorrendben:
I. Jacob a szigeten élő Többiek/Others eszmei vezetője, akinek parancsait és kéréseit Ben, mint a Többiek "kirendelt" irányítója közvetíti társai felé.

II. Ben azért öli meg, mert 1.: Ben sohasem érdemelte ki a Többiek irányítása óta, hogy találkozhasson vele, a parancsokat Richard Alperten keresztül kapta. Ennek hála később Locke szemében elvesztette a tekintélyét, és a komolyan vehetőségét is. 2.: Igazából Ben csak egy eszköz volt Jacobnak, hogy Locke eljuthasson hozzá (?)

III. Bennel kapcsolatban, amit biztosan tudunk az ötödik évad végére: egy, az állításaival ellentétben a szigeten kívül született, majd gyerekként az apja által a Dharma kezdeményezés keretein belül a szigetre érkezett. Az apjával a születése körülményei miatt rossz kapcsolatban állt, aminek eredményeképp, egy Richard Alperttel való találkozáskor elhatározza, hogy idővel átáll az akkor még Gonoszoknak nevezett Többiek oldalára. Ez a pillanat 18 éves korában jön el, amikor egy Dharma elleni támadás belső embereként hidegvérrel végez apjával is, és így a Többiek vezetőjévé válik. Ezen kívül, mint mondtam, Jacob parancsait teljesíti, de mivel ő még nem találkozott vele soha, így Locke előtt tettetnie kell (az ominózus fakunyhós jelenet), aminek eredményeképp először Locke, majd idővel maga Jacob ellen fordu, és aki mellől ezalatt a Többiek is elfordulnak.

Richard Alpertről a 6. évad híján nem mondhatok sokat, amit szerintem ki lehet következtetni: az egyetlen a szigeten, aki Jacobbal kapcsolatban áll, és hogy valamiért nem öregszik! A többit majd meglátod. :)

IV. Erre a kérdésre a 6. évadból kimerítő választ kapsz!

V. A "másik szálról" szintén nem nyilatkoznék, végig kell nézni az évadot! :)

VI. Teljesen pontos választ erre a kérdésre nem fogsz kapni, de szerintem elég annyi, hogy egy, a szigeten nagyon régóta élő, és azzal kapcsolatban tevékenykedő csoport, akik világméretű hálózattal rendelkeznek!

Ezért a kis írásért cserébe csak annyit kérek, hogy majd írd meg ide, milyen érzéseid voltak a The End után! :D
0
2012. június 25., hétfő 0:18
Jaja én is ilyen alternatív valóságra gondoltam kapásból. Háááát jó nagy faszságnak tűnik ahogy közeledik a vége, de teszünk egy próbát ha már 5 évadot végigkeccsöltem :) Köszi a bíztatást! :)
0
2012. június 25., hétfő 0:09
Nézd végig, lesz, ami kiderül, lesz, ami nem.
SPOILER
A második szál emlékeim szerint alternatív világ... egyébként számos kérdés megválaszolatlanul maradt és kilométerekről látható volt a vége...
0
2012. június 24., vasárnap 23:45
SPOILER!!!!!

Kicsit sok idő telt el, mióta megnéztem az 5. évadot így totál homályban vágtam neki a 6. évadnak.... Pár kérdésre ha van valakinek válasza, megköszönném...

-Ki ez a Jacob?
-Miért ölte meg Ben?
-Ki igazából Ben és Richard?
-Ki vette fel Locke alakját? Mármint ki a tököm az a füst?
-A "másik szál" hol és mikor játszódik? Úgy értem, hogy az a szál, ahol mindenki megérkezik a repülővel meg ilyenek, blablabla.
-Ki fog derülni, hogy kik ezek a Többiek??

Nagyon lelkes voltam a sorozat elején, de a helyzet az, hogy egyre jobban kezdem elveszíteni a fonalat gyakorlatilag követhetetlen lett számomra és ahogy néztem a neten, nem biztos, hogy megvilágosodom a végén......... :S :S
0
2012. március 9., péntek 10:16
Ajj Most nekem is eszembe jutott mennyire hiányzik :S
0
2012. március 9., péntek 8:57
Amennyire én tudom, nincs rajta, külföldön se. Sajnos még nincs meg a záró évad, úgyhogy biztosat én sem tudok mondani. Amúgy ha jól tudom, ez csak összefoglaló rész, nincs benne újdonság, de nyugodtan ki lehet javítani :)) Hjajj, mennyire hiányzik a Lost...
0
2012. március 9., péntek 1:34
Az extrák között szerepel a The Final Journey - A végső utazás c. dokufilm?
0
2011. augusztus 20., szombat 20:53
Köszönöm.
0
2011. augusztus 20., szombat 20:35
Nem, angol, magyar, cseh, orosz, lengyel.
0
2011. augusztus 19., péntek 13:21
Valóban csak angol és magyar hang van a lemezeken?
0
2011. február 17., csütörtök 3:39
A kimaradt jelenetek csak nekem maradtak ki? Irónia.
0
2011. február 14., hétfő 15:17
Nekem is raktáron van
0
2011. február 14., hétfő 14:22
Másnak is raktáron van már, vagy csak nekem? :D
0