Keresés

Fekete hattyú (Blu-ray)

2011. július 16., szombat 12:46
Ejha!!
Nekem ez is kell! Csak hogy lehetne beszerezni :/
0
2011. július 16., szombat 12:16
A franciák ilyet kaptak:

http://www.youtube.com/watch?v=SkNt9Iq7UdQ&feature=watch_response

Egyik szemem sír, a másik nevet. Mikor jutunk el mi is ide.... bár annak is örülhetünk, hogy egyáltalán megjelent. Bár legjobb én a Rekviemet sajnálom, hogy évek óta nem kapható... sose lesz meg.
0
2011. július 16., szombat 2:30
Na de a magyarhoz képest maga a csoda. Én örülnék annak is nagyon.

Milyen a francia egyébként? Meg tudod mutatni?
0
2011. július 16., szombat 0:35
Egyedül a hologramos külső fekni ér valamit, a belseje egy nagy nulla, DVD-tokban figyel a BD lemez, az a rész szerintem nagyon csúnya...
0
2011. július 16., szombat 0:32
Ez a kiadás a franciához képest nagyon gyengus! :D :D
0
2011. július 15., péntek 22:23
SPOILER!

Igen, sejtettem, merthogy az egész iroda fekete-fehér. Pont ezt emeltem ki korábban, hogy az iroda és Nina szobája mekkora kontrasztban van, és mégis mindkettő lenyűgöző a maga módján.
0
2011. július 15., péntek 22:18
Thomas irodájában is akad egy. :)
0
2011. július 15., péntek 22:12
A filmben vannak "elrejtve" kis fekete hattyúk, jellemzően a háttérben:).

SPOILER! (kijelölésre olvasható!)

Egyet találtam akkor, amikor Nina fürdik, és a csempén a minta egy fekete hattyú, illetve van egy plüssből Nina hálószobájában, de biztos hogy van még máshol is. Majd második nézésre jobban figyelek rájuk:).
0
2011. július 15., péntek 21:48
Azt hiszem, hármat találtam. :)
0
2011. július 15., péntek 21:46
Ez a fapados kiszerelés ennyi pénzért szintén "jó poén" :)
0
2011. július 15., péntek 21:45
És az mi? :)
0
2011. július 15., péntek 21:41
Ha már a poénokról van szó: "hattyúkeresőt" játszottál már?
0
2011. július 15., péntek 21:36
Igazad van, tényleg!! :)
Mégiscsak szorult pár poén a filmbe!
0
2011. július 15., péntek 21:15
Szerintem sem szándékos, de azért jót mosolyogtam utólag.

A poén Winona Ryder személyéhez, ha úgy tetszik, magánéletéhez köthető - a színésznő fiatalabb korában rendszeresen jelentkező kényszeres bolti lopásairól is híressé vált.
0
2011. július 15., péntek 21:05
Szerintem ez nem szándékos poén, de lehet, hogy tévedek.
0
2011. július 15., péntek 20:50
Azaz ebben mi a poén?
0
2011. július 15., péntek 20:50
Ebben a poén? :)
0
2011. július 15., péntek 20:48
Most esik le egy kedves poén a filmből.

Amikor Nina meglátogatja Beth-t a kórházban és kipakolja a beteg elé a rúzst meg egyebeket, a Winona Ryder által játszott Beth felcsattan:

"You stole my things?!", azaz "Te elloptad a holmimat?!". :)
0
2011. július 15., péntek 20:35
A németeknek ennyi pénzért ilyen remek kiadás jár:

http://www.youtube.com/watch?v=iD6xNEKHCs8&feature=related

blu-ray + DVD + Digital Copy + Soundtrack egy szépséges csomagolásban.
Ehhez képest itt megdobnak a szokásos vacak tokkal fapadosan. :(
0
2011. július 9., szombat 13:15
A DVD-n pont nem érvényesül. Nem csoda, hogy a filmszerű/szemcsés/DNR/tükörsima vita a HD-korszak beköszöntével robbant ki. A DVD-n a finom vonások (a film alapanyagának, korának és/vagy rendezőjének sajátosságai) a kis felbontás miatt nem látszanak: jelen esetben a Fekete Hattyú DVD-transzfere kb. ugyanúgy néz ki, mint a Transformersé.
0
2011. július 9., szombat 13:05
Mivel egy BD lemez nagy átlagban 7000 ft, az ember joggal vár el minőséget....
Arról meg nem is beszélve, hogy ehhez képest a DVD meg pofátlanul olcsó. Jelen esetben 3000 ft. Magyarul gyakorlatilag több mint 2x annyiba kerül egy BD korong.
Namármost ha csak minimális a különbség a DVD-BD kép/hangminőséget tekintve akkor felesleges azzal magyarázni a dologot, hogy ez a rendező egyéni látásmódja.. Mert ezen egyéni látásmód (szemcsés, zizis képminőség) a DVD kisebb felbontásának köszönhetően még jobban érvényesül....

Ezen film esetében inkább a tekintélyes extratartalom miatt ruháznék be. Az tényleg figyelemreméltó.

0
2011. július 9., szombat 12:52
Szerintem meg van egy keményvonalas HC tábor (legyen a nevük: Fool HD), akinek meglepődést okoz, hogy az ötven gigás lemezén nem tesztlemeznek szánt audiovizuális file-ok foglalnak helyek, hanem olykor egyéni látványvilágú, hangzású, történetű, mondanivalójú filmalkotások. Ez van, ezt kell szeretni.
0
2011. július 9., szombat 12:32
Igen, megnéztem a filmeket, igaz a hosszú baromi unalmas és a fickó rendkívül ellenszenves. Eddig is tudtam hogy a szemcsés kép mitől van, nem vagyok hülye.
Egy dolog a technológia, meg hogy maga a film anyaga milyen korlátokat szab, de attól még egy otthoni lejátszásra készített transzfer, amit 99,9%-ban full HD plazma és LCD TV-ken néznek az emberek, az NE legyen zizis. Nekem ennyi az igényszintem, ez alapján választok megvásrolandó filmeket. Ha ezt eddig sem sikerült megérteni, akkor felesleges a további szócséplés.

Úgy látom van egy keményvonalas hc tábor, aki szerint minél szemcsésebb a kép, annál jobb a "rendezői koncepció". Erre írtam hogy szerintem csak simán kisköltségvetésű, művészieskedő látványvilága van A fekete hattyúnak. A film tetszett, de BD-n biztos nem venném meg emiatt.
0
2011. július 9., szombat 10:39
Nekem már a kontúrosság is nagy különbség...
0
2011. július 9., szombat 9:42
Ja, tükrözi. De azért nem ártana, ha visszaszokna a 35mm-re.
0