Keresés

Filmkritikák

2012. június 14., csütörtök 22:11
Egy meg egy az már kettő. :)
most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 22:00
Nem tudom, hogy eredetileg milyen volt, de Warden Drumgoole frissített "Első a szerelem" kritikája tele van antiszemita kijelentésekkel. Én ennek megfelelően egyesre osztályoztam.

0
2012. június 14., csütörtök 21:58
Nem tudom, hogy eleve is olyan volt-e, de Warden Drumgoole frissített "Első a szerelem" kritikája tele van antiszemtia kijelentésekkel. Én ennek megfelelően egyesre osztályoztam.

0
2012. június 14., csütörtök 2:40
"Hát Sly izomzatához cska nayit hogy ha elmeek plasztikai sebészhez én is ofgok így kinézni a teste az egy borzalom olyan eres mint egy bika! ÉS ez a 6 nem kelelt ovlna télleg lerágott csont már ez! És nem értemm i történt az agybetegségével?! Meg ugye a 2 ben megvakulhatott volna a 3 ban má szóse volt rólla! Szal úgy kb enyi! De nem baj attól még mndig a kedvenc filmjeim közé fog tartozni az összes Rocky!"
0
2012. június 13., szerda 22:59
"A filmet többször is megnéztem a moziban. nekem nagyon bejött, bár túl sokan haláloznak el benne."

"A színészi alakítást inkább nem minősíteném: a barlangkutatás vezetőjének acélsodronyból vannak az idegei, vagy maga a színész direkt ezt a semleges játékot erőltette."

"Kurvára kár volt ezt a jó filmet ilyen apró szarságokkal elszúrni. Ha ez kell a jogtulajnak, akkor a nemesebbik kinövésem és a szája közötti kapcsolatot felemlegettem magamban."

Ez mind egy filmnél, egy embertől.. :-)))
0
2012. június 13., szerda 21:49
Köszönöm.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 13., szerda 21:47
sikerrel. :)
0
2012. június 13., szerda 21:17
Írtam, vagy próbáltam kritikával illetni a Közelebb című film Blu-ray kiadását, remélem sikerrel. :-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 13., szerda 19:27
Az a baj,hogy szerintem nem szerencsés mások véleményére hagyatkozva filmet vásárolni.
Megnézem magam,majd eldöntöm milyen is.Egy kritika legfeljebb figyelemfelhívásnak jó.
Az az érzésem,én inkább maradok a fórumnál,már megszoktam,és inkább érdekességeket,kedvcsinálókat próbálok írni a klasszikus filmekről.
0
2012. június 13., szerda 11:30
Jelölt a "Miért ne írjunk részletes látogatói véleményt az Xpressre tudatmódosító szerek hatása alatt?" Díjra:

"Kész beszarás! A beleim majd eldurrogtak a röhögéstol, meg a chillis bab jótékony hatásától. Csak úgy tipegtek ki a kis pingvinek, mint filmbéli komáink a jeges havon. Az a hassüttetos jelenet nagyon tetszett. Csak kár, hogy túlzásba vitték. Úgy leégett a pocijuk, mint a Reihstag. Gyozték utána mindenféle kencével kenegetni pocijukat. Még jó, hogy a kis szárnyás rápottyantott egy kis karácsonyi üdvözletet a hasikára. Legelább a kakusz alatt nem égtek le."
0
2012. június 13., szerda 9:16
Nem, nem, először a nagyival nézték, utána jött be az anyuka. :)
0
2012. június 13., szerda 1:58
A hossz egyébként megtévesztő, az egyik legdurvábba majdnem bele is szaladtam:). Az író elkezdte ott, hogy leült nézni a filmet, ami tökre bejött neki, aztán leült mellé a kanapéra az éppen arra járó anyja, és onnantól már ketten élvezték a filmet, majd nem sokkal később a nagymama is felfigyelt a film eseményeire, őt is érdekelni kezdte, és ő is beült a szobába. A végére eltelt úgy egy képernyőnyi szöveg, hogy a filmről, arról, hogy miért tetszett, egy grammot nem tudtam meg, közben meg elsőre úgy nézett ki, hogy milyen részletesen ír, pedig csak a családfáját vázolta fel:).
0
2012. június 13., szerda 1:39
Az utolsó mondathoz annyit, hogy erre van külön lehetőség, a "-1", ami gondolom egy külön utólagos ellenőrzés lesz. Én sajnálnám, ha csak az egymás iránti ellenszenvük miatt mennének a levesbe az egész írásaik.

Azt, hogy én mi alapján értékelek, jóval lejjebb nagyjából már leírtam. Ezúttal csak röviden.

Automatikus egypontos:
- anyázás, személyeskedés (és ebbe beletartozik az is, aki nem a filmet, hanem a filmen keresztül annak nézőit minősíti ("Akinek ez nem tetszik, az nézze az agyatlan transzformerst", "hülye csitriknek való fos" és társai);
- durva spoilerezés (mondjuk leírni egy film végét, csavarjait, pusztán tartalmi leírást adni);
- más bolt kínálatának, árainak promózása, de volt már olyan is, aki matematikailag levezette, miért nem érdemes egyáltalán itt vásárolni.
- tweet a filmről ("Király!", "Atomdurva!", "Legnagyobb kedvencem!", "Fos!" és társaik.

Innentől nálam kb. minden értelmes, a film pozitívumait/negatívumait bemutató összetett mondatonként jár egy pont, nagyjából hatos pontszámig. Lehet körítésnek személyes élmény, korábbi filmekre, az alkotók egyéb munkáira utalás, bármi, de elsődleges szempont, hogy magát a kiadványt mennyire jól mutatja be. Volt már olyan, aki kisregényt írt, de mert az adott kiadványra csak egy bekezdést szánt, ezért 5 ponttal engedtem útjára. Hogy ezen belül mennyire foglalkozik a filmmel ill. magával a DVD-vel, az nem számít, nyilván van, akinek a rendszer, amin otthon a filmeket nézi, nem teszi lehetővé a kép- és hangminőség bemutatását (pl.: én)

7-8 pontos az nekem, ami már némi strukturálást is mutat, nem csak egy betűleves, amiből nekem kell kihámozni a lényeget. Vagyis a hasznos gondolatok mellé jön némi nyelvtan, hossz és tagolás.

9-10 pont egy részletgazdag, élményszerű (minél kevésbé spoileres!) beszámoló a filmről, vagy egy kevésbé alapos írás a filmről, viszont ezt ellensúlyozza a kiadványról írtakkal, részleteiben kitérve a kép-, és hangminőségre, az extrák bemutatására, stb.

A legfontosabb kérdés pedig: "Idetévedő, potenciális vevőként mennyiben segítene nekem eldönteni az írás, hogy érdemes-e megnéznem ezt a filmet, érdekelne-e egyáltalán, illetve hogy a kiadvány mennyire felelne meg az igényeimnek?"
0
2012. június 13., szerda 1:11
A "2-10" a nem mindegy. Ja és az sem dobott fel, hogy az eddig végzett munka ment a levesbe, mert amit eddig elbíráltunk, azt most az új rendszerben újra át kell nézni, így gyakorlatilag az előző "kritizálás" értelmetlen volt.
most posts by TM
0
2012. június 13., szerda 1:03
szintén így látom illetve így értékelem az írásokat.
0
2012. június 13., szerda 0:50
Érzésből.. :)

Az egysorosok alapból egyesek. Ami hanggal, szinkronnal, árral, más megjelenéssel foglalkozik, alapból egyes. Onnantól a filmmel foglakozó írások tartalmuk, nyelvezetük és hosszuk alapján 2-10, de persze ez teljesen szubjektív.

Egyébként én minden olyan írásra egyest adok, amiben párbeszéd van: válaszok mások kérdéseire, stb. és szintén egyes a tartalmas, ámde közben anyázó vagy politizáló, stb írás. Így sajnos K és Drogba írásainak jó része megy a levesbe - pedig vannnak köztük értelmes gondolatok is.
0
2012. június 13., szerda 0:45
Nekem az új rendszer azzal adta fel a leckét, hogy arra kér, hogy 1-től 10-ig értékeljek, és hát abban én sosem voltam jó, nem is szeretem ezt a fajta rangsorolást. Hogy mégis hozzátegyek valamit a nagy egészhez, örömmel venném, ha valaki leírná, hogy nála az egyes (kettes, hármas stb.) osztályzatok hogyan alakulnak ki. Magyarul, hogy mitől négyes, vagy hatos egy írás, mitől lesz tízes, vagy mitől csak kilences és a többi. Tényleg nem tudok így különbséget tenni. Az előző rendszert jobban bírtam.
most posts by TM
0
2012. június 13., szerda 0:36
Támogatom.
0
2012. június 13., szerda 0:35
Lehet, hogy még 2007 június előtti írásról van szó.
most posts by TM
0
2012. június 13., szerda 0:26
Nem tudom, hogy volt-e róla szó, de "filmbook" egy sor kiváló kritikát írt, de mivel vagy linkkel látta el őket (amiért utasítás szerint -1-es osztályzattal kell ellátnunk az írást, mint technikailag problémást) vagy olyan hosszúra írta őket, hogy az új rendszer levágta a végüket, azt javaslom, frissítse őket, mert kár lenne, ha mind menne a levesbe.
0
2012. június 12., kedd 21:10
Nem??? Nem baj, mentsd le az összes HSZ-t. :) Most is azok, nem változott semmit. :-D

Tudom, hüle ismét. :)
0
2012. június 12., kedd 20:15
Én végignéztem az összes hozzászólásodat - a régiek borzalmasak ;-) - és nem találtam a Kört. De a kör még nem zárult be, még az egész nagy halamazzal nem végeztem.
0
2012. június 12., kedd 15:36
:))))))))) Ez jó!
0
2012. június 12., kedd 15:34
Már megoldódott. :) Egyszerűen nem jelent meg az a lehetőség, hogy kritikát írhassak. Fél perc múlva már újra ott volt a kis sárga fül. Több filmnél tapasztaltam, ezért kérdeztem meg. Köszi a gyors reakciót!
0
2012. június 12., kedd 15:31
Azok a kritikán aluli filmek.
0