Keresés

Oscar 2012

2020. február 13., csütörtök 19:12
Egyre nyilvánvalóbb, ah valaki Oscart akar nyerni, irány az életrajzi film, a főszereplő kategóriában az esetek felében ezzel nyernek az elmúlt 20 évben.

Még az sem számít, ha valaki egy ismeretlen embert játszik el, lásd: Erin Brokovich, A rém.
Az ismertekről nem is beszélve, Capote-n át II.Erzsébetig.
0
2020. február 13., csütörtök 19:08
Erre is volt már példa, Barry Fitzgerald, a Magam útját járom c. filmért.

A másodikat nyerte meg, de utána észbe kaptak és ez a lehetőség azóta nem létezik.
0
2020. február 11., kedd 10:38
Ilyesmire céloztam igen... Pont McQueen ugrott be nekem is róla :)
0
2020. február 11., kedd 10:20
Egyébként nem baj, hogy életműdíj szaga van kicsit. Mert nem egy példa van arra, hogy egy színész úgy kap díjat, hogy éppen nem ő volt a legerősebb, de neki még nem jutott ki a jóból.

Én abszolút örülök, hogy Brad is belépett a klubba. Pesci vagy Pacino pedig megkapta a magukét, amikor kellett, szóval nem hiszem, hogy csalódottak lennének. Egyébként, ha észrevetted a sok jelöléssel bíró filmek közül egyedül Az ír nem kapott semmit. Szóval ez is egy üzenet az Akadémia részéről.
0
2020. február 11., kedd 10:17
Szerintem jó döntések születtek. Annyiban érződött a koncepciótlanság a gálán, hogy nem volt műsorvezető. Nyilván spóroltak rajta, meg lehet, hogy ez volt a terv, de nem jött be.

A zenés betétek nem voltak rosszak, de nem adtak egy egységes keretet a műsornak. A színészi díjak abszolút a megfelelő helyre kerültek. Egyébként én nagyon örülök Dél-Korea sikerének. Ez több okból is előremutató kezdeményezés.

A koca filmrajongók vakarhatták a fejüket rendesen, mert kb. látták a Tarantino-t, a Jokert, meg a maffiás filmet. De ez legyen az ő bajuk. Itt az Akadémia feladata, hogy a jövőben megtartsa a globális szellemiséget és felismerje, hogy a hazai produktumok már messze nem olyan erősek, mint régen. (Félretéve azt a tényt, hogy a mostani jelöltek messze a legerősebbek az utóbbi 10 évben).

Ilyenkor szokott az történni egyébként, hogy az egyébként nagyon jó Zöld könyv jellegű filmek nyernek megint és akkor ennyit arról, hogy reformok, meg új szemléletváltás.
0
2020. február 11., kedd 1:09
Brad Pitt szerintem jó úton halad afelé, hogy Steve Mcqueen-i magasságokba emelkedjen, már ami a "cool"-ságot illeti. Ez persze nem biztos, hogy pozitívum, hiszen a példaként említett színész is nagyjából csak ugyanazt a karaktert tudta hozni végig pályafutása során. Nekem mindenesetre szimpatikus az a forma, amit Pitt hoz az utóbbi néhány éve filmjeiben.
0
2020. február 10., hétfő 23:21
Brad Pitt szerintem nem egy filmben maradandó alakítást nyújtott. Például a Szenvedélyek viharában az egyik kedvencem tőle. Amúgy ebben az életműdíj dologban lehet valami de a lényeg hogy már régen kijárt neki egy Oscar.
Amúgy Pacino és Pesci is nagy kedvenceim de nincs értelme hasonlítgatni őket Pitt-hez mivel teljesen más korosztályba tartoznak.
0
2020. február 10., hétfő 22:29
Egy teljesen átlagos színész akiből 12 egy tucat. Karizmája van, de a színészi képességei korlátoltak, semmiképp nem Oscar szintű az eszköztára. A Tarantino filmben semmit nem csinált azon kívül, hogy hozta a saját 25 éves laza énjét... Tedd már egy Pacino vagy Pesci mellé, mindkettő lejött a vászonról.. Pacino még fel is gyújtotta, úgy játszott :D Szóval kicsit életműdíj szaga van ennek az Oscarnak most...
0
2020. február 10., hétfő 21:27
Azt az ámokfutást amit az Akadémia véghez vitt Gustavo Santaolalla egymás utáni két évben való díjazásával, számomra mindent visz. Az, hogy egy 8 hangból álló filmzene (Brokeback M.) elviszi a Memoirs of a Geisha elől az Oscart az nagyon komoly. De ez még a Babel "filmzenéjéhez" képest meg is emészthető, miután veszi valaki a fáradtságot, hogy belehallgasson abba a rettenetbe. Ráadásul, hogy emiatt akkor is elvérzett egy Thomas Newman nevű férfi, akinek már vagy 20 éve Oscar-díjasnak kellene lennie. James Newton H-ról nem is beszélve.
Mondjuk nálam a Joker filmzenéje a film alatt működött, különösen a film végi zene amikor kiemeli a tömeg maga közül. De nem hallgatnám a film ismerete nélkül az tuti.

De pl. igen írtátok itt páran, hogy minden évben van egy tucat film ami hogy hogy nem mindenben jó, rengeteg kategóriába be lehet dugni. Ezzel én is egyetértek. A minap hallgattam Thomas Newman Meet Joe Black albumát. Pont ez fogalmazódott meg bennem, hogy ez mekkora szuper Oscar színvonal zene. De ha szar a film akkor persze nem lehet jelölni.
0
2020. február 10., hétfő 21:00
te pörögsz egyedül :D
most posts by TM
0
2020. február 10., hétfő 20:26
Szóval miközben szidjuk az öreg fehér vén fasz akadémia tagokat, addig fúj feminácizmus női zeneszerzőnek díjat adni?
Nekem tetszett a Joker zenéje. Nem biztos hogy annak adtam volna, de nem világvége sem a díj.
Lépjünk túl ezen. Kár ezen pörögni.
0
2020. február 10., hétfő 19:48
Macsókolom a csöpp kis szájukat:-P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. február 10., hétfő 19:24
Ezt most nem teljesen értem.
0
2020. február 10., hétfő 19:12
Legalább annyira mint mondjuk Tom Cruise... 😂😂
0
2020. február 10., hétfő 18:22
Én legjobban Brad Pitt díjának örülök. Nagyon megérdemelte már hogy végre kapjon egy Oscar-t, mint színész.
0
2020. február 10., hétfő 17:48
De egyébként meg milyen gáz volt már, hogy három nő nyomatta a görlpóver filmfeminim dumát, hogy kvázi megalapozzák azt a döntést, hogy a négy valódi, összesen száz Oscar-jelöléssel bíró zeneszerző helyett, miért az egy nónémet kell díjazni: hát azért, mert NŐ! Az, hogy ez is egy rakás csörömpölés, mint a csernobilba hányt kottafejek kupaca, az nem számít.
most posts by TM
0
2020. február 10., hétfő 17:42
Én meg egyetérteni jöttem, nem vitázni :)
most posts by TM
0
2020. február 10., hétfő 17:39
Persze volt olyan év is, 19 éve... Nyilván úgy értettem, hogy az elmúlt időszakban azért hígult a mezőny sajnos..
0
2020. február 10., hétfő 17:36
Eszembe jut 2001, na nem az Űrodüsszeia, hanem az azévi filmzene kategória, ahol Williams két baromi erős anyaggal (A.I. és Harry Potter) jelentkezett és azért nem kapott díjat - pedig kettőt is érdemelt volna - mert Shore akkor írta A gyűrű szövetsége zenéjét. Meg "futott még" valami Horner az Egy csodálatos elmével és az ötödik jelölt Randy Newman Szörny Rt-je is az abszolút jó muzsikák közé való volt.
most posts by TM
0
2020. február 10., hétfő 15:37
Na jó, de ilyen esetben ez tekinthető amolyan vigasz-Oscar-díjnak:) Annyi biztosra  vehető, hogy az adott filmet nem nézték le a kedves szavazók, mint némely másikat, ami "jobb híján" szintén bekerült a szórásba, viszont a főbb kategóriákban nem is adtak volna neki Oscart (talán eleve nem is jelölték).
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. február 10., hétfő 15:28
11.1 %
0
2020. február 10., hétfő 15:23
De itt van pl. Az aszfalt királyai, ami a 4 jelöléséből pont 2 technikai Oscar-t vitt el, úgy hogy igazából a Best Picture-re nem volt olyan sok esélye.
0
2020. február 10., hétfő 14:40
Carey Mulligannek volt mostanában egy kifakadása, hogy valószínűleg az Akadémia egy jó része amúgy is úgy szavaz, hogy nem látta/hallotta az a filmet vagy dolgot amire leadja a voksát, megy a tömeggel meg a marketinggel... Szóval a film megnézése meg nem nézése nem feltétlenül függ össze a minőségével. De ez csak teória :)
0
2020. február 10., hétfő 14:31
Ez még valamennyire érthető lenne, de ezzel együtt sokszor jól láthatóan nem a legminőségibb munkák nyerik el a technikai díjakat a jelöltek közül sem, mivel a szavazók hajlamosak egyéb szempontok figyelembe vételével választani. Bizony itt (is) kiütközik a mélyen tisztelt "akadémikusok" részrehajlása...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. február 10., hétfő 14:25
Szerintem a szar film jó hangvágással azért nem megy, mert a jelölésnél azért el kell érni egy bizonyos nívót, hogy az akadémia tagok egyáltalán jelölésre érdemesnek tartsák. Na most lehet a világ legjobb hangvágása egy ZS kategóriás horrorban volt tavaly, de egyik akadémiai tag hangmérnök se látta. Akkor hogyan ajánlják?
0