A magam részéről nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg :D Tény, hogy elég puritánra sikerült a kiadás külalakra, bár ez számomra nem lényeges... a képen szerintem nincs kifogásolnivaló... eredeti hanggal még nem néztem meg, a magyar szinkron 5.1-es, szerintem jól szól és a keverés is jól sikerült. A szinkronban mondjuk idegesítő, hogy két hiba is van... a film elején, hogy "minden 1991-ben kezdődött" - mondja Stark, közben meg az évszám 1999, ami ki van írva :) De volt még egy ilyen baki, de nem emlékszem konkrétan mi volt.
A film szerintem még mindig zseniális :D Egyértelműen érződik Shane Black stílusa a filmen, kifejezetten jót tett a filmnek, hogy ilyen buddy movie irányba tolták el. Robert Downey Jr.-nak még mindig jól áll ez a szerep. Ráadásul itt kivételesen jó húzás volt Mandarin, mint főellenség ;) :D Sokkal karakteresebb, mint Mickey Rourke a második filmben vagy mint Jeff Bridges az elsőben... szóval igazából a Vasember széria szerintem most érte el a csúcsot. Ráadásul tele van a film utalásokkal :D Pl. karácsony idején játszódik (Kiss Kiss Bang Bang) vagy tényleg ezek a buddy moviekra hajazó beszólások (Az utolsó cserkész, Halálos fegyver filmek) :D Engem pl. a "New Yorkozás", amit mások emlegettek a film kapcsán, mint hiba, annyira nem zavart, sőt inkább poénforrás volt mindig, SPOILER amikor a főhösre rájött a pánikroham :) SPOILER VÉGE
Ja és az egyik legnagyobb poén szerintem a végefőcím utáni jelenet :D Érdemes megvárni vagy odatekerni!!! :)
SPOILER Mondjuk hiába van rajta a borítón, hogy a Vasember filmeknek ez a záródarabja, azért a végefőcím után ott van, hogy Tony Stark visszatér... és valószínűsítem, hogy nem csupán az Avengers 2-ben, hanem majd a Vasember 4-ben is... SPOIILER VÉGE
Az egyik werkfilmet megnéztem... igazából szinte az egész filmet (hátterek, spec effektek) megtolták CGI-val, de jó volt látni, hogy az akciójeleneteket a színészekkel csinálták meg rendesen kötelekkel és hogy építettek egy egész díszletet a ház lerombolásához :) A Carter ügynökös film annyira nem érdekes, a kimaradt jelenetek közül van amelyik jópofa, de többségében érthető, hogy kimaradtak, a bakiparádé igazából inkább ilyen gag reel... én azon röhögtem a legjobban, hogy Gwyneth Paltrow beceneve "Talented" volt a forgatáson, főleg amikor elrontott valamit :D