Keresés

Iron Man - Vasember 3. (BLU-RAY)

2013. december 17., kedd 13:49
:)

Ne hidd! Egy porszívó nem lesz intelligensebb attól, ha beleszorul egy csibe. :)

Amúgy arról a szuszpenzorról találtam még egy rövid jellemzést:

A ~ lényege, hogy minden egyes fiktív műnek van egy fiktív valósága, fiktív fizikával. Tehát ennek a fiktív világnak is vannak szabályai, amelyeket vagy elfogadunk, vagy kiröhögünk. Ez az, ami elválasztja az elképesztőt a gagyitól.
No, így már abszolút világos.
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 10:20
Ezzel nem vagy egyedül...

Amúgy te vagy rá az élő példa, hogy ma már a "droidok" is tudnak gondolkodni;)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2013. december 16., hétfő 22:01
Nekem ezzel néha nagyon komoly gondjaim vannak. :)
0
2013. december 16., hétfő 21:37
Oh, így már értem, köszi! :)
most posts by TM
0
2013. december 16., hétfő 21:34
Ja, kérlek:)

Szóval a suspension of disbelief magyarul kb. azt jelenti, hogy a kétkedés felfüggesztése. Ahogy egy kiváló kritikus kolléga (no előítélet, plz!) megfogalmazta: a nézőnek el kell fogadnia és hihetőnek is kell találnia a mozifilmek felnagyított, eltúlzott, vagy épp elnagyolt realitását, legyen az bármennyire különös és irrealisztikus, ahhoz, hogy a karakterek sorsával, és úgy általában véve, a történettel törődni tudjon.
0
2013. december 16., hétfő 18:32
Van, akit ez zavar, van, akit az... engem pl. a Prometheus tudománytalansága és butaságai zavarnak, de a Vasember 2-től elnéztem, hogy Tony Stark újrafelfedezett egy új kémiai elemet :) Szóval igazából szerintem nincs értelme rugózni egy olyan kérdésen, hogy miért nem hívtak segítséget a hadseregtől? Szerintem egyértelmű: Tony Stark annyi robotot barkácsolt mélydepressziójában, hogy jobb ötletnek gondolta, ha nem vonja bele a hadsereget és lerendezi ő maga, hiszen itt lényegében személyes bosszúról volt szó :) És nyilván ő maga is érezte a saját felelősségét a dologban ("mi teremtjük saját démonainkat"). Szóval nem hiszem, hogy a logikával van a baj, csak vannak, akiknek nem esik le a karakter motivációja.
0
2013. december 16., hétfő 18:03
Arra próbáltam kilyukadni, hogy lécci írd le magyarul a fogalom nevét, hogy értsem. :)
most posts by TM
0
2013. december 16., hétfő 18:02
Sorry, de az nem tök ugyanaz?:)
0
2013. december 16., hétfő 18:02
Az csak a fairytale-ben létezik.
most posts by TM
0
2013. december 16., hétfő 17:56
Na hát azért valamilyen szinten még egy tündérmesében is létezik a "suspense of disbelief" fogalma, hát még ha valaki realista (képi) eszközökkel igyekszik elmesélni egy történetet...
0
2013. december 16., hétfő 13:58
Pontosan :)
0
2013. december 16., hétfő 11:01
Vagy mint a Batman-filmeknek a realitáshoz.
most posts by TM
0
2013. december 16., hétfő 10:58
SPOILER Igazából a főellen céges szerződésben volt az amerikai hadsereggel, így valószínűleg volt hozzáférése az ellennek a hadsereg rádiójához (hiszen a Vashazafit is le tudták nyúlni). Most hívták volna ki a helyi rendőrséget? Esélyük nem lett volna az ilyen "szörnyek" ellen :) És igen, hívtak támogatást :D A robothadsereget :) Nekem inkább az volt hihetetlen ilyen téren, hogy a magától repülő ruha mennyi idő alatt ért oda Starkhoz Tallahessee-ből Miamiba? :) Ez egy képregényfilm... rendben, hogy a Batman filmek óta állandóan számonkéri mindenki a hihetőséget meg a realitást... de szerintem ez nem elvárható egy ilyen blockbustertől. Ennyi erővel egyébként a CSI sorozat is annyira hihető, mint ez, az is rendesen tele van ferdítéssel, a tudományhoz annyi köze van, mint a Vasember filmeknek az atomfizikához... :D
0
2013. december 16., hétfő 0:26
Szerintem is jól sikerült a film, bár azóta is piszkálja a csőrömet, hogy a végén, mikor Tony és Rhodes mennek megmenteni az elnököt, miért nem hívnak segítséget? Mert pont azért van az amerikai hadsereg, és annak különleges egységei, hogy ha valaki aljas szándáktól vezérelten fel akarja gyújtani az elnököt akkor ezt meg tudják akadályozni, persze értem, hogy dramaturgiai szempontból szükség volt arra hogy Vasember bevethesse a robot ruha hadseregét, de ez így elvesz a film hihetőségéből, márpedig minden történet alapú művészeti alkotásnál az a legfontosabb, hogy elhidd, amit látsz/olvasol és ez különösen igaz az olyan filmekre amik nem létező dolgokat mutatnak be. Én nem vettem észre valamit, hogy nem tudtak volna segítséget hívni?
0
2013. október 14., hétfő 14:58
Köszi az írást! De időközben megrendeltem én is, a héten meg is jön! :)
0
2013. október 14., hétfő 13:26
A magam részéről nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg :D Tény, hogy elég puritánra sikerült a kiadás külalakra, bár ez számomra nem lényeges... a képen szerintem nincs kifogásolnivaló... eredeti hanggal még nem néztem meg, a magyar szinkron 5.1-es, szerintem jól szól és a keverés is jól sikerült. A szinkronban mondjuk idegesítő, hogy két hiba is van... a film elején, hogy "minden 1991-ben kezdődött" - mondja Stark, közben meg az évszám 1999, ami ki van írva :) De volt még egy ilyen baki, de nem emlékszem konkrétan mi volt.

A film szerintem még mindig zseniális :D Egyértelműen érződik Shane Black stílusa a filmen, kifejezetten jót tett a filmnek, hogy ilyen buddy movie irányba tolták el. Robert Downey Jr.-nak még mindig jól áll ez a szerep. Ráadásul itt kivételesen jó húzás volt Mandarin, mint főellenség ;) :D Sokkal karakteresebb, mint Mickey Rourke a második filmben vagy mint Jeff Bridges az elsőben... szóval igazából a Vasember széria szerintem most érte el a csúcsot. Ráadásul tele van a film utalásokkal :D Pl. karácsony idején játszódik (Kiss Kiss Bang Bang) vagy tényleg ezek a buddy moviekra hajazó beszólások (Az utolsó cserkész, Halálos fegyver filmek) :D Engem pl. a "New Yorkozás", amit mások emlegettek a film kapcsán, mint hiba, annyira nem zavart, sőt inkább poénforrás volt mindig, SPOILER amikor a főhösre rájött a pánikroham :) SPOILER VÉGE
Ja és az egyik legnagyobb poén szerintem a végefőcím utáni jelenet :D Érdemes megvárni vagy odatekerni!!! :)
SPOILER Mondjuk hiába van rajta a borítón, hogy a Vasember filmeknek ez a záródarabja, azért a végefőcím után ott van, hogy Tony Stark visszatér... és valószínűsítem, hogy nem csupán az Avengers 2-ben, hanem majd a Vasember 4-ben is... SPOIILER VÉGE

Az egyik werkfilmet megnéztem... igazából szinte az egész filmet (hátterek, spec effektek) megtolták CGI-val, de jó volt látni, hogy az akciójeleneteket a színészekkel csinálták meg rendesen kötelekkel és hogy építettek egy egész díszletet a ház lerombolásához :) A Carter ügynökös film annyira nem érdekes, a kimaradt jelenetek közül van amelyik jópofa, de többségében érthető, hogy kimaradtak, a bakiparádé igazából inkább ilyen gag reel... én azon röhögtem a legjobban, hogy Gwyneth Paltrow beceneve "Talented" volt a forgatáson, főleg amikor elrontott valamit :D
0
2013. október 11., péntek 19:02
Van aki már megvette, megnézte és tudna írni véleményt? Egy kis tesztet? :)
0
2013. szeptember 16., hétfő 16:13
Szerintem egy jó ideig nem fog megjelenni az első rész itthon.
Ha nagyon kell és nem bírsz várni, minimális magyar vonatkozással (a felirat erejéig) rendelhető külföldről.

Én a Transformers 1-re vártam sokat.. aztán meguntam, így magyar felirattal díszeleg a polcomon, bocs, az Optimus Prime robot figurás tokban. :)
0
2013. szeptember 16., hétfő 16:13
Én is megvárom amíg leakciózzák, mert sajnos egy akcióról lemaradtam. :(

Írták itt a fórumon, hogy elvileg megszerezték a jogokat, és jövőre kiadják magyarul az első részt.

Nekem mondjuk meg van kintről felirattal.
Gondolkodom még, hogy cseréljem-e a szinkron miatt majd...
SuperHeRo
0
2013. szeptember 16., hétfő 15:49
Ennyi pénzért elég puritán kiadás.Se papírtok se belső borító se szép szitázás.
7 ropiért elég gáz. Az első részre esély sincs ,hogy megjelenjen?????
0
2013. szeptember 3., kedd 11:31
A Pro Video-ban most sem csalódhatunk, a beígért megjelenés előtt egy nappal ki is dobták.
0
2013. július 27., szombat 16:27
Én is ugyanígy gondolom. 5000-ért én is lehet, hogy meg is venném. De így ha ennyi marad, akkor sajnos várok egy akcióra és reménykedem, hogy lesz belőle akkor is.
így nem ez lesz az 50. BD-m. :)
SuperHeRo
0
2013. július 26., péntek 21:28
Még akkor sem kövezünk meg, ha azt mondod, Jehova.:)
0
2013. július 26., péntek 19:05
Vársz és normálisabb lesz. Már az is vlmi azért, hogy legalább költesz eredeti BDre.
Szóval nincs megkövezés.
0
2013. július 26., péntek 17:03
Nem rinyálni akarok de bíztam egy normálisabb árban. Ez elég zorkó.
Tudom leugatnak egy páran de így soha nem fog beindulni a Blu-ray piac. A Avengers 5 ropiért nagyon korrekt ár volt és fogyott is belőle rendesen.Gondolom mert rengeteg spanom megvette. Erre én nem szánok ennyit pedig ezt a filmet vártam már régóta. Kövezettek meg!!!!!!!!!!!!!!!!
0