Keresés

A szökevény (BLU-RAY)

2014. szeptember 8., hétfő 21:46
:-))
0
2014. szeptember 8., hétfő 20:53
Nem tudom mi a baj vele, furcsán viselkedik ez a Norton
0
2014. szeptember 8., hétfő 20:30
Nálam eddig nem volt gond vele.
most posts by TM
0
2014. szeptember 8., hétfő 20:02
Pedig nem kártékony! Sőt, kimondottan hasznos! :)

(Edward) Nortonban van a hiba... :)
0
2014. szeptember 8., hétfő 19:56
Ezt akartam már mondani. Rámentem(vagyis csak akartam me nem sikerült) és a Norton kártékony webhelyként letiltja az oldalad!
0
2014. szeptember 8., hétfő 14:02
Tessék (bár lehet, nem fog annyira tetszeni):

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p712-r2-d2-irasai
0
2014. szeptember 7., vasárnap 10:54
Arra is kíváncsi lennék,h a lentebb említett "Úriember"-nek milyen házimozi rendszere van? Mert állandóan csak kép és hang így meg úgy, de sose abszolválta még, h Ő ezeket mivel tekinti/hallgatja. Vagy csak külföldi oldalakról össze-össze olvassa és ír valamit.
0
2014. szeptember 7., vasárnap 3:23
A többieknek:

Réges-rég a családunkban bakelitlemezek hamarabb voltak, mint lemezjátszó. Hogy miért, azt már nem tudom, nem élnek a szüleim, hogy megkérdezhessem tőlük. Aztán videókazettáim is hamarabb voltak, mint videómagnó. Kazettákat vettem és haveromtól kölcsönkért magnóval vettem fel orrba-szájba mindent, eleinte főleg klipeket. DVD lemezeim is hamarabb voltak, mint saját lejátszó. Másfél évig mindig valakinek a masinája volt nálam, míg 2001-ben nászajándékba kaptunk egy házimoziszettet. BD-t is úgy kezdtem el gyűjteni, hogy nem volt hozzá apparát. Aki igazán ismer, az tudja, hogy szinte minden műfajt szeretek, ehhez hozzájön, hogy a hazai forgalmazói (rossz) tréfából kifolyólag a termékek egy részét csak ideig-óráig lehet(ett) beszerezni, így nem volt kérdés, hogy rohanjak a boltba, vagy várjak. Igen, szeretem a 3D-t is, ezekre a lemezekre is érvényes az előbbi megállapítás, mivel ezeket is ugyanazok a kiadók terjesztik. A százvalahány 3D-s lemezem mellett annál is több "kétdés" BD-m van. Százezres nagyságrendben vásároltam havonta, ebbe a tempóba ezidáig nem fért bele, hogy kiépítsek olyan rendszert, amit megálmodtam, mivel ótvarszar alsó kategóriás gagyit szükségmegoldásnak nem akartam. Nem hiányzott az otthoni filmezés ezeknél, mivel mindegyik megvásárolt lemez tartalmát egyszer-kétszer-többször moziban is láttam (ez pluszkiadás volt) így éppen belefért a tájmlájnomba, hogy a megvett filmeket majd csak egy-két év múlva láthatom otthon.
DE!
Mivel soha semmikor nem írtam véleményt egy BD képéről vagy hangjáról, ezért nem gondolom, hogy a számból segget csináltam volna.

A szökevénynek pedig kurvajó a magyar szinkronja, s ezen nem változtat az, hogy milyen minőségben tették rá lemezre. A technikai rész más lapra tartozik.
Érdekesmód ez a tudálékos macskajancsi a régi filmek szinkronjainál, vagy francia filmek magyar hangjainál önfeledten tapsikol, de egyéb esetben és/vagy ha rájön a skizofrénia, akkor minden szar, ami nem nyolcpontegy. A saját külföldi beszerzéseit, meg letorrentezett "jóképarányú" filmjeit bekiabálja a hangosba, de Dömi külföldi filmjeinek látványától ő lesz a legnagyobb erénycsősz, mert Döminek "van pofája" berakni az azokról készült képeket. Bizony, mindig van gazdagabb gyűjtő, akinek több filmre fussa, ez van, de itt, ezen a fórumon inkább a közös vonás, a közös filmszeretet érzését kellene erősíteni, nem az ilyen frusztrációk okozta baromságokat szaporítani.
Ki-ki döntse el, hogy ezek után ki a "hiteltelen kategória".
most posts by TM
0
2014. szeptember 7., vasárnap 2:15
kabbeafaszt
most posts by TM
0
2014. szeptember 6., szombat 19:04
Oké, köszi! Gondolom a felhívás némileg meggyorsította a folyamatot. :)))
0
2014. szeptember 6., szombat 15:30
Amint újranézem - ezúttal tuti, hogy feliratosan - szállítom róla a kritikát.
0
2014. szeptember 6., szombat 15:29
Jó lesz. :)
0
2014. szeptember 6., szombat 15:11
Az enyémet hamarosan olvashatod... ha Remoé helyett jó lesz. :)

0
2014. szeptember 6., szombat 14:43
"Konkrétan akkora különbség van a kettő között, mint a Real Madrid meg a Bivalybasznád focicsapata között."

Így azért nem akartam fogalmazni, de ez a mondat hűen tükrözi az én véleményemet is.

Csak ezt magyarázd meg TM-nek is, aki még mindig kiáll amellett, hogy tökéletes szinkronról beszélünk. Mondjuk aki úgy vesz BD(3D)-lemezeket, hogy semmilyen (kép és hang)-rendszere sincs hozzá, az nálam eléggé a hiteltelen kategóriába tartozik...

Remo vajon merre van? Erről a filmről is szívesen elolvasnám, ha írna kritikát a "Filmek a polcról"-rovatban. :)))
0
2014. szeptember 6., szombat 14:39
Igen, pont ezért néztem tegnap is felirattal, pedig nagy volt a kísértés, hogy újra halljam Juhász Jácint hangjával, de sajnos eszembe jutott, hogy már a főcím is mennyire szarul szól, azok a "leütések" is annyira erőtlenek, mintha egy kút mélyéről jönnének. Effekt és zene mint olyan, nem is nagyon létezik a magyar hangsávon, max. oda lehet képzelni. Jobban meghallgatva, a szinkronszínészek is (a főszereplőket leszámítva) totál unottan mondták fel a szövegeket, ettől olyan érzése van az embernek, mintha alámondásos lenne az egész film.

Pedig régen mennyire meg voltam őrülve ennek a filmnek a szinkronjáért. Rossz érzés szembesülni azzal, hogy rendszerre kihangosítva kvázi nézhetetlen. Szerencsére ott az eredeti hang, az mindenért kárpótol.
0
2014. szeptember 6., szombat 14:29
"Az eredeti dts-HD MA 5.1-es hang végig hűen kiszolgálja a látványt, de a vonatbalesetes résznél garantáltan leesik az álla mindenkinek, akinek komolyabb rendszere van, valami elképesztően szól. A film maradéka sem szégyenkezhet, ahol kell, ott megvan a kellő térhatás... magyar hang... DD2.0 mono verzióban, bár hangzásra sokat nem szabad várni tőle. A beszédet jól visszaadja, de effektek terén eléggé gyengélkedik.

Konkrétan akkora különbség van a kettő között, mint a Real Madrid meg a Bivalybasznád focicsapata között. Az eredeti hang már a főcímnél megdöbbentően jól szól(különös tekintettel arra, hogy nem egy vadiúj anyag), ez a szint pedig ki is tart a végéig. Vele ellentétben a magyar hang rendszeren ÉLVEZHETETLENÜL szar, halk, gyakorlatilag semmi effekt nincs benn, csak a párbeszéd. Borzalmas, kb egy percet bírtam belőle.

Mondjuk már a főcímnél eldőlt, milyen nyelven fogom nézni, miután összehasonlítottam a két hangzást. :)
0
2014. május 10., szombat 17:30
Az Oscar jelölés jókora túlzás volt.
0
2014. május 9., péntek 23:06
Én is azért. :)
0
2014. május 9., péntek 19:58
Köszi mindkettőtöknek az elismerést, legalább nem hiába írom ezeket a recenziókat. Bár mailben már többen írták, akikkel máshol is tartom a kapcsolatot, hogy figyelemmel követnek... :)))
0
2014. május 9., péntek 19:44
Ami nagyon meglepett, hogy a werkből kiderült, kész forgatókönyvük se volt a filmhez, napról-napra írták a szcénákat, ráadásul olyanok, akik manapság iparosokként funkcionálnak. Rengeteg a rögtönzés, például a Szent Patrik-napi rész, amit úgy vettek fel, hogy simán elvegyültek a tömegben, még ötletük se volt, hogyan fog kinézni a forgatott anyag. Ez a film nagyon szerencsés csillagzat alatt született, az világosan látható. Főleg a vonatbaleset, azt egy az egyben vették fel, ha elkúrják, nincs meg a jelenet. Ez egy kollektív munka volt. Senki nem hitt benne, hogy siker lesz, mégis 7 Oscar-jelölésig vitte (amiből egyet díjra is váltott). Na meg a boxoffice-bevételek sem hazudnak.

Így kell rögtönözve klasszikust csinálni.
0
2014. május 9., péntek 15:36
Köszi,én meg pont miattad fogom megvenni. Pontosabban írásod miatt. :)
0
2014. május 9., péntek 15:07

szép, átfogó elemzés, köszi szépen! megnézném már én is, meg lett véve a BD, de még várnom kell egy kicsit mire eljut hozzám...
0
2014. május 9., péntek 4:49
Végre HD-sítésre került ez a film is...

Elég rég láttam utoljára, de mint az várható volt, kiállta az idő próbáját. A mai napig az egyik legjobb filmélményeim közé sorolható. Harrison Ford megalkotta az esendő akcióhős szerepét. Különösen jó húzása az alkotóknak, hogy mindent élesben vettek fel, nincs utólagos CGI-maszatolás (bár akkoriban, amikor készült, még nem is nagyon volt divat az ilyesmi). Egy régi vágású, végig maximális fordulatszámon pörgő thrillert kap az, aki megnézi (bár erősen kétlem, hogy lenne olyan ember, aki még nem látta valamilyen formában).

A BD azt kell mondjam, nagyon jól sikerült. A képminőségen valóban meglátszik, hogy vadonatúj HD-transzfert kapott (az előzőről láttam néhány screenshot-ot, de nagyon nem tetszett, amit tapasztaltam), bár van néhány iszonyúan szemcsés vágás, főleg a film legelején az éjszakai jelenetek esetében, de ez szerintem már eredetileg is így nézhetett ki, mert a stáblistán kívüli részek mind nagyon szépek, részletesek. Utólag nem barmoltak bele hálistennek digitális romboló-eszközökkel, és az eredeti 1.78:1-es képarányt is megőrizték, 1080p24 AVC változatban.

Az eredeti dts-HD MA 5.1-es hang végig hűen kiszolgálja a látványt, de a vonatbalesetes résznél garantáltan leesik az álla mindenkinek, akinek komolyabb rendszere van, valami elképesztően szól. A film maradéka sem szégyenkezhet, ahol kell, ott megvan a kellő térhatás. Hallatszik, hogy foglalkoztak vele és nem csak egyszerűen átrakták az előző kiadás sima DD5.1-es hangját.

A szinkron-fanok is megnyugodhatnak, az eredeti Juhász Jácint-féle magyar hang került a lemezre, DD2.0 mono verzióban, bár hangzásra sokat nem szabad várni tőle. A beszédet jól visszaadja, de effektek terén eléggé gyengélkedik. Én mindenesetre örülök a meglétének.

Extra van bőven, legalább akkora terjedelemben, mint a film maga. Egy vadonatúj dokumentumfilm, amolyan visszaemlékezős stílusban (1080p24 HD-ben), továbbá a 2000-ben készült tévésorozat bevezető epizódja (ez is 1080p24 HD, de sajnos csak DD2.0 sztereó hanggal), a többi a korábbi DVD-kiadásokról lett átemelve: a rendező és Ford bevezetője, audiokommentár, két további korabeli werkfilm, zárásul meg a film előzetese.

A vonatbalesettel foglalkozó werk végén a film társproducere elmondja, hogy az egyik jelenetet picit módosították, hogy eltüntessenek egy bakit, ahol az egyik operatőr látható. A BD-re is már a javított képsor került fel.

Minden bónusz feliratos, kivéve a kommentárt és az előzetest.

Film: 100%
Kép: 90%
Hang: 90%
Extrák: 80%
0
2013. szeptember 12., csütörtök 12:43
Hozzáteszem digitális formában, lemezen nem hallottam még szinkronnal, csak arra tudok hagyatkozni, amit anno az MTV adásáról rögzítettem VHS-re.

Volt néhány olyan KSZ-kiadvány, ahol a DVD-re került szinkron minősége állítólag  kilométerekkel el volt maradva a VHS-en fellelhető minőségétől, de még a tévés kópiáktól is.
0
2013. szeptember 12., csütörtök 12:26
Én sem emlékszem, hogy ne hallatszana minden rendesen a magyar hang esetében, de azért egy vadonatúj eredeti hangú 5.1-es keverést ne versenyeztessünk egy cirka 20 évvel ezelőtt videóra készült szinkronnal, mert felesleges.

Ez a film egyébként mind angolul, mind magyarul ugyanolyan élvezetes. A kevés kivétel egyike.
0