Én nem is tudom, 5-6 éve ismerkedtem meg a Star Trek-kel. A Voyager közepét kaptam el a Viasaton, azóta ott láttam a teljes TNG-t, a Voyager nekem kimaradt elejét (de akkor már onnantól is néztem, amikortól láttam), akkor utána azt hiszem megint láttam a TNG-t, a DS9-et viszont valamiért kb. az 5-6. évadtól adták, annak még mindig nem láttam az elejét, illetve az Enterprise első évadát (az egyedüli sorozat ami nem tetszett). A TOS-t nem láttam, de hála a Viasatnak, egyszer hétvégenként leadtak egy filmet is, mindet fel is vettem, a Nemzedékek és a Kapcsolatfelvétel két lemezes kiadásai itt pihennek a polcomon, valahogy az Űrlázadás megvételére annyira még nem éreztem kényszert, ellenben a Nemesis összetákolt, magyar szinkronnal megvolt (míg tönkre nem ment a lemez, 7 évig bírta), mert végre ott a teljes legénységnek normális szinkronja volt. Szóval már nem nevezném magam mezei trekkie-nek, és mind ezekkel együtt tetszett a film. Mert ha már a múltba nyúltak vissza (Picard-ék után mi maradt? Már a romulánokkal is béke tárgyaltak, a borgok kifújtak, értelmes, nívós ellenség nem maradt), azt úgy tették meg, hogy nem kell ragaszkodniuk a régi irányelvhez, hiszen... Az engem is zavart amúgy, hogy nem volt valami sok külső felvétel a hajókról, de inkább az állandó fénytörések idegesítettek egyedül. Spock-ot és Kirk-öt meg nyílván azért ott rakták ki, mert a Vulcan-hoz az volt a legközelebbi bolygó. És nem lett volna ott szerintem Scotty, ha a Kelvin nem pusztítja el Nero, azaz nem történik törés az időben, szóval ez is Nero-nak volt köszönhető. Amúgy pedig szerintem már messze nem mezei bányászhajóval van dolgunk, egy részt, modernebb bárminél, abban az időben, hatásosabb fegyvereik vannak, másrészt Nero renegát lett, nyílván onnantól kezdve átalakították a hajót. Ennél jobban szerintem semmilyen oldalról nem lehetett volna hozzányúlni a Star Trekhez. Tisztelik az elmúlt 44 évet az alkotók, de ők a jelennek megfelelően átalakították azt, DE semmit se tettek zárójelbe, az amit eddig láttunk az öt sorozatban, tíz filmben, megtörtént, érintetlen maradt.