Keresés

Star Trek

2009. április 28., kedd 10:34
A 2001-et sem kommandózzák szét lézerfegyveres csapatok, mégis klasszikus mű. A ST 1. egy csoda, és kitartásomnak hála, immár kétféle magyar szinkronnnal is élvezhetem. :)
most posts by TM
0
2009. április 28., kedd 9:56
Nem véletlen, hogy az első filmet úgy is szokták nevezni, hogy "Star Trek - The Slow Motion Picture". :-))
0
2009. április 27., hétfő 22:29
Na, úgy tűnik megmenekült az új film mozis megtekintése, a MOM Parkban lesz feliratos kópia is. :DDD
0
2009. április 24., péntek 18:39
Pár év alatt talán eljutottunk oda, hogy BD-n már külön kelet-európai kiadást csináljanak a Paramountnál. Azért azok a dupla DVD-k nem most készültek...
0
2009. április 24., péntek 17:13
Sajnos úgy fest a filmekre sem kerültünk rá, ott is csak dán, német, finn, francia, holland, olasz, norvég, svéd, spanyol felirat és francia, spanyol, német és olasz szinkron lesz. :(
0
2009. április 23., csütörtök 13:27
Egyelőre sajna szó sincs dvd-ről meg 2-lemezes extrás kiadásokról... mindenképpen az első filmmel kezdeném, ami nem is kapható. Egyelőre kölcsönkérés lesz, aztán h hol kutatom fel dvd-n (ha esetleg bejön annyira), az egy újabb mission impossible lesz.
0
2009. április 23., csütörtök 13:17
Oké, így már világos. :)
Olcsó trükkök versenyében Emmerich a befutó. Azt a palit azért bírom, mert ilyenekkel operálva is képes (volt) elvarázsolni.
most posts by TM
0
2009. április 23., csütörtök 13:14
Lefordítva jamamurát: 2-es, 6-os, 8-as. :)

Kiegészíteném még az ajánlót az első mozifilmmel, ami egy hatalmas költségvetésű, pazar kiállítású tisztelgés az eredeti sorozat előtt. Ahogy első alkalommal megpillantjuk az Enterprise-t, az akkora fíling, mint amikor először robog keresztül a vásznon a korélliai korvettet üldöző csillagromboló. Hogy nem pörgős a cselekmény? Naná, hogy nem. Ez nem is feltétele egy Star Trek-produkciónak (igaz, a 8. filmben és gyanítom, hogy a 11-ben inkább ez dominál) az elgondolkodtatás, a kutatás, a humanitás inkább kidomborodik belőle. A ST-et cikizők úgy jellemezték az első részt, hogy a Paramount megmutatta, képesek mammutköltségvetésből is ugyanolyan unalmas filmet készíteni, mint az originál széria. Ez nyilván nézőpont kérdése, olyan viták alapja, melyet 30 éve vívnak az elvakult felek, akik közül sokan SW-rajongók. Badarságnak tartom a hasonlítgatásokat, a maga nemében mindkét produkció zseniális, inkább kiegészítik s nem kioltják egymást.
A filmekre visszatérve nagyon tudom ajánlani a páratlan részeket is, főleg az ötödiket, melyet azért is szeretnek kevesen, mert előtte a négyes nagyon más vizekre evezett. Míg Nimoy felhőtlen szórakoztatást nyújtott, addig Shatner filmje mélyen filozofál. A magam (és jevgenyij komám) nevében ha egy filmet kellene kiemelni, a 6-os a befutó, de nem szeretem a sorrendiséget, egyforma kedvenc mind. Ha komolyan beleásni készülsz magad, mindenképp nézd végig az összes extrát (magyar feliratosak!). A Gyűrűk Ura mellett számomra ezek az extra korongok voltak az eddigi legérdekesebb időtöltések.
Jó szórakozást! :)
most posts by TM
0
2009. április 23., csütörtök 12:59
Adhatok hozzá még egy házit? :) Egy plusz pontos feladat :) NEMESIS. Nem értem, miért szapulták annyira ezt a 2002-es filmet, nekem ez a második kedvencem a First Contact után. Ahhoz képest, hogy állítólag a rendező semmit se tudott a Trek-ről, szerintem elég kellemes filmet alkottak, szép lezárása egy 15 éves korszaknak (a The Next Generation csapatnak). Én sem vagyok túl nagy elvárással a XI. film iránt, pont azért, amit tm is említett, durván látványosnak és akciódúsnak igérkezik a film, de az előzetesek alapján elég kevés Roddenberry-féle mondanivalóval fog bírni. Amúgy, ha már Pike kapitány benne lesz, akkor most ez a film időben hol fog játszódni? A TOS előtt, vagy a TOS alatt? Mert az imdb-s cast lista alapján lesz olyan faj, akikkel elvileg Kirk-ék találkoztak először egy TOS epizódban. És amely faj sikeresen benne volt az Enterprise sorozatban, pedig az 100 évvel Kirk-ék előtt játszódik, tehát ott alapból bedöntötték a trek univerzum egyik alappillérjét, nálam az a sorozat ott el is vágta magát :)
0
2009. április 23., csütörtök 12:57
Én is úgy hallottam, hogy nem CSAK a STAR TREK szerelmeseinek készítette, de szerintem ez rendben is van így.
A papírmasé díszletek abszolút ott vannak még a nagy mozikban is :) Talán pont a Khan haragjának egyik werkfilmjében mesélik, hogy - mivel a legtöbb alkotó TV-s múlttal érkezett - sokkal improvizatívabb és olcsóbb megoldásokkal dolgoztak, mint amit egy nagy filmnél szokás. Az űrhajó folyosóinak falához például a Paramount irodákba szállított fénycsövek hullámpapír védődobozait guberálták össze, és ezekből rakták ki az öntőmintát, amiből a gumi-borítás készült. A fülbemászó férgek nyálkája is málnadzsemm volt, és ahol tudtak recyclingoltak a korábbi részek kimaradt jeleneteiből, vagy éppen megismételtek teljes trükkfelvételeket.
De én se azt írtam, hogy milyen jó, hogy csupa trükkorgia lesz, hanem azt, hogy attól még, hogy a trükkök a mai elvárásoknak megfelelőek, a sztori is rendben lehet.
0
2009. április 23., csütörtök 12:54
Persze, épp most rángatom bele magam egy "pótoljuk a Star Trek mozikat" projektbe. Asszem, megpróbálok sorban végigmenni, aztán bírom, amíg bírom.
A másik ilyen projektem az első 6 James Bond pótlása, de még azzal sem állok sehogy.:(
0
2009. április 23., csütörtök 12:52
szerintem rosszul értelmezted: a filmek szerelmesei egy nagyobb csoport, amibe a STAR TREK szerelmesei is beletartoznak. innen jön a "nem csak". :)
0
2009. április 23., csütörtök 12:46
Erről a "nemcsakról" most hallok először. Azt olvastam, hogy "nem a Star Trek szerelmeseinek, hanem a filmek szerelmeseinek". Na de lendüljünk túl rajta, jöjjön a film!
most posts by TM
0
2009. április 23., csütörtök 12:42
Vannak Trekkie-k, akik osztják a véleményedet, s úgy vélik, hogy a kommersz felé való nyitásban a 4. rész "A végső határ". Nem véletlen, hogy az a fejezet a legsikeresebb, azt még azok is megnézték, akik alapból utálják a fantasztikus cuccokat. Végülis egy szórakoztató film volt, bár lehet, hogy ezesetben sem mindegy, milyen évszám áll a megtekintés idejénél...
most posts by TM
0
2009. április 23., csütörtök 12:40
várjál, rosszul idézel: azt mondta, nem CSAK a star trek szerelmeseinek készül a film. a cloverfield, mint film: teljesen jó, mint jelenség: zseniális. :)
0
2009. április 23., csütörtök 12:39
adhatok fel házi feladatot?

ezeket a trek-filmeket nézd meg: THE WARTH OF KHAN (horroisztikus és emberi egyszerre, a végén minden trekker zokog), THE UNDISCOVERED COUNTRY (izgalmas "ki-a-gyilkos?" sztori, a nagypapa shatner imannal hetyeg), FIRST CONTACT (humoros és pörgős, időutazós ez is, de nem fajul paródiába, ja és a borg a legjobb főellen).
0
2009. április 23., csütörtök 12:36
A Fanboys filmben is feltűnik (legalábbis a trailerben), azzal a filmmel amúgy mi van, eljut valamikor hozzánk?
0
Shatnert én is nagyon bírom (picit jobban is mint Nimoyt). Mi több, a nagy átlaggal ellentétben nagyszerűnek tartom az általa rendezett Trek-mozit is. A papírmasé díszleteket gondolom az eredeti sorozatra értetted, mivel a mozifilmeket nagy pénzekből gyártották, ott ez már nem volt jellemző. Viszont erre meg azt mondom, hogy inkább legyen papírmasé és hozzá mondanivaló, mint csillivilli díszletekkel ábrázolt üresség. Ha aztán mélysége is lesz a filmnek (és itt nem a 3D-re gondolok) akkor én leszek a legboldogabb. J.J-nek van mit kiköszörülnie az "ezt a filmet nem a Star Trek szerelmeseinek készítjük" szerencsétlen nyilatkozata után. Ha én egy ekkora múlttal rendelkező franchise-ba beteszem a seggem, nem biztos, hogy ez az első mondatom. Mindenesetre drukkolok neki, mivel szeretném, ha pozitívba döntené a nálam döntetlenre álló mérlegét (Cloverfield - hulladék, Lost - überfasza).
most posts by TM
0
no, a BOSTON LEGAL is egy olyan sorozat, amit fel kéne venni a megtekintendők listájára... csupán 6 évadnyi THE SHIELD, 3 évadnyi DEADWOOD, 5 évadnyi THE WIRE*, 7 évadnyi THE WEST WING*, másfél évadnyi MAD MEN, 1 évadnyi LOST, 1 évadnyi RESCUE ME előzi be. :)

*tök jó, ha az embernek van egy élettársa, akivel még a sorozatokat is újra kell nézetni. :)
0
2009. április 23., csütörtök 12:31
Lehet, h az első ST-film lesz, amit megnézek (moziban). A valamelyik film előtt volt az előzetese és nagyon megtetszett, aztán baromira meglepődtem, amikor kiderült, h ez egy Star Trek film lesz. :)
Ez is valami "begins" lesz, nem?

Én eddig ST-ből csak (asszem) a IV. részt láttam, amikor előre-hátra utaztak az időben és kékbálnákkal beszélgettek, de az nagyon gagyinak tűnt...
0
2009. április 23., csütörtök 12:29
Szoktam olvasni. Kiváló a George Takei-el folytatott pengeváltása is :)
Denny Crane? Megvan?
0
2009. április 23., csütörtök 12:22
szoktad olvasni a blogját? pár hónapja a saját sült oldalasát "emberiség ellen elkövetett bünnek" címkézte. :)
0
2009. április 23., csütörtök 12:10
Egy interjúban beszélt erről Shatner. A maszk a Paramount kelléktárában volt, a Star Trek egyik régi epizódjánál volt szükség az öntőformára, és ebből készült a "halotti maszk". Aztán az üzletekbe került a Halloween sikere után. Mesélte, hogy egyszer a lányaival ment a szomszédságba riogatni Halloweenkor, és az említett Myers maszkot hordt, így amikor levette magáról, hogy huhogjon egyet az ajtót nyitó szomszédnak, a maszk alatt is az ő arca volt :)
Nagyon jó fej egyébként az öreg, hihetetlen humora van.
0
2009. április 23., csütörtök 12:06
no, kellett nekem kifejtőset írnom. :)

de maradjunk j.j. abramsnál: aki teheti, szerezze be a WIRED legutóbbi számát, amit az újkori rendezőzseni szerkesztett (by the way, az új, 20. évfordulós empire-t spielberg rakta össze), s rengeteg olyan technológiai vagy narratív ötletről beszél, melyek egy részét már láthattunk a lostban (az engima) vagy a cloverfieldben (a víruskampány), másokkal pedig majd csak a jövőben szembesülünk.
0
2009. április 23., csütörtök 12:03
nem jason ábrázata készült egy shatner-maszkból (mivel az egy hokimaszk :), hanem michael myers fizimiskája. amúgy ez kreáció is része carpenter legendásan költséghatékony forgatási módszereinek (aminek olyan húzsokból állt, hogy pl. az összes szereplőnek otthonról kellett hoznia ruhát, tehát kvázi abban szerepeltek, amiben a valóságban is mászkáltak, továbbá mivel a film ősszel játszódott és tavasszal forgott, befestettek egy csomó levelet sárgára és barnára, aztán szétszórták a helyszínen, a felvétel végeztével meg összegyűjtötték őket), tulajdonképpen fogtak egy kirk-maszkot, itt-ott megnyújtották, a szemöldököt, hajat megtépkedték, majd az egészet befestették fehérre, s tádáám, elkészült a slasher prorotípusa. :)

bocs az offért, de kibukott, mert olyan jó érzés néha itt filmekről is dumálni. :)
0