Én is egyetértek veled s Mikey-Soft-tal is. Pedig az első teaser után még bizakodva vártam a filmet, az hangulatos volt. Persze én is meg fogom nézni a filmet, ha itthon mozikba kerül, de mint Star Trek film, nem hiszem hogy el fogom tudni fogadni. Ha csak annyi film után készült a reboot, mint Christopher Nolan újragondolta a Batman-t, akkor talán még tetszene is, de majd fél évszázad alaposan kidolgozott művével ilyen felelőtlenül bánni nem szép dolog.
Nekem amúgy a Nemesis is tetszett, nem csoda, hiszen a TNG sorozatot szerettem a leginkább, de ott is megvolt a főhajtás a Voyager felé. A Kapcsolatfelvétel valóban a legjobb Trek film, csak ott ugye egy kis borg előismeret sem hiányzik, mondjuk anélkül, hogy az ember ne látott volna egy trek filmet vagy epizódot sem, is érthető. Maga a sorozat tele volt nagyon emberi, mély mondanivalóval, rengeteg morális kérdéssel és komoly epizóddal. Az egyik abszolút kedvenc epizódom a The Inner Light az 5. évadból. Semmi durvulás, erőszak nincs abban a részben, Patrick Stewart nagyszerűt alakított benne s az adott részben átéltek is hatással voltak később Picard jellemére. Ezekért a részekért is szerettem a TNG-t, de ugyanígy a Voyager-t is. A DS9-ből kevesebb részt láttam, pedig voltaképp ezt a szériát kaptam el legelőször a tévében, mint Star Trek, de akkor már az ötödik évadban jártak. A TOS-t néha-néha látom a TV6-on, s egyáltalán nem kelt gagyi hatást, mint azt sokan mondták nekem. Csak az Enterprise-t nem tudtam megszeretni. Sem a karaktereket, sem a túlzásba vitt látványvilágot, pedig nem lett volna rossz ötlet bemutatni, hogyan is jött létre a Föderáció. Remélem majd egyszer, valakinek eszébe jut, hogy talán egy-egy Star Trek sorozat is megérett a dvd kiadásra, ha már ennyi sorozat megjelent s meg fog jelenni.