Keresés

Star Trek

2007. március 7., szerda 22:38
ELADÓ!!!

Érdeklődésre küldök képet: BONTATLAN Star Trek-The Next Generation Season 1: 14000 FORINTÉRT, ha kintről rendeled 150 USD+pstktsg.

dvdcollector@freemail.hu
0
2007. március 7., szerda 22:37
Írtam neked Mickey! Nem válaszoltál. Megkaptad haver?
0
2007. március 7., szerda 21:50
Kösz az infót.

Olvastam itt is, de nem akartam elhinni ezt a kisebb csodát! :)
Anyagi okok miatt hétfőn rendelem, de nem is lehet kérdés.

Az ár is meglepően jó. Ti is 32 fontért vettétek?
0
2007. március 7., szerda 9:40
Ja, a TNG-n semmi magyar vonatkozás nincs (sajnos)... :(((
0
2007. március 7., szerda 9:22
Igen, a TOS-ra került magyar felirat, a teljes sorozatra. Nekem megvan már az első két évad (a harmadik úton van éppen hozzám).

Ha R2/R4 régiókódú a lemez, akkor garantált a magyar vonatkozás.

Más: van egy eladó TNG 3. évadom, ha érdekel valakit (a nemrég kiadott slimtokos verzióban). Bontatlan, 5000.-ért elvihető.
0
2007. március 7., szerda 4:33
Lehet hogy hülye kérdés, de ugye azt hallotam, hogy a klasszikus első sorozat ami most megjelent azon van magyar felírat.

Ez az összes régó kódos vagy kiadványon rajta van?
Ha az amazonról rendelek azon rajta lesz?
0
2007. január 16., kedd 7:58
Sajnos nem. Akkor éppen nem volt pénzem, meg a felirat hiánya nagyon zavar. Egyébként most megint nagy Star Trek akciók vannak a angol amazonon. Pl.: A 20 lemezes Star Trek mozifilm gyűjtemény 12.000 forint!!!! A TNG első évadja 6-7 ezer forint...

Érdemes megnézni!
0
2007. január 16., kedd 3:10
Dylan! Vegul is megrendelted az ST borondot?
0
2007. január 14., vasárnap 11:23
019. 1.18. (018) Arena (1967.01.19.) | - SD: 3045.6

Epizód értékelése: (8)/10

Directed By: - Joseph Pevney
Written By: - Gene L. Coon; - Frederic Brown

Az Enterprise elpusztítva találja az egyik távoli Csillagflotta helyőrséget. Még fel sem tudják mérni a helyzet, máris megtámadják őket is. A támadást nagy nehezen visszaverve, a támadó hajó után erednek az űr egy ismeretlen részében, mikor hirtelen mindkét hajó megbénul. Errõl egy jóval fejlettebb faj tehet, akik úgy próbálják meg lezárni a két faj közötti vitát, hogy a két hajó kapitányát, egy sivár bolygóra transzportálja, és arra kényszeríti őket, hogy küzdjenek meg, fegyverek nélkül. A hajó legénysége nem avatkozhat közbe, és Kirk-nek minden tudását fel kell használnia, hogy valahogy fegyvert készítsen a bolygó nyersanyagaiból...

Ebben a kalandos epizódban először láthatjuk az Enterprise-t igazi csatában, először látjuk ahogy fézerekkel, és fotontorpedókkal lőnek, érdekesek ezek a kis kezdetleges effektusok, de még érdekesebb hogy költségkímélési okokból, az ellenséges hajót egyáltalán nem láthatjuk az epizódban... Az ellenséges kapitány egy hüllő szerû lény, aki persze gonosz... Vagy mégsem? Hisz azért támadt a helyőrségre, mert azt hitte azok betolakodtak az ő területükre. Kirk végül nagyvonalúan megkegyelmez a legyőzött ellenfelének, amivel tiszteletet vív ki a felsőbbrendű faj szemében. A fejlett idegenek arra kíváncsiak, melyik faj képviselő tudása fejlett annyira hogy a bolygó nyersanyagait fel tudja e használni céljai érdekében. Kirk, robbanószert készít, mint egy MacGywer... :-)))

Érdekességek:
- Mai szemmel kissé megmosolygotató az idegen Gorn jelemeze... Nagyon látszik hogy csak egy gumiálarc... :)
- Az epizód néhány dologban emlékeztet a TNG "Darmok" című epizódjára.

- Az Arena volt az egyik első epizód amit 2006-ban remasterelve újra bemutatták. Ebben felújították a képet, és a színeket, sok korabeli effektust CGI animációra cseréltek, és a festett háttereket is lecseréltek. Itt van pár összehasonlító kép:

Leszálló egység a Cestus III-on. (Arena)

Fézertűz a "Who Mourns For Adonis"-ból, és az "Arena" felújított változatából.

Mindenki döntse el maga, hogy mennyire voltak hasznosak ezek az új effektusok.
0
2006. december 31., vasárnap 10:44
Mikor a Viasat 3 első ízben tűzte a műsorára a Star Trek - The Next Generation-t, már fanatikus Star Trek rajongó voltam. Láttam is belőle anno egy évadot még a TV3-on, és a Voyager-el, meg a Deep Space Nine-al a hátam mögött már tudtam hogy mire számítsak, így már akkor elhatároztam, hogy nem csak a kedvenc, fontosabb epizódokat fogom felvenni videóra, hanem a teljes sorozatot... :-)

(Már akkor is arról álmodoztam hogy milyen jó lenne a teljes Star Trek sagát videón, vagy DVD-n a gyűjteményemben tudni. Azóta szorgosan dolgozok rajta... Jelenleg a mintegy 700 epizódból kb 600 van meg különböző formátumokban: DVD, VHS, DivX)

Nem csalódtam a TNG-ben sem, sőt az lett a kedvenc Star Trek sorozatom... Kb fél évvel később, egy novemberi napon, úgy döntöttem, hogy újranézem az első néhány részt, videóról... Kevesebb mint két hónap alatt nyomtam le a 178 epizódot, úgy hogy, a hét nagy részét (kedd-péntek) Pécsen töltöttem... Naponta átlag 9-10 epizódot néztem, egészen hajnalig... :-))) Úgy faltam az epizódokat, mintha először látnám őket... Akkor találtam ki, hogy az évek óta fejlesztgetett Star Trek adatbázisomhoz jól jönnének ezek a saját kis "epizódismertetők" Így megírtam. Szóval a teljes TNG-hez van most ilyen több oldalas elemzésem, amiben szorgalmasan összeírtam a fontosabb érdekességeket, triviákat, meg az emlékezetesebb idézeteket... Nagyon szerettem ezt csinálni... Úgy gondolom hogy ennek úgy érdemes nekifogni, ha az első résztől tudom újranézni a sorozatot, mert csak így folyamatában lehet észrevenni olyan összefüggéseket, amiket egy-egy epizód megnézésekor nem. Pl.: Hogy melyik részben tűnik fel először egy későbbi fontos mellékszereplő, hol változtatnak az egyneruhákon, meg ilyesmi... A Voyager-ből jelenleg 158 epizód van meg videón, hiányoznak az első részek, így nem tudom újranézni, hogy megírjam az epizódismertetőket. A DS9-ból csak 52 epizód van meg, a fontosabbak, így azt sem tudom újranézni, de nemrég ugye megérkezett DVD-n a TOS, amit most első alkalommal látok, ahányszor megnézek egy epizódot, máris megírom a kis "észrevételeimet". Ezen kívül nemrég tettem szert az Enterprise mind a négy évadjára, magyar felirattal, DivX-ben, így most azt is első ízben nézem... :-) A második évad közepén járok, és persze azokhoz is írom az elemzéseket... :-)
0
2006. december 31., vasárnap 1:09
A kritikákkal maximálisan egyetértek, én is hasonlóképpen értékeltem a kérdéses epizódokat.

Még többet, még többet! :DDD
0
2006. december 30., szombat 19:16
Te aztán nem lazsáltál... :-) Én jelenleg meg vagyok rekedve a második évad elején... :-))) Annyi néznivaló jött közbe!

Egy-két kedvenc epizód az első évadból:

015. 1.20. (020) Court-Martial (1967.02.02.) | - SD: 2947.3

Az Enterprise a 11. bázison állomásozik, miután egy ionvihar jelentősen megrongálta a hajót. A viharnak egy halálos áldozata is akadt, Ben Finney, aki torpedóvetőben volt, mikor Kirk-nek ki kellett nyitnia azt... Kirk legnagyobb megdöbbenésére a computer adatai szerint még sárga riadó alatt nyomta meg a torpedóvető nyítógombját a hídon, és ezzel megölte Finney-t, akivel még zászlós korában volt nézeteltérése. Kirk-öt hadbíróság elé állítják, ahol egymaga próbál védekezni, bár nem sok esélye van, hisz a computer sohasem téved... Vagy mégis? Spock-nak köszönhetően olyan bizonyítékra találnak ami arra enged következtetni, hogy valaki átprogramozta az érzékelőket, hogy Kirk-re terhelő bizonyítokakt produkáljon, és aki erre Kirk-ön kívül képes volt, az éppen Ben Finney... Lehet hogy talán nem is halt meg?

Rendkívül izgalmas, fordulatos, és eredeti bírósági thriller! Kirk a hadbíróság előtt áll, látszólag tisztázhatatlan vádakkal... Csak saját emlékeiben bízhat... Már-már lassan saját maga is elhiszi a vádakat, mikor Spock észreveszi hogy valami nincs rendjén a computerrel, hisz egymás után hétszer tudta legyőzni sakkban... Kiderül hogy az egyetlen logikus megoldás az, ha már minden más lehetséges megoldást kizártunk, hogy Finney nem is halt meg... És ha így van, ott rejtőzhet valahol az Enterprise-on... Kicsit mókás így a TNG, és VOY után visszanézni, hogy az Enterprise-on nincs egy olyan érzékelő ami kimutatná az életjeleket... Így egy elég speciális módón bizonyítják be hogy Finney a hajón van... Ami bizony nagyon emlékezetes, és hatásos! Kiürítik az Enterprise-t, csak a bíróság tagjai vannak a hídon... Az computer bejátszik minden a hajón hallható hangot, jelen esetben az ott tartózkodó emberek szíhangjait is visszajátsza... McCoy szépen sorban kizárja a hídon lévő személyek szívdobbanásait, míg végül csak egy marad... Finney-é! Aki bosszúból akarta Kirk-öt rács mögé juttatni! (9)/10

026. 1.25. (025) The Devil In The Dark (1967.03.09.) | - SD: 3196.1

Az Enterprise megérkezik egy bányászbolygóra, hogy kivizsgálja a titokzatos haláleseteket, amit állítólag egy földalatti szörny okozott. A porráégetett emberi maradványok után, furcsa alagútrendszerre bukkannak Kirk-ék. Spock gyanúja a szilikon alapú életformára beigazolódni látszik, amikor furcsa szilikongömböket találnak az alagútakba. Végül rá is bukkannak erre az életformára, amiről kiderül hogy értelmes. Spock agyegyesítése után pedig nyilvánvalóvá válik hogy csak a tojásait próbálta védelmezni a sziklában könnyedén mozgó lény. Kirk-ék végül nem ölik meg, hanem egy kölcsönösen előnyös egyességre jutnak...

Nagyon érdekes epizód, talán az első "új éltfroma felfedezős" epizóddal van dolgunk, amik a későbbi sorozatokban gyakran előfordulnak. Tanulsága, hogy az emberektől sokkal eltérőbb életformák is létezhetnek, és azok még értelmesek is lehetnek, tehát toleránsnak kell lenni velük szemben. Spock agyegyesítése érdekesen tárja fel ennek a nem mindennapi életformának a gondolkodásmódját... Spock szerint igen logikus jellem, és igencsak megkedvelik egymást, aminek köszönhető néhány humoros beszólás, csakúgy mint mikor a kétkedő Bones, 50 kiló termobetonnal mégiscsak betudja gyógyítani a lény sebét... Nagyon büszke magára... :-)

A legjobb beszólás:
Kirk: (A lényre mutatva) "Gyógyítsd meg!"
Bones: "Ezt? A fenébe is Jim! Orvos vagyok, nem kőmûves!" :D (9)/10

028. 1.28. (028) The City On The Edge Of Forever (1967.04.06.) | - SD: 3134.0

Az Enterprise megérkezik ahoz a bolygóhoz, ahol a furcsak téridőzvarok forrása van. Bones egy baleset folytán véletlenül túladagolja magába a kordrazint, aminek hatására ámokfutó őrülté válik, és lesugárzik a bolygóra. Kirk-ék meg utána. A téridőanomálik forráspontjába egy furcsa kőkaput találnak, aminek tudata, van és beszél. Mint kiderül egy kapu a téridőben, amin keresztül bárhova el lehet jutni, miközben a túloldalon a Föld történelme pereg, egy óvatlan pillanatbon Bones átugrik egy ismeretlen korszakba... Ennek hatására a történelem, és a jelen azonnal megváltozik. Az Enterprise eltűnik, és Kirk csapata ott marad a kapu előtt, téren, és időn kívül. Nincs más választásuk, meg kell keresni Bones-t, és helyrehozni a történelmet. Nem sokkal később Spock és Kirk az 1930-as évekbeli Földön találják magukat. A gazdasági világválság idején a kapitányék takarítómunkát vállalnak egy szociális menhelyen, míg Spock megpróbál kompjútert eszkábálni a korszak eszközeiből, hogy megtudják milyen változást idézett elő Bones. A jelek szerint megakadályozta egy szociális otthon vezetőjének a halálát. Kirk legnagyobb bánatára, most el kell hogy intézzék hogy a gyönyörű fiatal nő, meghaljon, hogy helyrehozzák az idővonalat.

Az első évad egyik legnépszerűbb epizódjában másodszor foglalkozunk az időutazással! Nagyon összetett, és izgalmas epizód ez! Előszöris ott van az a furcsa entitás, a Kapu! Vajon ki hozta létre, és mi a valódi funkciója? Kirk és Spock is elég vicces pillanatokat él át a 30-as években... Elég furcsa a kapitányt, és Spock-ot takarítóként látni... :-) Meg ahogy Spock számítógépet épít... Érdekes a csavar is... Hányféle képpen meg lehet változtatni a történelmet... Mivel Bones tudtán kívül megakadályozza a nő halálát, az a második világháború alatt híres békeaktivista lesz, és eléri hogy az USA ne lépjen be a háborúba. Ennek köszönhetően Hitlernek sikerül kikísérletezni az atombombát, amivel leigázza a fél világot... Ennyi! Egyetlen emberélet ennyit is jelenthet. Arról viszont megfeledkezünk, hogy egy hajléktalan Bones fézerével véletlenül megsemmisíti önmagát... Úgy látszik ő nem lett volna ilyen nagy hatással a történelemre. Végül aztán bekövetkezik a baleset, és minden visszaáll a régi kerékvágásba... Nagyon jó az a fordulat hogy a nő voltaképpen jót akar: békét, csak hát ugye rossz időben, és meg kell hogy haljon hogy a világ megneküljön Hitler győzelmétől... Nagyon eredeti! (10)/10
0
2006. december 27., szerda 19:27
Két napnyi (karácsonyi) Trek-nézés után íme a második évad teljes értékelése (meg még tartozom az első eresztés utolsó 3 epizódjával):

The Alternative Factor: 95% (itt bukkan fel először a Traveller, azaz az időben és térben utazó lény)

The City On The Edge Of Forever: 100% (kommentár nem szükséges, egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb epizódja a sorozatnak)

Operation: Annihilate!: 100%

2. évad:

Amok Time: 85%
Who Mourns For Adonais?: 75% (annyira nem jött be, többet vártam tőle)
The Changeling: 90%
Mirror, Mirror: 95% (a tüköruniverzumos részek mindig jók voltak)
The Apple: 95%
The Doomsday Machine: 100% (ez is a legjobbak közt van)
Catspaw: 80%
I, Mudd: 80% (többet is ki lehetett volna hozni belőle)
Metamorphosis: 85%
Journey To Babel: 95%
Friday s Child: 85%
The Deadly Years: 95%
Obsession: 85%
Wolf In The Fold: 95% (Scotty háromszoros gyilkos? Ugyan már...)
The Trouble With Tribbles: 95%
The Gamesters Of Triskelion: 80% (lehetne ez is jobb)
A Piece Of The Action: 85%
The Immunity Syndrome: 100%
A Private Little War: 90%
Return To Tomorrow: 100% (Spockot mindig üdítő mosolyogni látni)
Patterns Of Force: 95%
By Any Other Name: 95% (elég durva lett volna, ha 300 évig utaznának)
The Omega Glory: 80%
The Ultimate Computer: 100%
Bread & Circuses: 80%
Assignment: Earth: 95%

Az extrák is nagyon érdekesek, mindkét évadnál, ráadásul magyarul vannak.

A harmadik évad is lassan berendelésre kerül. :)))
0
2006. november 29., szerda 1:28
Errand Of Mercy: 80% (nem rossz - az első klingonos epizód a Trek történetében)
0
2006. november 29., szerda 0:03
The Devil In The Dark: 95% (ez a rész is ütősre sikeredett)
0
2006. november 27., hétfő 9:40
Azért a This Side Of Paradise sem volt semmi, Spock mosolya még mindig a fejemben van... :)))
0
2006. november 27., hétfő 9:39
Hát ja, McCoy "szívhang"-gépe. :)))

Nekem ezek közül a Space Seed lett a favorit (mint azt az értékelésem is mutatja), legalább így már kerek egész a Khan-sztori. :)))
0
2006. november 27., hétfő 7:11
Szerintem a Court Martial egy nagyon jól sikerült epizód ezek közül... Igaz, a technika amit epizód végén alkalmaznak kissé megmosolyogtató, de a hatás nagyon drámai!
0
2006. november 27., hétfő 0:57
Na, a mai az termékeny nap volt, 10 részt sikerült lenyomni, értékelések:

Shore Leave: 85%
The Galileo Seven: 95%
The Squire Of Gothos: 75%
Arena: 95%
Tomorrow Is Yesterday: 100%
Court Martial: 90%
The Return Of The Archons: 75%
Space Seed: 100%
A Taste Of Armageddon: 80%
This Side Of Paradise: 95%
0
2006. november 24., péntek 23:23
Újabb 2 értékelés:

The Conscience Of The King: 90%

Balance Of Terror: 100% (az egyetlen Romulános TOS-epizód, nagyon jól sikerült, instant kedvenccé vált nálam rögtön)

Újabbak jönnek hamarosan...
0
2006. november 21., kedd 9:47
Na megnéztem, értékelés (The Menagerie I-II): 80%

Lehet, hogy túlontúl sokat vártam tőle, de minden valószínűség szerint a fáradtságom játszott közre, mert annyira nem estem hasra ettől a (dupla)résztől...

Azért van benne pár nagyon nagy jelenet: pl. amikor Spock-ot rajtakapják üzenettovábbítás közben. :))) Ott kis híján padlót fogtam a röhögéstől.

A későbbiekben majd teszek vele egy újabb próbát, némileg kipihentebb állapotban. :)))
0
2006. november 21., kedd 7:11
016. 1.11.-12. (011-012) The Menagerie (1.-2.) (1967.11.17.-24.) | - SD:

Epizód értékelése: (10)/10

Directed By: - Marc Daniels; - Robert Butler
Written By: - Gene Roddenberry

Az Enterprise visszatér a 11. csillagbázisra, miután üzenetet kapott a hajó korábbi kapitányától, Christopher Pike-tól. Nem sokkal később bebizonyosodik, hogy a jelet meghamisították, ugyanis Pike kapitányt magatehetetlen állapotban találják, egy sugárferőzéses baleset után, speciális kerekes-székében, csak vegetálva, kommunikációja csak igen-nem jelekből áll. Spock hamisította a jelet, aminek hatására a hajó megérkezett a bázisra. Spock, ezután a fedélzetre transzportálja volt kapitányát, és elrabolja a hajót, egyenesen a Talos IV. felé veszik az irányt, amit halálbüntetés terhe mellett a Csillagflotta törvényei értelmében nem szabad megközelíteni. Spock végül bevárja Kirk kapitányt, és vállalja minden tettéért a felelősséget, és a hadbíróságot is, csak annyit kér, hogy nézzenek végig egy felvételt, ami furcsa módon megjelenik a kivetítőn, ismeretlen forrásból. Ezen, az Enterprise egy 12 évvel ezelõtti küldetése látható Pike kapitány vezetésével, amikor először látogatnak el a Talos IV.-re, ahol igen fejlett telepatikus lények, egy illúziócsapdában tartották egy ideig a kapitányt... Amint a felvétel végetér, fény derül Spock valódi céljára: A karrierjét is kockára tette, csak azért hogy a vegetáló Pike kapitányt visszahozza erre a bolygóra, ahol életét jobb körülmények közt tudná leélni, igaz, csak illúzióban...

Nagyon fontos, és talán az egyik legjobb epizód a sorozatban! Roddenberry sohasem nyogodott bele igazán hogy az NBC visszadobta az elsõ Star Trek pilot epizódot, amibe egyébként szívét lelkét beleadta, így most, hogy már sikerült beindítani a sorozatot, tett róla, hogy ne merüljön el teljesen a süllyesztőbe az első epizód, így megtalálta a módját, hogy ilyen csavaros, és egyedi módon beleszőjje egy új epizódba a The Cage felvételeit. Briliánsan sikerült! A The Cage már önmagában is egy remek sci-fi epizód, de ezzel a Spock kerettörténettel, még izgalmasabb lett, és a csavarra is rátettek még egy csavart! Emlékezetes a kép a kerekesszékbe kényszerülő Pike kapitányról...

Érdekességek:
- Az epizód szerint a Talos IV küldetés 12 évvel korábban - tehát 2252-ben - történik. Valójában két éve forgatták az epizódot, jelentősen más díszletek között, és ezt meg kellett valahogyan magyarázni...
- A Talos IV tiltott bolygó. Mindenki tudja hogy halálbűntetés jár azért, ha valaki megközelíti. Mi vaaan??? Halálbűntetés a Föderációban??? Ez nonszensz... Nem tudom hogy juthatott ilyesmi pont Roddenberry eszébe... Ilyen ezt az egy alkalmat leszámítva, még sosem fordult elő Star Trek epizódban.
0
2006. november 20., hétfő 22:36
Ma este pont a Menagerie jön a sorban. :)))

Természetesen mind a két részét megnézem, akármilyen fáradt is leszek. :)))
0
2006. november 20., hétfő 19:10
Ott van az első évad, vagy talán az egész sorozat egyik legjobb epizódja a The Menagerie (1.-2.) amit a visszadobott első pilot-ból vágtak össze. Abban szerepel Christopher Pike kapitány, az Enterprise eredeti kapitánya... Mikor őt megláttam elektromos tolószékében muszáj volt hangosan felnevetnem, mert az egyik SP epizódban láttam egy ide vonatkozó utalást... :-)
0
2006. november 20., hétfő 13:37
Az IMDb is írja a kapcsolatot a két film között, most néztem utána. :)))
0