Keresés

Régió függetlenítés

2009. június 19., péntek 22:13
gondolom nem simán postán mert akkor vám közbeszól....  lejátszódon te tudsz minden itthoni lemezt nézni gond nélkül?
0
2009. június 19., péntek 21:58
S500-am van, és egy barátommal küldettem, aki az USA-ban lakik.
0
2009. június 19., péntek 21:37
tudtommal dercetonak s500-a van, már ha bd lejátszóról van szó :))
0
2009. június 19., péntek 21:34
derceto: A régiós s550-et hol és hogy szerezted be? Itthon lehet venni régiómentes ,vagy A régiós blu ray lejátszót újonnan?

gondolkodtam én sokat, de most is rendeltem, és kicsit röhej hogy criterion blu ray 24 dolcsi, dvd meg 35....  20 lemez árán megtérül egy olcsóbb lejátszó...
0
2009. április 30., csütörtök 14:52
Erősítős megoldás nem rossz gondolat, csak erősítőm egy már öregedő sony, és mivel még a minőségibb korszakból való így nem szeretném lecserélni....

Eddig van 30 r1-em a 600 lemezből, tehát nem egy vészes szám...  Amiket tervezek rendelni filmek azoknak is jó része (warner) multirégiós, tehát ez a szám nem fog drasztikusan nőlni. Azért szimpibb a másolás, mert így a majdani pio 51fd -vel tudom azokat is megnézni és kihazsnálni a lejátszó képességeit ha már annyi pénzt adok érte egyszer :)

Momitsuról olvastam pár hete dvdbeaver oldalán. A tesztelő azt használja filmnézésre, meg írt is a készülékről magáról is egy tesztet....
0
2009. április 30., csütörtök 14:45
BD Live szerintem nem szükséges, mint ahogy sok lemezen az extrákat sem nézem meg, beolvasás meg hát....  vhs kazetta kezelése sem volt gyorsabb :)
Igazából ami fontos az a kép és hangminőség, ebben legyen maximális, bd live meg kell a francnak...  Igaz erre írják tesztek is, hogy ilyen árú lejátszó lehetne gyorsabb meg bd live-es, de remélem ez a kb 100 ezres ár olyan minőséget és tartósságot ad amit az olcsóbbak nem és akkor már bőven kárpótolt....
0
2009. április 30., csütörtök 14:24
A Pioneer 51FD egy jó lejátszó, kompatibilitási gondok biztosan nem lesznek, ha rendszeresen frissíted a firmware-t. Mivel csak 1.1-es profilt tud, ezért a BD Live-os online extrákat nem tudod vele megnézni, és valószínűleg nem a leggyorsabb a lemez beolvasása ill. a menü kezelése sem. Ha ezek nem zavarnak, akkor tökéletesen használható.
0
2009. április 30., csütörtök 14:18
Nem tudom milyen erősítőd van, de a mostaniak már általában rendelkeznek hdmi ki-bemenettel, és egész jó 1080p felskálázással. Ha nem tudod egy lejátszóval megoldani, esetleg érdemesebb inkább az erősítőre gyúrni, és 480i/576i jellel etetni komponens csatlakozáson keresztül, erre szinte bármilyen olcsó lejátszó jó. Én is komponens kábellel használom a DVD lejátszómat, mivel a tévém nagyon szépen skáláz.

A másolás sem hülyeség, főleg nem a drágább kiadványok esetében, mivel így nem az eredeti lemezt "koptatod". Nekem vagy 250 R1-es lemezem van, szóval a másolás nem igazán járható út.

Mellesleg pont tegnap találtam egy ilyet:
Momitsu BDP-899

Régióváltós Blu-ray-re és DVD-re is, $350-ért.
0
2009. április 30., csütörtök 12:41
Illetve tovább megyek.... avx-en tanácsolták hasonló kérdésemre, hogy ne lejátszóba ruházzak, hanem ami megvan eredeti r1es lemez azt írjam át duál rétegű lemezre és akkor gond nélkül viszi nem csak egy lejátszóm, de mindegiyk a háztartásban....  
(plusz így egy majdani pioneer 51fd-vel is tudom nézni eredetielg r1-es lemezekt gyönyörűen felskálázva.... :P :)))) )

csupán az "zavar" hogy ha kiadok pl 7-8 ezret egy criterion lemezért akkor ne azt nézzem hanem a 300 forintos másolt változatot belőle? ez nem hülyeség szerinted? A 600 filmemből kb 30 ami r1-es eddig, tehát nem egy hű de nagy mennyiség, talán fölösleg erre külön lejátszó meg blu rayre is...   letörném a kezét aki régiókódokat kitalálta (mert a barom azt hitte hogy egy 2 kbyteos kóddal tudja szabályozni piacot és nem ám azzal hogy pl egy amerikai lemezen nem lesz ám magyar vonatkozás így a hülye tudatlan magyar úgyse fogja meggvenni tucatjával.... )

0
2009. április 30., csütörtök 9:25
Hát most azért a pár régió egyes lemezért nem vennék 60k-ért dvd lejátszót.... bár mondjuk akkor azzal nézhetem európai lemezeket is nem csak régió1-et...    egyelőre szerintem akkor függőben hagyom, gyúrok inkább blu ray lejátszóra ( nagy valószínűséggel pioneer 51fd :P ), aztán utánna majd kitalálom hogy mi legyen régió 1es lemezzel meg esetleg A-s blu ray lemezekkel.....  

pio 51fd-nél szerinted nem gáz, hogy nem a legújabb lejátszó? vagy egy firmware upgrade és ugyanolyan jó mintha majd az újabbat venném meg? vagy sanszos hogy most megveszem akkor x hónap múlva lejátszási problémák, vagy kompatibilitási gondok lesznek az újabb blu ray lemezekkel?

válaszodat köszönöm!
0
2009. április 30., csütörtök 1:43
Amit szeretnél, olyan nem nagyon van. Ha jó minőségű 1080p skálázást akarsz, akkor kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Pl. Denon DVD-1940 (DCDi) vagy Oppo DV-981HD (DCDi), DV-983H (VRS) 60-70 ezer környékén amik könnyen régiófüggetleníthetők, és már elég jó képet adnak projektorhoz is.
0
2009. április 29., szerda 16:56
Ezzel tisztában vagyok..... nem Blu ray és SD dvd ről megy a hezitálásom, hanem, hogy most régiófüggetlen philips lejátszón nézem azt a pár R1es filmem ami van, de jobb lejátszót szeretnék erre a célra aminek van hdmi-je meg felkonvertálja képet 1080p-re....   tehát könnyen régiófüggetleníthető lejátszót keresek 10-20 ezres kategóriában hdmi-vel és felskálázással....
0
2009. április 29., szerda 16:43
A felkonvertált és a natív 1080p kép közti különbséget zongorázni lehet SZVSZ. Az előbbi soha nem lesz olyan minőségű, mint az utóbbi...
0
2009. április 29., szerda 13:13
Panasonic dvd-s511 re nem tud senki távirányítóval kivitelezhető régiófüggetlenítést? Esetleg a 10-20 ezer forintos kategóriában mit javasoltok hdmi kimenettel és 1080p-s felskálázási lehetőséggel R1-es lemezek nézésére projektoron? (és ha péládul egy drágapénzen megvett criterion kiadást nézek akkor annak is olyan legyen a képe hogy megszólal....)

kösz előre is...
0
2009. február 12., csütörtök 22:15
Nincs mit. :)
0
2009. február 12., csütörtök 22:13
Köszi szépen:-)
0
2009. február 12., csütörtök 22:02
Persze, pl. az enyem is ilyen: DVP3980

Ennyi volt a fuggetlenitese:

1. Turn the DVD player on.
2. Open the loading tray.
3. Press the "Setup" button on the remote control.
4. Navigate to the "Preferences" page using the right arrow key.
5. Type 138931.
6. The current region code will be displayed - use the Up/Down arrow buttons to select the region required or "0" for all regions.
7. Press the "Setup" button on the remote control.
8. Press "OK" on the remote control.
0
2009. február 12., csütörtök 21:48
Tudnál mondani egy olyan típust ami a távirányítóval ki kódolható?
0
2009. február 12., csütörtök 21:43
Kar, hogy nem Philips-lejatszot vettel, azok kozul majdnem minden tipus kikodolhato a taviranyito segitsegevel.
0
2009. február 12., csütörtök 21:17
Szia!

Egy próbát lehet megér de félek attól, hogy vmi baja lesz
a lejátszónak.
0
2009. február 12., csütörtök 21:05
Szerintem toltsd le azt a bizonyos firmware-t, ird fel egy dvd-re, majd inditsd el a lemezt a lejatszoban, igy talan kikodolja. Egy probat meger. :)
0
2009. február 12., csütörtök 19:41
Szia!

Köszönöm a segítséget és tanácsot!!
0
2009. február 12., csütörtök 17:59
Fogalmam sincs, nem volt még Panasonic lejátszóm.

A legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás, ha veszel egy könnyen függetleníthető lejátszót. A Panasonic közismerten nem az.
0
2009. február 12., csütörtök 17:10
Szia!

Köszönöm szépen!!
Ez tuti jó mert egy fórumon olvastam, hogy ez nem kóser.
Ha jó akkor pedig mi a teendőm?
Előre is köszi a választ.

Üdv:Norbi
0
2009. február 12., csütörtök 13:11
Régiófüggetlen firmware:

http://rapidshare.com/files/130842719/Panasonic_DVD-S325_UOP_and_Region_Free_Firmware_377.zip.html
0