"Értelem és érzelem lehet, hogy kallódik egy a padláson, ha nagyon kell megnézem :D"
Természetesen érdekel. A cím legjobb filmes feldolgozásának tartom, és önmagában nézve is remek film, zseniális színészgárdával.
Az mondjuk nem sejtet jót, hogy keresned kell, ráadásul a padláson... :)
Éppen most sikerült beszereznem pár "like a new" állapotúnak hirdetett, gyűjteményvől való, már nem kapható klasszikust DVD-n. ("The Princess Bride", "Idő Urai", stb.)
A hirdető egyébként korrekt srác, de a jelek szerint a "gyűjteményi darab", vagy "gyári új állapot" fogalmát eltérően értelmezzük.
A lemezek valóban tökéletesen kifogástalan állapotban voltak; egy karc, egy ujjlenyomat sincsen egyiken sem, és a pattintóból is nehezen jönnek ki. Talán némelyik még lejátszóban sem volt soha.
A gyári tokok külseje viszont már "opálos", karcos, viseltes... Mintha gyakran lettek volna ide-oda pakolgatva, elrakva dobozba, kitéve polcra, majd megint áttéve... Vagy még inkább, mintha sok időt töltöttek volna egy áruházban kihelyezett "DVD turkálós ketrecben".
A lemezek állapota és ritkaságuk miatt nem kértem az üzlet sztornózását, de tanulópénznek jó volt: máskor csak személyes átvétellel vásárolok gyűjteményből származó lemezeket is.
Az én gyűjteményem darabjai ugyanis még a tokjukat illetően is olyanok, mintha a celofánt most bontottam volna le róluk. A papír díszdobozokon egy karcolás, gyűrődés sincsen. Még akkor is, ha a filmet többször meg is néztem. Én ennyire vigyázok a lemezeimre.
Summa summarum: ha tényleg ilyen "gyári új" állapotú a lemezed, akkor beszéljünk róla! Ha nem ilyen, akkor köszönöm, de nem érdekel.