Érdekes téma. Az "baj" velem, hogy már kiskoromban rá voltam pörögve a horrorokra, nem egyszer volt, hogy hajnalok hajnalán néztem VHS-ről a Hellraiser részeket a paplan alól, aztán ugye egyre csak jöttek a durvább és durvább filmek, és szépen lassan kiölték belőlem azt a fajta parát, amit elvileg szolgáltatniuk kéne.
Más dolog, ha felkavar egy film, mondjuk brutalitása, vagy életszerűsége miatt, de az meg inkább sokkol (Mártírok, Eden Lake), mint megrémít vagy a frászt hozza rám.
Egyetlen film volt olyan, sőt dokumentumfilm, amin beparáztam úgy rendesen, különböző létesítmények kamerarendszerének videóit nézték vissza, aztán elemezgették őket, ugyanis paranormális kutatókról volt szó. Ott volt 1-2 durva felvétel, ami annyi idősen eléggé beparáztatott, de ha mondjuk most visszanézném, tudnám, hogy kamu az egész, legalábbis könnyen lehet manipulálni az ilyen felvételeket, na meg elég hatásvadász volt a film is.
Ami inkább megrémít engem, azok az idegenes filmek. Ugyanis a szellemekben, sátánban, démonokban, meg ilyen hókuszpókuszokban nem hiszek, ezért ezekkel nem lehet sokkolni, ugyanakkor az ilyen emberrablós, alien-látogatós filmek eléggé belém tudják fagyasztani a végterméket. Nem azt mondom, hogy ezekbe feltétel nélkül hiszek, meg hát jobb dolguk is lehet annál, hogy a texasi redneck Jack apót análisan vizsgálgassák, miután egy univerzális smiley-t rittyentettek a kukoricásának mezejére, de olyan kibaszott nagy a világegyetem, annyi félelmetes és megmagyarázhatatlan dolog történik benne, amiket fel se tudunk fogni.
Nekem már abba is félelmetes belegondolni, hogy valami végtelen. Egyszerűen borzongató érzés... nincs vége bazzki. Vagy ott vannak a fekete lyukak. Hiába írták le nagy koponyák fizikai képletekkel, hogyan működnek, parás belegondolni, hogy beszippantanak, és ki tudja hol raknak ki.
Ez nálam olyan, mint a tengermélye. Nem ismerjük, nem térképeztük fel a nagy részét, ki tudja, mik lapulnak ott.
Elég ránézni arra a részére, amit már feltérképezett az emberiség.

Most komolyan, hogy a kurva anyjába néz ki ez a horgászhal? Hát ez valami förtelmesen félelmetes.
http://seavenger.info/wp-content/uploads/2011/06/hairy-angler-fish.jpg.pngNa ez az, ami igazán belémfagyasztja a szart, nem a szekrényből tapsikoló szellemek, meg a hokimaszkban machetével daraboló eszementek.