Keresés

2015 - A TÍZ LEGJOBB FILM

2016. január 11., hétfő 13:33
Nincs mit!
0
2016. január 11., hétfő 13:32
Jenniferről amit írsz, az eléggé ízléstelen. Egyrészt semmilyen alapja nincs,(ha csak nem vagy hollywoodi bennfentes), másrészt nyugodtan néz körül a korosztályában, hogy ki hogy áll ehhez a szakmához és akkor megérted, hogy miért is tart ott ahol.

A Mentőexpedíció azért vígjáték/musical,mert nem fért be a legjobb drámai 5 közé. Mindig így töltik fel a listát a Globe-on. Nem kell mindennek szigorúan az adott kategória képviselőjének lenni, csupán ha nagyon jó film, akkor is beszuszakolják valahogy.
0
2016. január 11., hétfő 13:31
A Bond betétdal nálam is a szörnyű kategóriát képviseli. (Ahogy a film is, de az más téma. :))
"Csajos"-témához: Én most Alicia-nak szurkolok, hogy fusson be még inkább, bár már szerintem simán A-kategória a kiscsaj. Sok-sok remek mozit néznék még szívesen, amiben ő szerepel.
Saul fia: sajnos nem láttam, de természetesen én is nagyon szurkolok annak, hogy 30 év után ismét magyar film nyerje az Oscar-t.
Di Caprio-téma: Ő az, aki már nagyon megérdemelné, hogy Oscar-t kapjon, de valahogy mindig elkerülte eddig. Talán most jött el az ideje.... valamikor biztosan kapni fog, ez 100%.
0
2016. január 11., hétfő 11:31
Pár gondolat a Golden Globe díjról.

Hatalmas grat a Saul fiának!!!Büszkeséggel tölt el.Remélem az Oscart is megnyeri,mert megérdemli.Így kell jó magyar filmet csinálni.Nem pedig nyálas amcsi rom kom koppintásokat a jól bejáratott 5-6 színésszel..

Dicaprio talán az Oscart is megnyeri?Még nem láttam a filmet,így nem mondom,hogy megérdemli,már csak azért is,mert sose nyer..de remek színész lett az évek alatt,sok kimagasló alakítással a háta mögött.Kíváncsi vagyok a Visszatérőre.

Láttam a Mentőexpedíciót,de nekem nem tűnt se vígjátéknak,se musicalnek..Hogy is van ez?

Az agymanók messze a legjobb animációs volt,az Oscart is behúzza.

Magán vélemény,a rajongóit nem akarom megbántani,de őszinte vagyok.Jennifer Lawrence egy unszimpatikus,tehetségtelen csaj számomra.Nem az éhezők viadalából indulok ki..Láttam az Oscar díjas alakítását is..középszer volt..Az Amerikai botrányban sem nyűgözött le,de persze járt neki a GG érte..Ugye kell egy fiatal tehetség akit futtatni kell,akinek pár évente Oscart kell adni.80%hogy megkapja idén IS.
Állítólag nagyoooon érti a dolgát,ha értitek..Értitek..Ő is érti..
Szóval top színésznő marad még egy jó darabig.Talán 3 x is eltaknyol a vörös szőnyegen?A fogadó irodák nagy summát fizetnek rá..

Stallone is nyert,grat neki.Állítólag bitang jól hozta ismét,immár 7 x Rockyt,talán jobban mint először..Jöhetne már hozzánk is a Creed.

A legjobb rendező kategóriában remélem az öreg George nyeri az Oscart ha már ezt nem kapta meg.Amit tavaly az arcunkba vágott a Mad Maxel...az valami brutális volt.

A legjobb eredeti filmdal az új Bond nóta?Ez komoly?Bond rajongó vagyok már mióta..de ilyen rossz Bond dalt Én még nem hallottam..És ez nyer?Kemény..

Sorozat fronton pótolok majd ezt azt,a Mr.Robotot is nagyon dicsérik.
0
2016. január 11., hétfő 10:19
Kösz!
most posts by TM
0
2016. január 11., hétfő 9:10
Amúgy megjegyzem, hogy szörnyülködve látom, hogy nem is kevesen még egy top5-tel is szenvednek erősen. Gyenge filmes év nincs, csak nem láttál elég filmet. Ennyi a történet. Lehet olyan év, hogy nem olyan erős, mint az előző, de mindig lehet találni olyan alkotásokat, amelyek méltók, hogy listára kerüljenek. És ezt úgy mondom, hogy tudom, hogy nem egyforma ízlésvilággal bírunk. De az, hogy mondjuk bemutatnak 300 filmet és abból ne jöjjön össze 10 az azért kicsit erős.
0
2016. január 10., vasárnap 21:14
Még 12-13 film van, amit mindenképpen szeretnék megnézni (és hozzá is tudok férni), mielőtt elkészíteném a végleges listámat. Sajnos lesz olyan is, amit nagyon szerettem volna látni, de sajnos esélytelen most már a határidő lejárta előtt. Szóval valószínű, nekem is csak az utolsó előtti pillanatban fog majd befutni a sorrendem.
0
2016. január 10., vasárnap 18:39
Kár, hogy Niwroknak írtál helyettem... Viszont én meg buzdítottam a többieket - helyetted.
most posts by TM
0
2016. január 10., vasárnap 16:54
Niwrok!

Látom két esetben is válaszoltál helyettem, így már nekem is kell, mert pontosan azokat akartam írni amiket te! :)

A Top 5-ös szabályt azért találtam ki, mert régebben több szavazó is volt, akiket nem tudtam rávenni hogy 10 filmet állítsanak sorrendbe, és nem akartam hogy az ő szavazataik elvesszenek. Magyarul nem kényszeríthetek senkit, hogy 10-et írjon, és így legalább a kisebb értékű szavaztok 6-10. hely "vesznek el."

Egyébként ez tényleg csak egy játék, nem kell annyira komolyan venni. Mindkét féle összesítésben vannak olyan dolgok amitől nem reprezentatív...
0
2016. január 10., vasárnap 9:15
1. Shaun a bárány
2. Mad Max A harag útja
3. Agymanók
4. Star Wars ep.VII
5. Kingsman
6. Mentőexpedíció
7. Hangya
8. Ex machina
9. Mélyütés
10. Krampusz
0
2016. január 9., szombat 19:47
Én mindig az utolsó nap írom a listámat, ilyenkor januárban próbálok minél több filmet megnézni több-kevesebb sikerrel. Az, hogy miket pótolok, sok esetben a Ti listáitoknak is köszönhető, illetve hogy miket adnak/adtak ki BD-n. DVD-t én már nem vagyok hajlandó nézni, s ami a magyar BD kiadásokat illeti, hát az sajnos szerény véleményem szerint kritikán aluli mind mennyiségben, mind minőségben. Évek óta bízok a javulásban, de előbb-utóbb eljön nálam is az az időpont, hogy elkezdek vásárolni külföldi kiadásokat.
0
2016. január 9., szombat 16:59
Egyébként meg már 27-en szavaztak, úgyhogy a tavalyi 47-hez képest egész jó a részidő!

Emberek, január 31-ig lehet listákat írni, hajrá! :)
most posts by TM
0
2016. január 9., szombat 16:52
Azért így is írtak olyanok listát, akik nem nagyon szoktak fórumozni, örüljünk ennek! :)
most posts by TM
0
2016. január 9., szombat 14:31
Amikor nem írtam sorrendet, akkor annak az volt az oka, hogy szívem szerint mindegyiket első helyre tettem volna. Viszont akkor is volt tíz filmem a listán, ahogy Neked is. :)
most posts by TM
0
2016. január 9., szombat 14:21
Ja bocs igen, szóval mivel ott dolgozom, gondoltam azokat nem rangsorolom, csak jelzem, hogy láttam őket...
0
2016. január 9., szombat 14:17
Ez a "Magyar filmek:", ez mi :) ?! Önálló minőségi kategória, minden alatt, vagy csak nem akartál a kézbe marni, amelyik etet :) ?
0
2016. január 9., szombat 14:00
Lemaradt egy fontos és jellemző információ, mégpedig, hogy a dvd-n érkezett 76 filmből NULLA darabot sikerült megtekintenem érdeklődés hiányában. Nem az én évem volt na...
0
2016. január 9., szombat 13:59
Gondoltam írok pár sort mindegyikhez, de végül is minek... Nagyon-nagyon nehezen kukáztam össze egy TOP 5-öt, igazából az első három film volt az ami úgy igazán... A többi kuka.

TOP:

1.Whiplash
2.  Törtetők
3.  Kódjátszma
4.  Halálos iramban 7.
5.  Mentőexpedíció

BOTTOM:

Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje)/ezt nem kell magyarázni, egy szar/
Star Wars - Az ébredő erő /az év szemfényvesztése/

Egyszer elég volt:

Mad Max
A kém
Jurassic World
Mission Impossible - Titkos nemzet
Az U.N.C.L.E. embere
Vakáció
Az útvesztő  Tűzpróba
Spectre - A Fantom visszatér
Focus - A látszat csal
Fácángyilkosok
Végre otthon!
Agymanók
Törésvonal

Elaludtam rajta (tehát számomra celluloidhulladék mind):

A mindenség elmélete
A 44. gyermek
A hangok
A Hangya
Sicario - A bérgyilkos

Magyar filmek:

Dumapárbaj
Parkoló
Mancs
Liza a rókatündér
Argo 2.
Saul fia
Víkend

Az év vége felé közeledvén, ráeszmélve, hogy miket néztem idén és megdöbbentem, hogy mennyire a kiégettség tünetei vannak rajtam, szóval idén próbálok irányt váltani, kicsivel több indie filmet próbálok megnézni, hátha... Aztán ha nem, akkor lemondok a filmekről...
0
2016. január 9., szombat 13:47
Ez nem meglepő. Ez a valóság immár... immár három éve.

Hogy terjesztesz valamit, amit alapból meg se lehet találni, ahol a kiadványok technikai paraméterein kívül a kutyát nem érdekli semmi? Ahol az aktuális BUÉK topikot 1:00-kor vette elő TM (ha ő nem teszi, szerintem elő sem kerül), s ahova 12-en (karácsony 13) írtak?? Jó, nem kötelező, de azért a népsűrűséget bizonyos szemszögből prezentálja...

0
2016. január 9., szombat 13:34
Írom amúgy én is, de azért azt be kell látni, hogy kurva gyenge év volt... Semmi se motivál, hogy három sornál többet írjak egy-egy filmről még a toplistán se... Ennyi...
0
2016. január 9., szombat 13:29
Ahogy néztem, sem az imdb, sem a port.hu nem ír magyar bemutatóról, aszerint még nem volt nyilvános magyar vetítése, ezért nem került fel a szavazós listára sem:(.
0
2016. január 9., szombat 13:18
Egyébként itt a pont:S...
0
2016. január 9., szombat 13:17
Ha ez a játék verseny lenne, akkor talán lenne értelme igazságosságról beszélni, de szerintem nincs:). Ennyi erővel minden verseny igazságtalan, ami nem az összes "versenyzőre" és nem arányosan határozza meg az összesítés pontjait, hiszen micsoda dolog, hogy a Forma1-ben mindegy, hogy a 11. helyen érsz-e be, vagy a 22.-en:)!

Az, hogy "10 legjobb film" is inkább az összesítés szempontjából fontos, de évek óta lehet tudni, hogy sem nem igazságos, sem nem reprezentatív, és hogy a közönségfilmek sokkal nagyobb eséllyel indulnak benne, mint a bármilyen jó kis filmek, amiket sajnos kevesen látnak. Ezért kérték többen is az átlagpontszámos listát, de az meg a rétegfilmeknek kedvez, és ettől lehetett mondjuk a tavalyi év "filmje" a Rajtaütés 2., pedig hát... na:). Ez csak egy játék, évbúcsúztató, visszatekintés, és az élmények megosztása a még itt fórumozókkal.

Az, hogy valaki 10 és 5 között ír a listájára a szabályok szerint, szerintem pontosan azt jelenti, hogy onnantól részéről mindegy; egyik többi film sem tetszett neki annyira, hogy bármilyen előnyben akarja részesíteni a többivel szemben, vagy egyszerűen csak közömbös a többi iránt. Miért kéne bárkit arra kényszeríteni, hogy kiválasszon olyan filmeket, amiket nem akar? Még az olyan, sokkal fajsúlyosabb területeken sincs meg ez a kényszer, mint a politika, aztán látszik, mennyire meg szokott lenni az eredménye:).

Mindenesetre viccesnek találom ezt a felvetés tőled, aki nem egyszer sorrendet sem volt hajlandó állítani, és hogy mégis megfeleljen a listád a kiírásoknak, Dylan egyszerűen a listázás vagy a vakszerencse sorrendjében vette azokat figyelembe:).

De ettől még a felvetés él, aztán majd Dylan eldönti, amit akar. Az én szemszögemből végülis mindegy, én eddig is tíz filmes listákat írtam, eddig is helyezések szerint:).
0
2016. január 9., szombat 12:45
Inkább terjeszteni kellene a fòrumot, mert akár 5ös vagy 10es lista de nagyon kevesen ìrtak eddig. :(
0
2016. január 9., szombat 12:17
A Mesék meséje / Tale of tales / Racconti dei racconti (2015, rendezte: Matteo Garrone)) véletlenül nem került fel a listára vagy csak nekem kerülte el a figyelmem? Úgy emlékszem, hogy bemutatták, vagy a róla író magyar kritikusok külföldön nézték?
DVD megjelenése még nem volt, azt tudom.

0