Ha ez a játék verseny lenne, akkor talán lenne értelme igazságosságról beszélni, de szerintem nincs:). Ennyi erővel minden verseny igazságtalan, ami nem az összes "versenyzőre" és nem arányosan határozza meg az összesítés pontjait, hiszen micsoda dolog, hogy a Forma1-ben mindegy, hogy a 11. helyen érsz-e be, vagy a 22.-en:)!
Az, hogy "10 legjobb film" is inkább az összesítés szempontjából fontos, de évek óta lehet tudni, hogy sem nem igazságos, sem nem reprezentatív, és hogy a közönségfilmek sokkal nagyobb eséllyel indulnak benne, mint a bármilyen jó kis filmek, amiket sajnos kevesen látnak. Ezért kérték többen is az átlagpontszámos listát, de az meg a rétegfilmeknek kedvez, és ettől lehetett mondjuk a tavalyi év "filmje" a Rajtaütés 2., pedig hát... na:). Ez csak egy játék, évbúcsúztató, visszatekintés, és az élmények megosztása a még itt fórumozókkal.
Az, hogy valaki 10 és 5 között ír a listájára a szabályok szerint, szerintem pontosan azt jelenti, hogy onnantól részéről mindegy; egyik többi film sem tetszett neki annyira, hogy bármilyen előnyben akarja részesíteni a többivel szemben, vagy egyszerűen csak közömbös a többi iránt. Miért kéne bárkit arra kényszeríteni, hogy kiválasszon olyan filmeket, amiket nem akar? Még az olyan, sokkal fajsúlyosabb területeken sincs meg ez a kényszer, mint a politika, aztán látszik, mennyire meg szokott lenni az eredménye:).
Mindenesetre viccesnek találom ezt a felvetés tőled, aki nem egyszer sorrendet sem volt hajlandó állítani, és hogy mégis megfeleljen a listád a kiírásoknak, Dylan egyszerűen a listázás vagy a vakszerencse sorrendjében vette azokat figyelembe:).
De ettől még a felvetés él, aztán majd Dylan eldönti, amit akar. Az én szemszögemből végülis mindegy, én eddig is tíz filmes listákat írtam, eddig is helyezések szerint:).