Sziasztok! Ez a kiadvány zsugorfóliás volt már gyárilag?
Nekem is zsugoros, még nem néztem meg innen tudom.
Köszi a segítséget, találtam egyet kéz alól, de akkor valószínüleg nem újrafóliázott, hanem ilyen volt ez is, mint manapság a PV kiadások, ezért kérdeztem csak.
0
2023. november 16., csütörtök 7:37
138
katobazsika írta:
Nekem is zsugoros, még nem néztem meg innen tudom.
1
2023. november 15., szerda 19:46
0
0
2016. április 21., csütörtök 20:54
32
Jó, fogalmam sincs kihez tartozik az ilyen jellegű bűncselekmények kivizsgálása. Az hogy mely hazai szerv rendelkezik ezek ellenőrzéséhez megfelelő jogosítványokkal ( pl. kérdőív kiküldés és szankciók ) számomra rejtély, de mindenképp a lebonyolított adatforgalom a kulcs, amit a szolgáltatók kiadnak a nyomozóhatóságoknak, alapos gyanú esetén. "FullHD streaming-szolgáltatók" erről ugye lehet kerni fizetési igazolást,illetve szerződési másolatot? Senki ne mondja nekem, hogy egy Buga Jakab festőszakmunkás, munkaidő után, napi 50GB PNG tapétamintákat cserél a kollégaival.
Szóval május 4, azt a 2 hetet már kibírjuk valahogy.
0
2016. április 21., csütörtök 18:51
504
Max akkor jön a NAV, ha vki a kalózkodásból nem fizeti be az áfát. :)
0
2016. április 21., csütörtök 18:47
6056
A NAV mint adóhatóság mit csinál az illegális letöltőkkel? Ha letöltök egy filmet azzal milyen adótörvényt szegek meg? Mondjuk nem mondom, hogy nincs ilyen, de én akkor se tudok róla...
0
2016. április 21., csütörtök 17:27
4595
Ja, és az idő se legyen szempont, mert az "alternatív beszerzéssel" gyorsaságban semmi sem veheti fel a versenyt. Van haverom, aki azért állt le a letöltött filmek DVD-re írásával, mert azt mondta, amire a polcon megkeres egy filmet, addigra újra lejön. Isten hozott a relatíve olcsó szélessávú internet korában:)... Aki specifikusan keresi a filmeket, az épphogy az online boltokat fogja nézni, és nem boltokba volt elcammogni, hogy ott még a kínálatot túrja. A pénz és a vásárlóerő között sincs közvetlen összefüggés, mert persze akinek nincs pénze, aligha fogja azt filmekre költeni, de aki megteheti, annak is csak a töredéke vásárol/néz legálisan filmet.
Más: Nahát, már nem tiltott szó itt az "alternatív" :) .
0
2016. április 21., csütörtök 17:19
4595
Ez a "könnyű" megoldás talán még működött volna úgy 5 éve, de azóta a FullHD streaming-szolgáltatók és a YouTube videók korában ez aligha lenne mérvadó, a többi szempontról nem is beszélve. A másik meg, hogy a magyar "alternatív beszerzők" számát úgy 2 millióra becsülik (legalábbis ennyi emberhez jutnak el az onnan szerzett filmek), köztük vélhetően nem egy NAV-ossal. A saját kezébe senki sem harap... Másrészt Amerikában is rém nevetséges, ahogy háziasszonyokat fenyegetnek precedensjelleggel dollármilliós büntetésekkel, itt meg konkrétan az ország ötöde vonulhatna sittre.
A többi dolgot is "kicsit" máshogy tapasztaltam és gondolom, mint ahogy te leírtad, például hogy aki BD-n keres egy adott filmet, a legritkább esetben fogja beérni a DVD-vel, ahogy ha a "shoppingolás közben böngészők" száma olyan mérvadó lenne, akkor nem számolnák fel vagy csökkentenék egyre több helyen a DVD/BD részleget.
A lényeg, hogy ha eddig nem kezdtek semmit itthon a torrentel, aligha most fogják elkezdeni.
0
2016. április 21., csütörtök 16:19
32
3. Hidd el a " vasárlóerő" = akinek pénz is van a zsebében" vidáman éli az életet és nincs ideje vagy egyszerűen nem ér rá online boltokat ( pláne nem alternatív beszerzési módokat keresni ) Amíg anyuci "Shopping-gol" addig szívesen az elektronikai osztály felé kóborolgat. Az illegális beszerzésekkel kapcsolatban, pedig biztosan fel lehetne lépni, Blu-ray téren meg pláne, már csak a méretéből kifolyólag is. Egyszerűen ki kell kérni az internetszolgáltatóktól az indokolatlanul nagy adatforgalommal rendelkezők névsorát, majd egy szívélyes NAV kérdőíven lehetne magyarázatot kérni a több száz GB-os adatforgalomra.
0
2016. április 21., csütörtök 15:42
3534
Május 4. Remek.
0
2016. április 21., csütörtök 15:14
87
Nagyon optimistán ítéled meg a példádban a magyar vásárlóerőt erre a termékkörre. Ha „sétál a Pali egy bevásárló centrumban, meglátja a régen várt filmet DVD-n”, akkor jó ötletnek tartja aznap estére és – ha még nem tette – hazamegy, letölti és megnézi. Kb. ez a magyar valóság, ami nagy baj de úgy tűnik, ezen nehéz (vagy lehetetlen) változtatni. Pláne nem 3 eFt-ért fog DVD-t venni. De ha már a BD-t kezdené keresni, akkor érdeklődik a filmek legális beszerzése iránt és feltehetően képben van valamennyire a megjelenésekkel, így 99%, hogy utánanéz máshol is.
Megjegyzem, vannak kiadványok amik egyre normálisabb áron jelennek meg: nagyobb címek 3D, vagy 3D+2D két lemezzel, esetleg halom extrával ugyanennyiért, ez meg (sok másikhoz hasonlóan mostanában) 2D egy lemezen, esetleg extrával 7 eFt-os kezdő áron… Ezt is nehéz megérteni, bár „biztos” van rá a fogyasztók számára elfogadható kereskedelmi/marketing magyarázat, hogy ez miért és kinek is jó rövid- és hosszútávon.
0
2016. április 21., csütörtök 13:04
32
Erre a válasz engem is érdekelne. Mintha készakarva, hátrányba lenne hozva a Blu-ray kiadvány PV-nél. Elfogadom, hogy gyártáskor stb. előfordulnak csuszások, de miért nem lehet a DVD terjesztést addig visszatartani? Pl. sétál a "Pali" egy bevásárló centrumban, meglátja a régen vart filmet DVD-n, keresi tovább a BD-t, nincs! Szerintem 99% "behúzza" a DVD, mert abból indul ki, hogy ( mint oly sokszor.. ) nem lesz BD belőle. Természetesen ugyanezen "Pali" nem fogja a meg egyszer, ugyanazon filmet megvásárolni.