Keresés

Star Wars: Az ébredő Erő (2 BD) (BLU-RAY)

2016. november 9., szerda 19:54
Azért hadd jelezzem: a megvásárolt HDD, amire letöltöd az "illegális" tartalmat, avagy a lemez, amire netán kiírod, mind tartalmaz szerzői jogdíjat az árába építve, amit ugye az igazságos és jól átlátható rendszer szerint az érintett szerző számára kifizetnek. Ergo: minek a szájtépés? A média hordozókkal megfizeted a jogdíjat, ezek után mi is az illegális a letöltésben? Nem védeni akarom az olcsójánosokat, akik nem is költenek eredeti filmekre, mert szerintük ingyé  is jójaz.
0
2016. november 9., szerda 2:38
Azért, mert 7700 (illetve 8000-ért, amikor csak MM-ben volt) nem vesz meg valaki egy lassan 1 éves, 2 lemezes filmet? Wow.
0
2016. november 8., kedd 12:49
Bravó!
Ebben a hozzászólásban mindennel egyet tudok érteni. Még a netflixessel is, mert magam sem állítottam, hogy csak 120 percre szól. Ez a nagyfelbontású havi előfizetési díj. Csakhogy a pénzes netflixen értelemszerűen nem található meg annyi minden, mint az ingyentorrenten. Erre az "ingyenre" szokták utolsó érvként felhozni, hogy az internetért is kell fizetni, tehát nem ingyenes, de ez olyan szintű duma, mintha a betörő arra panaszkodna, hogy drága a kesztyű.
most posts by TM
0
2016. november 8., kedd 12:19
Igen, a szankcionálás kérdésköre jó felvetés.
Lehet az itteni alsó- és középosztály abból indul ki - látva, hogy a Parlamentben miképp lopnak el milliárdokat vagy játszanak át egymás zsebébe hétről-hétre és aztán az adott politikus arrogáns, pökhendi vigyorral a kamerán keresztül még ezt zavartalanul nyugtázza is, - mindezek után bizony legalább ez a szelet (torrentezés) neki is kijár.

Példaként hoztad a németeket. Ha az ottani politikus adó-/áfabotrányba, netán plágiumba keveredik (ami ugye szintén lopás,) általában 24-48 órán belül lemond a posztjáról. Itthon, manapság?? Szinte csak felfelé lehet bukni :):):)
Vagy mondjuk egy német hatóság nem nézne utána egy olyan kevésbé iskolázott gázszerelőnek, aki hihetetlenül rövid idő alatt válik az ország egyik leggazdagabb milliárdosává?
Ha mostanában egy középkorú magyar politikus váratlanul vesz egy 100-150-200 milliós házat, mi is az a jolly jokeres mondat, ami után még buksisimogatás is jár: családi összefogás eredménye. Szerinted szemet hunyna a német hatóság az ilyen rendszerszintű vásárlások felett?
Magyarországon egyszerű feljelentőként téged fognak legelőször megnyúzni. És ez nagyon nem mindegy.

Hazai környezetben nehéz úgy jogkövetőnek maradni (bármilyen szinten), ha a tévéből nap mint nap visszakacsintanak rád az igazi szélhámosok. Kölcsönvéve a cigány-analógiád: hazánkban a hús-vér cigánybárók és cigányvajdák az Országházban pöffeszkednek.
(Még az is lehet direkt hagyják meg itthon az illegális fájlcsere-játszóterét a magyar pórnépnek. Ki tudja?)

Az biztos, amíg a gazdaság kifehérítésének a látszatja sincs meg a legfelső szinteken, addig a torrentezés egy aprócska mitesszergyulladás ezen a daganattal mélyen átszőtt nemzeti testen

Kamerás verziók: ütni való jelenség, (mind, aki készíti, mind, aki felhasználja). Az igénytelenség legalja, mint a meleg sör vagy mint a 2 hetes bontott cola.

Netflix: ott szűk 4 ezerért szerintem nem 120 perc tartalmat kapsz.
0
2016. november 8., kedd 9:31
Jobb is, egyszer akartál valamiről meggyőzni aztán kiderült, hogy nem úgy tudod ahogy a könyvelőd :D
0
2016. november 8., kedd 0:04
Vágom, de a Netflix is fizetős, s ha valami ingyen is eltulajdonítható, akkor nem fognak érte havi kb. négyezret fizetni. Meg a Netflixen nincs fenn a lekamerázott legújabb sikerfilm, amit azonnal látni kell, vagy legalábbis gyorstekerve letudni, hogy az elsők között lehessen fikázni, mert a társaságban ciki, ha valaki valamit még nem látott, nem hallott, mindig mindenben azonnal képben kell lenni. A három hónap múlva kiadott lemez, vagy a még későbbi tévépremier nem pálya. Nem élünk örökké, nincs ilyesmire idő.
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 23:52
:)

... a többit kitöröltem...
0
2016. november 7., hétfő 23:50
:)
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 23:50
Szólíthatsz TM-nek.
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 22:54
Azért még felétek a törött üveg nem niggerkés ugye? :D
0
2016. november 7., hétfő 22:26
Laplaplap
0
2016. november 7., hétfő 20:48
Sajnálom, ha most és tőlem olvasod először a rossz hírt, de képzeld, a Disney filmeket nem forgalmazzák Magyarországon BD-n.

Lapozzunk!
0
2016. november 7., hétfő 20:25
Lapozzunk!
3D nem lesz, drágáim?
0
2016. november 7., hétfő 19:13
Jézus úr isten…. :-)))))))))))))
0
2016. november 7., hétfő 13:58
Nem azt mondtam, hogy nem akar fizetni érte, hanem azt, hogy nem akarja birtokolni a.k.a. netflix model, csak ott még nem túl sok tartalom került honosításra.
0
2016. november 7., hétfő 12:33
Biztos, de utoljára még a múlt évezredben lehettem betegállományban, így az ilyen földi dolgokat a könyvelő tudhatja csak. :)
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 12:25
Azért TB ellátást valamilyen módon kapsz remélem :)
0
2016. november 7., hétfő 12:00
Még csak azt sem mondhatom, hogy makulátlan vagyok, mert soha nem töltöttem le még semmit. A gond az, amikor már ez alanyi jognak van véve, hogy minden azonnal jár, ingyen, mintha valami alapvető szükséglet volna. Persze erről nem feltétlenül a mezei felhasználó tehet, mivel a kutya nem magyarázza el neki, hogy ez konkrétan miről is szól, sőt, az eredeti terméket vásárlót a környezete még lehülyézi is, amiért pénzt ad bármilyen kulturális, szellemi tartalomért. Így értettem azt, hogy nagy baj van a fejekben. Romáknál találkoztam ilyen mentalitással. Valahol olvastam, hogy egy ilyen népes családban az egyetlen dolgos tag szorgalmasan rakosgatta félre a pénzt, hogy kitörhessen abból, ami körülvette, aztán egyszer csak megtudta, hogy az anyja simán elköltötte az egészet a családra, mert hát neki volt, a többieknek meg nem, és kellett nekik. S ezt szívbaj nélkül megteszik mások tulajdonának megdézsmálásával, hiszen a másiknak úgyis sok van, vagy úgyse kell neki. Elítélendő, de az a döbbenetes, hogy némelyikük ezt hót komolyan gondolja, mert ilyen faékegyszerűségű az erkölcsi normája. Nos, amikor a netről nyúljuk a filmeket, sorozatokat, mi is ugyanilyen cigányok vagyunk, akárhogy is fényezzük a dolgot, ez az igazság.
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 11:55
BD gyűjteményes fórumba tettem fel képeket. :)
0
2016. november 7., hétfő 11:48
Nekem nincsenek alkalmazottaim és én sem vagyok az, de bizonyára van ilyen. Viszont nem emiatt nincs idehaza Disney Blu-ray.
most posts by TM
0
2016. november 7., hétfő 10:51
Erre csak azt tudom mondani, hogy van itt pár vállalkozó köztetek és biztosra veszem, hogy a dolgozó nem annyi bérre van bejelentve mint amennyit valójában kap. Ez is jogsértés... Nem?
0
2016. november 6., vasárnap 23:36
Érdekes ez az "egyszerűen meg akarják nézni" vélekedés. Na ez az, ami nincs. Vagyis hogy jogsértés nélkül nincs. Ez olyan, mintha egy fordítónam azt mondanád, hogy nem akarod, hogy forxítsa le a szöveget, csak mondja el, hogy mi van benne. Az egyik helyen a fordítás a szolgáltatás, a másik helyen a film.Mindkettőért fizetni kell.
Persze ezt nehéz olyan helyen megértetni, ahol a hivatalos szervek egy biciklilopást is elbagatelizálnak azzal, hogy nem eltulajdonítani akarta azt az elkövető, hanem csak közlekedni akart vele. Én se akarom ellopni a filmet, csak megnézni, de persze azonnal, mert úgy menő. Megvenni utána meg már minek, hámámegnéztemhaggyámá.
Nem kis baj van a fejekben.
most posts by TM
0
2016. november 6., vasárnap 21:30
Érdekes beszélgetés folyik itt...

Én már pár dolgot írtam is. Az a helyzet, hogy az emberek nagy része nem gyűjtő, nem igényli hogy a polcon legyen a lemez és sztem még csak bd lejátszó sem sok otthonban van. Egyszerűen csak meg akarják nézni, de nem feltétlenül mennek el moziba. Gondold el, ha minden meglenne otthon, mint amit a tv-ben megnézel, valószínűleg már nem tudnál bemenni a saját lakásodba.

A letöltögető emberek 99%-a sem tárolja a filmeket, megnézi és kuka és pont ennyire van szükség. Ha ott lenne a lemez, csak gyűlne és értéktelen mert még 30%-os áron sem lehet eladni, mint hogy vette az ember.

Másik oldalról meg egy bd lemez, kb 2 mozijegy árát éri. Ez az amikor nem moziba nézem, hanem megveszem és otthon megnézem valakivel.

Aztán ott van sok film ma már hogy 2d+3d lemez...2d lemez külön nincs...nekem pl felesleges a 3d lemez, de úgy nem tudom megvenni fél áron (everest pl)

Mehet a nyüglődés, de a kiadók maguknak keresték a bajt, amikor ilyen olyan jogi dolgok miatt nézhettem a die hard szériát több 10 éven át a 3. rész nélkül. Erre rengeteg példa van!  Amíg ők elvergődnek a maguk hülyeségével, addig az emberek próbálják megoldani a problémákat.

A megoldás a filmek 95%-ban, hogy eredeti hang - angol, dán, svéd, japán tökmindegy és a felirat mellé 50-60 nyelven... kész...kinyomják a gyárban 20 millió példányban és mehet mindenhova, de ez túl könnyű lenne, mert kell a régió kód, stb...annyi akadályt dobnak maguk elé a gyártók, hogy nem csoda, hogy nem megy a sales funnel...Jött a netflix és tarol...persze az sem tökéletes, de alakul...
0
2016. november 6., vasárnap 16:08
A németországi fájlmegosztás szankcionálása tény, ennek bárki utánaolvashat. Hogy emellett valamennyi jogsértés mégis jelen van, azt senki nem cáfolta, a nagy különbség az arányokban rejtőzik. S ennek nem feltétlen az az oka, bogy náluk több pénz jut erre a fizetésből, hanem legalább annyira az is, hogy ejnye-bejnye helyett komoly szigorral büntetik a szabályokat megszegőket. Ha itthon is ez lenne, biztos inkább venne az egyszeri ember egy DVD-t, mmint helyette 2-3 doboz cigit vagy x mennyiségű alkoholt. Esetleg McDonalds helyett pár szendvicset is tudna kenni és a példákat lehetne még sorolni. De ez az idehaza régóta mindenre elterjedt "majd megoldjuk okosba"-szemlélet mindaddig jelen lesz csóróbbnál és gazdagabbnál egyaránt, amíg nem rángatják a tökeiket mindenféle erre létrehozott paragrafusokkal.
A Disney nem azt várja el, hogy itt is annyi lemez fogyjon, mint Németországban (bár biztos nem bánná), különben már korábban sem engedélyezte volna a BD-megjelenéseket, de még a DVD-t se. Az viszont érthető, hogy azon már berágott, hogy a globális bevételének légypiszoknyi hányadát produkáló ország a torrentet olyan művészi szinten produkálja, hogy több mozifilmjének illegálisan lekamerázott warez-kópiája is magyar földön terem, s ezzel nemhogy az ország filmbevétele nőne, de még más országok legális bevételeit is aláássa. Kézenfekvő volt a megoldás, odacsaptak az orrunkra csúsztatott premierekkel, BD-embargóval. Ha ez a felelősöknek nem tetszik, oldják meg, rakjanak rendet a házuk táján. Nos, szerintem sok javulás nem történt. A megmaradt mozik kis létszámú, erélytelen  dolgozó-kollektívái ahhoz is teljesen alkalmatlanok, hogy a korhatár-besorolást, a nézőtéri rendet betartassák, nemhogy a technikai eszközöket az előadásra becsempészőket fülöncsípjék. Ebben a miliőben épp ezért volt nagy szám, hogy egy "külsős cég", a MM beszállt a korábban többször is kudarcba fulladt BD-megjelenési tárgyalásba, hogy legalább egy SW-szintű film elérhető legyen itthon, mivel sok rajongó van elvileg idehaza, aki aztán ígérete szerint majd kezét-lábát töri, ha a Disney beszünteti a letiltást.
Na, ehhez képest ugyanaz a szánalmas papagáj-effektus generálódott, mint korábban bármelyik megjelenésnél. Miért ennyi, miért ilyen hang, miért kétféle slipcase, bezzeg a csehek, holaháromdé, majdmegveszemfeléértrohadjonmeg és hasonlók. A BD azonnal felkerült a warezoldalakra szőröstül-bőröstül-extrástól. Gyakorlatilag az történt, hogy a MM-nak köszönhetően létrejöhetett egy egyszeri kísérlet, egy teszt, amin a nagyközönség megbukott. Abszolút nem lepődnék meg, ha ezek után más címekkel nem kísérleteznének. Minek? Nincs nekik erre szükségük. A semmisejó-emberek meg durcizhatnak tovább, ahogy eddig is tették.
A gombamód szaporodó filmgazdasági szakember téveszméje közötti rendrakás helyett jómagam négy órát kertészkedtem a gyönyörű időben. Tudom ajánlani másnak is sopánkodás helyett. Amúgy 40 nap múlva Zsivány Egyes-premier, ha még valakit érdekel maga a Star Wars is. :)
most posts by TM
0
2016. november 6., vasárnap 15:24
Az utolsó mondatodban van a lényeg. Épp ezért felesleges mindenféle teóriagyártás meg buta ellenségkép-kreálás, amit itt néhányan tudatlanságukban művelnek.
most posts by TM
0