Keresés

Star Wars: Az ébredő Erő (2 BD) (BLU-RAY)

2016. november 6., vasárnap 15:14
Az lehet, de szerintem így is elég sokan vannak köztük is olyanok, akik előszeretettel "lopkodják" a filmeket...

Másrészt a nagyobb filmek premierjén állandóan csak azt látni, hogy a hazai celebek hogy gyűlnek a moziba mint a legyek, majd nyilatkoznak a látottakról - szóval azért szerintem csak van valamiféle filmes kultúra ottan, még ha olyan is, amilyen:) Az meg mellékes, hogy konkrétan kit milyen osztályba sorolnak... A lényeg: a potenciális fizetőképes kereslet, olyan emberek formájában, akiket érdekel is a téma, bőven megvan Magyarországon (is).

Amúgy akinek van rá pénze, és filmeket vesz, az nem feltétlenül igazi gyűjtő - egyszerűen tetszett neki egy film a moziban, aztán leveszi a polcról a boltban (esetleg a neten), hogy még (legalább) egyszer, otthon is megnézhesse. Persze az elég valószínű, hogy itthon az ilyenekből jelenleg nem túl sok van:) De még az is lehet lehet, hogy például ezek veszik a legtöbb 3D-s filmet... Konkrét adatok hiányában a franc se tudja.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. november 6., vasárnap 14:47
Illetve hogy
http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/szegenyek_es_gazdagok_egyre_kisebb_a_magyar_kozeposztaly.223500.html
0
2016. november 6., vasárnap 14:22
Azt ne feledd, hogy az általad középosztálynak hívott réteg jelentős részének más a hobbija tehát totál leszarja a filmeket...
0
2016. november 6., vasárnap 13:33
Nem én voltam az aki bárkit is leparasztozott volna. Ha elolvastad volna a bejegyzésem rendesen, akkor láthattad volna, hogy az a Disney felénk irányuló hozzáállására utal... Egy kommentre sem (így a tiédre sem) írtam lekezelő megjegyzést. Az te vagy. Ha valakinek a véleménye a tiéddel nem egyezik, azonnal ledegradálod. Osztod itt az észt, de nem érthet veled mindenki egyet.

Természetesen mindenki annyit ad egy filmért amennyit nem sajnál érte és persze nem is kötelező megvenni, de a legegyszerűbb a torrentre mutogatni ahelyett, hogy észrevennék, nagyon sok hibát elkövetnek a kiadók. Pl ennek a kiadványnak a kapcsán is:
- Ha a Disney hajlandó lett volna több nyelvet felrakni pl. a SW BD-re, máris a eloszlottak volna a gyártási költségek. Egy azonos kiadványból több is elfogyott volna.
- Ha nem egy év alatt akarná visszakeresni a néhány milliárd dollárját és kicsit kevesebbért adná a lemezeket, többet is el tudna adni. A sok kicsi elvet nem ismerik...
- Ha áprilisban az első megjelenéssel nem szűkítették volna a kiadvány saját piacát azzal, hogy csak egy boltban lehetett kapni, több fogyott volna. Aki nem jár MM-be és nem kutakodott utána az interneten lehet észre sem vette, hogy megjelent BD-n is. Ez egyértelműen a kiadó hibája is.
- A Disney szándékosan olyan feltételekkel engedte "nagy kegyesen" megjelentetni ezt a kiadványt, hogy valószínűleg ő maga is előre tudta teljesíthetetlen feltételeket szab. Egyértelműen látszik/látszott, hogy köze sincs ennek ahhoz, hogy esetleg egy sikeres kiadás esetén újra legyenek Disney BD-k itthon.

Részemről ehhez a témához további hozzászólás nem lesz. Nem trollkodni akarok.
0
2016. november 6., vasárnap 13:07
De az is óriási tévedés, hogy 90%-ban a jövedelmek nyugati szintre emelése oldja meg a problémát. Ezt mostanában mindenki, mindenre elsüti, ez roppant divatos szólam - esetünkben azonban akkor sem vesz eredeti filmet(zenét) az emberek többsége, ha megteheti. Ezt látom a környezetemben... és szerintem nem csak én.

Meg akkor megint a kérdés: tyúk, vagy tojás? Mit vegyen a fizetőkpes kereslet, ha már nincs kínálat? Hogyan csináljon kínlatot a kiadó, ha a megjelenteket sem tudja teljes áron eladni? Egyáltalán eladni... és mi is a teljes ár?
0
2016. november 6., vasárnap 11:39
Habár több ponton is egyet kell értsek ezzel a hozzászólással, szerintem egy kicsit megint sarkított képet vázol fel a helyzetről. Ne mondja nekem senki, hogy ma Magyarországon nincs egy olyan több száz-, de legalábbis több tízezer főt számláló réteg - nevezzük őket középosztálynak vagy akár "alsó felsőosztálynak", nekem tökmind1 -, amelyik ne engedhetné meg magának, hogy havonta megvásároljon néhány filmet (vagy akár sorozatot) Blu-ray-en. Egy ekkora réteg vásárlói aktivitása pedig már bőven elég lenne ahhoz, hogy eltartson egy normális piacot folyamatosan érkező új és kalatalógus címekkel, meg alapvetően mindennel, amit csak akartok, és ami máshol rendesen működik...

Nem, szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy nagyrészt a kulturális viszonyok határozzák meg ezeket a dolgokat (vagyis hogy az emberek hogyan állnak hozzá a szellemi termékekhez és hogy mennyire számít norálisnak/általánosan elfogadottnak a lopás/torrentezés), illetve az aktuális törvényi szabályozás is nagyon fontos (lenne). Abban mondjuk lehet valami összefüggés, hogy ha a népesség jóval nagyobb százaléka alkotna fizetőképes keresletet, mint nyugaton, akkor arányaiban nálunk is jóval kisebb lenne az illegális beszerzés elfogadottsága... De persze az is igaz, hogy ha már egyszer az rögződött a többség fejében, hogy a szellemi termékekért/tartalmakért nem kell fizetni, mert ingyen is elérhetők, és ebben nincs semmi kivetnivaló, akkor onnantól kezdve baromi nehéz lesz megváltoztatni a "jónép" általános gondolkodásmódját és hozzáállását.
0
2016. november 6., vasárnap 10:06
Nyugat haldoklik, már egy letűnt világ, kérlek mellőzd a velük való összehasonlítást.
:)
0
2016. november 6., vasárnap 1:31
Óriási tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy a fájlcserélés, a "warez" kiiktatása számottevő piacot teremt bármilyen szellemi terméknek, ahogyan az is téved, aki azt hiszi, hogy tőlünk nyugatra nem elterjedt a Torrent.

(Te kedveled a rockzenét... a Metallica és a Napster esetéről bizonyára hallottál, hogy csak az egyik legismertebb példát említsem. Ott sem a "rettenetes magyar torrentezők" miatt "borult ki a bili".)

Évekig dolgoztam a szoftver kereskedelemben (ahol a helyzet még rosszabb, sőt mindig is rosszabb volt, mint a filmes piacon) a forgalmazói oldalon, és rendkívül sok személyes tapasztalat is mondatja velem, hogy a Torrent-ezők, "warez"-olók nagyon nagy arányú, domináns többsége olyan gondolkodásmódot képvisel, olyan attitűd jellemzi őket, amelynek köszönhetően soha nem lehet a termékek vásárlása irányába terelni.

Az nem jelenti azt, hogy nem szükséges valami hatékony, szigorúbb szabályozás, hiszen az eredeti játékszoftverek és filmek (a VHS korszaktól) gyűjtőjeként én mint fogyasztó is azt tartom helyesnek.

Viszont azt a problémát, hogy a magyar filmgyűjtő vásárlóerő szinte jelentéktelen, nem fogja ez soha megoldani.

Azt bizony 90%-ban a jövedelmek nyugati szintre történő emelkedése tudja megoldani. Majd ha lesz egy olyan középréteg, amely fogékony az eredeti zenék, szoftverek, filmek birtoklása iránt, és amelynek kellő mennyiségű diszkrecionális jövedelme van arra, hogy többek között a rendszeres moziba, koncertre, étterembe, galériába, stb. járás mellett a hobbijára is jelentős összeget tudjon költeni havonta, és annak megfelelően felszerelt lakásban tudjon élni, akkor majd itt is fogy több százezer példány az egyes blockbusterekből, és megéri majd kiadni a régi klasszikusok újranyomásait, mert azok is elfogynak majd időről-időre.

Ahhoz pedig, hogy a "Torrent-ező nemzedék" gondolkodásmódja (tipikus: "Nekem ez jár...") gyökeresen megváltozzon, hogy a szellemi termékekre vonatkozóan, a szerzői jog megsértése esetén is egyértelműen érezze mindenki, hogy erkölcsileg (is) helytelen, az általad fentebb említett generációváltás szükséges. Időnek kell eltelnie.

De előtte, illetve azzal párhuzamosan a fentebb említett változásnak is meg kell történnie. Mert (a jelenlegi) havi párszáz darabos eladás mellett, az a pár száz, pár ezer gyűjtő nehezen tud jó példát mutatni. Márpedig az is fontos a változás eléréséhez.
0
2016. november 6., vasárnap 0:11
Nem bántod a vevőket, csak leparasztozod őket, mert boldogan megvettek egy remek kiadványt, aminek a megjelenésére előzetesen úgy kb. nulla esély volt. S a gyártó még keresett is ezen, ahelyett, hogy ingyen adta volna szegény alulfizetetteknek, mert hát úgy lenne rendjén.
most posts by TM
0
2016. november 5., szombat 23:40
Ha már úgyis "a kiadó a pénzénél van", remélem, hogy esze ágában sincs árat csökkenteni néhány hőbörgő kedvéért, akik a nagy jódolgukban már nem tudják, hogy épp mi miatt sérüljenek be.
most posts by TM
0
2016. november 5., szombat 23:26
Ostobaság.
most posts by TM
0
2016. november 5., szombat 23:25
Szóval ha megjelenne  3D-s, akkor fizetnél ennyit a 2D-sért?
most posts by TM
0
2016. november 5., szombat 23:22
Én egy percet se dolgozok külföldön!
most posts by TM
0
2016. november 5., szombat 22:20
Nem kötelező megvenni.
0
2016. november 5., szombat 22:18
Mintha a D. tett volna nekünk szívességet, hogy kereshessen pár milliót

Pontosan. Tett nekünk egy szívességet hogy engedélyezte megjelenni. Hogy gusztustalan-e vagy sem, az ízlés dolga, de hogy ha ezen a piacon kerestett is vele pár milliót (kétlem), az nagyjából annyi neki, mint nekünk mondjuk 100 ft.

Qrvára nem számít semmit.
0
2016. november 5., szombat 22:13
Látom sikerült megragadni a lényeget... ja a kiadvány meg nem 1 éves, csak 7 hónapos... a lényegen nem változtat.

Én nem azt bántom aki megveszi ezt a kiadványt, hanem a Disney hozzáállása zavar nagyon. Ez egy tipikus "nesztek parasztok" kiadvány. Mintha a D. tett volna nekünk szívességet, hogy kereshessen pár milliót... Gusztustalan.
0
2016. november 5., szombat 20:40
Nos, bár jelen kiadvány is a gyűjteményben van természetesen, még mindig elég a két kezem, hogy összeszámoljam hány bd kiadványom van.
És biza rengeteg a dvd itthon. És a mai napig veszek azt is. Csak többnyire 990ért.
Mert, ha megszólal a gyerek, hogy nézzünk Jégkorszakot, hát a tököm fog felmenni az torrentre, leszedni, pendrive-ra másolni stb.
Belököm a jó öreg dvd-t, jól néz az ki 106-os plazma tv-n..persze nem 50 centiről nézve..
0
2016. november 5., szombat 19:47
Akkor én is hülyének érezném magam, ha DVD-n nézném a filmeket egy full HD-s megjelenítőn, pláne ha akár ingyen is elérhető a full HD:)

És nem, én sem vehetek meg akárhány filmet eredeti BD-n akármennyiért...
0
2016. november 5., szombat 18:42
Az a fura, hogy még mindig titok, ennek a kadásnak a mibenléte.
Tényleg senki sem tudja, hogy mm maradék vagy sem?
A torrent témához: akkor kezdődik majd a vakarózás Kalóziában, ha egész egyszerűen leáll a piac.. Mind bd, mind dvd terén. Meddig bírják a kiadók? Mert ha ez bekövetkezik, akkor agyő szinkron, addig, míg az áhitott film le nem megy a tv-ben..vagy alaptalan ez a félelem? Gyártani fogják nekünk 3000-ért a dvd-ket és 6-ért a bd-ket mindig? Akkor is ha nem veszi senki? Hisz már én is alig veszek kiadványt teljes áron, pedig gyűjtő vagyok..olyan hosszú az itteni kívánságlistám, mint még soha. Várom a leárazásokat. Mert szeretem belökni a filmet fizikailag, a letöltéssel szemben. De hülyének érzem magam, hogy pénzt adok például egy eredeti dvd-ért, ha ingyen is elérhető egy fullHD..nehéz ügy..
0
2016. november 5., szombat 14:49
1. Ez tuti, hogy nem újrakiadás, mivel biztos, hogy nem tudtak túladni azon az eredeti mennyiségen, amennyibe a Disney hajlandó volt belemenni, szóval ezen kár pörögni.

2. Lehet, hogy most még az eredeti áron próbálnak meg túladni a maradékon, de ha így sem fog elkelni - és hát a hazai viszonyokat ismerve elég valószínű, hogy nem fog -, akkor lesz ez még sokkal olcsóbb is...
0
2016. november 5., szombat 14:20
Mu-ha-ha! :D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. november 5., szombat 12:49
Dömi, ezt az 1 éves dumát szerintem kezeld olyan lazán mint a helyesírást :-)
0
2016. november 5., szombat 12:37
1 eve meg moziba se volt nemhogy BD.n!
0
2016. november 5., szombat 12:31
Én is Penge álláspontján vagyok.  Ha már nem adják ki 3D-ben a filmet, akkor teljes áron újra kiadják a 2D változatot. Ebből én sem kérek.
Nem kell naívnak sem lenni, vagy sajnálni szegény MM-et vagy a kiadót a rajtuk maradt SW BD-k miatt. A nyáron több általam is elérhető MM-ben egyáltalán nem volt már készleten belőle 1db sem. A 8eFt-s árba pedig bőven bele van/volt kalkulálva a bennragadt készletek ára.
Egyszerűen a kiadó újra kiadott egy 1 éves BD kiadványt változatlan áron. Mi meg verjük a se**ünket a földhöz. Nekem sem kell ennyiért a 2D kiadás ha már a 3D-s itthon nem jelenik meg. Ha engem semmibe néz a  kedves  Disney hát én is meg leszek az eredeti filmjei nélkül. Főképp, hogy legalább egy felirat felpakolása semmi költségbe nem kerülne.
0
2016. november 5., szombat 12:26
Ne hari, de tisztában vagyunk vele. Ezért gyüjtük filmet, nem pedig aranyrudakat például. Mindenki ameddig a takaró ér ebben a "szakmában". ;)
0