Megy itt a nagy okoskodás egyesek részérõl de azért azzal nem ártana tisztába lenni hogy itthon egyesek kerek 8-10 órát dolgoznak ennek a filmnek az áráért. Külföldön meg 8-10 percet!! Éltem jó néhány évig a filmgyártás hazájában, és bizony ott is volt fájcserélõ torrent oldal, de egyszerüen nem volt értelme a letöltésnek.
Fogalmam sincs. Nekem alapcsomagom van meg CRT tévém.
most posts by TM
0
2016. november 4., péntek 23:55
504
Az itteni megyeszékhelyű tékát vezető ismerősöm meg ott adta fel, amikor az extrémnél-extrémebb lemez visszahozatalnál megmutatta a csúcsot. Pörköltszaft nokedlivel!! a tegnap megjelent dvd lejátszási felületén. Röhögtem ok, de amúgy nincs rá szó. Őt is sikerült megértenem amikor feladta. :) Nálunk valahogy minden döcögősen megy ami legális.
0
2016. november 4., péntek 23:47
8260
Nekem akkor "telt be a pohár", mikor a megyeszékhelyen az utolsó legális kölcsönző is bezárt. Gondoltam, ha ezek nem akarják, hogy én pénzt adjak a kölcsönzésért, akkor mi a francnak törjem magam?
Jó ez így. Most már ne változtasson rajta senki. (IP cím + pont!!!) :)
0
2016. november 4., péntek 23:41
504
Sokan vannak így, én még küzdök picit. :) Tudom, hogy felesleges és a parlamenti képviselős részre gondolok sokszor, csak nem mertem még leírni. Nehogy minket vegzáljanak ip cím alapján ezért. :)
0
2016. november 4., péntek 23:38
504
Az a HD egyébként milyen HD? Nem full gondolom.
0
2016. november 4., péntek 23:35
8260
Ezt a rendszert szerintem már nem lehet több generáció alatt sem megváltoztatni. Mikor iskolában, a tanár viszi pendrive-on a letöltött filmet órára... akkor már minden kísérlet veszett fejsze nyele.
A másik meg... nincs olyan eszement kiadó/forgalmazó, aki ilyen körülmények és piac mellet befektet roskadásig pakolt polcokba több százmillió forintot. Hogy majd viszik, mint a cukrot. Lószart, mama. Ha nem lesz mondjuk ncore, akkor majd lesz egy cég, aki külföldi IP címmel kereskedve, kvázi székhelyszolgáltatóként biztosít torrentet.
Ez már úgy el lett b*szva korábban, hogy nincs ember/cég/törvény, aki rendbe hozná... ja, meg a törvény. Vélhetően a parlamenti képviselők mindegyikének (vagy családjának) van torrent hozzáférése. Minek változtassanak olyanon, ami jó nekik?
Én már tök jól elvagyok ezzel a rendszerrel. Mindent meg tudok nézni, amit akarok, s ami tetszik, azt meg megveszem - ha nincs itthon, hát kintről.
0
2016. november 4., péntek 23:33
52684
Nem, de van mindennap tévében. Amúgy új Star Wars is van már a HBO-n - még HD-ben is.
most posts by TM
0
2016. november 4., péntek 23:28
504
A Sultana BD-n olcsóbb lenne, mint SW? :)
0
2016. november 4., péntek 23:21
52684
Ez jó ötlet, de a jogsértéshez sajnos nincs köze. Az ugyanis nem szociális alapon van elbírálva. Vannak filmek és sorozatok az alapcsomagban is. Ha nincs pénz Star Wars BD-re, ott a Sultana.
most posts by TM
0
2016. november 4., péntek 23:15
504
Angliába szintén nem ismerik ezt a szót, hogy torrent. Van is minden roskadásig. A tyúk volt-e előbb vagy a tojás esete itt fent áll nálunk sajnos. Mi lenne, ha előbb elvennénk a torrentet vagy roskadásig pakolnák a cégek a boltok polcait megfelelő árképzéssel és akkor venné mindenki? :) Én csak az elsőt tudom elképzelni a változáshoz. Igaz, ahogy írod kisebb forradalmi átmenet elképzelhető. :)
0
2016. november 4., péntek 23:14
6056
De akkor az árakat és a fizetéseket is a németekhez igazíthatnánk...
0
2016. november 4., péntek 23:13
52684
Meg kell nézni a meteorológiai előrejelzéseket és a legnagyobb mínuszban kell bevezetni a törvényt.:)
most posts by TM
0
2016. november 4., péntek 23:07
8260
"Meg kell nézni ugyanennek a dolognak a németországi törvényi szabályozását."
Ez érdekes, ezt én is így tudom. Németországban gyakorlatilag nincs torrent, egy ismerősöm itthonról küldeti ki magának a leszedett filmeket, mert ott nem lehet letölteni (büntetlenül). Nem véletlen, hogy rengeteg lemez fogy, meg hogy simán kapnak pl. egy DTS HD német hangú SW BD-t...
Mint ahogy az sem az, hogy általában nincs német felirat az "ingyen nettékákban" fellelhető filmekhez.
Szóval... lehet(ne) ezt így is csinálni, de szerintem ha valaki sarkára állna ez ügyben, a sok hülye ugyanúgy utcára menne, mint a netadó idején.
0
2016. november 4., péntek 22:59
504
Nagyjából erről van szó. Nyílván nem a Disney dolga a nyomozgatás, sem a törvények betartása. Mi azért nem csak szót cséplünk ez ügyben, hanem vásárolgatunk is, ha más nem ez feljogosíthat a töketlen cégek szidalmazására.
Emlékszem én is a Bombák földjével volt valami hasonló dolog, hogy a letöltéseket kinyomozták ip cím alapján és lehetett csengetni. Igazából akkor a gyártó cég tette meg a feljelentést, mert legkevesebb profitot termelő Oscar filmként kellett elkönyvelniük. Ilyen alapon a Disney, vagy bármelyik régiónktól távolmaradó forgalmazó tehetne egy próbát. Ha másért nem, értünk és érted is.
Valahol Téged is megértelek, hogy unalmas ezt hallgatni és olvasni ennyi éven át. Én legalább annyira unom, hogy ennyire ellehetetlenül a film gyűjtés hazánkban.
0
2016. november 4., péntek 22:36
52684
Mindenkinek joga van a saját portékáját távol tartani onnan, ahol nem érzi biztonságban. Miért kellene a Disney-nek szerverek után nyomoznia? Azt oldja meg az illetékes hatóság. Ha nem megy, akkor nem kell csodálkozni. Meg kell nézni ugyanennek a dolognak a németországi törvényi szabályozását. Ott keményen fingatnak a szerzői jog be nem tartásáért. Veszik is a lemezeket az emberek, öröm nézni. Ha az a következménye a jogvédett tartalom megosztásának, hogy az ezügyben eljáró cég küldi a felszólítást, hogy be lehet csengetni 3000 eurót, akkor hirtelen mindenkinek támad majd pénze eredeti lemezre. Addig csak szócséplés van ezügyben, úgy mint itt is már vagy tíz éve évente egyszer-kétszer.
most posts by TM
0
2016. november 4., péntek 22:09
1303
Ez szerintem már egy nagyobb volumenű (de ugyanakkor teljesen logikus) kérdés, amire ugyanakkor kapjuk majd meg a választ, mint arra, hogy: Mekkora is az a kár? Viszont inkább abból induljunk ki, hogy 10.000 magyar torrentező egész mást jelent bevétel-kiesés szempontjából, mint mondjuk 10.000 amerikai, vagy akár csak 10.000 cseh. Jelentősebb ellenpontozás mellett a mieink sem számítanának ilyen mértékben.
0
2016. november 4., péntek 21:11
6056
Lehet ez az olcsóbb megoldás a Disney-nek...
0
2016. november 4., péntek 21:08
19948
Vegre egy ertelmes hsz. Es jo is a felvetes. De szerintem ezt soha nem fogjuk megtudni.
0
2016. november 4., péntek 20:15
504
A számomra még érthetetlenebb probléma: Hogy a mai világban, ahol egy poloska belefér a golyóstoll végébe és az űrből megfigyelik a pö...m, ha kifekszem a kertbe, nem tudnak kilőni pár db "ekkora kárt" okozó fájlcserélő szervert. Úgyhogy ha ők arra fogják, miért nem azt büntetik?
0
2016. november 4., péntek 9:35
1303
A probléma ott van (kezdődik?), hogy annál a (minimum) tízezer embernél máshol nem is fog pörögni a film. Maximum a minőségét fogja lecserélni idővel, de a pörgési mechanizmus akkor is ki fog merülni a szemében tapasztalhatóval. A maradék vásárlóréteg (pláne a jogosan igényes) pedig olyan mértékben kisebb az említett rétegnél, hogy a stúdiók/gyártók/kiadók/forgalmazók nyugodt szívvel (maximum szomorúan) fognak egy bizonyos mozdulattal reagálni az extrább igények miatti panaszokra/kérdésekre, most is, és sajnos, úgy néz ki, ezek után is. Persze, ne legyen igazam.
0
2016. november 4., péntek 7:38
324
Jajjj a szokásos begyógyult megmondó film próféták….. :-)))