Keresés

2016 - A LEGJOBB FILMEK

2017. február 12., vasárnap 17:55
*1. Kaliforniai álom
0
2017. február 12., vasárnap 17:54
1. Kalifornia álom
2. Rendes fickók
3. Cloverfield Lane 10
4. Sing Street
5. Érkezés
6. Kiéhezettek
7. Ernelláék Farkaséknál
8. Aljas nyolcas
9. Spotlight
10. Amerikai Kapitány 3.
0
2017. február 12., vasárnap 17:42
Nem számítottam már rájuk, ezért is küldtem el a listát, de végül azt a két filmet is sikerült megnéznem, amiről még előzetesen úgy gondoltam, hogy befolyással lehetnek a listára. Az egyiket gyakorlatilag végszóra :) , ezért lenne egy kis módosítás a listámban:

01. Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
02. Deadpool - /Deadpool/ (2016)
03. Démonok között 2. - /The Conjuring 2/ (2016)
04. Sully - Csoda a Hudson folyón - /Sully/ (2016)
05. A szoba - /Room/ (2015)
06. A fegyvertelen katona - /Hacksaw Ridge/ (2016)
07. Amerika kapitány - Polgárháború - /Captain America: Civil War/ (2016)
08. Kubo és a varázshúrok - /Kubo and the Two Strings/ (2016)
09. Éjszakai ragadozók - /Nocturnal Animals/ (2016)
10. Egy tökéletes nap - /A Perfect Day/ (2015)
0
2017. február 12., vasárnap 17:37
Végezetül pedig a Top 10:

10. Derült égből apu - /Demain tout commence/ (2016)
Omar Sy az Életrevalókkal történt berobbanása óta nem tud hibázni. Még az epizodistaként jegyzett Jurassic Worldben is emlékezetes, az életrajzi Csokoládéban szintén remek, és ebben a - mi is ez - mondjuk dramedy-ben is jó volt látni őt. Nem az a film, ami megváltja a világot, de számomra mégis nagyon emlékezetes, kiváltképp a befejezése miatt.

09. Straight Outta Compton - /Straight Outta Compton/ (2015)
N.W.A., szabadszájú szövegek, Los Angelesi zavargások - csupa olyan dolog, amit már "élőben" is volt alkalmam megtapasztalni. Érdekes, hogy akkoriban nem éreztem ennek az egésznek a történelmi fontosságát, mint most, amikor ezt a filmet láttam. Óriási vállalkozás, melyet hihetetlen részletességgel hoztak össze, zömmel az eredeti hősök producerkedése alatt. Le a kalappal előttük!

08. Toni Erdmann - /Toni Erdmann/ (2016)
Olcsó fogásnak tűnhet, ha egy filmről annyi szerepel, hogy vétek bármit írni, mert ezt inkább látni kell, de bevállalom. Erről a filmről vétek bármit írni, ezt látni kell! :) Na jó, tesztelek: képzeljetek el egy vén faszit, aki műfogsort dug a szájába, s a közel háromórás játékidő alatt fárasztó poénokat szór szanaszét. No, így már eléggé ijesztő? Jól van, akkor most ezt jól jegyezzétek meg, és majd térjünk rá vissza, amikor megnéztétek! :)

07. Florence - A tökéletlen hang - /Florence Foster Jenkins/ (2016)
Meryl Streep "szokás szerint" olyat játszik, mint senki más, így az ő nagysága helyett inkább Hugh Grant pazar játékát emelem ki, aki ezzel az alakításával minimum egy mellékszereplő Oscar-jelölést érdemelt volna, de a szobor is dukálna neki. Parádésan összetett, egyszerre gusztustalan és szánni való figurát alakít a fogyatékos díva mellett. Operarajongóknak kifejezetten ajánlott(?). :)

06. Bazi nagy görög lagzi 2. - /My Big Fat Greek Wedding 2/ (2016)

Amikor először láttam, rögtön tudtam, hogy ez a film benne lesz az év végi tízes listámban. A Toni Erdmannhoz hasonlóan ez is egy boldogságbomba. A film előzetese abszolút félrevezető, nem az első részben látott pár gyermekéért kell drukkolni, ahogyan az komédiafolytatásoknál esetleg megszokott, hanem a legidősebbek bolondulnak meg benne, nekik kell újra megtalálni egymás szívéhez az utat, ami rengeteg humorforrással, bájos, szívmelengető jelenettel jut el a fináléig. Olyan érzés, mint amikor otthon a családi asztalnál évődnek körülötted a hozzátartozóid, így jó érzés újra meg újra átélni.

05. A ruhakészítő - /The Dressmaker/ (2015)
Azt hiszem, Kekec írta erről a filmről, hogy western, vagy legalábbis westernes elemekkel operál. Nagyon örültem, hogy kisegített, mert előtte sokat gondolkodtam, hogy vajon mihez is hasonlít ez a nem mindennapi mozi. :) Jól megfér benne a dráma, a humor, az érzelem és bárhogy nézed, nem fogod kitalálni, hogy mi történik majd a következő pillanatban. Méltatlan módon szinte csak az ausztrál filmesek értékelték és díjazták, mindenesetre mindegyikükkel maximálisan egyetértek.

04. A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
Inárritu, DiCaprio és Hardy triója által létrejött hátborzongatóan magával ragadó, gyönyörű borzalomról már mindent elmondtak mások és én is. Ha most látnám először, lehet, hogy előbbre tenném a listán, így egy év távlatából most így sikerült.

03. Sully - Csoda a Hudson folyón - /Sully/ (2016)
Milyen az, amikor egy csodatévőnek meg kell magyarázni azt, hogy miért tett csodát? A filmből kiderül mindez. Ha Jézus ma élne, valószínű hasonló bizottság előtt állva lenne kénytelen magyaráznia tetteit. Eastwood nagyszerűen ülteti át vászonra a megtörtént eseményeket, Tom Hankszről pedig sokadszorra kell megállapítani, hogy örök és elpusztíthatatlan - akárcsak a filmbéli karaktere.

02. A fegyvertelen katona - /Hacksaw Ridge/ (2016)
Mel Gibson egy zseni! Aki ezt az elmúlt tíz évben máshogy gondolta, az most jól pofára esik, csak üljön be bármelyik moziba - lúzerek várjanak a torrentripre - és csodát fog látni! Speciel utóbbi érvényes az ausztrál filmesben töretlenül bízók seregére is, beleértve jómagamat. A film után ugyanis sokáig kerestem az államat. Ránézésre A fegyvertelen katona két részből áll. Szerintem ugyanannyira fontos az eleje is, mint a vége, hogy kellőképpen megértsük mindazt, amit majd később látunk, amiért azok tapsikolnak, akiknek csak a "szenzációs képsorok" jelentenek valamit. Nos, szerintem a film első fele ugyanolyan hatalmas, mint a második felvonás, és Garfield mellett a kiváló mellékszereplők sora is rengeteget hozzátesz a végeredményhez. Imádtam a film zenéjét is. Összességében egy igazán férfias, mélyen hazafias, mélyen vallásos filmmel örvendeztetett meg Mel Gibson, ami rengeteg olyan díjat érdemelne idén, melyet valószínűleg mind más fog elnyerni. Ettől függetlenül Ő az én idei hősöm!

01. A dán lány - /The Danish Girl/ (2015)
Végül, de elsősorban pedig az első helyezettem.
A dán lány erényei talán elsőre nem szembetűnőek, esetleg magyarázni sem könnyű azokat. Pláne nem egy olyan közegben, ahol szinte kormányrendelet van arra, hogy hogyan kell élni, érezni, szeretni. De nem is szeretném erre kihegyezni e pár sort. Sokkal inkább azt a hatalmas dolgot domborítanám ki, hogy nagyon örülök annak, hogy jött egy olyan film, ami a sokszor lerágottnak és unalmasnak ható témát - miszerint, hogy mire képes egy ember akkor, ha igazán és feltétel nélkül, teljes szívéből szeret egy másik embert - képes volt egy újabb, magasabb szintre helyezni. Alicia Vikandernél lámpással sem találhattak volna jobb őrzőt a 2015-os női főszereplő Oscar-díjának. Akkorát játszik ebben a filmben, hogy leszakad az ég! Eddie Redmayne pedig A mindenség elmélete után ismét egy akkora és annyira hiteles, tökéletes kaméleonteljesítményt nyújt, hogy az szintén alsó hangon is szuperlatívuszokért kiált. Óriási hatású film, listavezető szerepe teljesen indokolt.

Az idei tízesem tehát sorrend szerint:

01. A dán lány - /The Danish Girl/ (2015)
02. A fegyvertelen katona - /Hacksaw Ridge/ (2016)
03. Sully - Csoda a Hudson folyón - /Sully/ (2016)
04. A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
05. A ruhakészítő - /The Dressmaker/ (2015)
06. Bazi nagy görög lagzi 2. - /My Big Fat Greek Wedding 2/ (2016)
07. Florence - A tökéletlen hang - /Florence Foster Jenkins/ (2016)
08. Toni Erdmann - /Toni Erdmann/ (2016)
09. Straight Outta Compton - /Straight Outta Compton/ (2015)
10. Derült égből apu - /Demain tout commence/ (2)016
most posts by TM
0
2017. február 12., vasárnap 16:54
Nem vágtál közbe. :)
most posts by TM
0
2017. február 12., vasárnap 16:47
Bocs, hogy közbevágtam!
0
2017. február 12., vasárnap 16:46
Eddig 91 filmet sikerült megnéznem a listáról.

01. Zsivány Egyes- Egy Star Wars történet
02. Egy tökéletes nap
03. Brooklyn
04. Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma
05. A szoba
06. A zátony
07. A könyvelő
08. Star Trek - Mindenen túl
09. Amerika kapitány - Polgárháború
10. Arctalan ellenség

Sajnos a listáról csak 4 van meg BD-n. Remélem, ez még változni fog.

0
2017. február 12., vasárnap 16:19
No, akkor a második tíz, 11-20 - sorrend nélkül

A barátságos óriás - /The BFG/ (2016)
Nagyon szeretem Spielberg filmjét, szerintem a szuper vizuális megoldások mellett, nagyon bájos, nagyon emberi. Harrison Ford egykori felesége az E.T. után egy újabb csodálatos forgatókönyvet írt, szomorú, hogy nem élhette meg a bemutatót.

A mélység kalandora - /L odyssée/ (2016)
Lélegzetelállító víz alatti felvételekkel teli szuperszélesvásznú életrajzi film Jacques-Yves Cousteau-ról, azaz ahogy gyerekkorunkban csak emlegettük, Cousteau kapitányról.

Aljas nyolcas - /The Hateful Eight/ (2015)
Egy éven keresztül utáltam ezt a filmet, azóta viszont nagyon jóba lettünk. Most már sokat tudok rajta nevetni, s akiknek ajánlottam, ők is megszerették.

Érkezés - /Arrival/ (2016)
Csodálatos film, talán a tavalyi év legintelligensebb története. Ugyanakkor most úgy érzem, hogy nem tartozik azok közé, melyeket sokszor megnéznék még, így minden tiszteletemmel együtt az első tízen kívülre helyeztem. Ez az az ínyencfalat, amit nem tartasz otthon a spájzban, hanem ha néha eszedbe jut, akkor elmész és hosszas utánajárással beszerzed. Aztán utána megint sokáig elvagy nélküle. Remélem, érthető. :)

Kaliforniai álom - /La La Land/ (2016)
Remek zene, jó alakítások, de maga a történet nem annyira átütő, így szimplán "csak" jó film, melyet inkább fogok hallgatni, mint nézni. Persze azért annyi filmtörténeti utalást dugtak el benne, hogy néha azért mégis látni is fogom majd, nem csak hallani. :)

Kubo és a varázshúrok - /Kubo and the Two Strings/ (2016)
A tavalyi év legjobb animációja. A stop-motion technika elsüllyeszthetetlen, ami a mai kor technikái mellett talán kevésbé hihető, ennek ellenére így van. Ráadásul ennél a filmkészítési technikánál a térhatás is sokkal jobban él. Nem mellesleg a film története is megkapó.

Legendás állatok és megfigyelésük - /Fantastic Beasts and Where to Find Them/ (2016)
Legendás sorozat folytatása, mely további ígéretes folytatásokat sugall. Szeretem a szereplőit, a lényeket és a zenéjét.

Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
Jó kis oknyomozós sztárparádés cucc, nagyon bírtam!

Tiszta szívvel (2016)
Tilla végérvényesen bizonyította, hogy nem csak Megasztár vagy Sztárban Sztár ceremóniamesterség lakozik benne, így aki az évtizedes múlttal bíró, lehetetlen műsorsávban létező Propaganda című műsorairól nem hallott, annak még nagyobb lesz a kontraszt, amikor ezután a film után feláll a székről. Számomra a tavalyi év magasan legjobb magyar alkotása.

Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet - /Rogue One: A Star Wars Story/ (2016)
Ezt a filmet láttam tavaly legtöbbször, általa képes voltam megszeretni Az ébredő erőt is, plusz még ugye itt van a 38 éves Csillagok Háborúja-rajongásom.
Maradjunk abban, hogy utánaszámoltam annak, hogy nem ezen fog múlni ennek a filmnek az idei győzelme, így inkább olyat hagytam bent a legjobb tízben, amit talán a tízben léte miatt mások is megnéznek majd. :)
most posts by TM
0
2017. február 12., vasárnap 16:19
Mondd el őket, hátha úgy könnyebb lesz :) .
0
2017. február 12., vasárnap 15:33
Toni Erdmann elcseréltem a Központi hírszerzéssel, így előbbi még versenyben van. :)

Ez pedig a 21-25:

A nagy dobás - /The Big Short/ (2015)
Bridget Jones babát vár - /Bridget Jones s Baby/ (2016)
Eddie, a sas - /Eddie the Eagle/ (2016)
Váratlan szépség - /Collateral Beauty/ (2016)
Zootropolis - Állati nagy balhé - /Zootopia/ (2016)

Az első hússzal még küzdök.
most posts by TM
0
2017. február 12., vasárnap 15:32
1. Érkezés - /Arrival/ (2016)
2. Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
3. A fegyvertelen katona - /Hacksaw Ridge/ (2016)
4. Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet - /Rogue One: A Star Wars Story/ (2016)
5. Star Trek - Mindenen túl - /Star Trek Beyond/ (2016)
6. Cloverfield Lane 10. - /10 Cloverfield Lane/ (2016)
7. Vaksötét - /Don t Breathe/ (2016)
8. Straight Outta Compton - /Straight Outta Compton/ (2015)
9. Creed - Apollo fia - /Creed/ (2015)
10. Egy tökéletes nap - /A Perfect Day/ (2015)
0
2017. február 12., vasárnap 14:44
1. Tiszta szívvel
2. Érkezés
3. A martfűi rém
4. A szoba
5. Ernelláék Farkaséknál
6. Toni Erdmann
7. Mustang
8. Vaksötét
9. Cloverfield Lane 10
10. Az eljövendő napok
0
2017. február 12., vasárnap 13:49
Na végre más Top 10-es listáján is látom a Kis kedvenceket! :)
Amúgy szerintem ez egy alul értékelt film. Nem is értem hogy nem veszik észre az értékeit. Ráadásul ez a tipikus példa arra amikor egy jól sikerült szinkron nagyon sokat hozzátesz egy filmhez. Na megyek is mert ma nagyon pörgős napom van. :)
0
2017. február 12., vasárnap 7:08
1. A fegyvertelen katona
2. Vaksötét
3. Éjszakai ragadozók
4. Kubo és a varázshúrok
5. Éjféli látomás
6. Rendes fickók
7. Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet
8. Deadpool
9. Neon démon
10. Legendás állatok és megfigyelésük
0
2017. február 12., vasárnap 6:40
Több film már nem fér bele a délutáni határidőig, így akkor szigorúan a látottak közül válogatva:

01. Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond)
02. A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge)
03. Érkezés (Arrival)
04. Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)
05. X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse)
06. Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals)
07. Cloverfield Lane 10 (10 Cloverfield Lane)
08. A hét mesterlövész (The Magnificent Seven)
09. Félvilág
10. Angry Birds: A film (The Angry Birds Movie)

Toplistán kívül amiket még láttam:

A függetlenség napja: Feltámadás (Independence Day: Resurgence)
Nagyfater elszabadul (Dirty Grandpa)
Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma (London Has Fallen)
Szövetségesek (Allied)

Sok minden kimaradt, ami érdekelt, azok majd a későbbiekben lesznek megtekintve.

Amit borzasztóan sajnálok, hogy a 13 óra: Bengázi titkos katonái nem kerülhetett fel a listára, köszönhetően a hazai forgalmazási anomáliáknak, amik a Paramount filmjeit sújtják. Hivatalosan csak a tévében volt látható, az HBO mutatta be még szeptemberben. Az Ördögi kör is hasonlóan járt, mivel amatőrfilmek nem vesznek részt a játékban.
0
2017. február 12., vasárnap 3:24
Top 10

1.Jason Bourne
2.Zootropolis - Állati Nagy Balhé
3.Amerika Kapitány - Polgárháború
4.A Kis Kedvencek Titkos Élete
5.Sully - Csoda A Hudson Folyón
6.A Fegyvertelen Katona
7.Zsivány Egyes - Egy Star Wars-Történet
8.Rendes Fickók
9.Érkezés
10.Doctor Strange

Ami Még Tetszett (Sorrend Nélkül):

Mélytengeri Pokol
Cloverfield Lane 10.
Star Trek - Mindenen Túl
Szenilla Nyomában
Viharlovagok
A Szoba
Arctalan Ellenség
Vándorsólyom Kisasszony Különleges Gyermekei
Eddie,A Sas
Szerelem,Angolosan

Listán Nem Szereplő Filmek:

13 Óra - Bengázi Titkos Katonái (2016)
The Wave (2015)
A Könyvtolvaj (2013)
Börtönregény (2011)
Who Am I - Egy Rendszer Sincs Biztonságban (2014)
Fácángyilkosok (2014)
Paddington (2014)
Lekapcsolódás (2012)

Bottom 10

1.Kopp-Kopp
2.Mike És Dave Esküvőhöz Csajt Keres
3.Nagyfater Elszabadul
4.Szellemírtók
5.A Látogatás
6.Neon Démon
7.400 Nap
8.Egyiptom Istenei
9.Agyas És Agyatlan
10.Az 5.Hullám

0
2017. február 12., vasárnap 2:41
Nálam ezek voltak a tavalyi év legjobbjai.

01. Aljas Nyolcas
02. Zsivány Egyes - Egy Star Wars Történet
03. Amerika Kapitány - Polgárháború
04. X-Men: Apokalipszis
05. Batman Superman Ellen - Az Igazság Hajnala
06. A Visszatérő
07. Deadpool
08. A Hét Mesterlövész (2016)
09. A Függetlenség Napja: Feltámadás
10. Suicide Squad - Öngyilkos Osztag
0
2017. február 12., vasárnap 1:26
Köszönöm! Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet a Teljesen idegenek című filmre, nélküled tuti, elmentem volna mellette.

Zseniális!
0
2017. február 12., vasárnap 1:24
Ezt jó volt így olvasni, köszi! :)
0
2017. február 11., szombat 21:18
01. A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
02. Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
03. Amerika kapitány - Polgárháború - /Captain America: Civil War/ (2016)
04. Creed - Apollo fia - /Creed/ (2015)
05. Cloverfield Lane 10. - /10 Cloverfield Lane/ (2016)
06. Deadpool - /Deadpool/ (2016)
07. A zátony - /The Shallows/ (2016)
08. Félvilág (2015)
09. Aljas nyolcas - /The Hateful Eight/ (2015)
10. Démonok között 2. - /The Conjuring 2/ (2016)

1. A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
Gyönyörű képek, remek színészek, jó zene, varázslatos atmoszféra, közel tökéletes film.

2. Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
Mesterien elmesélt emberi sztori a szőnyeg alá sepert dolgokról.

3. Amerika kapitány - Polgárháború - /Captain America: Civil War/ (2016)
Számomra a Marvel filmek eddigi legjobbja.

4. Creed - Apollo fia - /Creed/ (2015)
Érdekes ez a mozi, mert gyakorlatilag a sportfilmek majdnem minden létező közhelye megtalálható benne, a készítőknek mégis sikerül elérniük, hogy mindez frissnek hasson, Stallone pedig újfent bizonyítja, hogy nagyszerű színész.

5. Cloverfield Lane 10. - /10 Cloverfield Lane/ (2016)
Paranoia, klausztrofóbia és az elemében levő John Goodman. A film okosan építi a feszültséget, a bizonytalanság fojtogató légköre mindent átjár, majd pedig kapunk az arcunkba egy őrült befejezést.

6. Deadpool - /Deadpool/ (2016)
Valamiért egészen üdítően hatott rám Deadpool első mozis bevetése. Sikerült jól megfogni a figura lényegét. Az egyébként (hollywoodi viszonylatban) alacsony büdzsé talán egy kissé meglátszódik, de ez legyen a legnagyobb baj.

7. A zátony - /The Shallows/ (2016)
Egy végtelenül egyszerű alapötletből sikerült elkészíteni az egyik legizgalmasabb filmet, amit az elmúlt egy évben láttam. Blake Lively karaktere szeretnivaló, az ember szinte már ugrana a vízbe, hogy a csajszit végre megmentse valaki, ráadásul a rendezőnek sikerül elérnie, hogy korántse gondoljuk, hogy borítékolt a hepiend.

8. Félvilág (2015)
Teljes szívből örülök, hogy magyar film kerülhetett a listámra. A Szász Attila és Köbli Norbert páros egy olyan mozit hozott össze bűnről, szenvedélyről, pénzről, ami bárhol a világon megállja a helyét. Rögtön az első kép: a ködben úszó Lánchíd, a jeges Dunából partra húzott kosár és annak tartalma megadja az alaphangot. A színészek nagyszerűek: Kovács Patrícia és Gryllus Dorka alakítása a film motorja, de gyakorlatilag minden szereplőt meg lehetne említeni. A jelmezek szépek, igényesek, az operatőri munka elsőosztályú, ahogy a zene is. Talán az egyetlen, ami kifogásolható az némi konfúzió, ami a film végén üti fel a fejét, de egyébként kitűnő, színvonalas thriller lett a Félvilág.

9. Aljas nyolcas - /The Hateful Eight/ (2015)
Tarantino ahogy öregszik, úgy válik egyre inkább párbeszédei rabjává, ami nem mindig előny, mert mikor már száznyolcvan másodperce is ugyanaz a karakter nyomja a szöveget, hát az elég embert próbáló még a hardcore fanok számára is. Az Aljas Nyolcas pont ilyen mozi: szép, hangulatos, jók a karakterek, de valahogy még sincs olyan katarzis, mint várjuk. Persze mikor azt mondjuk egy Tarantino filmre, hogy nem a legjobb, ugyanezt a filmet más rendezők életük legjobb alkotásának titulálnák. Az, hogy mégis helyett kapott a listámon az Aljas Nyolcas, az annak az egyszerű ténynek köszönhető, hogy még mindig Tarantino a mesemondás királya. És bármennyire is hosszú, talán még unalmas is az a monológ vagy párbeszéd, a végén egy különleges és szuper mozit láthatok.

10. Démonok között 2. - /The Conjuring 2/ (2016)
Ilyen egy jó folytatás: a színvonal nem csökken és ugyanúgy becsokizunk tőle, mint az előzőtől. Van néhány egészen kreatív ötlet, pl. a kommunikáció felvétele a szellemmel: miközben a kamera Patrick Wilson profiljára fókuszál, addig az életlen elmosódott háttérben megjelenik valami. A film vége kissé túlpörgetett, de még így is a legjobb horrorok között van a helye.

TETSZETTEK MÉG A LISTÁRÓL

Hardcore Henry - /Hardcore Henry/ (2015)
Őrült tempójú, látványos akcióorgia.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - /Batman v Superman: Dawn of Justice/ (2016)
Sötét tónusú képregényfilm Ben Affleck remek Batman karakterével,a  fikázások ellenére sokkal jobb, mint pl. az Ultron Kora féle délelőtti matiné.

Vaksötét - /Don t Breathe/ (2016)
Egy kissé túldicsért, de nagyon izgalmas és (félig hazai készítésű) mozi.

Kiéhezettek - /The Girl with All the Gifts/ (2016)
Nagyszerű film üdítőnek ható látványvilággal, és jó arányérzékkel mixelt stíluskavalkáddal.

Brooklyn - /Brooklyn/ (2015)
Érzelmes, megindító történet egy ír lányról, aki az 50-es években hazájából Amerikába utazik, hogy ott új életet kezdjen. A főszereplő Saoirse Ronant és a forgatókönyvírót is Oscarra jelölték.

Az Utolsó Emberig - /Blood Father/ (2016)
A sztorit nem egyszer lőtték már el, de Mel Gibson és a lányát alakító Erin Moriarty mégis sokkal többet hoznak ki az elcsépelt történetből.

Star Trek - Mindenen túl - /Star Trek Beyond/ (2016)
Akciómóka szép trükökkel 1.

X-Men - Apokalipszis - /X-Men: Apocalypse/ (2016)
Akciómóka szép trükökkel 2.

A lány a vonaton - /The Girl on the Train/ (2016)
Emily Blunt alakítása minimum Oscar jelölést érdemel. A film maga jól kezdődik, de félúton kifullad.

LISTÁN NEM SZEREPLŐ FILMEK

1. The Siege of Jadotville
Izgalmas háborús film egy történelmileg méltatlanul megvetett ír békefenntartó csapatról.

2. Into the Forest (2015)
Az év egyik legszebb és legjobb filmje két lánytestvérről, akiknek egyedül kell megtanulniuk hogyan éljék túl az egész országra kiterjedő áramszünetet és az emberi természet sötét oldalát.

3. Under Sandet - A homok Alatt (2015)
Erről mások már leírtak minden szépet és jót, úgyhogy csak ismételni tudnám őket.

4. 13 óra: Bengázi Titkos Katonái
Feszült háborús akciófilm Michael Baytől a rá jellemző stílussal. Valamit nagyon eltaláltak, hiszen már számtalanszor újranéztem.

5. Anthropoid (2016)
Erről is olvastam valamelyik listában, úgyhogy annyit tennék csak hozzá, hogy a film utolsó 30-40 perce az utóbbi idők egyik legizgalmasabb végkifejlete.

6. Elvis & Nixon
El tudjátok képzelni Michael Shannont Elvis Presleyként és Kevin Spaceyt Nixonként? Az eredmény: a két színész jutalomjátéka ebben a kicsi, de annál jobb filmben.

7. Kajaki (2014)
Afganisztánban szolgálatot teljesítő fiatal angol katonák egy járőrszolgálat alkalmával kiszáradt folyómedren keresztül próbálnak átvágni, ám kiderül, hogy a talaj tele van aknákkal, úgyhogy bármerre is lépjenek, gyakorlatilag minden mozdulatuk halálos lehet. A helyzet pattanásig feszül, ahogy a néző idegei is a film végére. Ennél a mozinál is bebizonyosodott, hogy az élet a legjobb fogatókönyvíró.

8. Beasts of No Nation (2015)
Szerintem nincs olyan, akit ne fogna meg a kis Agu története, aki ártatlan gyermekből
öldöklő katonává válik. Szívfájdító látni, ahogy ezeket a gyerekeket megfosztják gyermekkoruktól és játékautó helyett AK-47-est nyomnak a kezükbe, majd az első sorba küldik őket golyófogónak, és ami még fájdalmasabb, az az, hogy sajnos az alkotás az életből merít. A film egyébként szépen fényképezett, izgalmas. Az Agut játszó fiatalember nagyszerűen alakít, Idris Elbáról nem beszélve, aki zseniális.

9. 71
Egy angol katona története, aki csapatától hátrahagyva megpróbálja túlélni a belfasti éjszakát 1971. A sztori izgalmas, az pedig dicséretre méltó, hogy milyen hiteles korrajzot ad.

LEGJOBB SOROZATOK

The Young Pope
Ha egy lakatlan szigeten csak egy sorozatot nézhetnék újra meg újra, az Az Ifjú Pápa lenne. Valamit irgalmatlanul eltaláltak itt: az atmoszféra, a fogatókönyv, a cselekmény, Jude Law és a többi színész játéka, a soundtrack, minden egytől-egyig zseniális. Bevallom férfiasan, bizony volt, hogy megkönnyeztem egy epizódot, pedig nem szokásom. Nagyon komplex érzelmek áradnak a sorozatból: szeretet, bánat, életöröm, ezek így egyszerre. Ha még nem láttátok, ne hagyjátok ki, mert valami olyat láthattok, ami nem mindennapi és felejthetetlen.

Sherlock – The Final Problem
Baromi jól megírt, összerakott, eljátszott érzelmi hullámvasút volt az évad- és valószínűleg sorozatzáró epizód. Méltó befejezés.

Ash vs. Evil Dead
Szóval van az úgy, hogy nagyon összejön a dolog, mint ahogy az Ash vs Evil Dead is. Ha szeretted az eredeti trilógiát, akkor ezt imádni fogod. A démonok újra éhesek, a láncfűrész újra felberreg, Ash is back! :)

HORROR TOP10 LISTA

Nem számoltam bele a többi listán már említetteket.

1. Train to Busan
Nagyon állat ázsiai zombifilm, ami egy pillanatra sem unalmas. Hát persze, hogy már rimékelik is Hollywoodban.
10/8

2. Under the Shadow (2016)
Iráni horror dzsinnekkel, paranoiával és a 80-as évek korrajzával.
10/7,5

3. The Autopsy of Jane Doe
Jól felépített ijesztgetős-misztikus cucc, csak a végét nem sikerült normálisan megcsinálni.
10/7

4. The Boy – A fiú
Meglepődtem mennyire bejött ez a kis rémüldözde és hogy milyen jól kiaknázzák a  háttérsztoriban rejlő lehetőséget.
10/7

5. Howl
Farkasember támad az éjszakai vonatra. Jó az alapszitu, zsír maszkok, de a végét ennek is elszúrták a rémes cgi trükkök.
10/7

6. Amikor kialszik a fény - /Lights Out/ (2016)
Ez is egész szórakoztató volt és nem húzták 80 percnél tovább.
10/7

7. A látogatás - /The Visit/ (2015)
Emnájt végre kezd visszatalálni megszokott közegéhez. Hangulatos, néhány helyen (enyhén) frászkeltő filmecske.
10/7

7. The Monster
Holtversenyben a The Visit-tel. Faék egyszerűségű történet: Anya és lánya együtt autóznak az éjszakában (irgumburgumban állnak egymással egyébként), mikor is autó lerobban a sötét erdő közepén, eső zuhog, szörny megjelenik. Amiért tetszett, az  anya-lánya színészi alakítások, az izgalomfaktor és az oldszkúl maszkok, effektek.

8. Hush
Itt is tök jó az alapötlet, és egész izgalmas a megvalósítás is.
10/7

9. The Eyes of My Mother
Beteg kis filmecske ez szép képekkel, és szerencsére rövid műsoridővel, így még azelőtt véget ér, mielőtt hét pont helyett hatot adnék rá.
10/7

10. The Other Side of the Door – Az ajtón túl
Ahhoz képest mennyire lehúzták, egész jó volt az egzotikus helyszínnel és a némi Kedvencek Temetője szerű sztorival együtt is.
10/6,5

Más horrorokról nemsokára a Horror topikban.

KEVÉSBÉ FOS ÉS FOS FILMEK

A sötétség kapui - /Pay the Ghost/ (2015)
Ez egész ígéretesen kezdődik, aztán átmegy mesefilmbe, abból is a rosszabbik fajtába.
FOS

Büszkeség és balítélet meg a zombik - /Pride and Prejudice and Zombies/ (2016)
Nem lenne ez rossz, de mivel nem tudták eldönteni, hogy milyen műfajú legyen, így  se nem horror, se nem vígjáték, se nem dráma, semmilyen.
KISFOS

Mentőakció - /Infini/ (2015)
Ó jaj, irgalmazz, mert ez olyan bődületesen unalmas volt, hogy beszarás. Ha félórát lenyisszantanak belőle, akkor egy frankó közepes sci-fi-valami lenne, de így…
FOS

A függetlenség napja 2.
Alsó középkategóriás lövöldözős videojáték.
KISFOS

Suicide Squad
Nem annyira rossz mint a híre, színes-szagos bumbum.
KISFOS

Sétáló agyhalottak - /The Walking Deceased/ (2015)
Ez konkrétan egy nagy szar. Fél óra után töröltem. Kerülni kell, mint a pestist!
ULTRA FOS

Blair Witch (2016)
Alcíme: „Hogyan tiporjunk végleg a sárba egy kultfilmet”. Idegesítő karakterek, kapkodó kamera, zéró hangulat.
KÖZEPES FOS

31
Rob Zombie újabb filmje vagy mije.
KISFOS

Cell
Na ez olyan ordas baromság volt, hogy csak úgy füstölt.
FOS

Phantasm: Ravager
A 70-es, 80-as évek egyik legjobb, és számomra egyik kedvenc horrorját sikerült egy lélektelen tévéfilmmé degradálni. Persze a Phantasm mindig is hányattatott sorsú széria volt, soha nem sikerült normális költségvetést összehozni, talán csak a második rész gazdálkodhatott relatíve megfelelő pénzből… mondjuk azon meg is látszik minden ráköltött cent. Értem én, hogy Don Coscarelli régóta szerette volna megcsinálni a záró epizódot, és tudom, hogy csak a rajongókat szerette volna így kiszolgálni, de a többek közt ránézésre is 25 évvel ezelőtti cgi használata miatt sajnos nagyon mellément a projekt.
KISFOS

Hellraiser: Revelations
Ez mi a tököm volt??? Bűnrossz.
HIPERULTRAFOS
0
2017. február 10., péntek 19:45
Sziasztok!

A tavalyi listából csak 37 filmet láttam, hétvégén már nem tudok pótolni, így kész a listám:

1, A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
2, A fegyvertelen katona - /Hacksaw Ridge/ (2016)
3, Szövetségesek - /Allied/ (2016)
4, A hét mesterlövész - /The Magnificent Seven/ (2016)
5, Az utolsó emberig - /Blood Father/ (2016)
6, Tripla kilences - /Triple 9/ (2016)
7, A könyvelő - /The Accountant/ (2016)
8, Jack Reacher - Nincs visszaút - /Jack Reacher: Never Go Back/ (2016)
9, Spotlight - Egy nyomozás részletei - /Spotlight/ (2015)
10, Zootropolis - Állati nagy balhé - /Zootopia/ (2016)

Az első 3 nem volt kérdés, utána vált nehézkessé a dolog. A legrosszabb film nálam kimagaslóan az Egyiptom Istenei - /Gods of Egypt/ (2016) volt.

0
2017. február 10., péntek 18:45
Én is módosítottam, Érkezés miatt eltoltam kicsit a többieket. Elnézést a variálás miatt de ez a film megérdemli. :)

1. Legendás állatok és megfigyelésük - /Fantastic Beasts and Where to Find Them/ (2016)
2.Warcraft - A kezdetek - /Warcraft/ (2016)
3.Rendes fickók - /The Nice Guys/ (2016)
4.Érkezés - /Arrival/ (2016)
5.Kaliforniai álom - /La La Land/ (2016)
6.Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet - /Rogue One: A Star Wars Story/ (2016)
7.Doctor Strange - /Doctor Strange/ (2016)
8.A visszatérő - /The Revenant/ (2015)
9.Szellemirtók - /Ghostbusters/ (2016)
10.Star Trek - Mindenen túl - /Star Trek Beyond/ (2016)
0
2017. február 10., péntek 16:20
Módosítottam

Top 10

1.Zsivány egyes
2.Deadpool
3.Cloverfield Lane 10.
4.Kubo és a varázshúrok
5.Zootropolis
6.Eddie a sas
7.Rendes fickók
8.Sully
9.Palackposta
10.A fegyvertelen katona
0
2017. február 10., péntek 15:57
Nem leszólás volt, csak kíváncsiság...
A maga szintjén az Aranyélet is tetszett.
0
2017. február 10., péntek 14:53
A Dylan által összeállított listából szerencsére igen sok filmet sikerült megnéznem, de van még pár cím amikről lemaradtam, de majd a későbbiekben természetesen pótolni fogom.
Nem láttam még pl.: Doctor Strange, A lány a vonaton, Legendás állatok és megfigyelésük, Kaliforniai álom.

Húúú, nem volt egyszerű kiválasztani csak tízet. Többszöri átírás, és átgondolás után az én listám így alakult:

TOP 10 2016.

01. Amerika kapitány - Polgárháború -(Captain America: Civil War)
02. X-Men - Apokalipszis - (X-Men: Apocalypse)
03. A visszatérő - (The Revenant)
04. Aljas nyolcas - (The Hateful Eight)
05. A fegyvertelen katona - (Hacksaw Ridge)
06. A hét mesterlövész - (The Magnificent Seven)
07. Assasin s Creed - (Assassin s Creed)
08. Deadpool - (Deadpool)
09. Snowden - (Snowden)
10. A dzsungel könyve - (The Jungle Book)

A tetszettek még lista sorrend nélkül:
Spotlight - Egy nyomozás részletei
Sully - Csoda a Hudson folyón
A könyvelő
Démonok között 2.
Mielőtt megismertelek
Az ember, akit Ovénak hívnak
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Creed - Apollo fia
Jason Bourne
Angry Birds - A film

0