• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
20427. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 9. - 10:59

Egyetértek, mindkét filmben az a közös, hogy mindkét rendező a profizmusuk mellett mérhetetlen alázattal, tisztelettel rendezték a filmeket, s számomra egyértelműen az jött le, hogy rajongásig szeretik a témát. A Titanic szereplőgárdája is fantasztikus, de A Gyűrűk Ura szereplői szinte kivétel nélkül telitalálatok. Személyes kedvenceim a szereplők közül Mortensen és Bean, de gyakorlatilag nálam nincs a főbb szereplők között gyenge választás.

20426. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 9. - 10:53

Sok minden dühít, de az nem feltétlen fórumtéma :-) A hozzászólásomban csak reagáltam a Titanic és az L.A. Confindental filmekre írtakra.

20425. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 19:55

A Gyűrűk Ura a Titanichoz hasonló óriási produkció, melyben egy Cameronhoz hasonló mágus, Peter Jackson hozta ki a maximumot a teljes csapatából, így abszolút érthetőek a díjak. A trilógia méltatása oldalakat töltene meg, de ezúttal is csak azt tudom mondani, mint Cameron mesterművénél: kevés az elnyert díjak száma, a színészi teljesítmény is ért volna szobrot.

20424. andrew1975  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 16:17

Egy hozzászólásra reagált, szerintem olvass vissza, és tiszta lesz minden. :)

20423. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 15:30

Végigolvastalak, de nem értem: végülis mi dühít kibaszottul?

20422. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 6. - 15:27

Sziasztok! Rég írtam a fórumba, de most hozzászólok. TM akkora reklámot csinált a Titanicnak, hogy fizetni kellene érte. Nekem nagyon tetszik, hogy ha valaki ilyen szinten kiáll az egyik kedvencéért, akár egy filmért. Pláne érvekkel, érzésekkel, tök jó volt olvasni, kedvet kaptam az újranézéséhez. Én utoljára egy társaságban a Kormányzó Úrért érveltem ennyire. Visszatérve a filmre, sokunkkal egyetemben én szeretem a filmet. Egyik kedvenc rendezőm, remek szereposztás, látványos és jó történet, mi kell még. Nálam sima 10 pont. Az Oscarok számát személy szerint én is sokallom, de számomra nincs nagy jelentősége. Andrew-val egyetértve, nálam ugyanilyen nagy film abból az évből az L.A. Confindental is. Mondjuk Andrew ízlése – visszaemlékezve sokévvel ezelőtti fórumozásokra – közel áll az enyémhez, leszámítva Andrew horror műfaj iránti szenvedélyét, na az nálam nincs meg. Viszont szerény véleményem szerint (is), ha adott évben nincs a Titanic, az L.A. Confidental Oscar díjak tekintetében sikeresebb lett volna. Mondjuk így is az lett. Összehasonlítani a két filmet meg semmi értelme, banana fórumtárs meg tökéletesen összegzett.

20421. banana  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 5. - 13:03

Jogos, A király visszatér révén passzol. :)

20420. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 5. - 12:42

Esetleg A gyűrűk ura trilógia...

20419. banana  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 5. - 11:54

Szerintem többet is megérdemelt volna. Nagy kedvencem szintén és mesterműnek tartom azt is, viszont amiben több szerintem a Titanic, hogy igazi filmesemény volt és mai napig fentmaradt. Az L.A. Confidental ismerete már nagyobb jártasságot igényel a filmek világában.

Talán a Titanic volt az utolsó mestermű, amely filmesemény is volt egyben.
Ennek az ötvözete nem igazán jött össze szerintem azóta.

20418. andrew1975  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 4. - 20:37

Azért az L.A. Confidental minimum megérdemelte a 2 Oscart, amit kapott. Ha abban az évben nincs ez a nagy hajó, tuti 10 Oscar közelében kapott volna ez a - számomra mindenképpen - mestermű! (Én nagyon neki drukkoltam az átadón, amit akkor még élőben néztem.)

20417. banana
| 2019. szeptember 4. - 12:01

Sosem értettem, hogy mit számít, ha egy rendezőnek volt korábban jobb rendezése, egy színésznek jobb alakítása.
2019-ben Scorsesenek a 2019-es filmek rendezőit kell felülmúlnia nem az 1976-os önmagát.

A Titanicban a mai napig egy grammnyi giccset és szirput nem érzek. Újkorában még csak 17 éves voltam, így talán az a nagyobb
szó, hogy már akkor nem ültem fel a "Titanic egy nyálas film" hajóra. Tízen-húszonévesen sokaknak nem lehetett könnyű dolog, egy ilyen filmet elismerni,
hisz az a menőség, vagányság és a keménység rovására megy. De a környezetemben azt látom, hogy idővel az emberek kinövik ezt.

A Titanic szerintem hibátlan alkotás. Gloria Stuart simán megérdemelte volna az Oscart Basinger ellenében.

20416. bigman
| 2019. szeptember 3. - 22:56

Nekem máig szép emlék a Lesz ez még így se. Moziban láttam a húgommal és még tartott a stáblista mikor azt mondtam neki, hogy ezért mindketten Oscart fognak kapni. Így is lett. Egyik kedvenc filmem a mai napig.

20415. Film-mániás  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 3. - 22:19

Egyetértek.

20414. csoli1138  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 3. - 20:05

Nagyon kellene egy szerkesztés gomb, bizony!!

20413. csabaga  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 28. - 17:54

Mindenesetre ha itt a két Titanic főszereplő megkapja a díjat, akkor nem megy 10-15 évig a "vita" , mikor kapnak már...

Helen Hunt jól meglett volna Oscar nélkül, Glenn Close, Michelle Pfeiffer, Anette Bening vagy újabban már Amy Adams társaságában.

Négyüknek együtt van kb. 20 jelölése...

Ha meg Jack Nicholsonnál fontos volt, legyen neki még egy, ott lett volna a Schmidt története.
Olyan régi filmekről , mint a Prizzik becsülete vagy a Kínai negyed már nem is beszélek.

20412. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 20:15

hozta össze

- bájos, hogy itt még ennyi idő után sem lehet javítani az egyszer elküldött hozzászóláson. :)

20411. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 20:13

elkönyvelhetett VOLNA

20410. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 20:09

Nekem nagy kedvencem az a film, aminek az oka valószínűleg a hihetetlen, kedves történet és a belőle áradó optimista kisugárzás, miszerint mindenki képes megváltozni, mindenkiben ott lakozik a jóság. Az emberek szeretnek hinni ilyesmiben, az ehhez hasonló történetek (lásd pl. a szintén nagy sikerű Életrevalók) mindig megtalálják az utat a nézők szívéhez és még a marcona kritikusokat is képesek meglágyítani. Elfogultságom mellett is képes vagyok meglátni azt, hogy Helen Hunt bármennyire is jól illik ebbe a filmbe, színésznői alakítását nézve volt nála jobb. Persze aki a film megtekintése után szavazott, azt elvitte a szíve és mindent ennek a műnek a jelöltjeihez "ikszelt" be. Mondjuk olyan nagy baj nem történt így se, lett egy Oscar-díja Huntnak, aztán később Winslet is megkapta. Utóbbinak mondjuk sokkal több kiemelkedő alakítása is volt, Huntnak kevésbé. Bár mostanában Kate Winslet sem forog az "elitben", mintha nem lennének olyan szerepek, amelyekben igazán megmutathatná magát. A Beavatott-trilógiában való feltűnése szerintem hiba volt, az egyéb szerepeiben meg hiába játszott jól, mostanság nem arra halad a mozizás kereke, hogy az ilyen összetettebb, legtöbbször drámai alakításokkal tűzdelt filmek arassanak a nézők körében. Amúgy a Hegyek között sem rossz film, két remek alakítással játszott kamaradarab. Szegény Winslet Woody Allennel talán még mozibevételesebb, visszhangosabb sikert is elkönyvelhetett, de pechjére Woody az utóbbi évtizedének leggyengébb mozgóképét hozta elő vele egy gyenge forgatókönyvből. Kár érte, az a stáb többre is hivatott volt.

20409. csabaga  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 19:18

Máig nem értem a Lesz ez még így se, számomra egy közepes romantikus vígjáték, hoygan vihette el a legjobb férfi és női főszereplő díjat egyszerre, ez igen ritka eset, három alkalommal a legjobb film ( Ez történt egy éjszaka, Száll a kakukk fészkére, A bárányok hallgatnak) díja mellé társult, és még néhány példa van rá, nem sok.

Aranytó: K.Hepburn, Henry Fonda,
Hazatérés: Jane Fonda, John Voight
Hálózat: Faye Dunaway, Peter Finch

20408. csabaga  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 19:07

A Gigi is nyert 8-at, más jobb filmek meg kb. 8-ból semmit...

20407. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 15:12

A "miért érdemelte volna meg jobban" jellegű kijelentésekkel az a baj, hogy azt feltételezik, hogy egy adott díjkiosztón egy adott rendező vagy színész 5 legjobb filmjét/legjobb alakítását teszik szavazhatóvá, holott ugyebár ilyen nincs. Minden évben 5 különböző jelölt van, így csupán azokat lehet egymáshoz viszonyítani, már amennyire az almát lehet a körtéhez. Előfordulhat, hogy egy életmű legjobbja alkotás nem nyer díjat, mert abban az évben a másik 4 jelölt között van jobb, a díjszezonban jobban teljesítő darab. Másik évben meg ugyanannak az alkotónak egy gyengébb darabja befutó lehet, mert a vetélytársai gyengébbek. Ettől azonban az Oscar még mérvadó. :)

20406. sátántangó13
| 2019. augusztus 27. - 15:01

Teljesen szubjektív vélemény, de:
Szerintem azért az Oscar nem feltétlen mérvadó... A legnagyobb rendezők sem a legjobb filmjükért kapták az Oscart (már akinek jutott belőle). Mindig Scorsese példáját szoktam felhozni. Legalább 3 másik filmjéért sokkal inkább megérdemelte volna a díjat, mint a "lopott" Tégláért... Del Toro dettó...
A Titanic egy műfaji közönségfilm, ami elnyerte a szakma tetszését is. Ezzel nincs semmi gond. Szerintem az az igazán meghökkentő, ha valóban olyan film nyeri a díjat ami az egyik legjobb volt az adott évben (pl Amerikai szépség).
Szubjektív: sajnos a Titanic alatt nem metál szól :-)

20405. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 13:16

Szerintem Ő megtiszteltetésnek vette, mivel nem mindennap kap felkérést egy ilyen csodálatos dal eléneklésére.

20404. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 13:14

Nem kell, hogy értékesebb legyen, így is a legértékesebb, mivel nincs olyan film a történelemben, ami nála több jelölést érdemelt volna. Egyébként matematikailag 16 jelölés a legtöbb, ezt eddig még egyik film sem érte el, 14 volt a legtöbb.
Itt szimplán arról van szó, hogy a szubjektív szemüveg miatt korlátozott az objektív látásmód, és nem rajongás kérdése a dolog. :)

20403. eXiztenZ  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. augusztus 27. - 12:31

Igazad van. Ő csak az áldozat volt akinek el kellett énekelni...További jó mulatást!;)Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: