• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
30. Gertev
| 2007. november 3. - 19:55

Hello!

Minek ezt a dolgot így túlbonyolítani. Nem kell ide pre-max-high-end- 10000 eurós deck meg egyebek!

1. kell egy normális kazettás magnó - olyan aminek van jack vagy régi 5-pólusú DIN kimenete (audio-out). (Minél jobb egy magnó, ill. egy magnódeck, persze annál jobb. Használtcikkboltban pár ezreseért lehet ilyet venni, ha egy havernak nem lenne)
2. Ezt a kimenetet össze kell kötni a számítógép hangkártya hangbemenetére (audio-in)
3. Kell egy program, amivel a felvételt készítjük. (pl. Sound Forge, WaveLab, stb...).
4. A kazettát elindítjuk, a programban a felvételt (a hangkártya bemenetét engedélyezni kell, hogy biztosan legyen hang - jobb kattintás a hangszóróikonra a tálcán - hangerőszabályzó megnyitása), majd a hangfelvevő program elindítása.
5. A kész hangfelvételt elmentjük: WAV, MP3, stb...
6. ezt kiírjuk CD-re, DVD-re....

Egyszerűbb, mint DVD-íróval vacakolni. Miért? Mert a számítógéppel felvett hang szerkeszthető, hanghibák kivehetőek, lekeverés-felkeverés adható hozzá, stb....

hangkártyának elég egy SB Live vagy hasonló. Egy analóg magnókazin általában úgysincs stúdió minőségű anyag. Ha meg az kell, meg kell venni CD-n, letölteni MP3, APE, stb. formátumban, ami a kazidigizéseknél ált.úgyis jobb.

Ha ez így túl bonyolult, inkább add oda valakinek, csinálja meg.


29. proci  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 3. - 17:57

mint mondtam, én már mastereltem be audio kazettát cd formátumba, tehát meg lehet csinálni.

hifinél vészesetben pedig a jack outot is lehet használni, bár egy rendes stereo rca out lényegesen jobb eredményt ad.

basszus kulcs, azért mert dvdn van a cucc, még nem lesz jobb minőségű! az mp3 erőteljesen veszteséges megoldás, azt is össze lehet tömöríteni kazettánál sokkal rosszabb minőségűre. az mp3mat tökmind1, hogy min tárolod (pl cd, vinyó, flash, pendrive, dvd), ugyanaz az mp3 mindegyikről ugyanúgy fog szólni, amíg ugyanaz a lejátszás eszköze.

Te nem dvdre akarsz kazettát felvenni, hanem dvdre mp3 formátumba akarod kimenteni a kazettán fentlévő számokat, és a kettő nagyon nem ugyanaz. a dvd formátumot _film_ tárolására találták ki, arra magában zene sávot nem lehet kiírni. Video DVDre Te magában nem fogsz tudni csak audiot kiírni, mert nem szabványos (pontosabban de, azaz adsz egy fekete képsávot mellé... de ez azt hiszem érthető módon baromság). a DVD-Audio külön téma.

ha egy rosszminőségű kazettát begrebbelsz, attól még a szám ugyanúgy rosszminőségű marad, hiába alakítod apebe, flacba, CD-Audioba, dts-cdbe, PCM stereoba. ami adat elveszett, azt nem lehet visszaszedni (legalábbis tökéletesen soha sem, és azt is csak brutális mennyiségű munkával).

sima rádióadásból meg felesleges szám felvételével próbálkozni, egyrészt ugye a kisebb jogdíjak miatt az elejébe/végébe úgyis belepofáznak, másrészt meg rossz a minősége. netes rádióknál más a helyzet, pár egész elfogadható minőségben ad.

a kazettáknál a dupla dekkes hifikre tényleg nem szerették, de a másolásvédelmi baromságok közül az még a legenyhébb kategóriába tartozott. általában a normálisabb minőségűeken mindig volt audio in/audio out is.

légyszives olvasd végig mégegyszer a hozzászólásainkat, és gondold végig. okkal mondjuk, hogy csak nagyon indokolt esetben éri meg ezzel szórakozni, mert eléggé macerás egy munka, és általános esetben egész egyszerűen nem éri meg a befektetett időt.

28. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 3. - 17:52

A TE kis gagyi mini hifiden nincs hang kimenet! Egy normális decken van.

27. Ferrari-Fan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 3. - 16:47

Ha VHS-t belehet digizni számítógéppel, akkor a hangkazettát miért nem lehet átvinni gépre?
De fura.

26. DARTH VADER
| 2007. november 3. - 15:27

Ez így szép és jó. Egy dolog érdekelne, hogy ezekről a cuccokról lehet átírni dvd-re? Engem ez érdekel. Mert mondjuk van egy olyan kazettád, amit kereskedelmi forgalomban nem találsz meg. Van olyan kazid amire a kedvenc számaidat vetted fel, ezeket akarod jobb minőségben hallgatni. Viszont ezek a számok mostmár nagyon nehezen hozzáférhetőek, vagy mondjuk a számok címeit nem tudod. Gondoljatok pl. arra is, ha ezeket a számokat nagyon szereted és már agyon hallgattad őket. Mit csinálsz ilyenkor? Persze, hogy azt szeretnéd, hogy jobb minőségben szóljanak ezek a számok. Egy másik dolog pedig az, hogy a kazetta szalagja nyúlik és rosszabb minőségüvé válik egy idő után. A dvd viszont nem olyan rossz minőségű, rengeteg hallgatán után sem. Vagy mondjuk cd-romra akarsz fellírni számokat. Akkor azt, hogy csinálom? Hogy kötöm össze a hifit a számgéppel? Sehogy, mert nincs kimenő jel, csak bejövő van. Csak és kizárólag magnókazettára tudsz felvenni. Ez viszont egy visszatérés a régi korhoz. Mert a kazetta elavúlt dolog. Egy másik dolog van az ügyben. A jogtisztaság. Nem pedig az, hogy a kazettáról nem lehet technikailag megoldani a felvételt dvd-re. Szerintem így van. Ez csak egy süket duma, amít sok emberrel megetetnek. Pedig az van e mögött, hogy nehogy tudjál sokszorosítani. Ez pofon egyszerű. A kazetta nem olyan jó minőségű, hosszabb távon meg végkép nem az. Nem éri meg sokszorosítani a kazettát. Mert már nem mindenkinek van. Elavultnak tekinthető. Jó az igaz, hogy én technikailag nem értek hozzá. Így én könnyen okoskodok. Az én verzióm szerintem még így is megállja a helyét. Gondolkozzatok el ezen. Persze senkit sem akartam megsérteni, azokat meg végképp nem akik profibbak mint én. Jobban értenek a technikához. Szerintem van abban valami, amit én kiokoskodtam.

25. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 3. - 8:04

Tessék, ITT megnézheted, hogy az eBay-en mennyiért talál gazdára egy CT-95. Itthon nem igazán volt erre kereslet (vajon miért?), de azért adtak el belőle (meg a REFERENCE szériából) pár darabot. 11. 04.-én 19 órakor jár le az aukció, de ezen a linken még elérhető lesz utána is egy ideig, mint lezárt aukció. A CT-93 típus 350-390 euró között szokott elkelni, általában ezeknek a high-end cuccoknak megtartják az összes tartozékát, még a dobozukat is. Bármennyire is furcsa, így jobban/könnyebben eladható! ;-)

24. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 22:25

Szia Kölyök!

Nem, nekem ilyen egyik sem volt:akkor én már nem kaziztam. Amit én birtokoltam, az egy CT-979 REFERENCE modell volt, amely ugyanúgy nézett ki, mint a CT-93 REFERENCE, csak nem volt fa oldallapja és lelakkozva!, illetve nem tudta a Dolby-S funkciót. A másik pedig egy CT-S920S típus volt, amely meg ugyanúgy nézett ki, mint a CT-95, csak metál szalaggal a frekiátvitele nem 10-30kHz volt, hanem "csak" 10-22kHz, a tetején nem volt középen megcsavarozva és az enyém fekete színű volt - mint az összes többi egység.

PIONEER CT-979:PIONEER CT-S910:


A 920-asról nem találtam normális képeket, azért erről a korábbi modellről tettem fel. A 920 ugyanez, csak megkapta a Dolby-S zajcsökkentést, viszont a tetején, középen a két csavar már nem volt rajta. Itt egyébként belül két merevítő sín húzódik, ennél már nem csavarozták hozzá, de a merevítés benne volt. Mikor megvettem, ezt be kellett kalibrálni (BASF metál kalibrálószalaggal - egy vagyon volt), mert nem volt rendesen beállítva - ezért tudom, hogy néz ki belül! ;-) A REFERENCE modellek viszont tökéletesen be voltak állítva, azokhoz egyáltalán nem kellet nyúlni.

Mivel most nem férek hozzá a másik nagy hobby-mhoz, a hi-fi katalógusaimhoz (el van barikádozva a kisággyal a szekrény), ezért pontos árakat így 14 év távlatából nem tudok, de kb. ezen az áron voltak:CT-979 REFERENCE "88-89-ben 55e Ft volt; CT-S920S "92-ben 90e Ft; CT-93 REFERENCE "93-ban 200e Ft; CT-95 "93-ban 205e Ft.

23. Ferrari-Fan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 21:21

Szia! És neked van ilyened vagy csak a lentebb látható készülékek vannak a birtokodban?
MEnnyibe kerülnek azok a deck-ek?

22. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 19:43

Egy kis cáfolat:a PIONEER "95 környékén még tett egy kísérletet a kazettás magnó megmentésére, megalkotta a digitális deck-et, a CT-S670D típusút. Ez teljes mértékben digitális jeleket rögzített, az analóg jeleket átkonvertálta, majd pedig lejátszásnál vissza. Természetesen közvetlen digitális forrásból is lehetett felvételeket készíteni. Azon viszont nem csodálkozom, hogy nem terjedt el, hiszen ekkortájt már minidisc-eztünk rendesen, annak minden előnyét élvezve a kazettával szemben. Viszont az is igaz, hogy az már egy teljesen más érzés (és rendszer) volt! ;-)

21. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 19:31

Én azt gondolom, minőségi felvételeket ezzel a két géppel lehetett csinálni:

PIONEER CT-93


PIONEER CT-95


Illetve az AIWA cégnek is volt egy nagy dobása, egy D/A konverterrel felszerelt deck:

AIWA XK-S9000Igazán jó minőségű felvételeket nem krómos, hanem metál kazira lehetett készíteni. Egy ilyen szalagot a Dolby-S zajcsökkentővel és mondjuk a fent említett PIO CT-93 deck-kel akár +10 dB-ig ki lehetett vezérelni, természetesen torzításmentesen, a zajszűrő miatt pedig minimális szalagzajjal, ugye! ;-)

20. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 17:36

Pontosan. Az MP3 a DVD-re adatként van felírva, amit ugyan sok DVD lejátszó tud kezelni, de nem része a DVD szabványnak, és az asztali DVD felvevők sem tudnak MP3-ba rögzíteni. DVD-re adatot csak számítógéppel tudsz írni.

19. proci  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 2. - 16:50

az a helyzet, hogy a videokazetta analóg video és audiojelből áll.

dvd audio van, ami csak audiosávot tartalmaz, de ilyne asztali íróról én nem tudok.

az mp3 teljesen más dolog. az annyit jelent, hogy a dvd olvasó támogatja az adatdvd szerkezetet, és dekódolni tudja az mp3mat. és az id3 tagot is, ami a sz album/számcímet jelenti (vagy csak simán mappa/logikai név). fel tudsz írni zenét a dvdre, de csak ha a zene már megvan.

kösd rá a számítógép hangbemenetére, pl a nero amit a dvdíródhoz kaptál képes ilyenre, és azzal már meg tudod csinálni mp3ba.

használd a számítógéped.

18. DARTH VADER
| 2007. november 2. - 16:38

Bocs akkor egy dolgot nem értek, hogy a videokazetta anyagát miért lehet felírni dvd-re? Hiszen az is analóg és nem digitális. Az igaz, hogy kép is van rajta. Ja és az nem állja meg a helyét, hogy a dvd-re nem lehet csak zenét felírni. Hiszen mp3-at simán lehet rá írni. Mondjuk az igaz, hogy közben lehet végig látni, hogy mennyi van az albumból hátra, vagy a számból. Az albumok címét és a számok címét is. Akkor nem értem, hogy miért nem lehet csak zenét felírni a dvd-re?

17. proci  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 1. - 18:13

tényleg analóg...:D okés, tegnap egy picit már szét voltam esve délután, és közben az mp3 22khz járt az eszemben, mint kb ekvivalens információtartalmú formátum.

jó, az én ősi aiwa dekkem is le tudja játszani a króm kazit (meg egy másik alapanyagút is), de azzal meg annyi a probléma, hogy a jobb minőségű kazi elvileg kicsinálja a lejátszófejet, ha nem támogatja a kazit. márpedig külső dekk kivételével nem sűrűn láttam olyat, hogy a króm kazival megbírkózott volna. a maga idejében tényleg nagyon jó volt a kazetta, de mára már erőteljesen túlhaladottá vált.

16. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 1. - 13:44

A kazetta analóg, nincsen neki mintavételezése, te! :D
Egy jó kazetta még 15-16kHz-es hangot is képes rögzíteni, ami 22kHz-es mintavételezéssel már nem megy.

Egyébként én megvédeném a kazettát, nekem volt egy elég profi Technics deckem, azzal másolgattam főleg króm kazettákra. Az ismerőseim meg a csodájára jártak, hogyan tudok ilyen jó minőségű felvételt csinálni.

15. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. november 1. - 13:39

"Akkor miért nem lehet, hogy a dvd íróval összekötve dvd-re is kiírjam amit a kazettára vettem?"

Nem tudom milyen tudatmódosító szert használsz, de én a helyedben leállnék vele. Hahó! NEM TUDOD ÖSSZEKÖTNI ŐKET! NINCS OLYAN CSATLAKOZÓ AMIN A HANG KI TUDNA MÁSZNI! Teccikérteni?

A DVD nem hanghordozó, hanem videó rögzítésére alkalmas eszköz. Van DVD Audio is, de DVD Audio felvevő nincs.

"Mondjuk valamilyen régebbi fajta kazettás magnóról nem lehet megcsinálni?"

Bármilyen kazettás magnóval meg tudod csinálni, ha van rajta hang kimenet (audio out). De képet akkor is adnod kell mellé.

Elvileg most is ott van előtted egy PC (vagy MAC), annak van hang bemenete, azzal tudsz hangot felvenni, MP3-ba konvertálni, vagy CD-re írni. Csak egy megfelelő magnó kell.

14. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 20:38

Olyan deck-ről (kazettás magnóról) vagy hifi-ről tudsz másolni, amelynek van piros és fehér színnel jelölt RCA kimenete. (AUDIO OUT L, R) Ha az íród engedi a kép nélküli, csak hang felvételt. Amiről Te írsz, az egy analóg hangrögzítés:hiszen analóg jelet veszel fel a kazira, mind1, hogy miről - DVD-ről vagy CD-ről. Visszafelé ez már nem megy ilyen egyszerűen, hiszen ezek digitális adathordozók, tehát a nevükben is benne van, hogy nem analóg adatokat tárolnak/hordoznak. Át kell őket alakítani, konvertálni, tömöríteni és így tovább... Na, de biztos vannak nálam hozzáértőbbek is a témában, majd Ők elmagyarázzák pontosan Neked! ;-)

13. .. ... .. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 20:31

Az lehet, de ha nem kap képjelet, akkor felveszi a nagy semmit, nem? Nem tudom, hogy a DVD-íróján van-e AUDIO ONLY gomb, hiszen akkor csak hangot játszik le kép nélkül.

12. proci  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 20:28

meg lehet, csak nem érdemes. mint említettem, én ilyennel szórakoztam egy maga idejében nem éppen rossz magnóval.

egész egyszerűen a kazetta 22khzs mintavételezésű, a jel/zaj viszonya pedig horribilisan magas a jelenlegi szinthez képest. magyarul egy belépő szintű számítógépes 5.1el se fog elvárhatóan megszólalni. ha mindenképpen akarod csinálni, használj számítógépet, avval egyszerűbb.

11. DARTH VADER  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 20:02

Köszi. Azt nem értem, hogy miért van az, hogy külső dvd-ről vagy cd-ről simán engedi, hogy magnókazettára vegyek bármilyen felvételt. Akkor miért nem lehet, hogy a dvd íróval összekötve dvd-re is kiírjam amit a kazettára vettem? Tudom, hogy nehogy tovább másoljam a dolgokat. Ez igaz, de a kazetta is hanghordozó. Nem? Azt viszont nem hiszem el, hogy nem lehet kazettáról dvd-re írni. Sehogy sem lehet? Mondjuk valamilyen régebbi fajta kazettás magnóról nem lehet megcsinálni?

10. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 19:55

Hát a hangminőség biztosan nem lesz jobb DVD-n sem, hiszen magától nem tud javulni, csak romlani. A DVD felvevőt nem igazán arra találták ki, amire te itt most használni akarod.

Megnéztem ennek a Sony cuccnak a kézikönyvét, és a következőt látom:

1, Nincs rajta semmilyen hang kimenet. Erről a készülékről ha beleőszülsz sem fogsz tudni másolni semmilyen hangot. Legfeljebb a fejhallgató kimenetet tudnád használni (van egyátalán?), de azt sem erre tervezték.

2, A video out csak arra jó, hogy az előlapon található audio/video bemenetre csatlakoztatott játékkonzol/egyéb eszköz képét kiadja a tévé felé. Tehát mondjuk összkötöd a tévével a hifit, aztán fogod mondjuk a kis PlayStation gépedet, és annak három RCA csatlakozóját bedugod a hifibe. Így van kép és hang is, és nem kell mindenféle kábelhosszabbítókkal, meg a tévé hátuljával szenvedni.

9. DARTH VADER  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 19:50

Azt írja, hogy kössem össze a tv-vel. Ennek van valami értelme?

8. proci  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. október 31. - 18:58

hát, magnókazettáról átvenni cdre sok értelme nincs. ok, nem nyúlik a szalag, ellenállóbb a pornak és mechanikai sérüléseknek, de egy kazettáról grabbelt cd nem fog jobban szólni. én csináltam ilyet kazettás deckel és az akkor csúcsnak számító SB 5.1 digitallal origi kazettáról, aztán még kapott némi zajszűrést (samplituddel csináltam). nos azon kívül, hogy nem nyúlik meg, sok értelme nincs.

video outról meg ötletem sincs mit keres egy mini hifin, szerintem olvasd el a használati utasítást;>

7. DARTH VADER
| 2007. október 31. - 18:47

A video out az mit jelent? Nem tudjátok véletlenül? Erre a kimenetre lehet csatlakoztatni az RCA  vezeték hármasból a sárga színüt. Azt tudom, hogy azon a vezetéken a kép megy a másik kettő a hang. Épp ezért nem értem mi ez a csatlakozó. Mert ugye ez egy hifi. Ezen nem lehet képet megjeleníteni. Illetve erről lehetne összekötni a tévét, hogy a cd-romon lévő képet is meg tudjam jeleníteni? Ilyesmire gondolok. Ja és azért szeretném átvenni a dvd-re a zenéket, mert ugya az jobb minőségű, mint egy magnókazetta. Zenét úgy is itthon hallgatok inkább. Segítséget kérek. Köszönöm előre is.

6. Argyle
| 2007. október 31. - 17:57

A szép magyar cím helyett nem lehetett volna a topic címe: digitalizálás?Nekem is lenne pár kérdésem a témához.

LAPOZÁS: 30-6 | 5-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: