• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
44. OddMan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2005. május 17. - 21:59

DVD nézésre használnám a legtöbbet, az új szerzeményt. Szal ennek tükrében akkor inkább a CRT a jobb választás?

43. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2005. május 17. - 17:51

Pana tévéknek elég jó a képe, főleg színben erősek.

"Samsung TFT LCD tévéknek általánosságban milyen a képük? Rosszabb, mint a CRT tévéké?"
Attól függ. Felbontásban és geometriában jobbak a TFT-k, kontrasztban és színhűségben rosszabbak. Főleg a kontraszt necces ezeknél, meg a fekete szín.

42. OddMan
| 2005. május 17. - 13:38

Panasonic TX-28PM11 tévét szeretnék venni. Nagyobb nem jöhet szóba, mert a szobám eléggé kicsi és már ez is qurva nagy lesz benne. Szal milyen ennek a tévének a képe?
MÁS:
Samsung TFT LCD tévéknek általánosságban milyen a képük? Rosszabb, mint a CRT tévéké?

41. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2005. május 12. - 0:25

Mit szeretnél? :)

40. tomtom  [ ELŐZMÉNY ]
| 2005. május 11. - 20:34

hogyan nézek videon panasonicon tv tx-29px10p tévén

39. Soul
| 2004. augusztus 17. - 15:16

Persze, hogy próbáltam új elemmel, sőt régi tv-m távírányítójával is (mivel az azért megmarad). Szóval nem elem és távirányító probléma. Valami más tippetek van esetleg?

38. Soul
| 2004. augusztus 17. - 15:14

Persze, hogy próbáltam új elemmel, sőt régi tv-m távírányítójával is (mivel az azért megmarad). Szóval nem elem és távirányító probléma. Valami más tippetek van esetleg?

37. Frank Horrigan
| 2004. augusztus 16. - 22:54

Sziasztok!

Ugyan nem erről a típuról, de Pana TV-ről van szó.

Tud valaki szervízkódot a TX-32PX10P 16:9-es modellhez? Kicsit állítanom kéne a geometriáját (jobb oldalon kicsit "megnyúlik a kép, lassú mozgásnál jól észrevehetően, bár már hozzászoktam).

Mikey-Soft

36. jézusKirály
| 2004. augusztus 16. - 17:40

Ja ezt énis meg akartam kérdezni

35. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. augusztus 16. - 17:26

Próbáltál a távirányítóba új elemet tenni?

34. jézusKirály
| 2004. augusztus 16. - 15:17

"...A legtöbb Panasonic cuccot a cseheknél gyártják..."

A mini-hifimet részben Belgiumban, részben meg istentudja hol gyártották, úgyhogy szórják szanaszét... a walkman-em taiwan-i, de a drágábbak már japánok. Régen minden Pana termék Japánban készült, még a régi National videom is. Technics-ek főleg, de a drágább termékeit még igy is ott csinálják.

(Összehasonlitásként a mini hi-fi-mről csak annyit, hogy 6 és fél év alatt, szimpla használatban - ergo hallgattam -, cipelés nélkül tönkrement mind a két kazettarésze, se pörgetni, se lejátszani nem lehet vele. A kazettaajtók csillapitása teljesen megszűnt, szabályszerűen kivágódnak. A hangszinszabályzó jog-ot ha megpróbálom előretekerni, 3-at megy hátra. A fejhallgatókimenet félig szól és recseg. Még egyéb gondokkal is találkoztam, amik most nem jutnak eszembe, de szerintem bőven elég ez. A Panasonic már rég nem csak a minőségi termékek kiadására törekszik, sajnos. A 15 éves Technics-em a mai napig hibátlan, ráadásul mérföldekkel jobban szól, mint a pana mini-hifi. A 10 éves pana videomról ugyanez, annak ellenére, hogy szépen elnyűttem - ráadásul tudásban leköröz minden mai videót.)

33. Soul
| 2004. augusztus 16. - 13:51

Sziasztok!

A következő problémám van, amiben szeretném a segítségteket kérni. Vettem egy Panasonic TX29 PX 20P tip. tv-t, amivel tök elégedett vagyok ill. csak voltam egészen addig, amíg az egyik kedves barátom egyetlen mozdulattal le nem lökte a tévémet. Mondanom sem kell, hogy drágább lett volna megcsináltatni, mint egy újat venni. A lényeg az, hogy vettem (ill. a "baleset" okozója) egy ugyanilyen tv-t.

Ezen is minden frankó, a távirányítót leszámítva. Míg az előzőnél bármerre fordítottam is a távkapcsolót, a tv minden jelet érzékelt, ennél csak akkor képes a jeleket venni, ha közvetlenül a szenzor irányába fordítom. Az lenne a kérdésem, hogy ezen lehet-e valahogy javítani, esetleg a szervízmenüben lehet-e a szenzor érzékenységén állítani, és ha igen, akkor hogyan?

Előre is köszi a segítséget!

32. hcharlie  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 18. - 21:38

Kedves Derceto !

Nagyon köszönöm, hogy válaszra méltattál ! Még nem döntöttem, de mintha a 50Hz-es kép jobban tetszene nekem !
Az LG és Sammsung TV-k miért nem jók ?

Üdv. HCharlie

31. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. június 26. - 23:20

Vannak hátrányai a 100hz-nek de ez erősen algoritmus függő. Lehet, hogy azért életlenebb, mert gyengébb az algoritmus, de nyilván ugyanazzal a képcsővel és elektronikával kellene összehasonlítani. A nagyobb 100hz-es Panasonic tévéken nem tapasztaltam, hogy a kép mosottabb lenne. Viszont 72 centi felett az 50 hz már kezd nagyon zavaró lenni.

72 centinél szerinem ha nem zavar az 50hz és kellő távolságból nézed, akkor még előnyösebb is lehet, szóval hajrá! :)

S-VHS helyesen S-Video. SCART-on mehet kompozit, s-video és RGB. A kompozit gyengébb, az RGB pedig jobb, mint az s-video, de figyelni kell arra, hogy a tévé melyik SCART bemenetén melyik jelet tudja fogadni. Ha SCART-on s-video megy, akkor nincs különbség.

A fésűszűrő kompozit jelnél számít, vagyis tv-adás, videokazetta, műholdvevő képét javíthatja, DVD-t úgyis s-video-n vagy RGB-n néz az ember, ott nincs jelentősége.

A legtöbb Panasonic cuccot a cseheknél gyártják, de nekem volt egy Technics erősítőm ami eredeti japán volt, a Technics CD-m pedig német. Az én tévém is Cseh gyártmány.

30. hcharlie
| 2004. június 26. - 21:55

Már beszéltem több TV eladóval, és nem vagyok benne biztos, hogy a 100Hz olyan jó ! A kontúrok a TV műsornál szétfolyósabbak, pld. az EUROSPORT felírat is életlenebb !
Mit szóltok az 50Hz-es sík képcsöves, Panasonic TX 29PS2 -hez, 89 900Ft-ért, ami kapható fekete színű kávával is (kedvenc)!
Van-e különbség a S-VHS és a SCART bemenet használata esetén ?
Fontos-e a fésűszűrő ?
Hol gyártják ezeket a készülékeket ?

29. pubi
| 2004. április 20. - 16:32

A fent emlitett TV szerintem a ma veheto legjobb TV 200000 forint alatti kategoriaban.

28. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. április 19. - 23:42

Hát, a szokásos interlaced SCART/RGB/S-video bementről a TV továbbra is egy jobbfajta 100hz-es készülékként működik, nyugodtan lehet használni normál interlaced lejátszóval. Nem kell azonnal beruházni egy progresszív lejátszóba.

A progresszív megjelenítésnek lehetnek persze hátulütői is. Mivel nem plazmáról vagy LCD-ről van szó, nem mindegy a képfrissítési frekvencia. PAL esetén ez csak 50hz ami bizony nagyon tud vibrálni (próbáld meg 50hz-re állíani a monitorodat), ezért komolyabb progresszív PAL készülékekben 75 vagy 100 hz-et alkalmaznak progresszív megjelenítés esetén (nem szabad elfelejteni, hogy sávszélesség alapból duplája az interlaced-nek). Nem tudom pontosan, hogy ennél a gépnél 50 vagy 75 van, ennek esetleg érdemes utánakérdezni. 50hz progresszív ugyanis jobban "vibrál" mint 50hz interlaced. A progresszív NTSC nyilván 60hz ami egy fokkal kellemesebb. Plazmánál és LCD-nél nincs ilyen gond, mert azok más technológiák.
A másik buktató maga a lejátszó, illetve annak deinterlacer tudása. Maga a DVD szabvány ugyanis - ha tetszik, ha nem - interlaced. Vagyis másodpercenként 50 félképet tartalmaz, amiből 50 teljes képet - progresszív jelet - kell generálni. Ehhez fel kell ismerni az összetartozó sorokat, azokat összerakni, ha ez nem megy, akkor a hiányzó sorokat kiszámolni, elsimítani a "recés" éleket, stb... Mindezt egy marha bonyolult algoritmus csinálja, aminek a fejtegetésébe most nem mennék bele. Mindenesetre ebből is vannak jobbak és rosszabbak, a két király jelenleg a Faroudja (DCDi) és a Silicon Image (PureProgressive). A rosszabb algoritmusok hajlamosak a "fésűsödésre", amikor páros és páratlan sorok láthatóan elcsúsznak egy képkockával, vagy a recés éleket nem simítják ki olyan szépen. Ez ijesztően hangzik, de a lemezek zömét nem érinti, amelyek általában mozifilmek. TV sorozatok, koncertek a problémásabbak, ezért is hajtanak pl. az anime rajongók szinte kizárólag Faroudja-s lejátszókra.

Alapvetően ennek a progresszív dolognak inkább a nagyobb megjelenítőkön van jelentősége, ahol az interlaced jel hibái elég feltűnőek, de kisebb méretben is igaz, hogy valamivel részletgazdagabb, élesebb, zajmentesebb, filmszerűbb képet ad.

Jó és olcsó progresszív lejátszót nehéz ajánlani, mivel eleve nincs túl sok belőlük az országban. A legtöbb gyártó saját deinterlacert, vagy újabban a Sigma Design chipjét használják (ezek a divx-es lejátszók), ezek tudása változó.

27. oowead
| 2004. április 19. - 21:35

Kösz derceto! Ezen kissé csodálkozom, mivel ebben az árkategóriában - tudtommal legalábbis - nem sok ilyen készülék tudja ezt. Egyébként az, hogy progresszív, az egyértelműen pozitív dolog a képminőségre nézve, vagy vannak-e, lehetnek-e korlátai, hátulütői? És ha már itt tartunk: ha neadjisten megveszem ezt a masinát, tudtok hozzá olyan olcsóbb dvd-lejátszót javasolni, ami tudja a PAL progresszív jelet?

26. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. április 19. - 19:06

Tényleg igaz. A progresszív megjelenítéshez kell egy progresszív lejátszó és a komponens csatlakozókat kell összekötni. Lejátszóból van olyan, ami csak NTSC-t tud progresszíven megjeleníteni, van olyan, ami tud PAL-t is de csak NTSC felbontásban, és már vannak valódi progresszív PAL lejátszók is.

25. oowead
| 2004. április 19. - 18:10

Kedves fórumosok, TV-vásárlásra készülök és mindenki nagyon dicséri a szóbanforgó típust. Utánanézvést több helyen is azt olvastam, hogy progresszív a képfrissítése. Mennyi igaz ebből? Várom a válaszotokat!

24. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. január 16. - 20:37

Én neten olvasom el a híreket. A kereskedelmi tévék hiradói megpróbálnak minél több szenzációt meg bulvárhírt belepaszírozni húsz percbe. Bővebben a Fókuszban. Ja. Kéremkapcsojjaki...

23. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. január 16. - 19:30

Pharaoh:

Ez igaz, ott a pont!

Mondjuk erre ott vannak a különböző rádióadók hírműsorai.

Mikey-Soft

22. Ricfiam
| 2004. január 16. - 18:51

Eurosport amit általában nézek. A többit csak elvétve.

21. Halley
| 2004. január 16. - 18:36

Megmondom őszintén én sem nézem nagyon a tv műsorokat,kivéve a híradót,meg 1-2 műsort,de az esti filmeket abszolút nem a minőségük miatt sem és,mert időm se nagyon van. Sokszor az új dvd filmeket is csak egy hét múlva tudom megnézni,mert kis gyerekem van és sokszor hamarabb elalszom mint ő./Mellette pedig nem lehet filmet nézni/
Visszatérve én is csak akkor látom a rossz minőségű műsorokat amikor kapcsolgatom a tv-t,és nem azért zavar,mert nézem,hanem csak úgy általában!

20. Cerwin
| 2004. január 16. - 16:42

Nem mondjátok, hogy nem nézitek a jóminőségű brazíl és mexikói sorozatokat?!? :)

LAPOZÁS: 44-20 | 19-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: