• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
5111. téglagyári megálló
| 2020. február 3. - 22:41
5110. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. január 8. - 20:25

Királyság! :)

5109. Plissken  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. január 7. - 21:47

"Több forrás szerint JJ Abrams rendező elégedetlen a filmmel..."
Jajhálaazégnek, azt hittem, velem van a baj :D

5108. Frodo 73
| 2020. január 7. - 19:55

Több hosszabb vágás is érkezhet a Star Wars: Skywalker korából


KÜLSŐ LINK

5107. Fekete Fülöp  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 27. - 19:53

Lucasnál igen. Az volt a baj, hogy a 100%os merchendising szerződéssel trilliárdos lett. Az első két filmnél ez annyira látszik, főleg a Birodalomnál, hogy nem ő rendezte.
Utána szerintem már csak úgy írt forgatókönyvet, ha minden második jelenteben új robot, lény vagy másik színű osztagos tűnik fel.

Ő szerintem a Sith-ek előtt érezhette ezt, mint Abrams az akkori “népítélet” visszhangjainak megfelelni vágyàs és a háta közepére kívánt filmezés elegyeként kibüfögte nekünk az Ep III-at.

Minden kockájáról a pénzhajhászat sugárzik.

A klónok harcát imádtam. És sokan szeretik a harmadik részt a maga butyutságaival, meg azzal, hogy egy amatőr színész jelentéktelen játékával állítólag a legdrámaibb részt jutatta nekünk.

A lényeg, hogy legalább nem vagyok egyedül a teóriámmal. :) Igaz sokra nem megyek vele.

5106. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 27. - 15:05

Szerintem a Disney egy dologgal foglalkozott, azonnal nekiesett a fejőstehénnek, hogy az a négymilliárd dollár vagy mennyi, jöjjön vissza minél hamarabb.. Inkább a merchandise érdekelhette őket mint hogy filmként értékelhető dolgot tegyenek le az asztalra... Lucas is rágyúrt erre ez kétségtelen, de ott azért volt valami koherencia a hat filmben, történet, irány meg minden... Én a VII-VIII részeket semmilyen módon nem tudom összekapcsolni, ugyanazok játszanak benne és kész... Na de mindegy is, ez az én bajom, a világ egy nagyobb része máshogy látja. Én is megnézem az újat szerintem, aztán lesz ami lesz... Prekoncepcióval ülök be, aztán a legrosszabb ami történhet, hogy kellemesen csalódok :D

5105. Fekete Fülöp  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 27. - 14:18

Szimplán rossz kezekbe került az egész. A Disney helyében, ha már ennyi pénzt beleöltem felfogadtam volna egy nagyobb volumenű rendezőt, kerüljön bármibe.

Ez az Abrams soha nem fog kilépni saját, meg Spielberg árnyékából. Még Lucast is visszasírom.

Látványos, ahogy nem tud mit kezdeni az egésszel és ebbe valóban beletartozik a régi szereplôkkel való bánásmód is.

5104. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 27. - 13:21

Ne érezd úgy hogy palira vagy véve. Szerintem az első két rèsz maga volt a szenny. Pedig a VII. részre epekedve mentem és egy ideig élveztem is. Ahogy megjelentek a régi szereplők, azonnal elvesztett az egész... szörnyű volt őket látni, öregek nyúzottak elhízottak voltak abszolút kiábrándulás volt...a VIII. rész nek tudom már miről szól, nem tudom hogy vitte előre a sztori fonalàt (igazából azt se tudom mit akar elmesélni ez a trilógia, ami ennyire fontos volt, hogy az első hat rész folytatása kell legyen)... ennek ellenére megnézem a harmadik felvonást is, meghallgatom a zenét (amiben elszomorító hogy 40 év után is még a Birodalmi indulónál tartunk...), a film persze már akkor elvesztett amikor csak előzetest láttam, azzal hogy visszajön a régi karakter... de végigülöm becsülettel és kész... Nálam nagyobb hülye nincs 😃😃😃

5103. Fekete Fülöp
| 2019. december 27. - 11:48

Szerintem a magyar közönség nagyon lelkesen bízik a karácsonyi csodában. Bízott, velem együtt.
Csak éppen Abrams úgy kúrt át minket, ahogyan csak a pofáján kifért.

Ez a majd mindenhol pozitív kritikaként feltüntetett: non-stop akció-orgia volt az egyetlen, ami be tudott csalni a filmre. Ezekből jó lett volna, ha csak egyetlen egy, kicsit hosszabb és Star Wars léptékű. A kritikusoknak szerintem az eposzi szó jelentésével is problémájuk lehet, bár őszinte leszek a trailer engem is megtévesztett.
Egyetlen dolog ábrázolása volt, amire azt mondtam végre valami.

A bűn rossz előző után, ez még végignyöghető volt.

4,5/10

5102. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 26. - 14:05

De nem is érdekes.

5101. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 26. - 13:57

Nem értelek.

5100. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 26. - 11:24

Ezt most olvasom, innentől szerintem ezt a topikot be is zárhatjuk, itt csak TM mondhatod negatív véleményt filmekre 😂😂😂😂😂

5099. purple rain
| 2019. december 25. - 17:56

A szart masszírozza a Disney ezzel a trilógiával gyerekek, nincs miről beszélni 😃😃

5098. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 23. - 13:41

Szerintem 1977 előtt is léteztek hasonló filmek, max. nem olyan technikai színvonalon, mint a Star Wars. Hiszen Lucas maga mondta, hogy a filmet a Flash Gordon, és más, matinékon látott filmek-sorozatok inspirálták (plusz egy kis vallási egyveleg és a Gyűrűk ura, ugyebár.)

Úgy vélem, kialakult a film körül egy olyan rajongóbázis, akik messze eltúlozzák jelentőségét, és érinthetetlennek tartják, ami szinte biztossá teszi, hogy bármilyen folytatást, előzményt, stb.-t kifogásolni fognak, hiszen az korántsem biztos, hogy az ő elgondolásuk szerint viszi majd tovább a történetet.

Mondom ezt úgy, hogy pl. a Zsivány Egyest szívből utálom, de nem a sztori miatt, hanem mert számomra nulla Star Wars-hangulatot adott, plusz megjegyezhetetlenül gyengének tartottam a karaktereket. Ettől függetlenül nem akarnám kitiltani a mozikból, vagy ki tudja milyen petíciókat írni ellene. Akinek tetszik, hadd örüljön neki - ennyi.

5097. eXiztenZ  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 22. - 11:56

Ez is lehet egy olvasat, de csak akkor, ha kellőképpen felszínes a megközelítés. És most csak szigorúan a kalsszikus trilógiáról beszélünk. Mi az esszenciája? Szerintem simán csak annyi, hogy az akkori alkotók, élükön Lucas-szal megteremtettek valamit, ami 1977 előtt nem létezett. Mondjuk úgy, hogy egy olyan mesét adtak a nézőknek, aminek kis túlzással 8 és 88 éves életkor között mindenki részese szeretett volna lenni.

A filmművészeti mérföldkő helyett én inkább a filmtörténeti mérföldkő kifejezést használnám. Egy sokak által idézett, parodizált, utánzott, egyetemes kultúrába beépült, megkerülhetetlen filmtörténeti alapvetés. Amit véleményem szerint nem lett volna szabad folytatni. Sem előzmény filmekkel, sem utólagos esemény szövéssel. Mondom mindezt ezt úgy, hogy számomra a hatodik rész felénél véget ért a varázs.

5096. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 22. - 3:52

Szívesen! :)

5095. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 19:43

Tudom, még a kiinduló ára sem sok :/ Jövőre szeretném beszerezni, csak ki is kell gazdálkodni :/

Sajnos ugyanez igaz a teljes saga zenéjére is, persze "biztonsági másolatban" megvannak, és imádom, most is a IX. rész zörög a fülemben, remélem lesz valami szép és nem annyira vészes árú egységes kiadás a 9 film zenéjéből, John Williams munkássága miatt is megérdemelne egy ilyen kiadást. Imádom, ahogy a régi témákat visszahozta, beleszőtte az újakba, és néha még más filmekből is hallok ismerős dallamokat a soundtrackben.

5094. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 18:27
5093. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 18:12

Azok olyan szép könyvek! És jelent meg mindegyik epizódhoz, ugye? Sajnos nincs rá lehetőségem beszerezni őket, örülök, ha a filmeket be tudom kék lemezen, még a Solo-t nem sikerült egyedül. Igazi kánaán van Star Wars könyvek terén, az ilyen képes útmutatók, technikai leírásos könyvek nagyon érdekesek lehetnek.

5092. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 18:01

Hűha! Köszi!

5091. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 17:27

Nos, számomra még az sem teljesen egyértelmű, hogy a IV. és az V. rész nem volt filmművészeti mérföldkő, de hogy filmtörténeti volt, az biztos. Az nyilvánvaló, hogy mindegyik esetében alapvetően kommersz alkotásokról van szó, de azért kommersz és kommersz között is lehet nagy különbség. És azért a régebbi részek nem voltak annyira tele végletekig történő leegyszerűsítéssel és képtelenséggel, a mostaniak viszont már sok esetben teljességgel hülyére veszik a nézőket. Persze, ott is volt űrkukac, hang az űrben meg miegymás, de azért az efféle butaságok egyrészt kisebb számban voltak jelen, másrészt azért többnyire nem képezték magának a narratívának a fontosabb elemeit. Talán az egyik legjobb példa erre a Halálcsillag vs. Csillagpusztító bázis - míg az előbbi olyan dolog, aminek a működése simán besorolható akár a sci-fi kategóriájába, az utóbbi kb. egy hatéveseknek való mese szintjén mozog.

És pont ez a lényeg: a klasszikus részek minden korosztály számára érthetőek, fogyaszthatók és ezáltal vonzók voltak (akárkinek is szánta vagy nem szánta őket Lucas), ezek az újak viszont már tényleg inkább csak a fiatalabbakat célozzák. Persze lehet, hogy az idősebbek közül is sok olyan embernek tetszenek, aki teljességgel kikapcsolja az agyát a film közben, és csak a szívét hagyja működésben, de azért - bármilyen hihetetlen is legyen -, még ma is akadnak olyanok, akik nem így tesznek.

5090. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 15:24

Miért, mi a Star Wars esszenciája? Én az eredeti trilógián nőttem fel, végigkísérte a gyermekkoromat, de azokban is azt láttam, amit a mostaniakban: egy alapvetően szórakoztatási szándékkal készített, fantáziával teli sci-fit jó karakterekkel, humorral, és némi érzelemmel. Plusz egy pozitív világszemlélettel. Ezeket az új filmekben is megtalálom, ennél többet pedig sosem kerestem a Star Wars-ban. Sem filmművészeti mérföldkő, sem pedig magasfilozófiai alkotás, csak egy kitűnően sikerült sci-fi.

5089. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 14:57

Lord Picardnak - meg akit érdekel:
a filmzenealbummal ellentétben a Skywalker kora 200 oldalas, keménytáblás Képes útmutató - beleépítve a külön nem megjelenő keresztmetszetekkel - nemcsak megérkezett tegnap, de mára az összes Libribe kiszállításra is került. Most zsákoltam be a sajátomat. Gyönyörűséges. :)
A Universal Musicnál meg remélem, hogy csuklanak...

5088. téglagyári megálló
| 2019. december 21. - 10:57
5087. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 21. - 10:54

Boldog Karácsonyt!

LAPOZÁS: 5111-5087 | 5086-5062 | 5061-5037 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: