• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
531. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. június 23. - 11:42

Nem a Denon 2930, 3930-ra gondolsz? A 2910 és a 3930 már régebbi modellek.

A Yamaha kb. a 2910-zel lehet egy szinten. De a 2930/3930-nál jobb lejátszót nehéz találni. Én már vagy egy éve szemezgetek a 2930-cal, de az istennek nem akar lejjebb menni az ára. Nem véletlenül.

Érdekes egyébként, hogy a jó DVD lejátszók még sokáig fogják tartani az árukat/értéküket, míg a BD lejátszóknál, ahol nem kell nagy bűvészkedés a jó kép- és hangminőséghez, ott hamar el fognak terjedni a fillérekből összerakható, natív 720p/1080i/1080p kimenettel rendelkező olcsó "futóművek". Persze DVD lejátszásra nem lesznek túl jók, de a mostaniak sem azok.

530. OddMan
| 2008. június 21. - 11:41

A Yamaha DVD-S2700 lejátszó milyen szintet képvisel, mondjuk egy Denon 2910 vagy 3910 lejátszóhoz hasonlítva?
Sajnos mostanában nem nagyon fogok tudni olcsóbb, de elfogadható minőségű BD lejátszót venni, ezért szeretnék valamilyen normálisabb DVD lejátszót a köv. 1.5, 2 évre.

http://www.yamaha-online.de/index.php?lang=e&country=HU&idcat1=1&idcat2=4


Tudom, hogy ez nem az 50e ft-os kategória, de csak ezért nem akartam új topicot nyitni.

529. tomiboy
| 2008. január 5. - 19:18

Dömdödöm!


végül is nálad minden jó,akkor miért akarsz másik lejátszó venni?

528. tomiboy
| 2008. január 5. - 19:17

Derceto!


valóban,a TV-m régi (már két éves) a Sony Bravia első V szériás modellje/a Bravia előtti korszakban a Sony LCD-ken nem volt HDMI,max.82cm-es verzió volt kapható,és két milló felett volt ha jól emlékszem,a Bravia széria volt az első "megfizethető" árú Sony LCD TV /AMÚGY ENGEM AZ 1080i remgése nem zavar mert úgyis 576p komponensen használom(na mondjuk erről a lejátszó is tehet,bár én összességében a lejátszómmal is meg vagyok elégedve)


 


 

527. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 13:32

Ha remeg az 1080i-s kép, az azt jelenti, hogy béna a TV elektronikája, és egyátalán nem tudja deinterlacelni az 1080i jelet. Egyszerűen kihagyták belőle, mert túl számolásigényes. A korai/olcsóbb HD megjelenítők között sok ilyen van, ezeket érdemes messzire elkerülni. Normális megjelenítők rendesen deinterlacelik az 1080i jelet is, és nem remeg kép.

526. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 11:29

Szia!


Nekem egy Phillips 82 cm-es 16:9-es LCD TV-m van és egy Sony DVP NS76H lejátszóm van.


HDMI-vel van 1080i-ben átvive a kép és mások szerint is fantasztikus képe van. Nálam az álltalad emlitett 1080i-s problémák fel sem merülnek. Tökéletes a kép! Be sem mozdul,nem remeg,semmi feles csík,semmi az ég világon!

525. tomiboy
| 2008. január 5. - 11:23

-fEHÉR CSÍK-

524. tomiboy
| 2008. január 5. - 11:22

Dömdödöm!


HDMI logikusabb lenne,hogy jobb legyen a képe de saját tapasztalatból mindom nem feltétlenül van így


   lejátszó és TV függő


nekem speciel Sony DVP-NS 92 lejátszóm van egy két éves 102cm Sony Bravia TV-m:a lejátszómnak nem túl sikeres a a skálázója-HDMI kimeneten felül szinte mindig marad egy fekete sáv ami 720p esetén nagyobb 576p esetén kisebb a fekete sáv(1080i-t eleve utálom mert remeg a kép a váltott soros letapogatás miatt);röhej mert a 720p-nek kéne jobbnak lenni ezzel szemben nálam jobb a lejátszó 576p-re állítva és a TV skálázza fel


      nálam 576p beállítás eseté komponens kimeneten egyáltalán nincs felül fekete csík,valamint ha olyan filmet nézek aminek 2.35/1 a képaránya a kép és a fekete sáv találkozásánál HDMI kimeneten az átmenetnél olyan mintha egy-két sornyi fehé csík lenne míg komponens kimeneten ez nem jelentkezik


olvasd el a másik fórumos kolléga belinkelt cikkét is ebben a témakörben


személyes javaslatom:próbáld ki a lejátszót HDMI és komponens kábellel is 576p és 720p (esetleg 1080p ha Full-HD a TV-d,1080i-t nem ajánlom mert remegni fog valószínűleg)a végső megoldást a saját szemedre támaszkodva kell meghoznod)


utóirat:most milyen TV-d milyen lejátszód van ,milyen kábellel kötöd össze,milyen esetleges probléma miatt akarod lecserélni a régit?      

523. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 9:48

Értem. Ezek szerint a DVD-Audio lemezek akár két csatornás, akár több csatornás PCM hangot tartalmaznak, nem fognak olyan dinamikusan szólni mint a DTS hang a digitális kimeneten, hacsak nincs többszázezres cuccom hozzá? Azért majd meghallgatok egy többcsatornás DVD-Audiot is.


Koax kábellel szerintem meg a második lehetőség állhat fenn. Szerintem CD minősége konvertálta le a hangot, mert a ProLogicII dekódolást használta az erősítő, aminél sokkal dinamikusabb hangot hallottam mint az analóg 5.1-el.

522. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 4:39

Dylan:

A DVD Audio lemezeken két teljesen szeparált rész található, az egyik egy DVD-Video rész, amit a sima DVD lejátszók is felismernek, és a szokásos hangsávokat (DD, DTS, sztereó PCM) tartalmazhatja. A másik rész csak DVD-Audio lejátszóval olvasható, és több csatornás PCM-et vagy MLP-t (Meridian Lossless Packing - veszteségmentes tömörítés) tartalmazhat. Ez utóbbi hangsávokat a lejátszó NEM adhatja ki a lejátszó optikai vagy koax kimeneten, mert nincs hozzá megfelelő védelem. Csak analóg, vagy kódolt HDMI kimeneten lehet őket meghallgatni, legalább is eredeti formában. Koax ill. optikai kimenetre három lehetősége van a gyártónak:

- Nem ad ki semmilyen hangot.
- Lekonvertálja a hangot max. sztereó 16 bit/48 kHz PCM-re (CD-minőség)
- Lekeveri a hangot két csatornás PCM-re az eredeti felbontásban, de csak ha a lemezen lévő beállítás ezt engedélyezi.

A te esetedben valószínűleg a harmadik dolog történt.

A legtöbb 5.1-es erősítő az analóg 5.1-es bemenetnél nem végez semmilyen hangmanipulációt, ellentétben a koax/optikai/analóg sztereó bemeneteknél. Tehát ha a lejátszó csak a két első hangfalra küld jelet, akkor nincs pro-logic dekódolás sem, ami a centerre és a hátsó hangfalakra keverné a hangot. Általában az 5.1-es analóg bemenetnél nincsen bass-management sem, tehát a hangfalbeállítások (large/small/sub on-off) nem érvényesek. Ezeket mind a lejátszóban kell beállítani, mert az erősítő csak fogja a 6 csatornát, és kiküldi a hangfalakra. Tehát ha a lejátszóval egy sztereó hangsávot játszol le, és a lejátszóban nincsen mátrix-dekódolás, akkor csak az első két hangfal fog megszólalni. Tudtommal csak nagyon komoly és drága erősítőkben van keverés és bass-management az 5.1-es analóg bemenetre.

521. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 4:15

Dömi, olvasd el a cikket amit belinkeltem!

520. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 0:14

Ez kimaradt, mert a legutóbbi beszerzésem SACD-n, és nem memorizáltam még kellően:

Jeff Wayne s Musical Version Of "The War Of The Worlds"

519. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 5. - 0:04

:-)

Amit nemrég vettem: Iron Maiden: Dance of death (DVD audio) Majd egyszer, ha erre jársz, kölcsönadom.. :-)

518. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 4. - 23:18

Az SACD-lemezeken nem PCM hang található (csak ha hibrid lemezről van szó, amin normál audio CD formátumban is ott van a zene), hanem DSD kódolást használnak.

Jó SACD-lemezek:

Depeche Mode: Some Great Reward
Depeche Mode: Violator
ERA: The Mass
Toto: Toto IV (UK Import)

517. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 4. - 22:04

Szia!


Gratulálok hozzá.


Az egyik kollegám is vett egy ilyen lejátszót és ő meg azt mondta,hogy szebb a képe komponenel. Most akkor ezt nem értem. Szerintem a HDMI-nek szebbnek kell lennie.

516. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 4. - 21:53

Igen. Én is erre gondolok... Ezesetben milyen jó SACD, illetve DVD-Audio lemezt tudtok a figyelmembe ajánlani, amin már 5.1-es PCM hang is van?

515. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 4. - 21:46

Persze. Stereo PCM -nél csak két hangfalad fog szólni.. az EXT In-en legalábbis.

514. Dylan
| 2008. január 4. - 21:42

Na, ma már egész délután az új Pioneer lejátszót tesztelgettem. :) Majden két példányt sikerült rendelnem, két helyről, mert az egyikket csak két hét múlva akarták szállítani, a másikat meg 3 napon belül, aztán mégis egy napon akart jönni mindkettő, így az egyiket lemondtam, úgyhogy Dömi! A netdeponál maradt egy ezüst színű készülék raktáron! :) Szuper áron!


Minden szuper, két dolgora térnék ki: Komponens kábel: Rendeltem egyet. Korábban nem használtam ilyet, HDMI-vel volt a tévéhez kötve, de gondoltam kipróbálom milyen ezzel a kép... Hát... Nem tudom, nem e valami beállítás miatt, de nagyon más, és nem szebb! A Volt egyszer egy vadnyugattal teszteltem. 40 colos HD-Ready LCD-m van. Határozottan úgy láttam hogy a kép részletgazdagabb, konkrétan több ráncot tudtam megszámolni Bronson arcán, de mások a színek, és a kép határozottan zajosabb, távoli képeknél elmosódnak a színek, kevésbé kontrasztosabb. Nem voltam vele megelégedve. A HDMI jobb a meglátásom szerint. De ennyivel? (A HDMI felskálázás 1080i-re volt állítva.)


DVD-Audio: Eddig egyetlen DVD-Audio lemezem van. (Beatels - Love című remek válogatás) A régi lejátszóm sima DVD lemezként ismerte fel, amiben bejött egy álló menü, ott választhattam három hangsáv közül: DTS 5.1, Dolby 5.1, PCM Stereo. DTS-ben nagyon is szépen szólt. Az új lejátszóm már alaból DVD-Audio lemezként ismerte fel mikor beraktam, egyből indult a zene, nincs hangsáv választó funkció, a Denon erősítőm egy pillanatra kiírta hogy 96 Khz, majd a DTS Neo 6 program indult be autómatikusan, mint mikor CD-t, vagy mp3-at hallgatok, de sokkal erőteljesebben, dinamikusan szólt, mintha csak a DTS formátumban hallgattam volna. A lejátszó digitális koax kábellel volt az erősítőhöz kötve. Kérdésem hogy akkor most én milyen hangot hallottam? DVD-Audio formátumban melyik hangsáv aktiválódik a Beatles lemezemen? A PCM stereo?


Ezután fogtam három pár stereo RCA kábelt, és összekötöttem a lejátszó 5.1-es analóg kimenetét az erősítő 5.1-es analóg bemenetével. Kiválasztottam az EXT-In forrást az erősítőn, és megszólalt a hang, ami bár gyengébb, de tisztább mint az imént hallott, de csak a két első hangfal szólal meg. (Plusz mélynyomó.) Milyen hangot hallottam ebben az esetben? Miért csak szterot, mikor a 6 csatornát kötöttem hozzá a mélynyomóhoz? Talán mert a lemezen csak stereo PCM hang kapott helyet?


Ez az első DVD-Audio lejátszóm, és még csak egy DVD-Audio lemezem van... Lehet hülyeségket kérdezek, de ezzel még nem vagyok képben.

513. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 2. - 1:02

Ez a cikk remekül összefoglalja a választ a kérdésedre:

Komponens vagy HDMI?

512. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php
| 2008. január 1. - 22:41

Most akkor HDMI-vel jobb a képminőség vagy komponensel?????

511. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 1. - 22:19

Na, ezzel nem voltam teljesen tisztában. Köszönöm a felvilágosítást. Természetesen HDMI-vel lesz a tévével összekötve, de kíváncsiság képpen rendeltem hozzá egy komponens kábelt is, hogy össze tudjam hasonlítani a képminőseg egy HD-Ready LCD-n.


Ha nem is számít annyira a video D/A átalakító, akkor tulajdonképpen ez az olcsóbb kategóriás Pioneer nem is marad el semmiben a 80-100.000-es kategóriától? Csak mivel a legfőbb specifikációk megegyeznek mondjuk a Denon, vagy az Oppo, vagy a Marantz-éval. (Lentebb szúrtam be egy táblázatot.) Ez tényleg így lenne? Jó, mondjuk a marantznál már alumínium előlapot emlegetnek, meg ilyesmit... Csak azon gondolkozom hogy mitől ennyire olcsó ez a lejátszó?

510. tomiboy
| 2008. január 1. - 21:03

én Sony párti vagyok:ajánlom a DVP-NS78B lejátszót


                                      www.sonyszalon.hu         26990Ft


                             HDMI KIMENET,komponens kimenet 12bit/108MHz AD


(nekem most régebbi modell:Sony DVP-NS92 van,meg vagyok vele elégedve,bár tény,hogy komponens kimeneten szebb képe van mint HDMI-n)


 


ha nem Sony,akkor még ajánlom:www.digitalszalon.hu


                                                      Pioneer vagy Denon márkát


DVD lejátszóra túl sokat már valóban nem érdemes költeni szerintem,mivel a Blu-ray lejátszók is kezdenek elfogadható áron lenni


 


(amúgy most milyen lejátszód van Dömdödöm,milyen TV-n,milyen kábellel nézed?)


 


 


 


 


 

509. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 1. - 16:19

Köszönöm!


Te most ha vennél lejátszót mikben gondolkodnál? Irnál erről valamit? A Dylan által vásárolt Pioneer milyen kategoriáu? Én olyan max. 100.000-ben gondolkodom.


Köszi

508. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 1. - 15:49

Hangsúlyozom, ez nem olyan dolog, amit ránézésre meg lehet mondani egy lejátszóról, és mint általában, itt sem a számok határozzák meg a minőséget. Hiába van például minden DVD lejátszóban 192kHz/24bit-es hang D/A átalakító, általában közel sem szólnak olyan jól (analóg kimeneten), mint a sima 44kHz/16bit-es CD lejátszók.

507. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. január 1. - 15:38

Csakúgy, mint a hang, a kép is digitális formában található a DVD-n, méghozzá tömörítve. Az MPEG-dekóder először kitömöríti az aktuális képkockát a memóriába, majd rákerül a felirat, esetleg különféle manipulációkat végez a videoproci rajta (zajszűrés, kontraszt, fényerő, sharpness), majd ez a kép soronként fentről lefelé, pixelenként balról-jobbra haladva eljut egy digitál/analóg átalakítóba, ami beállítástól függően kompozit/s-video/RGB/komponens analóg jelet csinál belőle. Működése hasonló a hang D/A átalakítóhoz, azaz egy digitális (itt 10-12 bites szám) jelből adott időközönként meghatározott erősségű elektromos (analóg) jelet generál. Minél sűrűbben generálja ezt a jelet, annál pontosabb és tisztább lesz. Ezt határozza meg a D/A frekvenciája. Az első DVD lejátszók frekije 27mHz, ami még éppen lefedi a PAL/NTSC szabványok felbontását, tehát elméletben tökéletes, a gyakorlatban persze - akárcsak a hang D/A-k esetében - nem minden video D/A egyforma minőségű. Az egyik lehetséges módszer a jel minőségének javítására a frekvencia, és a digitális jel bitjeinek növelése. Így szépen lassan megjelentek az 54, 108 majd a 216 mHz-es, 10, 11, 12 bites lejátszók (a DVD-n az MPEG-ben a pixelek 8 bites adatokat tartalmaznak). Természetesen a DVD felbontása adott, ezek a lejátszók nem adnak nagyobb felbontást, több részletet vagy több színt, de kép valamivel tisztább, stabilabb lesz. Erre a megjelenítők és bennük található jelfeldolgozó processzorok fejlődése miatt is szükség van, hiszen egyre nagyobb a felbontásuk, egyre jobb például a deinterlacer algoritmusuk, és a szép képhez elengedhetetlenül fontos a jó minőségű analóg jel.
Amikor lejátszó vásárlás kapcsán legutóbb ezzel a kérdéssel foglalkoztam, az 3 éve volt, és akkor az volt a tapasztalat, hogy 54 mHz felett csak az igazán high-end projektorokon látszott különbség. Azóta persze változhatott a dolog, sokat fejlődtek a kijelzők, több hibát megmutatnak. Nekem most egy 108mHz/12bit-es lejátszó van kötve - nyugodtan mondhatom - a világ egyik legjobb plazmájára, és nagyon szép tiszta, stabil képet ad komponensen keresztül. Nem tudom mennyivel lenne jobb egy 216mHz-es lejátszóval, de én nem aggódnék nagyon miatta.

Amit leírtam az természetesen csak az analóg (scart, komponens) kimenetre vonatkozik, HDMI-n keresztül csak digitális jel megy, ott nincs sehány mHz-es D/A.

LAPOZÁS: 531-507 | 506-482 | 481-457 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: