• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
25. Filmgyujtés - www.youtube.com/c/filmgyujtes  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. április 2. - 16:34

A CD lemezeket én is pólóval szoktam, de azok egész strapabíróak, nem karcolódnak könnyen. Viszont a DVD lemezek tisztítása nem egyszerű, nagyon gyorsan karcolódnak...inkább visszaviszem őket, idegeskedjen miattuk a kiadó, ne én...

24. Filmgyujtés - www.youtube.com/c/filmgyujtes
| 2007. április 2. - 16:28

"Aki nem az,az jár jól,gyakorlatilag sosem kell idegeskednie a dvd-i miatt..."

Én már akkor is izzadok, ha rajtam kívül vki más nyúl a CD/DVD lemezeimhez. Szerencsére egyedül élek, ezért erre csak nagyon ritkán kerül sor... :P

23. Motyesz
| 2007. április 2. - 15:01

ja azt gondolom, de valahogy az xpressnél mindíg szerencsém volt :)

22. balazs6k  [ ELŐZMÉNY ]
| 2007. március 29. - 16:21

Teljesen mindegy honnan rendeled, nem az eladó tehet róla, úgyanígy kerülhetett volna az Xpress-hez is a példányod.

Ezek a gondok a csomagolásnál fordulnak elő...

21. Motyesz
| 2007. március 24. - 17:22

Engem is foglalkoztat a téma! Én kb. egy fél éve (megjelenéskor) megrendeltem az egyik dvd rendelősdi oldalról az Éjszakai Járat (Red Eye) c. filmet, és amikor kibontottam köménymag szemek, és morzsák voltak benne. Na ettől kicsit pipa lettem, de azért sikerült valamelyest kidzsuvázni. ...És ekkor döntöttem el, hogy elfelejtem azt a helyet és választom a megbízható X-press-t.

20. kszuhanyi
| 2006. december 28. - 22:12

Az eredetiket én is féltve örzöm, még berakni se merem a lejátszóba, na jó azért berakom :-)

19. Ferrari-Fan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. december 28. - 21:32

Huha, én a hifimet még nem szedtem szét, eddig nem is kellett.
Nekem egy cd-tartóhoz mellékelt valami puhaanyagú rongydarab van amivel tisztítani szoktam de csak az írott lemezeket. Az eredetieket féltve őrzöm.

18. Argyle
| 2006. december 28. - 20:59

Én a hifimet tisztítottam saját kezűleg többször is.Szétkaptam és fültisztítóval a lézerről leszedtem a port.Elég komoly pozitív hatása lett.DVD-lejátszót még sosem szedtem szét,de nyilván ott is megoldható ez.

Hogy ezek a boltban kapható fejtisztító lemezek hogyan működnek,nem tudom.
Fizikai úton tisztítják a lézert?

Lemeztisztítás sztem nem olyan komplikált dolog.Én a pólómmal szoktam,ami biztos,hogy nem pamut,de mégis nagyon jó.Esetleg rálehelek a lemezre előtte és úgy húzom le a dzsuvát.Nekem ez bevált módszer,persze ésszel csinálom.

Egyébként a szarrá karcolt,ujjlenyomatos lemezeket is viszik gond nélkül a komolyabb lejátszók.Ajánlom a Pioneer lejátszóimat. :-)A karc csak esztétikai hiba,ki mennyire allergiás rá.
Aki nem az,az jár jól,gyakorlatilag sosem kell idegeskednie a dvd-i miatt...

17. Ferrari-Fan
| 2006. december 28. - 20:36

Cillit Bang....hisz az mindenre jó! ( csak arra nem amire csinálták)

16. kszuhanyi
| 2006. december 28. - 11:19

Amúgy ezeket az infókat innen írtam ki:

http://dvd.index.hu/dvdfaq.html

Nagyon jó kis oldal, ajánlom mindenkinek, mert nagyon hasznos információkat lehet itt olvasni.

15. kszuhanyi
| 2006. december 28. - 11:13

DVD lemezek tisztítása:

Ha problémád van a lemez lejátszásával, akkor talán megoldhatod azt a lemez megtisztításával.

Ne használj erős tisztítóanyagokat, csiszolópapírt, oldószereket, savakat.
Egy puha, szöszmentes anyaggal sugárirányban (azaz a belső lyuktól egyenesen a lemez széléig) töröld meg a lemezt. Mivel az adatok körkörösen helyezkednek el a lemezen, a kis mikrokarcolások - melyeket a lemez tisztításakor jönnek létre (az anyagon található szemmel nem látható porszemek tulajdonképpen „vésőket” képeznek) – több hibajavító kódot érintenek, így kevésbé okozhatnak helyreállíthatatlan hibákat.
Ne használj sűrített levegőt, mert hideg lehet, és a hirtelen hőhatás nem tesz jót a lemeznek.
A makacs szennyeződéseket, a ragacsos anyagokat vízzel, gyengén szappanos vízzel vagy izopropil alkohollal távolíthatod el. Legvégső esetben próbáld ki a mogyoróolajat. Hagyd a felületen egy percig, és utána töröld le.
A boltokban kaphatóak olyan termékek, amelyek a lemezek tisztítására használhatóak, és valamennyire megóvják a portól, az ujjlenyomatoktól és a karcolásoktól őket. A CD-k tisztítására használható termékek ugyanolyan jól, mint amelyeket kimondottan DVD-khez készítenek.

Ha a lemez tisztítása után sem múlnak el a problémák, akkor lehet, hogy meg kell próbálnod egy vagy több karcolás eltüntetését. Néha még a hajszálvékony karcolások is hibákat okozhatnak, ha a teljes ECC blokkot érintik. Vizsgáld meg a lemezt, és ne felejtsd el, hogy a lézer az alsó feléről olvas. Alapvetően kétféleképpen lehet javítani a karcolásokat: 1) töltsd ki vagy takard le a karcolást optikai anyaggal; 2) csiszold le a karcolást. Rengeteg bolti forgalomban kapható termék létezik, amelyekkel egyik vagy mindkét művelet elvégezhető, de vehetsz polírozó anyagokat vagy fogkrémet és így is megoldhatod a dolgot. A trükk az, hogy új csiszold le a karcolást, hogy ne karcold meg újra a lemezt. A kis csiszolt karcolások nagyobb sérülést okozhatnak, mint egy nagy karcolás. A tisztításhoz hasonlóan, a polírozást is sugárirányban végezd.

A könyvtárak, a kölcsönzők illetve ahol sok lemezt kell megtisztítani, valószínűleg saját polírozógépet vásárolnak, amelyek képesek újjávarázsolni a meglepően sérült lemezeket is. Azt azonban ne felejtsd el, hogy az adatréteg a DVD-n fele olyan mélyen van, mint a CD esetében, azaz a DVD-t csak fele annyi alkalommal lehet újracsiszolni.

14. kszuhanyi
| 2006. december 28. - 11:12

Lejátszó tisztítása:

Általában nem szükséges a lejátszó lencséit tisztítani, mert a forgó lemez keltette légáramlat tisztán tartja azokat. Azonban ha gyakran használsz lencsetisztító lemezt a CD lejátszódban, akkor valószínűleg a DVD lejátszódnál is szeretnéd alkalmazni azt. Azt javaslom, hogy használj a DVD lejátszókhoz készített tisztítólemezt, mert a lencsék pozicionálása kicsit eltérő a két rendszernél.

13. Sutter_Cane  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. szeptember 15. - 19:08

szügség nincs rá, csak szükség ;)12. sundance helyettese
| 2004. szeptember 15. - 18:22

Miért van szügség DVD lemezek vagy lejátszók tisztítására?

11. Filmgyujtés - www.youtube.com/c/filmgyujtes
| 2004. augusztus 30. - 22:36

Engem is érdekelne, hogy mivel érdemes nekifogni a DVD lemez tisztításának. Annak ellenére, h azonnal kicseréltetem a maszatos lemezeket, van 1-2 lemezem, ami elég maszatos! :(( A szemüvegtisztító rongy jó? És milyen folyadékról beszéltek?? Hol lehet olyat kapni??

10. 0
| 2004. július 30. - 7:33

Hali! Akinek dzsuvásak voltak a MIB 1-2 díszdoboz lemezei, mivel sikerült letisztítania róluk a retket? Persze a karcmentes megoldások érdekelnének. Kollégámnak MM-ben szedték le "CD-tisztító berendezéssel",de összekaristolták a lemezt. Thx!

9. faded away.... resigned.... dead...   [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 23:12

hát évente azért nem árt sztem
nekem elsőnek 3 évre megvételre volt takírítva, de mostantól rendesen viszem az tutee

8. Harbinger  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 22:11

Egy Hama gyártmányú CD aminek a szélén van egy korong amin van egy kis szövetszerűség és erre kell cseppenteni a tisztító folyadékból majd a lejátszóba tenni. Azt mondod semmit sem ér, már egy éves a lejátszóm milyen időközönként érdemes kitisztíttatni?

7. faded away.... resigned.... dead...   [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 22:04

nem tom konkrét milyen tisztítóra gondolsz, de ezek általéában egy kalap szart se érnek, 1-2000 forintért viszont egy tévészerelő simán kitisztítja neked
haversrác nekem ingyé csinálta.......

6. Harbinger
| 2004. július 29. - 21:37

Nos a DVD-lemez tisztítását megoldottam ahogy azt írtam szemüveghez való ruharabra fújtam egy kis CD-tisztító folyadékot és belülről kifelé törölgetve letöröltem róla a maszatot, először még maszatosabb lett majd újra megtöröltem a ruhadarab száraz részével még így is maradt egy kis maszat így hát hagytam hadd száradjon és voilá eltűnt a maszat.
Én inkább a DVD-lejátszófej tisztításáról szeretnék információt, jó a Hama CD-ROM és lejátszó tisztító vagy jobb lenne DVD-hez való, netán valami más ötlet?

5. noname  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 21:09

De nehogy smirglivel ess neki.... :D

4. noname  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 21:09

De nehogy smirglivel ess neki.... :D

3. Halley  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 21:00

Egész finom csiszoló papírt, vagy pedig a prontót,ha újságpapírra teszel azzal finoman elkezded dörzsölni talán tiszta lesz!
De úgy emlékszem volt már itt valami businessman,aki már nyitott neki "2db" topicot tudod azt a polirozósat,szerintem ő a te embered!
Hajrá!:)))

2. Daemiaen  [ ELŐZMÉNY ]
| 2004. július 29. - 9:05

Nem rossz kérdések ezek, én is kíváncsi vagyok a praktikákra.

1. Harbinger
| 2004. július 29. - 8:55

Nem találtam rá topicot ezért nyitottam a Hardver fórumba. Azt szeretném megkérdezni, hogy a DVD-lejátszókat mivel érdemes tisztítani van nekem egy Hama gyártmányú CD-ROM és lejátszó tisztítóm amit a DVD és CD-írómhoz használok. Nos ezt használhatom a DVD-lejátszóm tisztításáshoz vagy vegyek külön DVD-khez valót?
A DVD-lemezeket egy szemüveghez való ruhadarbbal töröltem meg - mert az egyik DVD-m tiszta maszat volt és egyszerűen akadozott a lejátszóban, tisztára kikockásodott meg minden - egy kis CD tisztító folyadékot használva Hardline gyártmányú.
Lehet, hogy amatőr kérdések de biztosra szeretek menni mindenben ezért megkérdezem olyanoktól akiknek van ezekben a dolgokban tapasztalata.

LAPOZÁS: 25-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: