• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
225. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 9. - 13:45

A West Side Story színpadi musical volt. Minek kellett belőle filmet forgatni? De ha már megtörtént, miért ne történhetne meg még egyszer? Talán Spielberg a színpadi művet másképp képzeli el nagyvásznon és egyáltalán nem a korábbi filmet akarja másolni. A 21. századi technika miatt meg csak nem marasztalható el, hiszen a 21. században mindenki azt használja. :)

224. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 9. - 13:41

Pedig a Transformers is jó. Senki más nem tudts volna úgy leforgatni. :)

223. eXiztenZ  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 8. - 11:59

Vitatkoznék ezzel a "mai fejjel vett profizmus hiánya" típusú hozzáállásal. Egyébként nálam a Halál 50 órája a mai napig nagy kedvenc azzal együtt is, hogy kitűnő tárháza a filmes bakiknak. Pl. időjárás változása snittek között uganabban a jelenetben, vagy Robert Shaw frizurája 3 egymást követő vágás után kétszer változik, stb...

Számomra nem is ez volt a lényeg a filmben. Hanem az, hogy akkoriban még az általad említett Spielberg nevű film-iparossal ellentétben a filmkészítők tudtak hangulatot és atmoszférát teremteni. Soroljak pár címet? Maradjunk csak a második világháborús műfajon belül: a tárgyban szereplő cím mellett: Kelly hősei, Híd a Kway folyón, Navarrone ágyúi, Most és mindörökké, Piszkos tizenkettő... Hogy gagyik a trükkök ezekben a filmekben? Hogy elavult a technika? Hogy nem tűpontosak a jármű másolatok? Kit érdedel?

Szerinted 30 év múlva melyik filmről fogunk még beszélgetni: A Piszkos tizenkettőről, vagy mondjuk Spielberg általad említett filmjéről? De maradjunk még nála egy kicsit. Mi értelme van annak, hogy újraforgatja a West Side Story-t? Ha 21. századi technikát visz az eredetei történetbe, attól más lesz az üzenet? Mélyebb lesz a mondanivaló. Na ne...

222. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 8. - 11:30

Érdekes, de nekem csak a szi-vel kezdődő filmjei tetszenek: A szikla, A sziget és a Six Underground - Hatan az alvilágból.

221. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 8. - 10:02

Sokkal jobb film, de Bay és Emmerich nálam nem egy kategória.

220. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 8. - 10:00

Én valószínűleg fiatalabb vagyok Nálad, én az 1980-as években voltam fiatal, így én értelemszerűen később kapcsolódtam be a filmek világába. Természetesen egy jó filmhez alapvetőek az általad is leírt elvárások, de nálam - s ezt már írtam, ez az én szegénységi mutatóm - hangsúlyos a technikai kivitelezés. Egyértelmű, hogy iszonyatos fejlődésen ment keresztül a digitális világ, s nem is lehet egy mai filmet összehasonlítani egy 40-50 éves filmmel, de a régebbi filmeknél nekem sok esetben sem a film ritmusa nem tetszik, sem a mai fejjel vett profizmus hiánya. Itt elsősorban például olyan dolgokra gondolok, mint például a nagy filmnek tartott A halál ötven órája című film, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem tudtak szerezni egy! db Tigris tankot, vagy annak másolatát 1965-ben? Spielberg egy Tigris pontos másolatával csinált filmet egy általa képviselt maximalista hozzáálással. Mondom ezt úgy, hogy a filmből is jól ismert Panzerlied volt a csengőhangom a telefonomon hosszú éveken keresztül. Lehet, hogy sántít a példám, de ez jutott eszembe. Abban maximálisan egyetértek Veled, hogy önmagában egy szép látvány kevés egy jó filmhez, s az utóbbi pár évben alig emlékszem olyan számomra kiemelkedő filmre, amit 10 pontra értékeltem volna. Talán A visszatérő volt 2015-ből, ami hirtelen eszembe jut.

219. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 21:53

Bay külön kategória, zseni az a pali! :)

218. Plissken  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 21:32

Az effektek iszonyú műviek voltak, tiszta game hatású volt. Amúgy remekül szórakoztam én is rajta, de szomorú hogy Michael Bay ezerszer jobban megcsinálta már ezt a Pearl Harbor-ban.

217. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 19:25

Igazad van, pont ezt írtam pár perce magam is.
Mivel egyikünk se látta még ezt a filmet, így azt, hogy mennyire "fér bele" a trükk vagy sem, az csak a moziban derülhet ki, az előzetesből nem. Az biztos, hogy emiatt nem hagyom ki. De inkább legyen CGI, minthogy egy valódi kutyát tegyenek ki veszélynek. Egy kaszkadőr azért más, ő saját döntésből vállal életveszélyes kunsztokat. Egyébként nekem nem is tűnt fel elsőre, hogy nem igazi kutya. Amúgy az élőszereplős Aladdinban Abut, a majmot baromi jól megcsinálták, óriási élmeny volt.
Szóval, nem fanyalgok előre. :)
Az "életkor" jelzőhöz meg annyit, hogy láttunk mi elég sok béna trükkös filmet a 70-es, 89-as években, amiknél örültünk volna, ha ilyen "gagyi" megoldások léteztek volna már akkoriban.

216. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 19:12

Nem láttam az előzetesét, a filmet viszont igen, és nagyon bejött. Nem tűnt fel, hogy valami fogyatéka lenne. :)

215. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 19:11

Persze, csak ha a filmet nézed, elejétől kezdve, és még le is köt, akkor nem biztos, hogy azzal bíbelődsz, hogy hogy néz ki a kutya. Megjegyzem, Fordot sem engedték le a vízesésen, tehát őt is lehetne szidni ilyen alapon.

214. Plissken  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 17:12

Most néztem meg a Midway-t, hát, ott nem sokat finomítottak a trükkökön :D

213. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 13:52

Engem sosem zavartak a gyengébb trükkök és más technikai megoldások, ha maga a sztori/színészi játék/rendezés/filmzene/stb. rendben van. Persze lehet, hogy ez koromból kifolyólag is van így, hiszen én a 70-es, 80-as években voltam gyerek, és a kor filmjein nőttem fel - már amelyik eljutott a hazai mozikba...

Számomra egy túltolt, értelmetlen CGI sokkal kirívóbb, mint a pár évtizedes filmekben a gyengébb trükkök. Talán azért is, mert pár kivételtől eltekintve a manapság divatos hollywoodi filmekben sem a történet, sem a rendezés, sem más aspektus nem olyan erős, hogy elvonja a figyelmemet az idegesítő technikai megoldásoktól.

212. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 13:31

:-) Lehet, hogy rossz példát írtam, de - biztos kapok érte - most néztem végig a srácaimmal az összes SW filmet, szemet bántóak mai szemmel az alap trilógia technikai megvalósításai is. Én ezért (is) húztam egy határt, régebbi filmeket nem nagyon nézek. Biztosan lemaradok/lemaradtam jópár nagyszerű filmről, de kedvenc rendezőim, színészeim régebbi filmjeit igyekszem megnézni, de alapvetően az 1980-as évektől gyűjtök filmeket.
Természetesen abban igazat adok Neked, hogy a túltolt CGI is lehet bántó, lehet zavaró. Mondjuk alapvetően a képregény filmeket nem követem, A vadon szavát még nem láttam.

211. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 12:40

Egyetértek. Borzasztóan néz ki az a kutya és nem is fog sokkal szebben kinézni. Ellenpontnak ott van a jó öreg Will Dafoe kutyás filmje a közelmúltból. Ott mérföldekkel jobba látvány.

210. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 9:25

A trükköket finomítani szokták a végleges verzióra. Ettől persze még Will Smith sem lett szellem az Aladdinban, de tökéletesebb lett az illúzió. :)

209. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 7. - 9:18

De csak nem cserélik le azt a CGI-dögöt egy valódi kutyára a bemutatóig... ;)

208. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 19:33

Az előzetes nem mérvadó.

207. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 19:27

Az valami rettenetesen béna.

206. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 18:31

Nézzél fekete-fehér filmeket a 30-as, 40-es évekből, ott nem zavar, ha nem találják el a vér színét! :)

Amúgy nekem pont az új filmekkel van gondom a látványt illetően, mert a mértéktelenül használt CGI számomra sokszor elrontja az élményt. Az egy dolog, hogy a Marvel-filmekben súlytalanul repkednek és törik át a falakat a szereplők, de hogy az új A vadon szava feldolgozásban is azt a mérhetetlenül ótvar kinézetű CGI-kutyát kelljen néznem... Inkább meg sem nézem, mert már az előzetese is kizökkent.

205. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 17:32

Eddig aggódtam, de most megnyugtattál. :D

204. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 16:09

Ritkán jutok el moziba ezért nagyon megválogatom sajnos mit nézek meg... Ezen sokat vacilláltam és ja mindent elolvastam, igazából Palpi tette be az ajtót... A többi dolog amit írtak róla nem nagyon érdekelt meg zavart, rugalmas tudok én is lenni :) Inkább a Tőrbe ejtve lett belőle, de nem érzem úgy, hogy rosszul jártam volna :D Na de majd úgyis megnézem, szóval emiatt ne aggódj :) Max itthon.. Akkor majd megbeszéljük, hogy most tényleg meghalt-e Palpi :D (gondolom, hogy megpróbálják megölni benne vagy ilyesmi...)

203. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 15:51

Kiadnak közben régebbi filmeket is, amikről lehet beszélgetni, sőt, nem is kell kiadás, anélkül is elővehető régebbi film, amit itt a fórumon Remo végez misszióban. :)

202. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 15:49

Összevissza írtál, hogy hú, mindenképp megnézem, nem érdekel, ki mit mond, aztán meg elintézted azzal, hogy mindent elolvastál róla, amit mások írtak róla, ezért ilyen szarra nem ülsz be. Nem én vagyok következetlen a témában. :)

201. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. február 6. - 15:49

Én egyetlen filmjét sem láttam, legalábbis nem rémlik egy sem. Alapvetően én az 1980-as, 1990-es évektől követem a filmeket, régebbi filmeket nem nagyon nézek. A legrégebbi filmem /a rajzfilmeket nem számítva/ 1975-ből a Száll a kakukk fészkére, ahol számomra többek között idegesítő, hogy nem tudtak 1975-ben vér színű művért előállítani. Pedig imádtam a könyvet, szeretem Formant, de a régebbi filmekben előforduló technikai kivitelezés, illetve ezeknek a szánalmas kivitelezési megvalósításai engem zavarnak. Értem, hogy nem volt fejlett a technika, de nem láttak még vért a film készítői? Lehet, hogy mást kevésbé zavar, de nálam ezek fontos szempontok, ezért alapvetően a régebbi filmekkel kritikusabb vagyok, ez az én szegénységi bizonyítványom, de ez van.
Abban szintén egyetértek Veled, hogy számomra kevés igazán jó film volt az elmúlt években, nagyon sok volt a közepes film.Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: