• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
51. hóhér
| 2002. október 19. - 15:04

Tisztelt Intercom!

Szeretném megkérdezni ,várható e a közeljövöbe a VÁLTSÁGDIJ
cimű Mel Gibson film dvd-s megjelenése.
üdv.

50. Vaker
| 2002. október 19. - 1:17

Láttam alább, hogy valaki hiányolta a 7 mesterlövész c. filmet és még a kiadó sem tudja, hogy mikor jelenik meg. Nos csak megemlítem, hogy nekem megvan az említett film DVD-n, nem is rossz tálalásban: anamorphic widescreen, DD 5.1, egy rakás extra, 12-féle felirat, köztük ott a MAGYAR is. (Stockholmban vettem)

49. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 18. - 20:25

Xpress: Nincs harag ^___^

Igc: Az Amerikai história X New Line film, eredetileg a Flamexnél voltak a jogok. Warnertől várható esetleg, de sajnos nem a közeljövőben.

48. Woockie
| 2002. október 18. - 15:36

Xpress: Ezekszerint gondolom esely sincs, hogy a Tron megjelenjen nalunk a jovoben, ugye? :(

bit,

47. Igc
| 2002. október 18. - 14:11

Xpress! Lehet, hogy nem InterCom-os a dolog, de kíváncsi lennék, hogy kijön e valaha idehaza az Amerikai história X? Előre is köszi!

46. Xpress.hu  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 18. - 9:10

Gmiki: a Warnernél van a film joga. Novemberben, vagy december elején várható a megjelenése. A pontos dátum napokon belül kiderül.

45. Xpress.hu  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 18. - 9:09

derceto: Bocsánat, ha úgy érezted volna, hogy neked címeztem az egész választ.
De naponta 10-20 levélben, "kritika"-hozzászólásban érkeznek hasonló kérdések és vádak a kiadók felé, és úgy gondoltam, ideje újra (kb. huszonötödször) leírni a fórumban, mi a helyzet.
"Miért olyan nehéz azt a nyomorult extra lemezt hozzárakni a magyar kiadáshoz?" Ez megint egy olyan kérdés, amit az InterCom is már feltett a Disney-nek. Ha jól emlékszem, a fórumban egy kicsivel lejjebb az IC képviselője is említette, hogy erőteljesen lobbiznak a Disney-nél a 2-lemezes kiadványok mellett - egyébként az első ilyen eset, a Hófehérke óta. Csak sajnos minél nagyobb egy stúdió, annál lassabban lehet változást elérni náluk. Már az is siker, hogy A Szépség és a Szörnyeteg nem Pan/Scan változatban jelent meg, mint a méltatlan kiadásban kiadott Atlantis.
"Miért olyan nehéz egy nyomoronc feliratot rápakolni a Tron-ra? "
Na ez megint egy érthetetlen döntés a Disney részéről. Az InterCom azért nem szólt erről januárban, mert a szeptemberi megjelenési tervükben még szerepelt (mi több, a grafikus a magyar borítót is elkészítette!!!). De az utolsó pillanatban a Disney által küldött specifikációs táblázatból kiderült, hogy a Disney kizárólag a nagy piacokat célozta meg a filmmel, és a magyaron kívül még vagy 6-8 kisebb európai országot mellőzte. Szerintem még az InterCom sem tud arról, hogy ennek mi a tényleges oka - elképzelhető, hogy valami jogi gond lehet, esetleg a Disney nem látott fantáziát a kis piacokban.
Még 1x bocsánat, hogy mindezt a te felvetésedre "borítottam a nyakadba", de tényleg nem neked szántam.
Ha megbántottalak, kérlek fogadd bocsánatkérésemet. :)

44. Gmiki
| 2002. október 18. - 0:21

Úgy tudom az Intercom filme volt az Atlantisz Gyermekei c. film (Stephen King).
Hová tünt?
Meg fog valaha jelenni videón vagy DVD-n?

43. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 17. - 23:45

A fene mindenét Xpress! Felét sem állítottam annak, amit te most a nyakamba varrtál. Én mindig is kiálltam a magyar forgalmazók mellett, erre több hozzászólás is bizonyíték itt is és más fórumokon. Az árak ellen sincs kifogásom, mindössze az zavart meg, hogy az InterCom (talán pontatlan fogalmazás miatt) olyat állított, ami nem volt igaz (nem írta, hogy ez az újabb lemezekre vonatkozik, sőt ezt egy olyan kérdésre válaszolva írta, ami a régi lemezekre vonatkozott). Ismétlem: nincs bajom a Fox lemezek áraival, megvettem én is a Moulin Rouge!-t a legkissebb faxni nélkül, és nem bántam meg. Mindenesetre örülök az árcsökkenésnek, eddig nem figyeltem fel rá, mert mostanában nem jön ki olyan Fox lemez, ami érdekelne.

Azt is sejtem, hogy mit küzdhet az InterCom a Fox-al és a Disney-vel. Ha elolvasod mégegyszer a hozzászólásomat, látni fogod, hogy nem az InterCom-ot kritizáltam, hanem a Disney-t. Felsoroltad azokat a dolgokat, amikkel a stúdiók a hazai forgalmazókat szivatják, aztán rám haragszol, amikor les***fejezem őket? A UIP-s (és más forgalmazókat érintő) késések miatt eddig sem, és ezután sem fogok egy rossz szót sem szólni.

"Azt miért olyan nehéz elhinni, hogy a kis országok képviseletei nem tudnak számukra előnyös szerződést kötni a nagy stúdiókkal?"
Miért olyan nehéz azt a nyomorult extra lemezt hozzárakni a magyar kiadáshoz?
Miért olyan nehéz egy nyomoronc feliratot rápakolni a Tron-ra?
Tudom, hogy ez NEM az InterCom sara, és ismétlem: a kritika NEM rájuk vonatkozott. Megvannak nekem a saját kis apró tüskéim, bajaim az InterCommal, de ezek többnyire nem DVD-vel kapcsolatos dolgok.
Megtehetném, hogy megrendelem kintről a kétlemezes Disney lemezeket, nem kell nekem se szinkron, se felirat, de mégsem teszem. Én is itthon veszem őket, mert hiszek abban, hogy ezzel lehet leginkább jelezni kifelé, hogy bennünket is számításba kell venni (még akkor is, ha ez nem bizonyul túl sikeresnek).

Tudom, hogy sokan nem értik meg amit te ez előbb - immár sokadszorra - levezettél, de kissé igazságtalannak érzem, hogy ezt most pont az én fejemre olvasod.

Elnézést, ha valakit megbántottam (nem állt szándékomban). Azt hiszem ez a Tron-dolog bosszantott fel leginkább. Ha januárban közölték volna, hogy nem lesz, már akkor megvehettem volna. Mindenesetre már úton van a film Angliából. Hmmm... ha eleve mindent rendelnék, akkor talán nem lennének ilyen bajaim?

42. Xpress.hu  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 17. - 21:18

Derceto! Az InterCom képviselője nem a régen megjelent lemezek árát említette, hanem az újakét! Ha megnézed, gyakorlatilag a Moulin Rouge óta egységesen 7000 Ft körül van a Fox lemezek ára, pedig jelentek meg 2 lemezes kiadványok is azóta (M.A.S.H., A nagy szökés).
A klónok támadása az egyetlen jövőben megjelenő film, amelynél még a 8500 Ft-os árat tüntettük fel, de mint azt a film oldalánál is írtuk (vastag, piros betűkkel), ez nem a hivatalos ár, hanem csak egy általunk, az előző rész ára alapján becsült ár. Bizony, nagyon is elképzelhető, hogy a néhány nap múlva hivatalossá váló bejelentésben nem 8500 Ft-os ajánlott ár lesz majd, hanem ennél alacsonyabb. Mint írtuk, akkor természetesen mi is módosítjuk minden eddigi és leendő rendelésnél az árat.
Azt miért olyan nehéz elhinni, hogy a kis országok képviseletei nem tudnak számukra előnyös szerződést kötni a nagy stúdiókkal? Miért nehéz azt elfogadni, hogy ha egy országban csak 300-3000 kópiát lehet eladni egy filmből (de bővítsük ki a keretet akár az elképzelhetetlennek tartott 50 ezerre), akkor az anyacég csak úgy hajlandó egyáltalán foglalkozni a DVD-magyarítással, ha a képviselet olyan magas minimálgaranciát (vagyis magas rendelt kópia után garantáltan kifizetett díjat) vállal be, amely kifizetése után csak egy nyugati országnál magasabb áron képes piacra dobni a filmeket.
Azt gondolod, hogy az InterCom nem szeretné alacsonyabbra vinni az árakat? Szerinted szándékosan szeretnék a legdrágább kategóriában tartozni a FOX filmek árát, hogy ne legyenek annyira versenyképesek a többi stúdió filmjeivel?
Szerinted direkt kérik, hogy ne kerüljön fel a szinkron a lemezekre, hogy még kevesebbet lehessen eladni belőlük.
Szeretnék kérni egy kicsivel több tiszteletet és megértést egymás iránt. Ez vonatkozik azokra is, akik a UIP-t okolják az új sikerfilmek (Vissza a jövőbe, Skorpiókirály, stb.) késése miatt. Egy kicsit gondoljatok bele abba, hogy a hazai képviseletek nincsenek olyan pozícióban, hogy befolyásolni tudják az ilyen dolgokat. Nem a UIP gyártja a lemezeket - készen kapják akkor és úgy, akkor és ahogyan a külföldi partnereik legyártják és leszállítják őket.
Nem ők határozzák meg az árakat, hanem a költségeik - és nagyon "ugrálni" sem tudnak, amíg annyi egy filmből az országos átlag-eladás, amennyit egy nyugati országban egy közepes műszaki áruház egyedül produkál.
Javaslom tegyetek fel olyan kérdéseket is a kiadók felé, amelyek a DVD-kiadás mechanizmusára vonatkoznak. Kérdezzetek konkrét eladási számokat (talán lesz olyan kiadó, amelyik mondhat példákat), kérdezzetek a szerződési feltételekről, arról, hogy más országokhoz képest milyenek idehaza az eladási számok, kérdezzétek meg őket, hogy mennyit tesznek és mióta azért, hogy jobb legyen a kiadott filmek színvonala annál, amennyit gazdaságilag ez a piac indokolna (nézzétek meg hány kis ország kapott saját lemezt az Egy csodálatos elmé-ből, a Vissza a jövőbe trilógiából, az E.T.-ből, a 4 lemezes Gyűrűk Urából).
Szóval több toleranciát és megértést kérnék, valamint kulturáltabb stílust.
Köszönjük.

41. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 17. - 20:08

"Az ár sajnos igazodik a stúdió által meghatározott költségekhez. Viszont nem 8500 forint, hanem 7000 forint egy lemez ára a FOX filmek esetében."

Most hülyítesz? Legalább a saját lemezeitekkel legyél már tisztában! Alien sorozat, Briliáns csapda, Az őrület határán, Moulin Rouge!, Baljós árnyak, A klónok támadása mind 8500, Rettenthetetlen 9000, Harcosok klubja, Titanic 10000. Ja, Die Hard, Örökkön-örökké meg Féktelenül tényleg 7100, de akkor sem kellene jogtalanul meghazudtolni szegény cs-robertet.

Komolyan sajnállak titeket, hogy a legnagyobb seggfej stúdiók maradtak nálatok (pölö: Disney).

Moziügyben: nem vártam érdemi választ, szerintem nincs is értelmes magyarázat (kötségmegtakarítás?).

"Köszi a tippet a Ghost in the Shell-hez."
Nincs mit. Van bőven.

Jégkorszak DVD: Whoa! Az első szinkronos FOX DVD! Geszti Digital 5.1.

40. Guy
| 2002. október 17. - 18:38

Köszönöm a választ!

39. InterCom
| 2002. október 17. - 11:26

Kedves Fórumosok!

Alább válaszolok a kérdéseitekre.

Kedves decreto! (11)

Az MGM filmeket mi jelentetjük meg.

A kecskeméti mozi valóban az InterCom Rt.-hez tartozik, ettől függetlenül nem az én területem és ez nem az a fórum, ahol beszélni érdemes. Szerintem az Xpress.hu a DVD kiadványokról szól leginkább.

Köszi a tippet a Ghost in the Shell-hez.

Kedves GG! (12)
A Mulholland Drive DVD megjelenése valószínű, de még nem biztos.

Kedves ebcsont before! (13)

A dollár trilógia sajnos nem várható a közeljövőben, mert a stúdió sem tervezte eddig erre a területre.

A Simpson-gyűjtemények sora folytatódni fog a 2003 elején. Sajnos csak felirattal.

Kedves Lóbelt! (14)

Jégkorszak DVD. Magyar szinkonnal valóban és csomó extrával. Kölcsönözhető november 14-től, megvásárolható november 26-tól.

Kedves cs-robert! (15)
A Kéjutazás DVD valószínüleg 2003 első negyedévében fog megjelenni. Egyébként a VHS és a DVD megjelenés nem mindig történik automatikusan egyszerre.

Kedves cs-robert! (16)
Az ár sajnos igazodik a stúdió által meghatározott költségekhez. Viszont nem 8500 forint, hanem 7000 forint egy lemez ára a FOX filmek esetében.

Kedves Don! (18)
A Pánikszoba DVD a Warner Home Video Magyarország filmje, ezért a megjelenésről az Ő oldalukon kellene érdeklődni.

Az "elveszett" filmek ügyében mi is szeretnénk tenni, de sajnos jogi problémák miatt ezek továbbra is "elveszett" filmek maradnak. Nagyon remélem, hogy mégis megtörténik csoda...

Kedves down! (20)
A Miniszter félrelép DVD jövőre várható. Ezen felül tervezzük más magyar filmek DVD történő kiadását is. Kedd óta lehet például megvásárolni a 6:3 című filmet.

Kedves Jim Kirk! (31)
A Mulan DVD moratórium alatt van és még sokat kell várni az újboli megjelenésre.

Kedves K.Zoli! (34)
A Pearl Harbor rendezői változatát sajnos nem jelentethetjük meg, mert a Disney kis országok számára kérésünk ellenére sem gyártja.

Kedves Guy! (35)
Még egyszer szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy az MGM/UA filmekek nem az InterCom forgalmazza. Mi forgalmazzuk és novemberben is jó pár MGM DVD lát majd napvilágot, ahogy eddig is. Sajnos a közeljövőben nem tervezi az MGM az általad kért két filmet DVD-n megjelentetni.
A Die Hard 3 DVD jövőre várható magyar szinkronnal.

Kedves Dante! (36)
Mi is!

Kedves hiccusz! (37)
A Hét mesterlövész lesz DVD-n, sajnos még nem tudjuk mikor.
A Die Hard 3 DVD jövőre szinkronnal.
A Ne szólj száj! DVD decembertől kölcsönözhető és megvásárolható.

IC DVD38. sixxdog
| 2002. október 16. - 13:24

Én azt szeretném tudni, hogy a Farkasokkal táncoló mikor jön ki nálunk? Ha jól tudom, MGM-es, úgyhogy akkor Ti foglalkoztok vele. R2-ben már megjelent a rendezői változat '98-ban, de csak német és angol nyelv volt rajta, jövő év elején meg az amcsiknál is megjelenik egy extra változat.
Valamit lépni kéne, ez nagyon jó film!
Üdv, sixxdog

37. Cuszinger
| 2002. október 16. - 11:33

Szeva Intercom!

Hét mesterlövész /MGM/? Die Hard 3 (Buena Vista)? Ne szólj száj /Fox/? (a VHS már rég kint van)

Igazság szerint nem tudom minek tépem itt a nyálam, ha az Intercom csak 2 hetente írogat valami egysorosokat... Azért próba "cseresznye".

36. Dante
| 2002. október 15. - 19:43

Madárfészek... imádom:)

35. Guy
| 2002. október 15. - 19:11

MGM/UA filmeket nem az Intercom forgalmazza???Ha igen akkor a Szóljatok a köpcösnek! és a Madárfészek DVD-s megjelenése várható-e??Die Hard 3 (Fox+Cinergi készítette)megjelenik valamikor??Szinkron mellékes lenne ezen filmek esetében???

34. K.Zoli
| 2002. október 13. - 17:51

Hello. szeretném megtudni hogy a Pear Harbor rendezöi változatát tervezitek-e megjelentetni!? és hogy mikor??

33. dvdEXtra
| 2002. október 11. - 8:44

2oo3-ban jön majd az aladdin, 2oo4-ben pedig az oroszlánkirály. addig még lehet aludni párat...

magyar kultúra? szerintem, nem is létezik már. már a rendszerváltás előtt elkeződött az idegen-majmolás: a töke tele volt midnenkinek az egy helyben toporgó, morózus és eléggé elfogult kultrúrendszerrel. merész dolog volt nyugat felé fordulni, bersze, hogy mindenki arra kacsingatott. aztán mikor már nem volt akadály, pillanatok alatt mindenki mértéktelen adaptálásba fogott: zene, film, életfelfogás: mind-mind rákattant a nyugati tömegcikkekre, s az ott létező szerényebb, de az évek során rendesen megszilárdult alternatív hozzáállást majdhogynem figyelmen kívül hagyta. a zene tévékből é rádiókból, a kereskedelmi adókból ezért árad a mocsok [legújabb népbutító szenny: las ketchup song, áááá :], s bizony itt ez az elfogadott. ágálni lehet ellene, de szélmalomharc. amúgy szerintem jobb is, ha az igényesebb dolgok megmaradnak pult alatt: ha felkapná a divathullám, egyhamar szétcincálná. így volt ez pl. a drum and bass zenei stílussal: amíg underground dolog volt, a partyk és a zenék se szigorúan üzleti megfontolásból készültek, ma pedig már hozzá lehet öltözni - nem utolsósorban ezért menő a kölkök között, a megjelenések meghatványozódtak, a minőség pedig durván zuhant. ha most hirtelenjében mindenki rákattanna hazánkban az anime-okra, akkor a piacot elárasztanák a pokémon és a dbz filmek, a legtöbb ember úgy sem vágná, mi a jó abban, ha a főhős vmi hatalmas biomechanikus hús- és szervtömeggé mutálódik... ami peidg a megjelenéseket illeti: a magyar dvd-k árszinvonala úgy is pofátlanul magas, a dvd-k régiókódját ki lehet szűrni, angolul meg ajánlatos tudni, sz'al a nálunk létező elég vékonyka ilyetén igényeket nyugodtan ki tudjuk elégíteni külföldről is nevetségesen alacsony áron [battle royale DTS 5 amcsi dollárért, hát ez vicc :], a magyar piacot meg hagyjuk, hadd menjen csak arra, amerre akar.

32. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 11. - 3:10

Haha! Ezt a témát már én is pedzegettem. Európában már kijött 2 éve, arról jól lemaradtunk, sőt azóta már moratóriumban van, vagyis a Disney egy év után kivonta a piacról. Bár az InterCom a kérdésemre nem volt hajlandó egyenes választ adni (hogy nekem mennyi bajom van veletek), csak valami olyasmit, hogy "hát... hmm... ja... a Disney kiadásokra néha... hmm... sokat kell várni", gyanítom, hogy nekünk is szépen ki kell böjtölnünk a moratóriumot, mert hogy néz az ki, hogy nálunk lehet kapni, az angoloknál vagy a németeknél meg nem. Aztán majd úgy 2007-ben nagy kegyesen megsajnálnak minket egy egylemezes, pro-logic-szinkronos, felirat nélküli kiadással. Szemét pénzéhes banda.

Amerikában bezzeg nincs moratórium, az Amazontól akár most is meg lehet rendelni azonnali szállítással.

101 kiskutya, Pinokkió, Herkules dettó.

31. Starbuck
| 2002. október 11. - 2:12

Hi InterCom!

Még egy kérdésem lenne, a Mulan című rajzfilm mikor várható DVD-n?
Az egyik utolsó olyan Disney rajzfilm, ami tetszett. :)

30. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 10. - 16:10

Veled vagyok Tyler! Sajnos nálunk semminek nincsen igazán kultusza, mindig csak az aktuális "menő" dolgok vannak, ezeket lehet eladni. A nagyközönség meg gyakorlatilag nem rendelkezik önálló ízléssel és gondolkodással, azt eszi amit a multik a médián keresztül a szájába tömnek. És akinek megvan a magához való esze, és nem hagyja magát sodorni az árral, azt esetleg kiközösítik. Ez az élet minden területére igaz, legyen szó gyorskajáldákról, multiplexekről, fitnessztermekről, politikáról, de leginkább arra a zeneiparra jellemző, amelyből már évekkel ezelőtt teljesen kiábrándultam.

A kibaszott lemezkiadók olcsón legyártják a hulladék zenéket a fillérekért összegányolt és sztárrá marketingelt senkiktől, aztán addig nyomatják a rádiókban és a zenei tévékben, amíg a sok eltompult agyú diszkópatkány meg nem veszi a pofátlanul magas áron. Aztán persze verik a seggüket a földhöz amikor - állítólag a kalózkodás miatt - 5%-kal csökken a bevételük. Nem inkább arról van szó, hogy megjön az emberek esze?

Mindenki harácsol, a lehető leggyorsabban akar minél több pénzt megkeresni. Hetente bemutatnak 2-3, néha 5-6 filmet is. Ki a fasznak kell ennyi film, már elnézést? Több filmet többe kerül elkészíteni, a nagy részük hulladék, bukás, de ha a sok között van 1-2 ami anyagilag sikeres (mert jó drágán adják), az fedezi a költségeket.

Warner és Metropolis: először is a film nem volt moziban - hála az InterComnak - Hasonlóan az Iron Giant-hoz (ismét egy mínusz pont a sok közül az InterComnak), bezzeg a Fox-féle sci-fi-hülyeség (Titan AE), ami ránézésre bukás, az mehet a moziban. Másodszor, szép dolog a Warnertől, hogy behozza azt a lemezt, amire a Columbia reflexből rápakolta a magyar feliratot, de ha el is akarja adni, akkor ennél egy picit többet kell tennie annál, hogy 2 hónap csúszás után szép csöndben kihozza, tekintve, hogy a rajongók száma elenyésző, mások meg azt sem tudják mi ez. Persze a piac megteremtése nem biztos, hogy a Warner feladata, de valakinek fel kell vállalnia, különben nincs kinek eladni a lemezeket. Addig is marad az import, amivel mindössze két probléma van: hála Hollywoodnak kaptunk egy jó kis régiórendszert amit sajnos a legtöbb jogtulajdonos ki is használ. Másrészről az is jó lenne, ha a vámon kevesebbet baszakodnának, mind időben, mind pénzügyileg.

29. F.L.
| 2002. október 10. - 6:57

Xpress.hu!
"...de sajnos ugyanilyen arányban nő a kalózlemezek száma is."

Na éppen ezért kellene a kiadóknak egy picit rugalmasan kezelni az árakat és lépni addig amíg nem késő.Mert a végén úgy járnak mint az audio cd-kel.Emlékezzetek csak!A CD piac indulásánál minden szívfájdalom nélkül kitapsoltuk a jogtiszta szoftverek árát.Azután a lemezek a kiadók kapzsisága miatt
egyre drágábbak lettek,a cd írás pedig egyre olcsóbb.Nem volt nehéz a választás :a 4-5 ezer forintos tiszta anyag vagy pár száz forintért szinte ugyanolyan minőségben a kalóz korong.A pénztárca sajnos igen nagy úr,és
volt már nálam tökéletes minőségben film SVCD-n.Nem tudom az összes kedvencemet ilyen árak mellett megvenni.Talán ha nem 6-9 ezer ft a között,hanem 5e ft alatt mozogna a piac,akkor el lehetne felejteni az SVCD-t.
Szóval TISZTELT KIADÓK! Amíg nem késő.......

Bocsi a pici OFFért!
28. tylerdurden
| 2002. október 9. - 23:25

állatira nem értem, hogy nálunk miért csak az igénytelen, a szar, a rossz, a gagyi a menő, a divat. miért?! mindegy, reménytelen eset teljesen. kár.

27. tylerdurden  [ ELŐZMÉNY ]
| 2002. október 9. - 23:20

na pontosan erre utaltam az egyik hozzászolásomban az igénytelenségre és az anti izlésre ami divik ebben az országban és ezt nem csak a filmekre értem. sajnos. bár ezen lehetne változtatni, mert érdekes, hogy ez csak kicsiny országunkban van igy...

LAPOZÁS: « utolsó oldal... | 101-77 | 76-52 | 51-27 | 26-2 | 1-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: