• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Agatha Christie: Gyilkosság a paplakban (DVD+könyv) (Könyvek)
Agatha Christie: Gyilkosság a paplakban (DVD+könyv) Murder at the Vicarage
Szállítható: BIZONYTALAN
1.999 Ft
 
 
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
A FILM:

Miss Marple otthona St. Mary Mead, a napsütötte, festői kis falu Anglia egy eldugott szegletében. Lakói egyszerű, jó szándékú, emberek, akiknek egyetlen szórakozása a pletykálkodás. Így hamar híre terjed, amikor a szépséges Anne, Protheroe ezredes felesége szerelembe esik a faluban vendégeskedő, szabad szellemű festőművésszel.

Mindenki megérti a fiatalasszonyt, hisz az ezredes nem csak öreg és süket, de ráadásul gonosz természetű, pökhendi alak. Egy napon azonban az utálatos öregurat holtan találják a paplakban.

A rendőrnyomozó elégedett, mert a helyszínen számos bizonyítékot talál, Mr. Redding, a festő pedig beismerő vallomást tesz. Miss Marple azonban pontosan tudja, mi zajlik a szerelmes pár lelkében, hiszen fiatal korában neki is ugyanúgy tört össze a szíve, mint most Anne-é. Ezért kezdettől fogva biztos benne: nem az a gyilkos, aki annak vallotta magát...

A KÖNYV: Amikor a közutálatnak örvendő veterán hadfit a paplakban holtan találják - kétség nem férhet hozzá, hogy gyilkos kéz fegyverétől -, voltaképpen senki sem csodálkozik. Hiszen maga a galamblelkű pap is kijelentette, méghozzá népes társaságban, hogy ha valaki netán meggyilkolná Protheroe ezredest, ugyancsak nagy szolgálatot tenne az emberiségnek. Bizony, sokan örültek volna, ha az ezredes nem áll az útjukban - kezdve fiatal feleségén, aki első perctől fogva boldogtalan volt mellette. Vagy nézzük például az első házasságából való lányát, aki szerint, ha apjában volna annyi tisztesség, hogy beadja a kulcsot, megoldódna minden probléma, nem beszélve a sikkasztással és pápista szimpátiákkal vádolt ifjú káplánról, akit az ezredes nyilvánosan megszégyenített, avagy a fiatal festőművészről, aki Protheroe lánya körül legyeskedik, de a feleségét szeretné megszöktetni... A rejtélyes gyilkosság kivizsgálásával megbízott Slack felügyelő roppant rossz modorú ember; nem is megy semmire a kihallgatott falubeliekkel. A nyomozás már-már zsákutcába jut, amikor közbelép Miss Marple, a finom, törékeny öregkisasszony, az emberi lélek nagy ismerője. Előbb derűsen közli, hogy legalább hét olyan személyt tud, aki nagyon örült volna, ha Protheroe ezredes jobblétre szenderül, majd (a tőle megszokott finom tapintattal) kezébe veszi a dolgot, és nem is nyugszik, amíg ki nem deríti az igazságot, ám a tettes leleplezésének dicsősét átengedi Slack felügyelőnek: hátha ettől egy kicsit megjavul a modora...
Kiadó:
Fantasy Film
Oldalszám:
93 oldal
Gyártási év:
2004
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú - Exkluzív interjúk a színészekkel és alkotókkal
 
Egyéb - A csomag a film mellett az eredeti regényváltozatot is tartalmazza.

Könyvek
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: