• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A Múmia 2. - A múmia visszatér (Blu-ray)
A Múmia 2. - A múmia visszatér The Mummy Returns
- 50%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 5.990 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

1935. Tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhoteppel történt szörnyű találkozás után Rick és Evelyn boldog házasok, és egy eszes kisrác, a nyolc éves Alex szülei.

A fiú apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. És ha lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan.

Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot.

Közben Londonban, a British Museum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotepet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt!

Stúdió:
Játékidő:
129 perc
Gyártási év:
2001
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- spanyol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- portugál - 5.1 (DD)
- thai - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, kínai, lengyel, portugál, román, spanyol, thai, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - a rendező/író Stephen Sommers és az executive producer Bob
 
Kisfilm - A világot irányító hadsereg 2. rész
 
Kisfilm - A Múmia örökség feltárása
 
Sztoribord-film összehasonlítás -
 
Videóklip - Forever May Not Be Long Enough
 
Blu-ray exkluzív extra - Kép a képben extra
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2012. jún. 11. - 16:30
A múmia BD-n is tökéletlenül tér vissza
FILM (7/10): Az ok, ami miatt a Múmia-trilógia hőse, Rick O Connell nem tudta átvenni Indiana Jones helyét, a folytatásokban keresendő. Pedig a második rész helyenként mégtöbb rokonságot mutat kedvenc régészünk kalandjaival, sőt azt is megkockáztatom, hogy a fantasztikus londoni szcéna együtt emlegethető Spielberg klasszikusaival. Az író-rendező Stephen Sommers lehengerlően, öniróniát sem nélkülözve adagolja az akciót, a humort és a szédítő tempót.

A korábban megkedvelt karaktereket is élvezet újra látni, mindenki nagyon a helyén van. Brendan Fraser tökéletes kalandhős, Rachel Weisz pedig nem csupán kétszer olyan dögös, mint volt, de az összhang is kitűnő közöttük. A film a frenetikus buszos üldözési jelenet után sajnos nem bírja tartani a színvonalat és innentől egyre inkább visszaüt a produkció körüli kapkodás. A befejezetlennek ható speciális effektek, a főszereplőkre ráerőszakolt egyre következetlenebb és nehezebben hihető misztikus háttér, valamint a fogyatkozó ötlettár rányomja a bélyegét a film második felére.

KIADÁS (7/10): Mondják, hogy aki egy Universal BD-t látott, az látta az összeset, és ez most is beigazolódik. A menüt egyedül az különbözteti meg az első részétől, hogy más filmjelenetek peregnek a háttérben, de nem győzöm ismét hangsúlyozni, hogy mennyivel könnyebb navigálni benne, mint a DVD-kiadáséban.

KÉP (8/10): A HD-transzfer minősége nagyjából megegyezik az első részével, ám ezúttal mintha kevesebb DNR-t vetett volna be a stúdió a feljavítás érdekében. Ami be tud tenni az élménynek, hogy nagyfelbontásban a gyengébb speciális effektusok mégrosszabbul mutatnak. Ez különösen igaz a léghajós jelenetekre, amikre szinte már fáj ránézni. Azért bőven akadnak részek, melyeknél a részletgazdagság meghálálja magát és kétségtelen a minőségi ugrás, ám a méginkább kiemelt effekt-problémából adódóan az öröm nem felhőtlen.

HANG (7/10): A pontszámmal kizárólag a magyar hangot értékelem, mely szintén elmarad az első rész keverésének kvalitásaitól. Ez annál is furább, mert ez az eredeti mozis szinkron, ám hiába szól DTS-ben, a hangzása sokkal erőtlenebb. Ha az angol HD-sávval összehasonlítjuk, akkor egyenesen brutális a különbség. Maga a szinkron egyébként a színészek részéről kifogástalan munka, legfőképpen Viczián Ottó van elemében Brendan Fraser megszólaltatásában. Szerencsére a kiegészítő felirat ezúttal se hiányzik, nem úgy, mint a hírek szerint az egyik korábbi DVD-kiadás esetében.

EXTRÁK (6/10): A kép a képben extrát leszámítva úgy vettem észre a bónuszok mind a DVD-ről lettek átmentve, csak épp a magyar felirattól újfent megfosztva. A kisfilmeket még a DVD-kiadáson néztem meg, emlékeim szerint nem rossz, de nem is különösebben emlékezetes anyagok, ráadásul egy részük a nálunk Blu-rayen nem kapható Skorpiókirály-t reklámozza.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: