• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A Múmia (Blu-ray)
A Múmia The Mummy
- 50%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 6.000 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Imhotepet, Osiris főpapját, a Holtak Őrzőjét halálra ítélték az ókori Egyiptomban, Seti fáraó uralkodása alatt a fáraó és emberei ellen elkövetett égbekiáltó bűneiért. Rothadó, mumifikált teste örök tetszhalott állapotra kárhoztatott - az élőholtak sorsára.

Imhotep férgektől nyüzsgő, bomló teteme 3000 éven át feküdt titokban elrejtve Hamunaptra elveszett városában, a legendás Holtak Városában, míg két kincsvadász csapat 1925-ben rá nem bukkant Hamunaptra romjaira...és véletlenül fel nem szabadította a gonosz teremtmény elképesztő erejét.

Ezzel kezdetét veszi a hosszú és kétségbeesett harc, hogy a kalandorok megmentsék magukat és a világot a szörnyű átoktól, mely Imhotep feltámadásával szabadult fel.

Az egyik csapatot egy sivatagi csetepaté erős és jóképű hőse, a légiós Rick OConnell vezeti, akihez csatlakozik az ókori Egyiptom szakértője, Evelyn Carnahan , szélhámos bátyja, Jonathan és a kairói börtön kapzsi igazgatója, aki megmenti a hóhér kötelétől OConnellt, hogy cserébe részt kapjon Hamunaptra kincséből.

A másik expedíció három amerikaiból, egy egyiptológusból, és vezetőjükből, a gátlástalan Beniből áll, aki a múltban már jó néhányszor pengét váltott OConnell-lel.

A két expedíció sikeres kimenetelét próbálja meggátolni a a múzeumőr és Ardeth Bay, a múmia-kultusz híveinek katonai vezetője, akik mindketten megesküdtek, hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy megakadályozzák a gonosz főpap, Imhotep újjászületését erre a világra.

Tervet forralnak hőseink megölésére, mielőtt azok óriási kárt okoznának, de kudarcot vallanak, és ahogy Imhotep ereje manifesztálódik, és az amerikai kalandorok egymás után esnek áldozatul a szörnyű átoknak, rákényszerülnek, hogy szövetkezzenek OConnell-lel, és együtt próbálják meg megakadályozni Imhotep végső újjászületését.

Az elszánt csoportnak sikerül túlélnie Egyiptom tíz csapását, egy első világháborús repülőgép lezuhanását, rejtélyes homokviharokat, félelmetes csatákat Imhotep őrült, transzban lévő követőivel, sőt, még néhány találkozást a csontváz-szerű lényekkel a föld alatti város patkányoktól hemzsegő alvilágában.

De vajon időben érkeznek-e, hogy megmentsék Evelynt a feláldozástól és a civilizált világot az ezt követő összeomlástól?

Stúdió:
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
1999
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- spanyol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - Surround (DD)
- portugál - 5.1 (DD)
- thai - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, orosz, portugál, román, spanyol, thai, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Blu-ray exkluzív extra - Kép a képben információk
 
Kimaradt jelenetek -
 
Kisfilm - Így készültek a trükkök
 
Kisfilm - Az új múmia születése
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2012. jún. 10. - 10:05
Egy modern klasszikus, HD tálalásban
FILM (8/10): Nem sok érdemi kihívója akadt a mai napig az Indiana Jones-trilógiának, azonban Stephen Sommersnek sikerült az old school kalandfilmek hangulatát belecsempészni alkotásába. Mindezt ráadásul úgy, hogy a kor technikai vívmányait - ezalatt leginkább a számítógépes effekteket értve - is maximálisan kihasználja. Bár a humor néhol erőltetett, a remekül kiválogatott színészeknek sikerül a kellő bájjal előadni a gyengébb poénokat is. A műfajokat a rendező nagyon ügyesen keveri, jó érzékkel ad hozzá hol egy kis horrort, hol egy kis romantikát a történethez. A filmet folyamatosan előrehajtják és rendkívül élvezetessé teszik a szerethető karakterek, a dinamikus és mai szemmel is látványos akciójelenetek, valamint a nagybetűs KALAND élménye. Így, több mint egy évtized távlatából, elmondható, hogy A múmia is egy kisebbfajta klasszikussá nemesedett.

KIADÁS (7/10): A Universal nagy becsben tartja a Múmia franchise-t, mely DVD-n annyi változatot megélt, hogy felsorolni is nehéz. Nem meglepő tehát, hogy a film Blu-rayen is az első címek között volt. A szokványos egyenmenü némelyeknek talán unalmas, de számomra felüdülésként hatott a DVD-kiadás nehézkesen váltó, agyonanimált formája után.

KÉP (8/10): Sokat hezitáltam a kiadvány megvételén, mivel a gyönyörű kép DVD-n nem kiáltott javítás után, ám Blu-rayen sikerült még tökéletesebbre csiszolni. Igazi HD-minőséget kapunk a pénzünkért, mely egy ilyen grandiózus produkciónál, a lenyűgöző sivatagi helyszínekkel rendesen kiadja magát. A tisztaság, élesség és részletgazdagság egy olyan foka tapasztalható meg, mely engem régi motorosként is szájtátásra késztetett. Azért nem minden fenékig tejföl. A Universal ismét segítségül hívta legjobb barátját, a digitális zajszűrést, ami visszavesz a kép filmszerűségéből. Az arctónusok se mindig hatnak természetesnek, továbbá egy-két sötétebb katakombajelenet is rondán beszemcsésedik.

HANG (9/10): A filmet szinkronnal néztem, mely nagyon kellemes meglepetést okozott. A korábban sima 5.1-es keverés itt DTS-ben szól, aminek úgy éreztem, tényleg van látszatja. A hangzás még erőteljesebb és dinamikusabb, igazi házimozi élményt nyújt. Legnagyobb örömömre bár a DVD-s kiadáshoz készült a szinkron, a lejátszási sebességkülönbségből adódó, máskor gyakran elforduló torzulás ezúttal nem észrevehető. A lemezre az újabb szinkron került, mely nagyjából megegyezik az eredetivel, egy-két szereplő hangját cserélték csupán le benne. Némely híresztelés miatt tartottam tőle, de a szinkron mellől nem spórolták le a kiegészítő feliratot.

EXTRÁK (-): A Blu-ray exkluzív kép a képben extrákba nem tudtam belemélyedni, mivel a lejátszóm nem támogatja a megnézésüket, de szerintem csak a bónusztartalomért nem érdemes váltani, hacsak nem a lebutított egylemezes kiadás van a birtokunkban. Így is bosszantó, hogy a DVD-n még feliratos extrák itt magyar felirat mentesek, viszont az elérhető legjobb kép- és hangminőség révén a filmet szerintem mégis ebben a formában érdemes a leginkább beszerezni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: