• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Idétlen időkig (Blu-ray)
Idétlen időkig Groundhog Day
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 7.000 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Phill Connors az egyik legnézettebbtévétársaság legnépszerűbb meteorológusa, aki - mellesleg - úgy gondolja, hogy nélküle megszűnne forogni a föld.
Közeli munkatársai szerint is öntelt, beképzelt hiú majom, akit semmi és senki nem érdekel saját magán kívül.

A főnökei ezúttal szokatlan feladattal bízzák meg. Felkérik, hogy utazzon el Pennsylvaniába, a kis Punxsutawney városkába, hogy élőben tudósítson a város hagyományos tavaszváró "Mormota Fesztiváljáról". A fesztivál lényege - Phill szerint - nem más, mint "várni egy büdös görényt, hogy mikor dugja ki a pofáját az odújából".

A sztár-meteorológus gyorsan lezavarja a riportot, megebédel, összefut egy régi ismerősével, aki az agyára megy, majd ajánlatot tesz szépséges producernőjének, aki rövid úton elküldi a fenébe.

Hazaindulnak, de egy váratlan hóvihar miatt hamarosan kénytelenek visszafordulni, és még egy éjszakát a mormoták városában tölteni.

Másnap reggel Phill ugyanarra a zenére ébred, ugyanazokat a híreket hallja, ugyanazokkal az emberekkel fut össze és ugyanott, mint előző nap. Ráadásul újra csak az egész város a rohadt mormotát várja. A legrosszabb az egészben, hogy csak Phillnek tűnik úgy, mintha mindez egyszer már megtörtént volna...

Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
1993
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- olasz - Dolby True HD
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, görög, hindi, horvát, izlandi, lengyel, litván, norvég, olasz, román, svéd, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Audiókommentár - Harold Ramis közreműködésével
 
Interjú - Ez a nap más mint a többi – Interjú a rendezővel
 
Kisfilm - Az idő súlya
 
Kisfilm - A mormoták hétköznapjai
 
Kimaradt jelenetek -
 
Blu-ray exkluzív extra - Ned, a Nózi kép-a-képben videósávja
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 23. - 16:05
Bill Murray halálra nevettet
Valójában 5 filmet kapunk egy áráért. Komédiát, drámát, romantikus, filozófiai és misztikus alkotást.
A komédia királyaként és az amerikai Saturday Night Live parodisztikus műsor állandó sztár szereplőjeként ismert Bill Murray, most mind az öt műfajban kiválóan megállja helyét.
A történet legnagyobb erénye a pontos pszichológiai jellemzés ami a hosszú hónapok, talán évek alatt lezajló Phil személyiségében végbemegy.
Már a kiadvány borítóján is gyanúsan ábrázolva van egy óra, ami a filmben nem is szerepel, de mikor Phil a pszichiátertől kér tanácsot, egy láthatatlan vekker ketyegését hallhatjuk valahol a háttérben. Vagy az éttermi jelenetben amikor Phil Ritával beszélget, négy különböző falitányérnak álcázott óra látható Phil bal oldalán, fej magasságban.
Mondanivaló: Milyen jó lenne ha megállna az idő, és rengeteg dolgot megtehetnénk!
Pár más különlegességre is rábukkanhatunk. Magára a rendezőre, az agy röntgent elvégző doktor szerepében. Egyébként Ő volt az egyik szellemírtó a Ghostbusters-ben.

A kép szép élénk színekkel teli mint amilyen egy vígjátékhoz illik, de nem a legtisztább.
A hang angol dolby digital 5.1 true hd és bár Bill Murray-nek nagyon egyedi orgánuma van, mégis inkább érdemes magyar szinkronnal nézni ezt a műfajában legelsőként elkészített kult filmet. A magyar 5.1-re kevert szinkron hangok kiválasztása ugyanis viccesen tökéletes,valamint élvezetes, hogy az emberi beszédhangnak a mélyebb tartományait is melegebbé varázsolja a mélysugárzó aktív közbenjárása.
És ahogyan zongorán felcsendül Sergey Rachmaninov rapszódia Paganini 18. variációja témájára, amint az rögtönzött jazz ritmusokba áthajlik, arról a részről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

A mókásra tervezett menűben ami egy olyan naptárat ábrázol ahol minden nap február 2-át mutatja, az angolul és olaszul feliratozott extratálalásban igazi ínyencségek találhatók.
Harold Ramis rendező audio kommentárjában elárulja, hogy ahogy idősödik úgy sír egyre többet a filmeken. Pl. megríkatta az egyik romantikus jelenete és az X-men film is.
Egy tartalmas kisfilmben a rendező elmeséli, hogy pszichológusok, jógik és vallásvezetők miért dícsérték és buzdították, hogy csatlakozzon közösségükhöz.
"Az idő súlya" című összeállításban producer, író, rendező és szereplők anekdótáznak többek között forgatás közbeni élményeikről. Bill Murray-t is láthatjuk amint két jelenet között bemelegítésként grimaszolva bohóckodik mert annyira elfagyott az arca.
A montanai Sziklás hegységnél készült dokumentum film pedig betekintést nyújt a mormoták életvitelébe.
És a törölt jelenetek is annyira briliánsak.
Plussz 2 előzetest is kapunk.

Érdemes megvásárolni a blu ray kiadványt mert, állítólag akinek sikerül fapovával végig ülnie a filmet annak a kiadó pénzvisszafizetési garanciát ad.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
omegaz
értékelése:
2010. dec. 13. - 20:34
Egy kevés érdekesség a blu ray kiadással kapcsolatban :

Már a borítón is ábrázolva van egy óra, ami a filmben ugyan nem szerepel. De hála a nagy felbontású kiadványnak, megfogjuk érteni, hogy miért ha megnézzük a filmet.

Mikor Phil a pszichiátertől kér tanácsot, egy láthatatlan óra ketyegését hallhatjuk valahol a háttérben. Vagy az éttermi jelenetben amikor Phil Ritával beszélget, öt különböző falitányérnak álcázott óra látható Phil bal oldalán, fej magasságban.
Mondanivaló : Milyen jó lenne ha megállna az idő, és rengeteg dolgot megtehetnénk !

Pár más ínyencség is található a filmben. A mormota napon a Gobles parkban, Phil hátterében, fekete ruhában és szemüvegben, fotósnak álcázva, Cuba Gooding Jr. láthatjuk. Nem meglepő ha néha oda nem illő filmsztárok megjelennek más filmekben, mert pl. Bruce Willis is látható amint szenvedő ábrázattal menekül a kórházba a sebesültek között-természetesen stílusosan, a védjegyének számító koszos atléta trikóban-a Pearl Harbour c. remekműben.
Magát a rendezőt, Harold Ramist is megcsodálhatjuk az agy röntgent elvégző doktor szerepében. Egyébként Ő volt az egyik szellemírtó a Ghostbusters-ben.

A magyar 5.1 szinkron nagyon eredeti és kellemesre sikerült, valamint élvezetesebb, hogy ezúttal az emberi beszédhangnak a mélyebb tartományait is melegebbé varázsolja a mélysugárzó aktív közbenjárása.

A film extrái külön szórakoztatóak, mint az interjú a rendezővel és egy a mormoták életvitelét taglaló dokumentum filmmel.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: