• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > X-Men - A kívülállók (2 BD) (Blu-ray)
X-Men - A kívülállók (2 BD) X-Men
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mutánsok élnek köztünk. Emberek k is, de a genetika véletlene folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével.

Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük. A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől: háborúra készül, mely a közönséges emberek és a mutánsok között zajlik majd.

Ám valahol, a kíváncsi emberi szemek elől elrejtve, működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor maga köré gyűjti a mutánsokat, képességeik irányítására tanítja őket, és föld alatti támaszpontján kiképez egy különleges csapatot.

Ők az X-Men, akik azt tartják fő feladatuknak, hogy megvédjék az emberiséget saját rosszabb felétől: az emberellenes mutánsok bosszúhadjáratától...

A világ egyik legsikeresebb képregény-adaptációjának második része május elején kerül világszerte a mozikba. Az első rész új kiadásán végre a magyar szinkron is megtalálható, és a bonusz-lemez bőséges plusz információval látja el a rajongókat.

Játékidő:
104 perc
Gyártási év:
2000
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- francia - DTS
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - stereo (DD)
- orosz - DTS
- török - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, francia, görög, héber, holland, horvát, izlandi, lengyel, orosz, portugál, román, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Bryan Singer és Brian Peck közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - választható kommentárral
 
Bővített jelenetek - választható kommentárral
 
Interjú - Bryan Singerrel
 
Próbafelvétel -
 
Kisfilm - A Fox Special kisfilmje a Mutánsokról
 
Animált sztoribord -
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
2. LEMEZ:
Próbafelvétel - Kamerapróba Hugh Jackman-nel
 
Képgaléria -
 
Kisfilm - X-Faktor - jelmezpróba
 
Werkfilm (így készült) - Produkciós napló
 
Kisfilm - Az X-Men speciális effektusai
 
Kisfilm - Az X-Men visszhangjai - Premierek a nagyvilágban
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
Barahir
értékelése:
2010. ápr. 5. - 14:00
A filmet gondolom szinte mindenki ismeri. Igazán jól sikerült darab, a másságot érzésekkel és intelligenciával mutatja be- emellett látványos és izgalmas is, nagyszeru megvalósítással.

Az efféle produkciótól vár az ember tökéletes sepcifikációkkal felszerelt kiadást, pláne ha blu-ray-rol van szó.

KÉP:
számomra ez a rész a produktum gyenge pontja. Nem mintha a transzfer hibáira vadásznék, de itt bizony akadnak fenntartásaim. A trilógia másik két darabjának sokkal élesebb vonalai, szebb kontrasztjai vannak ezzel összevetve. Nem kevés helyen életlennek és nem eléggé színgazdagnak érzem a képet. Egy referencia értéku blu-ray után még inkább kiütköznek a hibák. S ami szerintem megbocsáthatatlan: itt-ott szemcsék és "pattogások" is elofordulnak (pl mikor Kelly szenátor kidugja fejét a börtönrácson), amit mindenki simán kiszúr. Egy ilyen árú blu-ray esetén erre nincs mentség és szomorú, hogy nem hozák ki a formátumban rejlo minoséget. A blu-ray.com 4-re értékelt, én azonban csak 3-ast adnék az említett problémák miatt.

HANG:
szerencsére e téren nincs ok a panaszra. A DTS-HD Master Audio sáv egészen nagyszeru. Tiszta és nagyon hangos: amikor Logan a ketrecben verekszik, vagy a kamion felrobban, az valami élmény volt. A film elején pedig, amikor a kerítés szétreped és kinyílik, már sejtheto, hogy itt valami brutális hangero fog eluralkodni. A magyar szinkron nagyon jól sikerült, mind szinkronhangok, mind minoség tekintetében. Csak az sajnálatos, hogy nem DTS került fel, no de köztudott, hogy kicsi a magyar piac, örülhetünk a mezei 5.1-nek is.
A lemez hangjai tehát elsorangúak. Élményt jelentenek.

EXTRÁK:
nem igazán tudom, hogy ezek most újak-e, mert dvd-n sosem volt meg a film. A kép a képben kommentár elég érdekes,a film közben megjelenítheto fotógaléria vagy a rendezo kommentárja szintén jól színesíti az "elmélyülést". Ezeket a távirányító színes gombjaival hívhatjuk elo.
A bónusz nagy részét még nem néztem végig, de nem tuntek igazán érdekfeszítonek. Van kamerapróba, sztoribord, galéria, elozetes- inkább több kisfilm érdemesebb lett volna. A kimaradt jelenetekbol sincs túl sok, ráadásul elég ramaty minoséguek (a 3. rész extráin HD-ben vannak).
Az extrákra egyébként nem került magyar felirat, ami ismét csak fájó pont. Más kiadványokra képesek tenni- akkor miért pont az X-Men-en nincs?

Az X-Men az a film, amit szerintem mindenképp blu-ray kiadásban érdemes beszerezni. Annak ellenére, hogy lényegesen többet várna az ember ilyen szintu produkciótól. Fura, mert a további két rész blu-ray kiadása jóval igényesebb, mintha nem is egyidoben ugyanaz a stúdió készítette volna.
A képminoség a leginkább kényes pont, de az extrák is lehetnének informatívabbak. Kicsit csalódott vagyok, ennek ellenére tudom ajánlani a megvételét.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Lord Picard
értékelése:
2012. nov. 7. - 17:19
Egy új korszak kezdete
Nagy fába vágta fejszéjét Bryan Singer amikor fejébe vette, hogy a Marvel egyik legnépszerűbb képregénysorozatából készít filmet. Mivel a sorozat több fő- és mellékszereplőt vonultatott fel az évtizedek során, nehéz lehetett kiválasztani, kik azok, akiket szerepeltet a filmben és őket hogyan ábrázolják. Filmje minőségére egy rajongónak sem lehet panasza: jól kidolgozott mutánsokat láthatunk viszont, remek technikai megvalósítással és ami a legfontosabb: hihetően és élvezetesen ábrázolva. Az embernek nem jár azon az agya: hogy ilyen "emberek" nem léteznek, köszönhetően annak, hogy tökéletesen beledolgozták a mi világunkba e hihetetlen képességekkel megáldott karaktereket. Még az ellenséges oldalon álló Magneto-t sem merném velejéig gonosznak mondani: indítékai érthetőek, még ha az eszköz, amivel harcol a kirekesztés ellen, nem épp a legbékésebb. Így komoly mondanivalóval tűzdelt látványos akciófilmet kaptunk, melynek folytatásaival együtt egy még komplexebb világot fedezhetünk fel. Mivel eredeti nyelven néztem meg a filmet, a feliratra támaszkodtam, ahol talán csak két zavaró ponttal találkoztam: míg Küklopsz és társai a megfelelő magyarítással lettek megjelenítve, addig a szinkronban használt Vadóc elnevezés helyett az eredeti Rogue-ot olvastam, ugyanakkor a képregényekben (ténylegesen helyes fordítással) Rozsomáknak elkeresztelt Wolverine-t sem magyarosították a szinkronbeli Farkas-ra, ezt viszont nem is bántam.

A BD képe szép, részletgazdag és hibáktól mentes, legalábbis én semmi kivetnivalót nem találtam. Ha csak azt nem, hogy némely jelenetnél kevésbé szín gazdag a kép, de ez már a dvd-n is így volt, nyilvánvalóan rendezői koncepció, így ezt hibának nem nevezném. A lehető legtöbbet hozták ki belőle.

A hang brutális, az angol DTS-HD majd kivitte az ablakot. Erőteljes, részletgazdag, ilyen hangot vár el az ember, ha egy újabb film BD lemezét helyezi a lejátszóba.

Az extrák mennyiségére egy rossz szavam sem lehet. Alighanem minden aspektust kimerít a film létrejöttét illetően. Ha van negatívum, az a extrák magyar feliratának hiánya, amit már a dvd-kről is lespóroltak. Összességében viszont remek kiadványnak tartom az X-Men első részét.

(Megjegyzem, nekem a 6 lemezes trilógia kiadás van meg, de a lemezek ugyanazok)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: