• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A kábelbarát (szinkronizált változat) (DVD)
A kábelbarát (szinkronizált változat) The Cable Guy
- 38%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 10 napig tudjuk félretenni!

Kellene harminc fizetős mozicsatorna otthonra ingyen és bérmentve? Adj ötven dolcsit a kábeles srácnak, és ő elintézi. Kellene még egy ideig a barátnőd, az állásod és a maradék kis lelki nyugalmad? Akkor ne adj semmit annak a pasasnak, aki nemsokára nálad is kopogtat. Csak hogy tudd: úgy néz ki, mint Ace Ventura, úgy beszél, mint Stan és Pan együttvéve, és úgy vágyik a szeretetre, mint King Kong.

Steven Kovács elköveti azt a hibát, hogy enged a kísértésnek. A kábeles srác nekilát, hogy beszerelje a potyacsatornákat, és ezzel vége is a világnak. De Steven erre már csak azután jön rá, hogy új kábelbarátja éppen felkergette egy tévétorony tetejére. Most ott üldögél, fúj a szél, esik az eső, és ő csak remélni tudja, hogy nemsokára oda is bevezetik a kábelcsatornákat.

Játékidő:
91 perc
Gyártási év:
1996
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- lengyel - Surround (DD)
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Filmbarát
értékelése:
2012. jún. 26. - 14:12
Kááábeleeees!
Ben Stiller a Nyakunkon az élet után elkészítette a 2. filmjét,mely egy betegesen jó vígjáték lett.Egy kis dupla szerepet is osztott magára,miért ne alapon.96 ban még nem volt nagy sztár,attól függetlenül,hogy már jó pár filmben szerepelt,és a kamera másik oldalán is kipróbálta magát.Csak egy tehetséges törtető volt,aki szépen lassan haladt a siker felé,mely nem sokkal a Kábelbarát után be is következett.Én speciel jobban örültem volna,ha Broderick helyett Ő játszotta volna el Stevent.Valahogy jobban illet volna rá ez a szerep,na,de ő máshogy gondolta.
Főszerepben az ez időtájt csúcson lévő Jim Carrey látható.Nagyon jól állt neki ez az őrült szerep.Végre teljesen elengedhette magát,és kiteljesedhetett a "őrült" énje.Kicsit azért látszik rajta,hogy a korábbi szerepéből,Rébuszból is átemelt pár jellemvonást,hogy megalkossa a szeretet hiányban szenvedő ártatlan kis kábeles fiú karakterét,aki csak barátot akart magának:) Csak míg ott a szánalom és a bugyutaság kombójába szaladt bele,itt teljesen más irányt véve,csúcsra járatta és sikerre vitte ezt a karaktert.Végig pörög,le se lehet lőni.Elég groteszk az egész figura,de épp ezért jó,Jim tökéletes választás volt erre a szerepre,rajta kívül más nem is bírta volna így eljátszani.Rá írták a szerepet,nemhiába.Ő viszi a hátán az egész filmet.Nélküle ez a projekt nem is valósulhatott volna meg. Szeretem az ilyen morbid humort,amit ő és a film is képvisel.
Az a kis thrilleres beütésű álom jelenet,mikor veszetten rohangál a folyosón,és nekiszalad Steven ajtajának,közben meg löki a hülyeségét,hogy miért nem akar vele barátkozni,az,de nagy:D
A film végi „gigászi küzdelem az esőben”egész jó volt.Ott már már megsajnáltam az eszelés Jimet,de végül mégsem:)
A „legjobb barátja” szerepében Matthew Broderick látható.Sehogy sem illet a képbe.Rossz választás volt.A kis riadt bamba tekintetű átlagembert játszva,itt még oly vidám volt a rettegés és a félelem közötti rövid idősávban.Nem tudta,hogy 1 évvel később mit vállal el azzal hogy feleségül veszi az igazi Szörnyella De Frászt,vagyis Sarah Jessica lófejű Parkert :) Aztán pár nagyobb szerep után jöttek a mellékszerepek,és maradt is ezen a szinten.Lehet,hogy rossz hatással volt rá és a karrierjére a kedves kis neje?
Feltűnik még a filmben Jack Black is egy kis szerep erejéig.Itt még nem csillogtatta meg zseniális humorát,sem pedig mást.Pályája elején járt még ekkor,kisebb szerepekben tűnt fel,sorozatokban,tv filmekben,mozi filmekben.Az igazi áttörésre sokat kellet várnia,addig pedig maradtak a mellékszerepek,na,de a 2000 es évektől az ő karrierje is egyre nagyobb magasságokba emelkedett s azóta is tart.Mindig szerettem a nagy sztárok korábbi szerepeit látni,amikor még nem voltak sztárok,csak,mondhatni lelkes amatőrök,akikben ott volt a tehetség,ami akkor ott még nem kapott nagy teret csak jóval később.
És ne feledkezzünk meg Owen Wilsonról sem,akinek a rövid cameoja a mosdóban ért véget,ezáltal újabb mosolyt csalva az arcomra.Nekik kettőjüknek kár,hogy nem adott nagyobb szerepet Stiller.
Összességében egy többször nézhető,csöppet sem átlagos vígjáték ez,melyben sokkal több rejlik,mint az átlag néző gondolná.Az a jelenet példa értékű,mikor a befejezésnél megszűnik az adás mindenhol,és a kövér főszer megvilágosul,és kezébe vesz egy könyvet,és olvasni kezdi.Kemény társadalom kritika bújik meg a filmben.Stillernek ehez mindig is jó érzéke volt.
Nagyszerűen összehozta ezt a megosztó filmet,mely nem lett hatalmas siker,de minden olyan embernek feledhetetlen élménnyel szolgál,akik nyitottak és vevők az efféle szórakozásra.

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: