• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Az erdélyi magyar táncművészet és tánctudomány az ezredfordulón II. - A sokszínűség alakzatai (Könyvek)
Könczei Csongor
Az erdélyi magyar táncművészet és tánctudomány az ezredfordulón II. - A sokszínűség alakzatai Az erdélyi magyar táncművészet és tánctudomány az
- 15%
Szállítható: KB. 11-14 NAP
2.550 Ft
Eredeti ár: 3.000 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A kötet az első tanulmány kivételével két tudományos ülésszak előadásainak szerkesztett változatait tartalmazza. Ez meghatározza a kötetet szerkezetét is. Az első, Kolozsváron szervezett VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus keretében 2011. augusztus 24-én megtartott Tánc nyelv közösség a változó régióban panel elődadásaiból közölt négy tanulmány hangsúlyosan etnokoreológiai problémákat tárgyal. A kötet második tematikus részét képező tanulmányok a 2012. február 24-én, a kolozsvári Tranzit Házban lezajlott Táncalkalom, hagyományőrzés, közösségi szórakozás, társadalmi jelenség 35 éves az erdélyi táncház című tudományos ülésszakon hangzottak el. Az erdélyi magyar táncművészet és tánctudomány az ezredfordulón első kötete mérföldkőnek számít. A második reméljük már a munkás hétköznapok köteteként bizonyítja, hogy Erdélyben beszélhetünk magyar etnokoreológiáról.
Kiadó:
Nemzeti Kisebbségkutató Intézet
Oldalszám:
196 oldal
Gyártási év:
2014

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: