• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Elcserélt életek (DVD)
Elcserélt életek Changeling
- 54%
Szállítható: AZONNAL
1.499 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Clint Eastwood rendezésében készült igaz történetet feldolgozó film, Elcserélt életek egyszerre provokatív és megindító. A főszerepeket pedig olyan tehetséges színészek alakítják, mint az Oscar®-díjas Angelina Jolie és John Malkovich.

Los Angeles, 1928. Egy nap Christine Collins (Jolie), az egyedülálló anya elindul munkába, de mire hazatér, fia nyomtalanul eltűnik. Öt hónappal később a rendőrség megleli az elveszett fiút és visszaadja az anyának. De Christine megdöbbentő felfedezést tesz: a megtalált fiú, nem az ő fia.

Ekkor kezdetét veszi az anya megállíthatatlan harca az igazságért, mely közben fény derül a korrupció világára és felnyitja a nyilvánosság szemét. Ráadásul mindörökre megváltoztatja Los Angeles-t is...

Ez az érzelmekre ható, megkapó történet bemutatja, milyen erős és állhatatos tud lenni az anyai szeretet.

Stúdió:
Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, dán, finn, holland, izlandi, norvég, svéd, ukrán
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
 
Kisfilm - Bűntársak: Clint Eastwood és Angelina Jolie - A film készítésének egyedülálló bemutatása, mely bepillantást nyújt az eredeti forgatókönyvbe, Clint Eastwood rendezői technikájába és a részletes látványtervezésbe. - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Az átalakulás: Angelina Jolie Christine Collins-szá változik – Angelina Jolie és a való élet inspirálta karakter, Christine Collins.
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. okt. 21. - 0:44
Néhány kellemetlen csalódás (A felolvasó, A pankrátor) után szinte törvényszeru volt, hogy ismét találjak egy számomra zseniális mozit.. Mert a Changeling bizony az lett. Clint Eastwood „öregkori” munkásságának egy újabb remekmuve…

Biztos másként tekint erre a filmre egy szülo illetve egy átlag filmrajongó. Alapban is többrétu film, hisz az elcserélt életek(gyerekek) csak egy kiindulópont illetve nézopont egy sorozatgyilkosos filmhez. Sokféleképp lehet megélni ezt a mozit, de igazán akkor érint meg, ha át tudod élni a szitut. Egy idegen gyereket akarnak a nyakadba sózni… Mikor erre a pontra értünk a filmben, minden idegszálam tiltakozott: hisz belegondoltam, a saját fiam helyett nekem akárkit hoznak ide, akkor is felismerem, hogy nem az én vérem. Apaként is, nemhogy anyaként!! Innentol kezdve egy olyan megindító dráma pereg a szemünk elott, ami önmagában zseniális filmmé tenné ezt a mozit. A korrupt rendorséggel, az elmegyógyintézettel ( a la Száll a kakukk..), egy no kétségbeesett harcával az igazáért..
Ugyanakkor egy picit késobb Eastwood felvesz egy másik szálat is. Ami igazából a film maga: egy sorozatgyilkos történetét, ez pedig önmagában szintén egy nagyszeru, megindító filmet eredményezne, hisz az áldozatok gyerekek - sokkal megdöbbentobb, sokkal kegyetlenebb tett ez így. És sokkal betegebb is a tettes, mint az eddigi sorozatgyilkosos filmek elkövetoi.. A két szál összecsavarása teszi azonban kiváló filmmé a Changelinget: a kétségbeesett, megalázott, gyerekét kereso anya harca a korrupt rendorséggel, meg az o nézopontjából látni az eseményeket igazi ínyencség. S így a gyilkos személye majdhogynem másodlagos is: Eastwood ügyesen ábrázolja a totál elmebeteg kegyetlenséget, anélkül, hogy a gyilkos személye sokáig érdekes lenne számunkra. Mert a cél végig csak az , hogy elokerül-e a kissrác, avagy nem.. A remény az utolsó kockákig megvan a filmben, ezáltal az utolsó percekig izgalmas és megindító.
A több mint két órás játékido egy picit sem sok. Az egész olyan, mint egy érzelmi hullámvasút: szeretet, harag, kétségbeesés, izgalom, gyulölet, elégedettség, remény, csalódás- minden benne van,egyszer így, egyszer úgy érzünk. Teljesen el lehet merülni a filmben és bele lehet élni magunkat a karakterekbe: ez két dolognak köszönheto igazán. A legfontosabb Angelina Jolie személye, aki mély átéléssel hozza az anya figuráját. Kiváló színészi teljesítmény, lám, tud o komoly szerepet is játszani. Nem véletlenül tart ott, ahol tart. A másik, ami a beleélésünket erosíti, az abszolút profi háttér: zseniális korrajzot kapunk az 50-es évek Amerikájából – minden részlet a helyén van. Autóstól, villamosostól, munkahelyestol, mindenestol. Egy remek rendezo remek látomása – még akkor is, hogyha megtörtént eseményekre épül: No de hát ez majdnem természetes, mikor is a rendezo abban a korban élt is, akkor volt fiatal..

De nem is akarom tovább ajnározni ezt a mozit. Nem lesz ez egy sikerfilm, hisz nagy reklámot nem kapott. Mert nem egy blockbuster, megmarad inkább az igazi rajongók kedvencének: akik tudják értékelni a mai világban az ehhez hasonló mozikat. A DVD képe rendben, mint ahogy az eredeti hang is. Ha majd megveszem, biztos megnézem az extrákat is. Zárszóként álljon itt egy idézet, ami véleményem szerint remekül összefoglalja a lényeget:

„Clint Eastwood a 21. századba lépett hangos, zajos, robbanásokkal teli és karakterekben szegény akciómozik dömpingjében örömteli fénypont, mert nem feledkezik meg arról, hogy számítógép helyett sokkal inkább emberekkel kell filmet készíteni” CINEMA 02/2009

Kosárba!

5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: