• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > X-Men kezdetek: Farkas (DVD)
X-Men kezdetek: Farkas X-Men Origins: Wolverine
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Hugh Jackman ismét Farkas bőrébe bújik - és ezúttal állati dühös! Ez az adrenalin-bombázó akció-thriller borotvaéles karmokkal váj Logan/Farkas rejtélyektől övezett életébe: feltárja erőszakos és romantikus múltját, bonyolult kapcsolatát Victor Creeddel/Kardfoggal (Liev Shreiber) és a hírhedt X-Fegyver Programmal, amelyből mindent elsöprő haragja származik. Útkeresése közben Farkas olyan legendás mutánsokkal akad össze, mint Deadpool (Ryan Reynolds) és Gambit (Taylor Kitsch).

Ezen a lemezen az X-Men-széria egyik legsötétebb, legösszetettebb és leglátványosabb fejezete vár az akcióra éhező nézőre!

Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, kazah, lengyel, portugál, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Farkas - A legenda eredete - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bővített jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. nov. 3. - 0:47
Abban nagyjából egyetértek az elottem szólókkal, hogy eddig ez a leggyengébb X-film.. De hogy borzalmas, meg nézhetetlen lenne, azt erosen kétlem… Mivel a világ (és e film közönsége) nem csak X-men illetve Wolverine-rajongókból áll, azt hiszem, nem az elvakult fanatikusok véleménye a mérvadó. Bár hozzáteszem, hogy maximális tiszteletem irányukba is, mert bizony ha valaki elmerül egy franchise-ban, minden, a témában készült alkotást érzékenyebben, kvázi elvakultabban reagál le..

Nekem a legnagyobb bajom ezzel a filmmel az – mindazonáltal, hogy egy kifejezetten szórakoztató mozinak tartom -, hogy Hollywood ismét beleesett abba a hibába, ami az utóbbi idoben gyakran elofordult már. Nevezetesen, hogy újfent túl akarták szárnyalni az elozo részeket látványban. A történetre, a karakterekre kevesebb ido jut, helyét átveszi a sokszor abnormális és teljesen hiteltelen képi világ. Ahogyan itt is. Még akkor is, hogyha itt egyértelmuen különleges képességu emberkék különleges cselekedeteit csodálhatjuk. Leginkább a helikopteres rész illetve a végén a kéményes harc vágta ki a biztosítékot nálam. Úgy érzem, a kevesebb több lett volna – ismét.

Másrészt tudom, hogy ez igazából nem elsosorban a mutánsokról, hanem csak Farkasról szól, de én speciel keveselltem a többi mutáns szerepét. Nekem akkor tetszett igazán a film, amikor a különféle képességek kerültek elotérbe. Eddig is lenyugözött a kreativitás, hogy milyen tulajdonságokkal ruháztak fel karaktereket korábban – most is elnéztem volna még, akár az elején az „elitcsapat” küldetéseit, akár a végén a gyerekek harcát kiszabadításuk közben. Számomra ez az X filmek lényege..

Amúgy a történet egész jó, még így is. Sajnálom, hogy Farkas ( nekem totál megfelel ez a név is – ha már egyszer így szoktam meg, egyébként meg qrvára mindegy, hogy Rozsomák, vagy Wolverine, vagy Farkas) korai évein gyorsvonat módjára átrobogunk, de valamicskét betekintést nyerhetünk a miértekbe. Ha szigorú lennék, akár az X2-be is be lehetne vágni az egészet, mikor is Farkas a múltját keresi. A karakterek jók, kiemelkedoen jó Victor, de a többi is nagyszeru. Jackman összeforrt a szereppel, amit kell azt hibátlanul adja: s megélhetjük állati énjének születését is. Wade nekem jobb volt hús-vér emberként, mint Deadpoolként – akkor még egy félelmetes gyilkosnak tartottam, késobb csak egy szánalmas muanyag karakternek (apropó: igen, megnéztem a stáblista utáni jelenetet – sajnos: borzalmas, mármint az ötlet a feltámasztásra..) Jók a kapcsolódási pontok is a korábbi filmekhez, bár pici módosulások azért vannak. Az X hangulat megvan, az X látvány megvan, összességében a film illik az X univerzumba. Csak annak egy halványabb csillaga lett, remélem nem azért, mert kihúnyófélben van, hanem mert csak egy messzebbi részen található..

De aztán, lehet csak én vagyok picit szorösszívu és öreg. A gyereknek bizonyára hatalmas kedvence lesz: nekünk meg marad a bosszúság, hogy Hollywood újra egy olyan filmet csinált, ami elsosorban a 10 éveseknek szól.

A DVD képe hibátlan, az angol hang szintén. Nem igazán lehet belekötni – bár az is igaz, hogy éjszakai üzemmódban nem nagyon volt alkalmam a hangzás teljes értéku tesztelésére. De sebaj, fogom én ezt még újranézni (van annyira jó), s egyszer majd nappal kibontakozik az igazi hang. Az extrákat viszont keveslem: egy 12 perces doksi, magyar felirattal, meg néhány kimaradt/kibovített jelenet. A korábbi filmek tartalmas anyagához képest ez visszalépés. Dombornyomott kartontok, belso borító viszont van, és végre a muanyag tok sem törik össze az elso érintésnél.

Kosárba!


5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Opcsi
értékelése:
2009. szep. 3. - 10:52
Nagyon vártam már az önálló Rozsomák-filmet, és ahhoz képest hatalmas csalódás volt, sajnos....
Ez a film sokkal-sokkal jobb is lehetett volna ahhoz képest, amilyen lett. Közepes akciók, papírmasé karakterek, átlagos látvány, nulla rendezés.... egy erosen közepes iparosmunka, semmi eredetiség.
Nem azt mondom, hogy abszolút nézhetetlen a film, de nem sok köze van a képregényhez, pláne nem Wolverine eredeti személyiségéhez. Nincs meg a feeling, hogy az ember X-Men/Rozsomák-filmet lát, a magyar szinkron ezt nem is igen segíti elo, de persze nem is ront rajta, csak épp semmilyen - futószalagon gyártott átlagmunka.

A film negatívumaiért egyértelmuen Hugh Jackman produkciós cége a felelos. A nagyobb nézoszám érdekében finomítottak az akciókon és a brutalitáson, ami pedig éppen Rozsomák alaptermészetét adja. Egy lényegétol megfosztott foszereplo pedig nyilvánvalóan nem fogja tudni elvinni a hátán a filmet.
A forgatókönyv alig merített a képregényekbol, helyette sablonos és máshol is sokat látott fordulatokat és cselekményszálakat vonultat fel - minden egyediség és eredetiség nélkül.
Számomra a legzavaróbb az volt, hogy noha Rozsomák életének egyik, ha nem a legalapvetobb mozzanata az volt, amikor megkapta az adamantium-implantjait és karmait (a képregényekben és még az X-Men filmben is nagy hangsúlyt fektettek erre), ehhez képest a saját filmjében ezt csak lezavarják egy rövid jelenetben, aztán kész is. Egy ilyen pongyolán lezavart esemény lenne a figura legmeghatározóbb élménye és minden cselekedetének mozgatórugója?
Annál is inkább, hogy a valódi eredettörténet szerint a mutét során elszenvedett sokk hatására lett Rozsomák amnéziás és akkor vette be magát a vadonba, és rohadtul nem szaladgált még elotte sehol....

Sajnos, több helyen is felnevettem fel a film alatt, mindannyiszor kínomban:
1. Rozsomák megkapja a fia ruháit a kedves, öreg nénitol. Ez egy kifejezetten buta, suta, idétlen jelenet, és ráadásul még iszonyatos elcsépelt, sablonos is... közhely!!!

2. Rozsomák a néni fürdoszobájában véletlenül szétvágja a karmaival a mosdót. Ez a "viccesnek" szánt jelenet soha nem volt a képregényekben, ez teljesen idegen Wolverine karakterétol. A figura soha nem csinált viccet a karmaibol vagy a mutétjébol.

3. Rozsomák Haspókkal boxol és közben idétlen poénokat szór. Szintén csak a filmben eloforduló momentum, Rozsomák figurájától igencsak távol eso személyiségvonás.

És végül: a világ egyik legelcsépeltebb és csontig lerágott konfliktusforrása az, hogy "az elit kommandó egyik tagjának elege lesz a sok gyilkolásból, és ezért visszavonul, de ezt a felettesei nem hagyhatják, ezért utánaküldik az egyik volt társát".....
Ez unalmas és milliószor látott filmes alaptörténet, ami kb. egy Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme és Lorenzo Lamas filmek színvonalához illik, de nem egy csúcsra járatott franchise-éhoz....

Remélhetoleg a Fox is belátja, hogy nagyon mellényúlt az önálló Rozsomák-filmmel, és a folytatás (?) már okosabban lesz elkészítve. Én még azt is meg merném kockáztatni, hogy Hugh Jackman helyett másik színész alakítsa Rozsomákot. Érdemes lenne egy kísérletet tenni...
14 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
Stanley Ipkiss
értékelése:
2011. jan. 26. - 17:52
Nem is értem hogyan, de eddig valahogy nagyon elkerült ez a film, pedig nagyon szeretem az X-Men filmeket. Aztán hirtelen rájöttem, hogy ha már elkészült talán a legismertebb karakter külön filmje, akkor nekem is meg kellene néznem. Így ma sikerült is. Nos, Logan karaktere ugye a mozifilmekben is eléggé meghatározó volt, mondhatni központi szereplője volt a moziknak, szóval örültem neki, hogy vele kezdik a sort. A film valóban akciódús és erőteljes, remekül beleillik az X-Men sériába és kilyukadunk az első rész kezdőpontjához, ahol Charles Xavier felkarolja a mutánsokat. A történet eléggé jól ki lett gondolva és ahogyan már írtam a megvalósítás pedig nagyon látványos és összetett. Noha, nekem azért nem tetszett annyira, mint mondjuk az első X-Men, de azért kedvelhető és többször megnézhető ez a film is. A karakterek találkozása és bemutatása szerintem hibátlan, külön az is, honnan indult el Wolverine élete. Szerintem lehetett volna azért kicsit hosszabb, mondjuk több történettel, mert valahogy a professzor nekem gyorsan eltűnt a végén, lezárták egy abszolút sablonos dologgal. Mindent egybevetve nekem tetszett a film, és kíváncsian várom Deadpool filmjét is, de mondjuk azt nem tudom, hogy minden egyes karakter filmjének elkészítése jó ötlet-e, szerintem csak a főbb karakterek kellenének, mert így kicsit sok X-Men kezdetek lesz... :)
Nem feltétlen Deadpool-lal kellett volna a sort folytatni. Azért várjuk.

A DVD kiadás hibátlan, szuper O-Ringgel és kétoldalas borítóval. A film képe szintén éles, a hang is kiváló.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Horny
értékelése:
2009. szep. 3. - 12:15
"Ezen a lemezen az X-Men-széria egyik legsötétebb, legösszetettebb és leglátványosabb fejezete vár az akcióra éhezo nézore!"

Ebben a mondatban csak a legsötétebb, legösszetettebb és leglátványosabb szó hibás és valótlan. A film sok mindennek megfelel, csak ezeknek nem. Teljesen elcsépelt és közhelyes sztori, a képregénytol való teljes elrugaszkodás, rengeteg baromság (testvérek, idióta poénok, néhol elég gagyi CGI, Deadpool meggyalázása stb).
Gyerekkorom óta kedvenc Wolverine (NEM FARKAS!!!!) karaktere, és nagyon csalódtam ebben az "adaptációban". Hugh Jackman az egyetlen pozitívum a filmben, meg az hogy nem túl hosszú. Az, hogy teljesen lejáratják a karaktert, az már megszokott dolog, na de hogy a másik kedvencemmel, Deadpool-al is ezt tegyék, az már túlzás. Tudom, elfogult vagyok, de ez van.
Mellesleg jegyezném meg, hogy hogy Wolverine-nek nem a mutét után lettek karmai, hanem azokkal született, ahogy ebben a "muben" látható volt. Mindenki ezt hitte, de azt hiszem a Wolverine#73-ban derül ez ki, plusz még nagyszeru Wolverine Origins képregényben is így szerepel. Ja, és a Weapon X címu Wolverine különkiadásban benne van az egész mutét, a kitörés, és hogy mit lett vele miután kijutott. És itt is a csontkarmokba nyomták bele az adamantiumot.
Maradok az X-Men filmeknél, azok elviselhetobbek lettek, ezért meg nagy kár (PG-13? Woverine eredettörténetnek? Eleve halott ötlet). Legalább a Raven Soft egy zseniális akciójátékot hozott össze ez alapján, ami méltó a Wolverine névre.
4 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Plissken
értékelése:
2011. máj. 9. - 19:57
Szerintem rendkívül szórakoztató lett ez a kis előzmény-film, sokak fanyalgása ellenére, miszerint rendkívül eltér az eredeti képregénytől-ez kétségtelen,magam is nagy marvel-olvasó vagyok-, de a gyatra sztorit leszámítva remekül éerztem magam a film megtekintése közben. Pörgős akciójelenetek, itt-ott kicsit sántító cgi, de ez még megbocsátható, feszes tempójú zene. Ugyan tudom, hogy kicsit későn reagálok Nerveus kritikájára (2009-ben írta), a filmet is csak a First Class apropóján értékelem most, de kedves barátom, eme film zenéjét nem a Transformersből vették át, csak a Foxtól kilopott nyers verzión, mely ugye híján volt még bizonyos utómunkálatoknak, ez a zenei aláfestés szerepelt. Most lebuktál, kis letöltögető! (Meg én is! bocs!) viccet félretéve, megvettem a dvd-t, de bizony közelébe sem megy a minőség az előző x-filmek kiadásaihoz. Kevés extra, gyatra menü, a hang ugyan jó, de elfért volna az az angol dts, ha már a 2.-3. megkapta, a képminőség gyenge közepes, hd-ready plazmán nagyon szemcsés volt, és a sötét részek homályosak, némi élesség nem ártott volna, nem ilyesmit szoktunk meg a Foxtól. Tessék példát venni Batmanről, kedves X-ek!:)))) (Mert ugyebár Batman visszatér, meg a Sötét lovag, hát, bizony...odateszik magukat!)
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mikla
értékelése:
2009. szep. 2. - 20:26
Végig pörgos és látványos. Az alkotók a leheto legtöbbet akarták kihozni a történetbol, de sajna túlzásba estek. Pl. túl sok a mutáns, így nem sikerül megismerni a karaktereket. A régóta várt Gambit szinte elveszik a sztoriban - hogy a többieket ne is említsem. Mindenki tudja, hogy rengeteg bevetheto szereplo van, de akkor sem kéne "elherdálni" oket.
Aztán ott a hangvétel; lehetett volna komolyabb, és keméyebb. Rozsomák (akkor sem Farkas... :)) karmain egyszer sem csillan meg a vér. Mintha egy Narnia filmet néznék. Szeretem ha minél több realitást csempésznek egy ilyen jellegu filmbe. Most ezt sem sikerült eltalálni. Ennek egyik jele, ha már úgy érezzük, hogy sok volt az effektekbol. ...Amikor öncélúvá válik az egész. Pl. a kürton való bunyó minden realitást nélkülöz.
A képregénytol sem kellett volna elrugaszkodni. Ha már egyszer valaki jól kitalálta, és muködik, minek azt átvariálni? Eredetileg Rozsomáknak nincs testvérére, és nincsenek karmai sem (csak a kísérlet után kerül a testébe).
Mindezek ellenére szórakoztató darab, mert mint ahogy az elején írtam; végig pörgos és látványos. Várjuk a folytatást! (Ugye senki sem mulasztotta el a stáblista végén a jeleneteket?! :))
De nálam továbbra is az X-MEN 1-2 a nyero.
5 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ákosking
értékelése:
2009. okt. 31. - 22:54
Egy igazán ütos film, vadállati hanggal ami igazán meglengeti a gatyaszárat. Persze az angol hang a penge. Nagy vásznon nagyon jól mutat a kép.
Sajnos koromnál fogva kinottem a képregény világából, sajnálom azt a pár kis srácot akiknek a képregények után csalódás ez a film.
Ez természetes. Egy film sosem képes visszaadni azt ami egy könyvben/képregényben jóval bovebben van taglalva. Ez van.
Aki viszont nem olvasta de tetszettek az elozo (vagyis a cselekményben az ezt követo) részek azoknak ez is bejön.
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Nereus
értékelése:
2009. okt. 19. - 18:54
Nem is tudom, hogy nem értékelem-e túl a kettes osztályzattal. Nem olvastam a képregényt, tehát nem vagyok szakérto, de a Wolverine-bol lett Farkas nálam is kiverte a biztosítékot, illetve ez még nem annyira, mert az elso X-men-rajzfilmbol (azt elobb láttam, mint a filmeket) engem nem ért meglepetésként a félrefordítás, de miért pont Farkas? Már a Karom is közelebbi lenne.

Szerintem is rém gyenge egy film, ez volt Hugh Jackman eddigi leggyászosabb mozija. Egyedül a történelmi elorehaladás volt benne jó.

Az, hogy hozzá a Transformers-bol vették át a zenét, na, az volt az igazán mellbevágó.

Katasztrófa ez a film. Akicófilmek tekintetében általában nem vagyok egy nagy igényu, de ennél a gagyinál csak kevesebb rosszat láttam.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

17 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (7)
41-60%
 (0)
21-40%
 (3)
0-20%
 (2)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Egy kis mozgás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: