• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Képlet (DVD)
Képlet Knowing
- 85%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Ebben a lebilincselően izgalmas sci-fi thrillerben John Koestler asztrofizikus (az Oscar-díjas Nicolas Cage – A szellemlovas) egy fél évszázada született rejtélyes számsort vizsgálva rádöbben, hogy a kódolt üzenet évszámokat tartalmaz, melyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelölik.

Hogy megakadályozza a még küszöbön álló tragédiákat, a profetikus számsor összeállítójának lánya, Diana Wayland (Rose Byrne – Trója) segítségével Koestler próbálja megfejteni a képletet, és azt, hogy vajon miként fonódik össze családja sorsa a rejtélyes üzenettel. Eközben azonban az idő és a számok egyre csak fogynak, és kétségbeesett versenyfutás kezdődik, hogy elkerülhető legyen a végső katasztrófa...

Stúdió:
Játékidő:
116 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - A mindentudó képlet
 
Kisfilm - Az apokalipszis víziói
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. okt. 22. - 1:12
Olvasgatva itt a hozzászólásokat, megint ugyanaz jutott eszembe, mint ami már annyiszor. Egy filmet mindig a helyén kellene kezelni, s a kategóriájának megfelelő közegben kellene értékelni… Ugyanis a Képlet (micsoda egy baca magyar cím….) a maga műfajában egy igazán élvezetes, izgalmas kis mozi lett. Elsősorban a szórakoztatás a célja, némi tanulsággal – egy igazi blockbuster, különösebb katarzis nélkül: sokszor van úgy, hogy az ember pont ilyenre vágyik.

Nos, nekem ezek alapján kifejezetten tetszett. Egy kis számmisztika, egy kis biblia, egy kis öko-vonal, egy kis katasztrófa – és közel két órás pörgés. Élvezhető volt majd minden perce, egyszer sem éreztem erőltetettnek. Még a végén sem, amikor is a teljesen nyilvánvaló bibliai vonatkozásra épített események megtörténnek. Olyan kerek lett az egész, s külön jó ötlet volt, hogy végre nem a szájbarágós az ember elpusztítja a Földet téma köré épült..
Az alapötletet én zseniálisnak tartom, miszerint valaki előre láthat bizonyos katasztrófákat. Az is tény, hogy ezt a vonalat nagyon gyorsan rövidre zárják, én azt vártam volna, hogy valamit sikerül is megakadályozni. De nem, mert a cél nem is ez volt. Hanem a végső nagy csapásra készülődés – és ennek tudatában az összes lótás-futás érthető és indokoltnak tűnik. ( amúgy meg ez nem a BTTF, vagyis a jövő nincs mozgásban – itt fix és elkerülhetetlen)

Mindezeket a pozitívumokat annak a tükrében tessék olvasgatni, hogy különösebben nem vagyok nagy Cage-fan. Megnézem a filmjeit, de semleges színész számomra. Mégis, itt nekem tetszett a karakter, amit megformáz, jól játszik, át tudtam élni szerepét (az alkoholt leszámítva). Végső döntése teljesen szimpatikus, s bár kicsit hatásvadász, de ha olyan kedvemben vagyok, még talán könnyet is csal a szemembe. A többi színész is tökéletes egy ilyen stílusú filmhez, a megírt szerepüket remekül alakítják.

Ami viszont nagyon nem tetszett: a helyenként irtó gagyi CGI. Gondolok itt elsosőrban a metrós jelenetre, de sok helyen éreztem azt, hogy bizony vagy a pénz, vagy az idő szűke miatt, a számítógépes effektek összecsapottak. Kár értük, mert jó CGI-vel még jobban lehetett volna élvezni a filmet. De ezektől függetlenül érdemes megvenni/megnézni, egy kellemes kikapcsolódás, ugyanakkor hangulattól függően elgondolkodtató: tényleg másnak kellene megmenteni az emberiséget? Mi magunk nem vagyunk képesek rá??

A DVD képével nekem nem volt bajom (igazából a képarányhoz nem értek, meg nem is érdekel, mert nem a csíkokat lesem a TV szélén, hanem a TV közepén a filmet). A hang viszont nagyon rendben van, végig dörmög a mélynyomó, jó, tiszta hangkeverés, erős effektekkel. Néhány extra is van, inkább PR jelleggel. Ami viszont zavar: a cégváltással az SPI (vagy valaki) plusz egy ezrest rápakolt a filmre, úgyhogy most majd akcióban lesz annyi, mint tavaly lett volna teljes áron.. .:-(

Na mind1. Szerintem így is megvevős, semmivel nem rosszabb, mint hasonló műfajú társai a polcomon.

Kosárba!
12 látogatóból 10 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2011. jan. 22. - 0:57
Mindig is érdekeltek a számokba kódolt üzeneteket, a Pí úgyis régen volt, így némi fenntartással (a főszereplő legutóbbi filmjeire tekintettel), de megnéztem a Képletet.

A bevezető az ötvenes évek stílusával, az egész időkapszulásdival és a misztikus számsorral alaposan "megágyazott" egy kifejezetten jó értékelésnek. A "rejtélyes, kívülálló kislány" karakterét ki lehetett volna jobban is dolgozni, de a hangulat remek volt, és az alapötlet ígéretes folytatást sejtetett. A jelenbeni események is jól indulnak, jönnek a nyomok (kissé persze sután, mintha az amerikaiak nem is tudnának más katasztrófában gondolkodni, a lassúságról nem is beszélve), születnek az értelmezések, aztán a két látványos jelenet (a repülős és az erdőtüzes), és a számomra bárhol bónusznak számító aláfestő zene (Beethoven, 7. szimfónia, 2. tétel) hatására már fogalmaztam a bocsánatkérésem, amiért buta kifogások miatt ilyen sokáig hanyagoltam ezt a filmet.

Szerencsére nem kapkodtam el a dolgot, mert aztán drámai vonalon az "apa-fia"-szál helyét átvette a "Lucinda sarjai"-szál, ami egyenesen a pofátlan időhúzás kategóriába tartozik. Soha nem szerettem, ha egy film butának néz, csak azért, hogy kitolja a játékidőt, vagy megoldást találjon a filmben következetlenül bevetett problémákra. Már akkor elkedvetlenedtem, amikor a képlet feltörése után nem az az első, hogy megtudjuk, mi a két rejtélyes katasztrófa; nem, előtte tessenek szépen végigunni egy majd tíz perces jelenetsort a langaléta mutogatóssal meg a múzeumos kóborlással. A színvonal onnantól folyamatosan süllyedt, míg végül az IQ beleállt a földbe. Már a repülőtől kezdve voltak hülye dolgok (pl.: a pléd meg a "műtűz"), de ezt akkor érte el a film, amikorra már kétszer a szánkba rágták, hogy nem működnek a mobilok (bár a tévék még vígan sugároznak, biztos kábelen...), kivéve, ha az a mobil történetesen a főhősé, amin a rémült fiúcska hívja fel apucit. Na és a befejezés... Tudnék Kapcsolatot találni más filmekkel, de minek:)?! Nem is értem, hogy aki a lassított felvételeket a fináléban úgy le tudta dirigálni, ahogy, az miért nem tudta megkocogtatni a forgatókönyvírója vállát, hogy "Haver, a második fele elég gáz a cuccnak!".

A DVD képe és hangja megfelelt, és a két extra kisfilm is tetszett.

Röviden: Érdekes thriller sokféle stílusban és szállal... kb. a közepéig; a "jó" és a "gyenge kettes" átlagában ér nekem három csillagot. Személyes haszna az volt, hogy a Képlet megmutatta, én is jóstehetség vagyok, mert azt, ami a vége, előre láttam (ld. a "2012" kritikám végét a nyuszikról meg az óvódásokról), csak a kiváltó okban tévedtem, és abban, hogy Alex Proyas forgatta le, nem Emmerich.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2009. okt. 20. - 22:41
Ha röviden kéne értékelnem a filmet akkor csak simán baromságnak titulálnám. M. Night Shyamalan szokott ilyen agymenésekkel elojönni, de Alex Proyastól többet vártam volna. Igaz már az Én, a robotnál érezni lehetett, hogy a fickót kezdi bedarálni a hollywoodi gépezet, a folyamat pedig a Képlettel befejezettnek tekintheto. Persze elsosorban a forgatókönyvírók okolhatók a halmozottan eloforduló közhelymennyiségért és az egymást éro következetlenségekért, de mivel mégiscsak Proyas határozta meg, hogy mi lehet benne a filmben, amondó vagyok, hogy nem szabad vele elnézonek lenni ezért a lélektelen iparosmunkáért. Igaz a kevés akciójelenet mutatja, hogy a látvány és a feszültség megteremtésében megvan a rutinja, azonban drámai szinten olyan színvonaltalan alkotással állunk szemben, ami méltatlan a Dark City készítojéhez.

A foszereplok hajlamosak úgy viselkedni, mint a komplett idióták. Nicolas Cage-en már nem is csodálkozom, hogy milyen gyengén játszik. Láthatóan az egyedüli, ami érdekli, hogy mikor végez és kezdheti a következo szar forgatását. Az igazi vesztes a többre érdemes Rose Byrne, akit annyira maga alá temet pocsék szerepe, hogy a film végére én szabályosan megutáltam a karakterét. A szereplokhöz hasonlóan az ígéretes alapsztori is fokozatosan kezd egyre inkább elhülyülni, ami egy ido után nem áll másból mint, hogy az alkesz professzor (aki elhunyt feleségét gyászolja - huu, de eredeti) és kompániája egyik helyszínrol a másikhoz rohangál.

A döbbent feju, holdkóros császkálás egy szánalmas végkifejletben csúcsosodik ki, amin csak röhögni tudtam kínomban. Már szinte vártam mikor jelenik meg Ford Prefect, ahogy feltartott hüvelykujjal fuvart kér. Azt meg kell hagyni, hogy látványosan ér véget a film, de hogy sok értelme a zavaros bibliai utalásokkal megtámogatva sincs, az egyszer biztos.
11 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Andii
értékelése:
2010. júl. 28. - 15:07
Most láttam a filmet, és mielott elkezdtem írni a véleményem, elolvastam másokét. Úgy látom, h a kritikák vagy az egyik, vagy a másik oldalhoz húznak, kevés olyan van mint jómagam, aki nem tudja eldönteni, hogy egy hihetetlenül jó filmet látott, vagy fanyalog bizonyos részeknél, vagy azt mondja, h a végével el lett rontva az egész.
De menjünk sorjában, és innentol SPOILER!!!!
Az biztos, h x. percig, egy rendkívül komoly filmet láthatunk, egy apa és férj harcát leginkább önmagával, és az élettel, ahogy próbál talpon maradni, és a fiának egy olyan jövot biztosítani, ahol az édesanyja hiányát legkevésbé érzi. Nekem az tetszett a legjobban, ahogyan a történet kibontakozik, és a véletlentol egyre inkább haladunk az "eleve elrendelésig". Ugyanakkor valahogy azt vártam, h egy amerikai film inkább abba az irányba fordul, h Cage az egyik katasztrófát megfejti, jelzi az illetékesnek, persze senki nem hisz neki, azt gondolják, h o a terrorista, elfogják, vallatják, stb., majd a végén rájönnek, h o az ász, sikerül elhárítani a veszélyt, és mindenki ot ünnepli. EZ lenne egy tipikus hállivúdi film, ami persze nem lenne baj, hiszen tucatjára láttunk már ilyet, csak nem lenne benne semmi eredeti, ettol függetlenül egy egyestés mozinak elment volna (ehhez persze a látványt nem kicsit turbózni kellett volna). Azonban - és leginkább itt akadok el, fogalmam sincs, h én hogy folytattam volna. Számomra a vége nagyon giccses lett, de az alapötlet értheto, sot talán el is fogadható. Annyit hallottunk, olvastunk, tanultunk már a jövendölésekrol, az eleve elrendelésrol, kezdve a Bibliától a Majákon át Nostradamusig, hogy igazán nem meglepo, h készült egy ilyen film. Ami meglepo, az inkább az, h egy Hollywoodi produkcióról van szó (bár a giccsesség valószínuleg pont ezért jelenik meg). Pont az a jó, h ha figyel valaki a mondanivalóra, akkor a film megnézése után agyal rajta, h mit is látott, mirol is van szó? Bennem például az fogalmazódik meg, h MI, az emberiség NEM vagyunk képesek megmenteni a Földet, sot, csak tönkretesszük. Hiába ad egyértelmu jelzéseket szerencsétlen, amíg a hatalom csak a kapzsisággal, a megalomániával, és a háborúk, betegségek, éhínségek mesterséges gerjesztésével van elfoglalva anyagi haszonszerzés céljából, addig a nekünk életet biztosító helyet letiporjuk, elpusztítjuk. És ebben rosszabbak vagyunk még az állatoknál is, hiszen köztudott, h például a kutya sem sz@rik oda, ahol eszik.
SPOILER vége!!!
Aki egy akcióval dúsított tipikus amerikai filmre vágyik, az ne nézze meg. Aki valami újat szeretne, olyat, ami egy picit elgondolkodtató, az legalább egyszer nézze meg. Egy biztos, egyfajta hangulat kell hozzá, nekem szerencsém volt, pont egy ilyenben néztem meg, valószínuleg még néhányszor látni fogom. Már elore kíváncsi vagyok, h így a vége ismeretében milyen új dolgokat fogok felfedezni.
Különösebben nem tudok senkit kiemelni, vagy elmarasztalni, Cage egy picit talán emelkedett ezzel a filmmel a süllyesztobol amiben egyre lejjebb tart, a sokat emlegetett repülos, és metrós jelenet sajnos inkább a nevetséges kategóriát súrolja, pedig mindketto egy-egy sarokpontja lenne a filmnek, és a feszültség további fokozására lenne hivatott.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2010. júl. 14. - 20:32
Sokat váratott magára nálam ez a film. Olvastam róla itt-ott jót is, rosszat is. Mint a legtöbb filmrol, ezzel kapcsolatban is megoszlottak a vélemények. Emiatt aztán magával a DVD-vel is sokáig szemezgettem, mígnem szinte beszerezhetetlenné vált. Offline az egyik boltban láttam belole egy példányt, mindig kézbe vettem, ha arra jártam, de - részben az ára miatt - mindig visszatettem, arra gondolva, késobb megveszem, ennyiért úgysem viszi el elolem senki. Aztán egy napon nem bírtam tovább, és megvettem. Mindennek néhány hete már, a filmet azonban csak most néztem meg.

Végigolvastam az itteni kritikákat, és túl sokat nem szeretnék hozzátenni, de én azok közé tartozom, akiknek tetszett a film. A történetrol szinte semmit sem tudtam, így a végkifejlet is meglepetés volt. Összességében végig lekötött, kíváncsian vártam az újabb és újabb fejleményeket. Nem állítom, hogy az évszázad filmje sem történet, sem látvány szempontjából, de mindenképpen a jobb filmélményeim közé tartozik.

Számomra a kiadvány is megfelelo színvonalúra sikeredett, bár a Panasonic DVD-S54 lejátszóm nem jelezte ki a játékidot, ami az authoring bizonyos beállításai miatt lehet. Egy másik (LG) készüléken ezzel nem volt gond.

Aki nyitott az olyan filmekre, amelyekben nem feltétlenül van mindenre ésszeru magyarázat, az nem fogja megbánni, ha ezt is megnézi. Ráadásul úgy látom, itt is rendelheto.


Még egy megjegyzés: mostanában eléggé rákattantam a BD-kre, de azt kell mondanom, amikor ezt a filmet néztem, néha feltettem magamnak a kérdést: biztosan kell nekünk a HD otthonra? Jó-jó, tettenérheto, hogy ez csak SD, de a nyakam rá, hogy egy átlag otthoni nézo meg nem tudná különböztetni oket, ha nem tudja közvetlenül összehasonlítani a DVD-t és a BD-t. Meg az is biztos, hogy sokan hanyatt vágnák magukat a DVD egy méteres képétol. Szóval, megér a BD 3-4x annyit? Tudom, a rajongóknak igen. De a pénztárcám azért meg is érzi a rajongásomat...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
tchabee
értékelése:
2009. dec. 13. - 11:28
Egy gondolat elég lenne ide.
Kérdem a feleségem, na milyen volt?
-Háááát Nicolas Cage megtett mindent.
-?
-Minden Tole telhetot.
Itt elröhögtük magunkat.
Azaz, szar az egész.

Úgy látszik a forgatókönyv írók a sztrájkot tényleges pihenéssel töltötték, teljesen kikapcsoltak és mikor szóltak kéne valami, gyorsan összeollóztak másutt ütos dolgokat, aminek itt semmi értelme.

Akár ufók, akár Isten, de kösz azt a segítséget, hogy mikor neki tudomása lesz a Föld elpusztulásáról , akkor annyit tesz, hogy földbe ásatja 50 évre az üzenetet és az armageddon elotti napon egy kávéscsésze paca által véletlenül derüljön ki.

A repülos katasztrófán szakadtam a röhögéstol, egy , annyira filléres a trükk (CGI), ketto ,az a mentés, ahogy elokap a szakadó esoben, a sárban, az égo roncsok között egy szépen összehajtogatott plédet. Hát az nem semmi.:)) Utána az emberek mentése, rángatja oket a szétszakadt gépbol, hát én kérném hozzám ne nyúljon.:)
Jött a hivatásos mento. akkor szokásomtól ellentétben kommentálnom kellett a jelenetet.
Mento:- Uram kérem jöjjön innen.
Cage:- De nekem még ki kell nyírnom 3 embert, annyi van a jövendölésben.
:)))
Annyira lúzer ez a Nicolas Cage, csak nem valakinek a rokona?! :))

Ja és majdnem elfelejtettem a film "zenéje" az igazi katasztrófa, falra lehet tole mászni, ezért adok 0-át a hangra.
8 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Rekesz
értékelése:
2009. okt. 18. - 13:39
Egy lány, aki leírja a nagy katasztrófák dátumait. Oszintén szólva úgy ültem neki a filmnek, hogy sokat vártam tole. Kifejezetten bejött a történet, és Nic Cageel sincs semmi bajom. Kifejezetten tetszett maga film. Egészen a végéig. Amíg kiderül, hogy honnan tudta a kiscsaj a dolgokat. Egyszeruen nem hittem, hogy el lehet ennyire cseszni egy film végét. Teljesen úgy éreztem, hogy az elozo x percet elvesztegettem az életembol. Annyi sok lehetoség lett volna benne! De ehelyett a leg1xubbet választották, ami még nem is lett vna baj, de a film végére kapunk egy eszméletlen eroltetett morális tanulságot. Kifejezetten nagy csalódás volt nekem.
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
BedeKrisz
értékelése:
2009. okt. 16. - 17:03
Oszintén szólva jobban tetszett volna ez a film ha kicsit valósághubb és hihetobb a története mert hát eléggé elvont maga a story de ha elvonatkoztatunk a valóságalapjától akkor összességében elég ütos kis világvégemozit sikerült összerakni. A földönkívüli fonalat figyelembe véve hasonló végkifejletet kapunk mint az Indiana Jones és a kristálykoponya esetében tehát ha nem vesszük túl véresen komolyan a földönkívüliekkel való rendezoi próbálkozásokat akkor talán nem ér minket csalódás,engem túlzottan nem riasztott el az Indiana Jones filmben sem az urhajós végjáték és itt sem képedtem el amiatt hogy ebbe az irányba vitték a történetet csak jobban szerettem volna egy ép ésszel felfogható magyarázatot a számsor létrejöttével kapcsolatban.A film kép és legfoképpen hangminosége várakozáson felül sikerült, elképesztoen jó lett a szinkronos változat 5.1 hangzása is! Mindent összevetve csak azoknak ajánlom a filmet akik el tudják fogadni a földönkívüli természetfeletti témájú filmeket!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Butters
értékelése:
2010. okt. 27. - 16:13
Másodszorra néztem végig a filmet, és mintha a moziból szédelegtem volna ki: ismét a film hatása alá kerültem. A film vegyes fogadtatása szerintem a félrecsúszott marketingnek köszönhető. Az előzetesek alapján egy természetfeletti thrillerre váltottak jegyet a nézők, erre a nyakukba borult ez a teológiai utalásokkal hol finoman hol durván teletűzdelt mű, a maga katasztrófájával, és "durva" záróképsorával.

Annak aki többre vágyik egy egyszerűbb blockbusternél, de annak látványvilágával hajrá! Adjon egy esélyt a filmnek.

Kép: szép, éles képsorok, ahol a minőség nem veszít erejéből a sötétebb jeleneteknél.

Hang: az angol szépen dübörög. A három katasztrófánál nagyon szépen dübörögnek a hangládák.

Extrák: egy film a forgatásról, ami tökéletesen beleillik a kötelező "körbe nyali-fali" kategóriába, és egy rövidebb az apokaliptikus víziókról.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
63%

13 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (6)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (2)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: