• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Művészfilmek
Xpress.hu > DVD > Hajsza a föld alatt (2009) (DVD)
Hajsza a föld alatt (2009) The Taking of Pelham 1 2 3
- 55%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

Már csak 3 db. van raktáron






  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 12 napig tudjuk félretenni!

Egy repülőgéprablás manapság terroristák és rendőrök számára is szinte rutinügynek számít. Ám egy New York-i metró eltérítése a legtapasztaltabb zsarut is meglepi.

Amikor néhány állig felfegyverzett bandita túszokat szed a metrón és hatalmas váltságdíjat követel, a rendőrök azt hiszik, amatőrökkel van dolguk, hiszen a gengszterek saját maguk sétáltak be a csapdába: az alagútba. A metrórablók vezetője (John Travolta) nagyon is tudja, mit akar. Tervének minden eleme pontosan illeszkedik, ravasz és kegyetlen. A közlekedési vállalat egyik alkalmazottját (Denzel Washington) szemeli ki magának, attól kezdve csak vele hajlandó tárgyalni. Ám a tárgyalásnak nincs sok értelme. Hamarosan megkezdődik a hajsza a föld alatt…

Játékidő:
102 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Nincs vesztegetni való időnk: Így készült a film (kb. 30 p.)
 
Kisfilm - Kérjük, hagyja el a biztonsági sávot: indul a felvétel! - Forgatás a New York-i metróban (kb. 16 p.)
 
Kisfilm - Pelham a piacon (kb. 7 p.)
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. nov. 19. - 22:46
Tony Scott munkássága ugyan nem áll legközelebb a szívemhez, de ha egy könnyed másfél órára van szükségem egy-két jó karakterrel, látványos akciókkal, akkor sokszor nyúl a kezem a filmjei felé, mert arra jók.

Itt is minden elem meglenne arra, hogy ezt az elvárás teljesüljön. Ahogy többen mondták, a Scott-Washington páros kipróbált, Travolta pedig ugyan mostanában nem ragyog régi fényében, de párszor bevált már gonosznak. A két mellékszereplőre is jó színészeket találtak, főleg Gandolfini tetszett a polgármester szerepében. Elsőre az ötlet is jónak tűnt, mert egy ilyen metrós akció elég patthelyzet-szagú: a kockázatok miatt megrohamozni nem lehet, viszont megpattanni sem olyan könnyű róla. Az mondjuk gyanús lehetett volna, hogy az ilyen metróeltérítések inkább csak kiegészítő jelenetek egy akciófilmben (ld. Die Hard 3.), de úgy gondoltam, csak meg tudták tölteni tartalommal, például szellemi párbajt csinálnak belőle.

A forgatókönyv azonban olyan pocsék, akkora bakikat tartalmaz, amik minden esetleges pozitívumot elnyomtak bennem. Negyed óra után a klausztrofóbia helyett a helyszín azt vetítette előre, hogy egyszerűen egy órán keresztül nem fog történni semmi érdemleges. Pontosabban nem történt volna semmi, ha az író az egyetlen általa hozott szabályt nem rúgja fel, és teszi mindezt többször is olyan bámulatos könnyedséggel, hogy én is majdnem felrúgtam valamit... Csak felsorolás-szerűen, hogy mik ezek a pontok: a "Menj haza!"-jelenet, a helikopter, a patkány és a piros lámpa. Mindezek csak arra szolgálnak, hogy legyen benne golyószórás, zúzás, kapkodós kamera, hogy egyáltalán történjen valami, de csak hurkok a történetben (t.i.: elindulunk valamerre, de a történet ugyanoda jut vissza), és soha nem szerettem, ha ezeken múlik egy film hossza.
Ráadásul a karaktereket sem sikerült életre kelteni. Washingtonnak a "megtévedt", vezeklésből hősködni akaró bürokrata alakját kéne felépíteni, de egyéni motivációk helyett a kényszer vezérli, mintha ő is csak egy metrókocsi lenne váltó nélküli síneken. Sokkal több kellett volna az örlődéséből, a családjából, és akkor a vége is hitelesebb lett volna. Travoltának emellett kéne lennie a titokzatos "mastermindnak", de én csak egy szociopata, káromkodós s*ggfejet láttam, aki tolja a durcás zagyvaságait a világról, amiben csalódott. Mint egy hisztis gyerek, akinek kivették a cumit a szájából, és most szanaszét köpi a spenótot, vagy még inkább azokra a tévés macákra hasonlított, akik habzó szájjal verik a telefont, számolnak vissza sokadszor utoljára, és követelik a választ valami marhaságra.
Akinek a szerepébe bele tudtam élni magam, az Washington helyett Luis Guzmané volt, akinek minden fintorából, hangsúlyából süt a "Mi a nyavalyát keresek én itt?" kérdés.

Röviden: Hülye kérdésekre ugyan nem kell válaszolni, de az időhúzás ugyanolyan idegesítő módon történt, mint a tévés-betelefonálós műsoroknál. Ez idővel egyre jobban kisiklatta a Pelham123-at, és végül a látvány meg a színészek sem tudták közepesre menteni.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2010. feb. 28. - 2:15
Számomra a Tony Scott-Denzel Washington páros sokkal muködoképesebbnek bizonyul, mint a Ridley Scott-Russel Crowe csapat. Ha már Scottéknál tartunk..

Az utóbbi két közös munkájuk szerintem kiválóra sikeredett, így hát a negatív kritikák ellenére jelentos várakozással ültem le a film elé. És szerencsére nem csalódtam. Pontosan azt kaptam, amire kb számítottam. Egy filmet, amit T.Scott vizualitása erosen meghatároz, amit az akció ügyesen kiegészít, de nem nyom el, amiben D. Washington egy újabb arcát mutatva remekül alakíthatja a diszpécsert. Ráadásul itt van Travolta is, akinek ez a fajta rosszfiús szerep nagyon jól áll, sokkal jobban, mint a szépfiús karakter. Izgalmas, jó kis sztori, ami nincs túlbonyolítva és muködik, a megfelelo fordulatok, hangulatfokozó elemek remekül be vannak építve a történetbe – kello feszültséget generálva egészen a film végéig.

A helyszín is nagyszeru, a metró sötét és klausztrofób világa is része a feszültségkeltésnek. A milliószor látott terroristás/zsarolós történet érdekes színt kap a bosszú motívumával, ráadásul úgy, hogy igazából kimondottan utálni való fobb karakter nincs a filmben. Még Travolta sem, o is erosen kétértelmu figura. Természetesen Washington karakterébe éled bele magad, de a múltja miatt o sem teljesen tiszta ugyebár – érdekes, kicsit olyan volt az az ominózus beismeros jelenet, mint Colin Farell szituja a Fülkébol… Szóval nincs fekete és fehér – mint ahogy az életben sincs. Hihetonek tunik az egész mozi, szerencsére nincs telepakolva „ezt azért már nem kellett volna” jelenetekkel- s számomra ez plusz pontokat ér egy mai film esetében. A pénzszállítós rész is qrva jó, az orült rohanás New Yorkban egyrészt a feszültség része, másrészt meg önállóan egy remekül sikerült akciójelenet..

Sokakat zavarhat Tony Scott filmes látásmódja: azonban szerintem ebben a filmben egyáltalán nem bántó. A Dominónál annak éreztem, de itt remek hangulati elem a sok lassítás és a homályosított kép. Védjegy, ami eladhat egy filmet – meg néhányakat el is fordíthat tole. Ilyen visszafogott módon nekem bejön.

A DVD értékelésénél igazából csak azt tudom mondani, olvassátok el Gyulus kritikáját. Teljesen igaza van mindenben. Különösen a képre tett észrevételeinek bekezdésével értek egyet, de azon kívül nekem is tököm tele van ezekkel az ökoboxokkal. Most mehetek papírvágó gépet is venni… :-)

Nem az év filmje, de kellemes szórakozás. Soha rosszabbat.

Kosárba!
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2010. feb. 14. - 6:42
Denzel Washington és John Travolta egyaránt a számomra kedveltebb színészek közé tartozik, így már a film plakátja felkeltette az érdeklodésemet annó.

Aztán beleolvastam az itteni lesújtó kritikákba, kezembe vettem az angol nyelvu feknivel ellátott, ám a hátoldalt magyar nyelvu adatlappal teljesen telibe ragasztott kiadványt, és úgy éreztem, nem ér nekem háromezret, így a vásárlás elmaradt.

Tegnap aztán mégis csak bevállaltam. Íme a tapasztalataim:

Eloször is itt a külcsíny. A fekni szép kivitel, de úgy látszik, nem akarták az egészet honosítani, ezért került a hátoldalára a magyar nyelvu adatlap. Nagy örömömre azonban ez mégsem barbár módon volt ráragasztva a feknire, hanem a fémdobozoknál megszokottan, 4 pötty ragacs tartotta a helyén. Ennek köszönhetoen az egész lap tökéletesen és nyom nélkül eltávolítható az angol nyelvu feknirol.

A muanyag tok az általam rühellt természetbarát kivitel, amiben alig van anyag - átlátszó kivitelben. Mivel a fekni és a borító is elég sötét színekben úszik, ráadásul a korong szitázása is csont fekete (a feliratoktól eltekintve persze), kézenfekvonek tunt volna egy fekete tok, de hát ennyit a forgalmazó szépérzékérol. Sebaj, áttettem egy normális fekete tokba, a környezetvédelem jegyében készült tok meg mehet a kukába. A magyar nyelvu adatlapot is méretre vágtam, és betettem a tokba booklet gyanánt, bár tetszés szerint ez is kukázható, úgyis ugyanez van a belso borító hátoldalán is, mert természetesen a muanyag tokba már magyar nyelvu borító került.

Most, hogy így leírtam, kicsit olyan érzésem van, mint Howard Langstonnak (Schwarzenegger) lehetett a Hull a pelyhesben: "És még barkácsolni is lehet vele!" :-)

Az elmúlt napokban Blu-ray-eket néztem, így minden képi hiányosságra fogékonyan ültem le a film elé. A DVD-hívoket megnyugtathatom: nincs halálra ítélve ez a formátum. 1 méteres méretben legalábbis teljesen élvezheto, foleg, ha átadja magát az ember a filmélménynek. Nekem elég jó szemem van ehhez, és persze még a HD ready TV-men is látom a szembetuno különbséget a DVD és a BD között, de megkockáztatom, hogy egy laikus számára (ismétlem: 1 méteres méretben, nem Full HD felbontásban, foképpen, ha nem tudja közvetlenül összehasonlítani a két formátumot) teljesen mindegy, hogy éppen DVD-t vagy BD-t néz, mert nem tudja megmondani, éppen mit is lát. Egy jó transzferrel bíró DVD is közel olyan vizuális élményt nyújt ebben a méretben, mint a BD.

Szerencsére így van ezzel ez a film is, ami kiváló transzferrel rendelkezik.

A menü egyszeru állóképes, de ízléses, a film gyorsan elindítható.

Nem értek egyet a lehúzó kritikákkal: ez a film jó. Lekötött az elso perctol az utolsóig. Nem olyan pörgos, mint a Transformers 2, de ez véleményem szerint éppen elonyére válik. Míg a Transformers 2-nél sokszor azt se tudtam, ki kivel is van éppen, itt minden történés jól követheto, munkára van fogva az ember agya is, s mint ilyen, számomra sokkal szórakoztatóbb, mint a robotautók gigászi harca.

Kicsit megtéveszto lehet a magyar cím, mert nem sok a filmben a hajsza, de van benne feszültség, dráma, és éppen elég akció is: gondoljunk csak a rendorkonvoj száguldására.

Mindent összevetve szerintem jó kis filmet kapunk a pénzünkért, és igazából én erre is számítottam Az utolsó cserkész rendezojétol és a két foszereplotol.

Részemrol csak ajánlani tudom, még akkor is, ha nem árt, ha van otthon egy fekete tok, meg egy papírvágó gép.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Jégvarázs
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: