• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Tombstone - Halott város (Blu-ray)
Tombstone - Halott város Tombstone
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2010. április 10. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

1881. október 26., Arizona, Tombstone városa.

Tombstone jelentése sírkő. Méltán érdemelte ki ezt a nevet. A Vadnyugat legfurcsább alakjai gyűjtőhelye ez a kis arizonai porfészek.

Wyatt Earp (KURT RUSSELL), pisztolyhős, egykori békebíró és két bátyja, továbbá a szövetségesükké szegődött hivatásos szerencsejátékos, Doc Holliday (VAL KILMER) megszűntetni készülnek viszályukat velük szemen álló Dlanton-McLaury klánnal. Az első menetet megnyerik Earp-ék, de a háborúnak koránt sincs vége. A további összecsapások során egy város jövője már a tét...

Játékidő:
130 perc
Gyártási év:
1993
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - DTS-HD
- német - DTS
- lengyel - 5.1 (DD)
- török - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, német, norvég, portugál, román, svéd, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Tombstone - A halott város (3 kisfilm)
 
Sztoribord - A rendezô eredeti storyboardja
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
Fekete Fülöp
értékelése:
2012. okt. 19. - 20:45
HD vadnyugat a javából
Wyatt Earp-ről meglehetősen felemás emlékíratok vannak, egyesek szerint nagyszerű ember volt, félelmet nem ismerő. Mások szerint, csak egy sima mészáros. Nyílván nézőpont kérdése, hogy akkoriban mivel foglalkozhattak ezek az emberek akik ezeket leírták. Nem mindegy, hogy békés polgárok vagy gátlástalan bűnözők.

Kurt (Kult) Russel alakítja, Wyatt Earp-öt, az egykori békebírót, akinek már óriási hírneve lett, mire Tombstone-ba ér, hogy családjával közösen letelepdjen. Maga Earp sosem volt hírhedt pisztolyhős, vagy gyorstüzelő hírében, a filmben is elhangzik, hogy mindössze egyszer keveredett életében tűzharcban. Inkább hírnevét kihasználva és ellentmondást nem tűrő fellépése az, ami miatt sikeresen tudta kezelni az akkori konfliktusokat. Sokan bizony hiába hordtak fegyvert abban az időben, ha még egy picit merészebb és gonoszabb is volt, mire párbajra került a sor és rá is töltött fegyver szegeződött, hamar eszébe jutott, hogy neki is egy élete van. Jó példa erre a filmben Ike Clanton, akit az "avataros" Stephen Lang alakít nagyszerűen. Aki rendre gatyába csinál, ha pisztolyt fognak rá, miközben óriási szájhős volt.
Így az első összecsapásig se unalmas a film. Mivel a piroskendős cowboyok és az Earp testvérek addig is több feszült vagy drámai szópárbajon mennek keresztül, amelyek még sokszor élvezhetőbbek voltak számomra, mint például a lovas lövöldözés a végén.

Röviden folyik a filmből a keménység, a vagányság, jó és rossz oldalról is, egész az elkerülhetetlen pisztolybárbajig. Amelyet az extrák között is megtalálunk, történelmileg is anatómizálva. S látszik, a készítők mennyire hitelesen próbálták rekonstruálni az egészet, talán ezért is sikerült olyan jóra.

Számomra az egyik legjobb westernfilm, ami egy picit hozott újítást is a sok spagetti után.

Képileg egyszerűen gyönyörű a látvány. A közelieken, a színészek arcán minden kivehető. Ragyogó napsütéses részek, ragyoknak a színek. Azt hiszem a képpel tökéletes munkát végeztek.

A magyar hang sajnos csak sztereo, ellenben a klasszikus, ha minden igaz. Én régen is ezzel a szinkronnal láttam, innen-onnan vagy tv-ből. Tekintve, hogy dvd-n ezeddig érthetetlen jogi okokból nem jelent meg.
Az eredeti HD hang szokás szerint ütős, persze azoknál a jeleneteknél, ahol meghúzzák a ravaszt is. Egyéb hangorkán nem is igazán várható. Akik értékelik a színészek álltal belevitt akcentusokat és saját hangjukat nyílván a film is picivel nagyobb élvezetet ad.

A kiadvány értékén pedig sokat dobnak az extrák, igaz nincs sok, de élvezhetőek és magyar feliratosak. 9/10

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
purple rain
értékelése:
2012. ápr. 6. - 14:49
Tegnap volt szerencsém hozzá először. Nem tudtam mit várjak, a sok jó miatt megvettem. Csalódás. Első nekifutásra azt mondanám, elég jól fogadtam, aztán rádöbbentem ez valószínűleg annak tudható be, hogy ritkán nézek westernt, új színfolt volt az életemben. Kíváncsi voltam a végére, hogy cseng le az egész film, mi lesz belőle. Egy nap ráalvást követően vannak kérdések/kétségek... A legnyilvánvalóbbal kezdeném. Az a nyomorult bajusz..... Lehet korhű akart lenni, de annyira de annyira kilóg a látványból, hogy ilyet ritkán látni. Egész egyszerűen nem tudtam annyira elmerülni a filmben, hogy ha megláttam a bajuszt, ne arra figyeljek, ne attól rettegjek, hogy mikor esik le :) Főgonoszunk J. Ringo abszolút nem váltott ki érzéseket, gyakorlatilag semmit nem tett azért, hogy a halálát kívánjam. A vele való leszámolás is meglepő volt... A félig-meddig haldokló Doc előbb odaér a küzdelemre mint Wyatt? Honnan tudta, hogy hova kell menni egyáltalán? (Na jó ez most ugrott be, lehet ott volt ő is, mikor megmondták Wyatt-nek). Az a pisztolypárbaj pedig maga volt a vicc... Én úgy emlékszem nem így párbajoznak egy westernben. Ami a cselekmény lendületét illeti, ott is voltak gondjaim. Az első épkézláb eseményre másfél (!!!) órát kell várni, addig gyakorlatilag a város szürke kis élete bontakozik ki a kisebb-nagyobb helyi, személyes problémákkal. Ez egy kétórás filmnél szörnyen sok idő nálam, igazából egy kicsit fel is adtam, ugyanis ha egy kétórás film első másfél órájában nem történik semmi különös, akkor ott az utolsó fél órában vagy összesűrítenek mindent, vagy ott se történik semmi és pofára esünk, vagy az ember ki se bírja várni... :) Nos a film a végére kicsikét felpörgött, de azt gondolom, hogy egy átlagos westernhez képest még így is csigusz, magához képest mérve lett a tempó gyorsabb...
Csalódás volt a film, az "egyszer fogyasztható" kifejezés maximálisan találó rá. Van benne valami megfoghatatlan kisugárzás, Kurt Russell tekintete például abszolút magához vonzotta az érdeklődésem, látszik, hogy kemény meg minden, de kb ennyi.......... A történelmi hátteret nem firtatnám, nem ismerem a legendát, biztos így volt ahogy filmre vitték.
Első bálozóknak csak saját felelősségre! :)
4 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: