• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > The Pacific - A hős alakulat (Könyvek)
Hugh Ambrose, Béresi Ákos, Tomori Gábor
The Pacific - A hős alakulat nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

HUGH AMBROSE neves történész és a Béke ára című dokumentumfilm egyik szakértője, melynek ügyvezető producere Steven Spielberg és Stephen Ambrose. Közreműködött apja könyveinek megírásában, s az HBO The Pacific – A hős alakulat című minisorozatának történész-szakértője. Ambrose egyben a Nemzeti Második Világháborús Múzeum egykori alelnöke is, aki túrákat vezetett Európa és a csendes-óceáni térség csatatereire. A Montana állambeli Helenában él.

A The Pacific – A hős alakulat az HBO minisorozata, mely a Playtone és a DreamWorks produkciójában készült. Az ügyvezető producerek Tom Hanks, Steven Spielberg és Gary Goetzman. Ugyanez a csapat készítette az Emmy- és Golden Globe-díjas HBO minisorozatot, az Elit alakulatot. A tízrészes sorozat epikus ívben tekinti át három amerikai tengerészgyalogos – Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) és John Basilone (Jon Seda) – összefonódó sorsát. A hátteret a Csendes-óceán tágas, de most korántsem csendes horizontja adja a második világháborúban. A The Pacific a japánokkal vívott első, guadalcanali csatától szövi a cselekmény szálait, s követi nyomon a kiszemelt tengerészgyalogosok és bajtársaik küzdelmeit. Eztán a Gloucester-fok dzsungele, Peleliu korall-erődje, majd Ivo Dzsima és Okinava véres homokja következik, legvégül pedig a diadalmas hazatérés a békekötés után, ami azonban nem mindenkinek hoz békét. A The Pacificet 2010 márciusától sugározza az HBO.

Hugh Ambrose történész e könyvvel új mélységeket ad az HBO The Pacific – A hős alakulat című minisorozatának. A könyv négy amerikai tengerészgyalogos és a haditengerészet egyik pilótájának párhuzamos odisszeiája, amely hatásosan vegyíti a személyes közvetlenséget a történelmi rálátással.
Sidney C. Phillips barátságos amerikai srác, aki egyik haverjával jelentkezik önkéntesnek a hadseregbe. „Manila John” Basilone olasz bevándorlók fia, ő a tengerészgyalogosok kemény világában talál magára. Eugene B. Sledge vágyakozva nézi végig, ahogy legjobb barátja és bátyja elmegy a háborúba, s szüleivel szembeszállva követi példájukat. „Rafkós” Shofner nagy múltú katonacsalád sarja. Vernon „Mike” Micheel a családi gazdaságból került repülős iskolába. Amerika 1941 végén kivonult Kínából. 1945 augusztusában MacArthur gépe leszállt Japánban – öt hősünk e két történelmi időpont között harcolja végig a csendes-óceáni hadszíntér kulcsfontosságú ütközeteit. Hugh Ambrose az ő és bajtársaik valós élményeire koncentrál, kibővítve az HBO-sorozat életanyagát.

Könyvünk közel négy háborús évet tekint át példa nélkül álló alapossággal, katonai okiratokra, levelekre, naplókra, memoárokra, fényképekre és interjúkra alapozva. Páratlan történelmi nézőpontból láttatja hát a bataani fiaskót, Midway csodáját, Guadalcanal könyörtelen örvényét, Ivo Dzsima fekete teraszait és Okinava gyilkos mezőit, legvégül pedig a diadalmas, mégsem boldog hazatérést. Azoknak a története ez, akik életüket tették kockára a hazáért, akik a világ másik végén harcoltak egy olyan ellenséggel, amely nem ismert megadást, akik végigszenvedték a fogolytáborokat, akik körül civilek és katonák hullottak el, s akik a poszttraumás sokk rémálmaival fizettek mindezért.

Kiadó:
Cartaphilus
Oldalszám:
680 oldal
Gyártási év:
2010

A termék vásárlói ezeket is szerették:
KÖNYV
DVD
BLU-RAY
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: