• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Alkonyat - Újhold - Extra változat (2 DVD) (DVD)
Alkonyat - Újhold - Extra változat (2 DVD) The Twilight Saga: New Moon
- 75%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 4.000 Ft

Már csak 3 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Stephenie Meyer nagysikerű Alkonyat sorozatának második részében a románc halandó és vámpír között tovább szárnyal: Bella egyre mélyebben merül a természetfeletti lények világában - így aztán még nagyobb bveszélyben találja magát, mint korábban.

Bella majdnem tragikus végkimenetelű 18. szülinapja után Edward Cullen és családja úgy döntenek, hogy a lány biztonsága érdekében elhagyják Forks városát. Ahogy az összetört szívű Bella kóborol az iskola folyosóin, rájön, szerelmét csak akkor érzi igazán közel magához, amikor veszélyben van. Gyerekkori barátja, Jacob Black segítségével felújít egy régi motort, amellyel szabadon kalandozhat. A közösen eltöltött idő meglágyítja Bella megfagyott szívét, fokozatosan egyre közelebb kerül Jacobhoz, a titokzatos Quileute törzs tagjához, akinek szintén megvan a saját, féltve őrzött titka.

Amikor egy véletlen találkozás során Bella szemtől-szembe kerül korábbi ellenségével és egy természetfeletti erőkkel bíró farkas menti meg szörnyű helyzetéből, világos lesz: Bella még mindig nagy veszélynek van kitéve. Versenyre kel az idővel, hogy megtudja a Quileute törzs titkát és a valódi okot, amiért Edward elhagyta őt. Az út végén pedig vár rá szerelme...

Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, cseh, szlovák
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - A kaland folytatódik – Több mint egy órás dokumentumfilm, amely 6 részben kalauzol el a kulisszák mögé - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Kisfilm - Edward kontra Jacob - a halálos szerelmi háromszög - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Tekerés – ha valaki csak kedvencét szeretné látni - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Jacob karakterének születése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A farkasfalka bemutatkozik - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - 11 kimaradt jelenet - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bővített jelenetek - 12 bővített jelenet - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Edward Olaszországban - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Rajongás első vérig - MAGYAR FELIRATTAL
 
Sztoribord-film összehasonlítás - A sztoribordtól a filmig: kockáról kockára (5 jelenet alapján)
 
Kisfilm - Megszólal a Volturi - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A filmzene – dalok szakításhoz - MAGYAR FELIRATTAL
 
Videóklip -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. aug. 9. - 1:00
A vegavámpír love story folytatódik…


Már az első résznél is éreztem, hogy én ennek a filmnek nem igazán vagyok célközönsége… Nem értettem (meg még ma sem értem) a felhajtást körülötte, szerintem egy totál tehetségtelen írónő agyszüleménye az egész, ami viszont egyetlenegy szempontból kifogástalanul működik: megérintett egy bizonyos réteget, megérintette a tini lányok (és néhány fiú) érzékeny lelkivilágát ezzel a szerelmi hókuszpókusszal.. És lám: kétségtelenül sikeres kis franchise kerekedett belőle – ami a második résszel messzebbre ment, mint az első: ugyanis háromszereplősre bővítette a szerelmi szöget, mert úgy az életben is izgalmasabb…

Bizony, ha megpróbáljuk lehámozni a történetről a vámpír/farkas hátteret, egy szimpla nyögvenyelős kis love story marad. Egy rétestésztaszerűen nyújtott (ajaj, a harmadikban meg még inkább!!!) love story, ahol szegény kislány a konkurens törzs karjaiba omlik a szerelmi csalódása után.. Hogy aztán a végére újra hőn áhított sápadtarcú barátja fagyos mosolya alatt találja magát (apropó: ez a sápadtarcú-rézbőrű párhuzam érdekes, a vámpírok a sápadtarcúak, a farkasok a rézbőrűek). No meg közben várja a megváltó harapást, ami csak nem jön el számára.. És még két rész lesz… Jómagam Bella helyében egyébként inkább bútoroznék össze Jacobbal, mint a fagyos képű Edwarddal, de mint írtam, én csak külső szemlélője vagyok ennek az univerzumnak…aki egy picit jóindulatúan próbálja közelíteni a dolgokat.

E megközelítésben mindenestre két dolog is tetszett. Egyrészt Jacob és társai előtérbe kerülése, illetve a Volturi feltűnése.
Jacob karaktere egy jó fej srác, hosszú hajjal, motorral – szimpatikus megjelenítés számomra. Tetszett a farkasos közeg is, s bizony bárki bármit mond, egyáltalán nem gagyik a CGI farkasok. A Farkasember farkasai azok gagyik voltak – itt nem.. Jó ez az egész környezet, a ház, a „falka”. Meleg, laza, szerethető világ. Szerencsétlen csaj miért ahhoz a csillogóképű jégcsaphoz vonzódik….
A farkasok ellenpólusaként szereplő vámpírcsaládban egyedül a fekete hajú csaj szimpi, a többi olyan szerencsétlen és rideg. Ja, meg vegás.. :-)) Jószívű vámpírok?? Ki hallott már ilyet – eddig?? Szerencsére a Volturi klán megjelenése kicsit ellensúlyozza ezt a bacaságot: egy kis ízelítő, milyen is lehetett volna, milyen jó is lehetett volna, ha ez irányba megy el az írónő.. Tetszett az egész környezetük, a rejtozködő, mégis véres életmód, a képességek. Kicsit felpörgött a mozi a végére. (S megvallom, ezek az új karakterek, jelenetek nyújtották azt a pluszt, ami élvezetessé tették a mozit számomra.)

Hogy aztán a be nem teljesített ígéret árnyában a két szerelmes újra egymásra találjon, és a háromszög teljessé váljon. Mert ugyebár a harmadik részre is kell bonyodalom…no meg persze hogy ez az újragondolt, ámde bizonyos közönség számára szentségtöréssel is felérő vámpírvilág is tovább létezhessen.

A DVD-re aztán meg végképp nem lehet panasz. Remek kép és hang, töménytelen mennyiségű extra. Plusz az elején egy slipcase. Amit gondosan félreteszek – hátha később még sokat ér majd..


Szörnyűség megállapítanom, de ez nekem sokkal jobban tetszett, mint az első rész.. Ezért erre a részre már bátrabban mondom, hogy

Kosárba!


1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: