• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A halál angyala 1-2. (DVD)
A halál angyala 1-2. Sleepaway Camp / Sleepaway Camp II: Unhappy Campers
- 50%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 990 Ft

5-10 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

A kiadvány a sorozat első és második részét tartalmazza.

Technikai okok miatt az első rész csak feliratos változatban kerülhetett a lemezre, a második rész viszont szinkronizált!

Miután egy borzalmas hajószerencsétlenség során elveszíti családját, Angela, a félénk fiatal lány nagynénjéhez, Marthához, és unokabátyjához, Rickyhez költözik. Az egyik nyáron Martha elküldi a gyerekeket az Arawak táborba. Nem sokkal megérkezésük után bizarr és egyre erőszakosabb halálesetek kezdik el megtizedelni a táborlakókat...

Játékidő:
84 perc
Gyártási év:
1983
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - stereo (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Edwest12
értékelése:
2012. aug. 12. - 8:28
Minőségi koppintás
Írásom kizárólag az első részről fog szólni, elkerülendő a spoilerezést.

Az 1980-as Péntek 13. sikerén felbuzdulva a ’80-as években egyre jöttek a koppintások, utánérzések, igen változó minőségben. Voltak köztük olyanok, amik feledésbe merültek azóta, és nem egy, ami sokak szerint túl is tett a „mesterén”. Utóbbiak közé tartozik a nálunk A Halál angyala címen forgalomba került Sleepaway Camp is. Hogy jobb-e, mint a Péntek 13., azt mindenki döntse el maga! Annyi bizonyos, hogy magasan az egyik, ha nem egyenesen a legütősebb horrorfilmes végkifejlettel büszkélkedhet.
Adott ugyebár egy nyári tábor egy tónál, ahol gyerekeket nyaraltatnak, és ahol majd el kell szabadulni legalább egy gyilkosnak. Mindjárt az első pozitívum, hogy valóban gyerekek játsszák a főbb szerepeket, nem hormonoktól fűtött húszasok, akik nehéz előéletre hivatkozva akarják magukat eladni vagy tíz évvel fiatalabbnak. Ja, bocs, valami ilyesmi mégis rémlik valahonnan... ;)
Oké, vannak egy páran, akik benne vannak a korban, de ezt csak a nagyon jó szemű néző veheti észre, mivel xs-es pólóval és sorttal leplezik testi fejlettségüket, meg persze lufidobálós játékkal, önfeledt hancúrozással... :P

A film kivitelezése tipikusan ’80-as évekbeli. Persze milyen legyen 1983-ban? :) Csupán arra akartam utalni, hogy aki ezt az időszakot szereti, az jelen filmben meg fogja találni a számítását. Nem kell tehát olyan naturalizmusra számítani, mint ami a mostani filmeket jellemzi: van egy kis művér, egy-egy rondább holttest, mindez egy kiváló történetbe ágyazva. Ahogy a műfajon belül általában, itt is lehet nagyjából sejteni, ki fog jobblétre szenderülni a szereplők közül. Ez nem kritika, hiszen a kaszabolós horrorfilmeknek elsősorban nem az a célja, hogy megmozgassák az ember agytekervényeit. Ugyanakkor szerintem a műfajon belül ez az alkotás igencsak a jobbak közé tartozik. Olyan szereplők is rendelkeznek legalább egy-két karakterjeggyel, akik utóbb egyértelműen mennek a darálóba.

Képpel, hanggal nincs probléma; engem az sem zavart, hogy csak feliratot kapott, mivel eleve úgy nézem a filmeket.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
Pár száz Ft-os DVD-k
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: