• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Viharsziget (DVD)
Viharsziget Shutter Island
- 53%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Az Oscar®-díjas rendező, Martin Scorsese (A tégla, New York bandái) ismét Leonardo DiCapriót választotta főszereplőjéül velőtrázó thrilleréhez, amelyben a kritikusok szerint „úgy izzik a feszültség, hogy az már a szemnek is forró”. Teddy Daniels (DiCaprio) szövetségi rendőrnyomozónak egy eltűnt személyt kellene felkutatnia egy különlegesen veszélyes őrültek számára létesített elmegyógyintézet-szigeten, ám a rutinnyomozásnak induló eset hamarosan sötét fordulatot vesz. Minél mélyebbre hatol a zsaru az ügyben, annál több és több elképesztő és félelmetes titokra bukkan. Egy dolgot azonban biztosan megtanul: vannak helyek, ahol nem szabad kutakodni – soha!
Stúdió:
Játékidő:
132 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- ukrán - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. nov. 7. - 18:13
Mottó: "Csak azért, mert paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem követnek".

Jómagam szeretem az összetett, aprólékos, csavaros történeteket, viszont egyre kevésbé szokásom fennakadni a részleteken, nem válok "csavargyári munkássá", nem kezdek számításokba buborékok emelkedéséről és pörgettyűk perdületéről. Az utóbbi időben ugyanis sok olyan filmet láttam, amik talán történet szempontjából nem a legerősebbek, viszont szívesen játszottam el a lehetséges mögöttes gondolatainak felfedezésével, és ez néha még ahhoz is elég volt, hogy az esetleges kérdéseket, a filmbeli igazságokat másodlagosnak tartsam. Részemről a Viharsziget is ilyen, mert meglepni nem nagyon tudott, de megdöbbenteni igen.

Ahogy többen is írták, első körben engem is a helyszín és az atmoszféra fogott meg. Őrültekháza egy szigeten, miközben tombol az orkán?! Nekem már ettől sem nagyon fért ki a zabszem, a "C" épület pincéjében tett kirándulástól még a szőr is felállt a hátamon, arról már nem is beszélve, amilyen "kedvesen" a szigetre megérkezéskor a pisszegő nő a kamerába mosolygott. Horrorfilmeknek nincs ilyen feszült hangulata, mint amit itt sikerült megteremteni. Történt ez főleg azért, mert ez a film izzadja magából az őrületet, legalábbis nekem ez jött át az egész nyomozás menetéből, a zenéből, Ben Kingsley és Max von Sydow nyájas hangjából, a visszaemlékezésekből, és még a mások által kritizált vágásokból is. Az igazság, mint valami lidércfény, vezeti a nézőt és a főszereplőt a téboly mocsarában, csak éppen ugye az a kérdés marad megválaszolatlanul, hogy kifelé vagy befelé.
Ezt a hangulatot szereplőként megtestesíteni igazi kihívás lehetett, ezért aztán a rendező és az író mellett a színészek is minden elismerést megérdemelnek. DiCaprio zsenijét már eleve az mutatja, hogy az idei évben két, eléggé hasonló alapokkal rendelkező filmjében ennyire eltérő karaktereket tudott megformálni, mindkettőt hitelesen. Az igazi emlékezetes alakításokat azonban a hölgyektől láttam, álljanak itt név szerint: Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Michelle Williams és Robin Bartlett (a dilis nő a pohárral).
Már ezek a jellemzők is elegek lennének nálam egy erősen pozitív értékeléshez.

A párbeszédeken keresztül azonban olyan háttér mutatkozik meg, ami mellett nálam még a díszlet meg a thriller-szál is jelentéktelenné vált. Ezt a kort, az 50-es évek elejét a mai eszünkkel szinte már felfoghatatlan módon hatotta át a (hideg)háborús paranoia. Öt-tíz év alatt az ott átélt szörnyűségek még emlékké sem tudtak fakulni, és akkor még nem is beszéltünk az azt követő világméretű bizalmatlanságról, ahol minden német náci, minden orosz kommunista és minden nyugati imperialista lázító és/vagy kém volt, igény szerint. Illetve dehogy felfoghatatlanul, most az arabok vannak soron, csak ők ugye messze vannak.
Ebbe belekeverni a pszichiátriát aztán már csak hab a tortán. Aki egyszer is a kezébe vett egy DSM-IV-et, az egészen új, borzongató mélységeit tapasztalhatta meg a régi viccnek: "Egészséges ember az, akit az orvosa nem vizsgált meg elég alaposan". Minden kornak megvoltak a maga megkérdőjelezhetetlen hatalmai, elég az inkvizícióra, a boszorkány-, és eretneküldözésekre, jelenkori példaként meg Guantanamora és a Patriot Act-re gondolni.

A DVD-ről a felületes szemlélődő azt is hihetné, hogy vágódeszka. A képpel és a hanggal nem volt bajom, de az extrák nagyon hiányoznak. Az ilyen "tokba csomagolt mozibérletek" a középszerű filmeknél még elmennek, és nem is vagyok az, aki minden esetben órákig akarja és tudja nézni a werkeket, de itt szívesen hallottam volna a regényről. a forgatásról, az alakításokról, a koncepciókról, mindenről, bármiről. És ha már tok: ha jól értettem a többiek fórumbeírásait, eco-tokos a lemez; én már nem emlékszem rá, mert ha az volt, akkor is gyakorlatilag a vásárlás pillanatában szoktam kidobni, lecserélni ezeket, így beteljesítve fals környezetvédelmi "küldetésüket".

Röviden: A Viharsziget lehetne csak egy újabb film az emberi agy hitetetlen képességeiről és veszélyeiről, vagy a hazugságokról és azok következményeiről, ha nem lennének egyéb olyan rétegei, amik külön-külön is remek alapot szolgáltatnának egy filmhez. Emellett az ötcsillagos értékelés személyes oka az, hogy hosszú évek óta először fordul elő, hogy a monodrámák versenyében a Gépésznek egyáltalán kihívója akad nálam.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Andii
értékelése:
2010. aug. 15. - 19:51
Most néztem meg a filmet, így még elég frissek az élményeim, ezért gondoltam, h rögtön billentyuzetet ragadok. :) A történet eléggé sablonos, különlegesség, vagy egyedi dolog nem nagyon van benne. Ha csak errol lenne szó, akkor azt mondanám, könyvben lehet, h jobb lenne, mert az olvasás miatt tovább tartana. :) DE!!! A film atmoszférája, a képi megjelenítés, a feszültség fokozás, a zenei aláfestés egyszeruen mesteri. És ezzel lehet, h még nem is mondtam el mindent. Nálam biztosan többször nézos, és nagyon gondolkodom, h felkutatom a könyv írójának többi muvét, mert ha azok is ilyenek, akkor idáig valami nagyon jót hagytam ki. Hirtelen nem jut eszembe egyetlen film sem amihez hasonlíthatnám, ez már magában sokat ér azt hiszem. Én mindenkinek ajánlom, Scorsese megint nagyot alkotott. Di Caprio nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de el kell ismernem, h szenzációsan alakít.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Egy kis mozgás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: