• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Perzsia hercege – Az idő homokja (DVD)
Perzsia hercege – Az idő homokja Prince of Persia: The Sands of Time
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Walt Disney stúdió és Jerry Bruckheimer A Karib-tenger kalózai-trilógia szellemét megőrizve ezúttal Perzsia misztikus világába kalauzolja nézőit. A történet nagyszabású, látványos akciókban és izgalmakban gazdag. Egy kalandor herceg (Jake Gyllenhaal) és egy rivális hercegnő (Gemma Arterton) kénytelen szövetkezni, hogy együttes erővel védjék meg a varázserejű tőrt, amely képes rá, hogy visszaforgassa az időt, és uralma alá hajtsa világot. Történetük a halált megvető bátorság, a vakmerő szökések, a váratlan és izgalmas fordulatok sorozata – a PERZSIA HERCEGE - AZ IDŐ HOMOKJA fantasztikus utazás, kihagyhatatlan kaland és tökéletes szórakozás.
Játékidő:
111 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, német, román, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Egy ismeretlen világ: Így készült a Perzsia hercege - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Dylan & Cole Sprouse: Blu-ray a király! - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. okt. 16. - 2:15
„ - Na, tetszett a film?
- Aha… De apa, miért kellett megint mindent lerombolni??”

Ez a párbeszéd a mozibemutató után hangzott el köztem és a fiam között.. Hogy is magyarázhattam volna el neki, hogy van ez a Bruckheimer bácsi, meg még néhány másik bácsi, akinek az a mániája, hogy mindent lerombolnak a vásznon – akkor is, ha arra semmi szükség nincsen…
Amúgy ebben a kérdésben benne van a film talán legnagyobb kritikája/hibája is egyben. Az újfent túlzásba vitt látvány. Nem először – és gyanítom nem is utoljára. Ettől függetlenül azonban azt kell mondjam, hogy én remekül szórakoztam rajta. Talán még többet is kaptam, mint amire számítottam, sokkal értelmesebb filmet, mint a nem sokkal előtte látott Titánok harca…

Szerencsére nem ismerem az alapjául szolgáló játékot, szerintem a filmnek, mint önálló műfaj, meg kell állnia a saját lábán. Legyen az alapja könyv, játék vagy bármi. Ha már csak annak ismeretében ér valamit, régen rossz.. Itt erről szó sincs, egy kiváló blockbuster mozit kapunk, Bruckheimer bácsi módra, aminek semmi más célja nincs, mint kikapcsolni a nézőjét közel két órára. Ezt pedig maradéktalanul teljesíti is. Nagyszerű képi világgal, nagyszerű háttérrel/díszlettel, igazán kiváló karakterekkel. Semmi mélyreszántó gondolatot nem kell tőle várni, csak elmerülni Perzsia korában, élvezni Dastan kalandját. Belemehetnénk itt akár még Dastan jellemfejlődésébe is, hogyan lesz a kalandor hercegből felelősen gondolkodó, háborút megállító személyiség, de teljesen felesleges. Ez a film nem arról szól. Csak ugrálni kell vele a háztetőkön, mosolyogva hallgatni élcelődését a hercegnővel, aprítani az ellent. Élvezni a filmet. Hisz sok más hasonló filmet is tudtunk már élvezni… Ezt a nagyszabású kalandfilmet, ami egy picit sem lóg ki Bruckheimer életművéből. Talán Nevelléből inkább, de ezek szerint ő is tud lenni a szórakozatás mestere, produceri utasításra meg aztán mindenképp. A gyerek mindenkiben ott van, örökre… nekik ez a dolguk – mégha néha túlzásba is esnek. Legyen hát ott a nézőben is. Jól megírt, izgalmas cselekmény (én pl. nem tudtam fennakadni a mérgező köpenyen), jól adagolt csipkelődések, poénok, remek színészek tolmácsolásában. Én spec. Jake Gyllanhallt nagyon bírom, szerintem kiválóan felkészült erre a szerepre és jól is áll neki Dastan karaktere. Ben Kingsley is vérprofin hozza a szerepét, de a két testvér és a valóban jól kinéző Gemma Arterton mint hercegnő is kitett magáért – ahogy az egész stáb is, díszlettervezőstől, jelmeztervezőstől, CGI részlegestől, mindenestől.

Ám a film számomra legnagyobb értéke az időutazás beleszövése. Imádom azokat a filmeket, amikben jelen van a téma, így hát a Perzsia hercege nekem sokkal többet jelent holmi szandálos közel-keleti eposznál.. Mégha csak néhány percre is ugranak vissza az időben, mindig ott vannak a felébredő gondolatok ezzel kapcsolatban. Aztán meg a filmben egy bizonyos pontnál ugyebár (miután becsuktam a számat a meglepetéstől) elégedetten csettintettem. Akkor dőlt el, hogy ez a film legyen bármennyire gagyi (de nem az), meg bármennyire közönségfilm, nekem biztos helye lesz a polcon…. Akkor is, ha az egész Perzsia összedől közben..

A DVD-ről felemás a véleményem. Egy szokásos vékony tokban belső borítóval jött ki, de a manapság oly divatos O-ring nékül. Elmegy. A kép lenyűgöző – még DVD-n is, úgyhogy ebből sincs szükség BD-re, ha ez valakit megnyugtat. A hang szintén kiváló, moziban szinkronosan láttam, de itthon kipróbáltam eredetiben is. Mert azért csak úgy az igazi. Az ostorcsapkodós jelenetnél a templomban az egész szoba suhogott… Extraként egy 15 perces werkfilm van, magyar felirattal, meg a már a fórumban említett, BD-t reklámozó hülyeség. Minél jobban próbálják lenyomni a torkomon, annál jobban öklendezek tőle. Meg amúgy sem ide való. Semmi köze a Perzsia hercegéhez, no meg ha már megvettem DVD-n, ki a f**sz fogja BD-n is megvenni utána? Csak mert mondják?

Lassan ott tartunk, hogy az átugorhatatlan „Ne lopj” reklámokat felváltják a „Vegyél BD-t” reklámok…

Na, mindegy, ez nem von le a film értékéből. Az időutazásos részek miatt nekem megér öt csillagot is.

Kosárba!
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2011. aug. 30. - 15:39
A Perzsia hercege egy kifejezetten szórakoztató mese, amit legfeljebb pár apró és egy nagy butaság, Alfred Molina mélyrepülése és a valóban eltúlzott pusztítási kényszer ront le.

Ezen semmit sem ront az a tény, hogy a film alapjait egy számítógépes játéksorozat fektette le, ami szintén innen-onnan összeszedett dolgokból lapátolta össze a homokvárra valót. Izgalmas, kalandos, romantikus (az utcakölyök+hercegnő kombó is ismerős lehet...), látványos, kis ármánykodással, kevés mágiával, ahogy kell. A helyszínek szépek és aprólékosak, a színészek jórészt ügyesen keltik életre a kellemesen egysíkú karaktereket, a CGI stáb teszi a dolgát (mondjuk azt a homokvihart a film végén és a kígyókat a helyükben nem írnám bele az önéletrajzomba, mert elég elnagyoltak és rondácskák), és a rendezésben sem voltak akkora bakik, amit mindenáron ki akarnék emelni. A történet is tetszett, főleg a tőr működése (az az összesen két perc volt a csúcs) és a merénylet mások által értetlenül fogadott eszköze, ami emlékeim szerint több régi történetben is felbukkan, mint bevett orgyilkossági módszer.

Csak pár dolog volt, amikkel nem voltam kibékülve teljesen, ide értve például Alfred Molina idétlen szerepét struccfuttatóként, Ben Kingsley átlag alatti teljesítményét (komolyan mondom, bizonyos jelenetekben még a struccokat is tehetségesebbnek láttam) és az aktuálpolitika visszataszító beleszövését. Ez a "titkos fegyverraktárak felkutatásáért indítunk háborút, amik nahát, mégsem léteznek" annyira rossz üzenet, hogy még ebből a nyilvánvalóan meseként kezelt történetből is képes volt kizökkenteni; amikor csak meghallottam ezt a baromságot, állandóan Bush meg Blair feje villant be... Hát fúj!

Röviden: Gyakorlatilag a dzsinnen meg a repülő szőnyegen kívül minden van benne, amit az ember vár egy arabus kalandmesétől. Látványos és hangulatos, a maga amerikai módján.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
83%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: